آتش سوزیهای مهیب در جنگلهای مناطق مختلف ترکیه۸-مرداد-۱۴۰۰
ایرنا- آنکارا- به رغم گذشت بیش از ۴۸ ساعت از آغاز حریق در جنگلهای مناطق مختلف غرب، جنوب غرب و برخی مناطق جنوبی ترکیه نیروهای اطفای حریق هنوز موفق به کنترل این آتش سوزیها در برخی مناطق نشده اند.
در این آتش سوزیها تاکنون صدها هکتار از اراضی جنگلی نابود شده و حریق در برخی شهرهای همانند ماناوگات موجب از بین رفتن دهها واحد مسکونی شده است.
براثر این آتش سوزی تاکنون دستکم چهار نفر جان خود را از دست داده اند ولی به گفته مسئولان احتمال افزایش تلفات جانی وجود دارد.
آتش سوزی در شش استان و در شهرهای بودروم، مرمریس، ماناوگات، آدانا، مرسین، میلاس ، دیدیم، قاضی پاشا که مهمترین مناطق گردشگری ترکیه هستند بنا به دلایلی که هنوز مشخص نیست بطور پی در پی آغاز شده ، اما بدلیل وجود باد شدید تاکنون حریق در تمامی مناطق خاموش نشده است.
متعاقب شروع حریق و سرایت آن به برخی مناطق مسکونی در مناطق مختلف صدها واحد مسکونی تخلیه شده است .
مناطق یاد شده از جمله مناطقی هستند که در کنار دریا قرار دارند و دهها هزار منزل تابستانی مردم از مناطق مختلف ترکیه در آن مناطق وجود دارد.
اکیپهای امدادی از طریق زمینی و نیز هوا درصدد خاموش کردن آتش هستند ولی بدلیل وزش شدید باید تاکنون از این فعالیتها نتیجه ای گرفته نشده است.
در تاریخهای ۲۸ و ۲۹ جولای در جنگلهای استانهای کارامان، دیاربکر، ازمیر، بورسا، حاتای، کوجاعلی، استانبول، ساکاریا، کاستامونو، کوجاعلی، قهرمان ماراش، کیلیس، بالیک اسیر، کوتاهیه، مانیسا، قیصریه، نیز حریقهایی رخ داد که تحت کنترل درآمده است ولی حریق در برخی مناطق جنگلی آدانا، عثمانیه، آنتالیا، مرسین، موغلا هنوز تحت کنترل درنیامده است.
دادستانها در مناطقی که در آنها آـش سوزی آغاز شده است، تحقیقاتی در زمینه دلایل شروع حریق را آغاز کرده اند ولی ادعاهایی در رسانه های اجتماعی در زمینه اینکه این حریقها عمدی است و از سوی نیروهای پ.ک.ک آغاز شده، مطرح می باشد.
بکیر پاکدمیرلی وزیر کشاورزی و جنگلداری نیز روز جاری در سخنانی محتاطانه که از شبکه های تلویزیونی ترکیه پخش شد گفت: حریق در برخی مناطق تحت کنترل درآمده و نتایج مثبیتی از تلاشها برای اطفای حریق گرفته ایم ولی در برخی مناطق هنوز فعالیتها ادامه دارد.
به گفته پاکدمیرلی بیش از چهار هزار نیروی اطفای حریق با بیش از ۴۰۰ خودروی اطفای حریق و دهها هواپیما و بالگرد در صدد خاموش کردن آتش هستند.
وی افزود: در سال گذشته بیش از سه هزار مورد آتش سوزی در جنگلهای ترکیه رخ داد ولی بدلیل تلاش موفق تنها ۲۰ هزار هکتار جنگل دچار آسیب شده است.
به گفته پاکدمیرلی اراضی جنگلی که در آنها حریق رخ داده، مجددا به عنوان جنگل مورد استفاده قرار خواهند گرفت و به هیچ عنوان نمیتوان تاسیسات جدید گردشگری در آنها تاسیس کرد.
پروفسور دکتر تونجای نی ایشچی نیز در گفتگو با شبکه تلویزیونی سی ان ان ترک با تاکید بر اینکه تاکنون دستکم چهار هزار هکتار خاکستر شده است گفت: در حال حاضر نمی توان آمار دقیقی از خسارات ارایه کرد زیرا حریق در بسیاری مناطق همچنان ادامه دارد.
وی با تاکید بر اینکه می باید به طبیعت یکسال فرصت برای نوسازی داد گفت: در بعد از یکسال در صورت نیاز می توان در این مناطق مجددا درختکاری انجام داد.
از سوی دیگر ورزشکاران ترکیه ای، برای جبران خسارات به جنگل ها، از دیروز پنجشنبه کارزاری را در رسانه ها و شبکه های اجتماعی براه انداخته و اعلام کرده اند که قصد دارند تامین هزاران نهال را برای ترمیم جنگل های تخریب شده این کشور به عهده بگیرند.