۱۲ شهریور ماه با آخرین اخبار کرونا در استان ها+تصویر

 ۱۲ شهریور ماه با آخرین اخبار کرونا در استان ها۱۲-شهریور-۱۴۰۰

۱۲ شهریور ماه با آخرین اخبار کرونا در استان ها

استانها- ایرنا -وزارت بهداشت درگزارشی از واکسیناسیون بیش از ۹ میلیون نفرخبر داد که هر دو دز واکسن کرونا را تزریق کرده اند، خبری که از یک سو موجب خرسندی و از سوی دیگر باعث نگرانی شده است،چرا که بسیاری پس از دریافت واکسن، به پروتکل ها بی توجه می شوند و با عادی انگاری به شیوع ویروس کرونا دامن می زنند.

به گزارش ایرنا، کارشناسان بهداشت و درمان با تاکید براینکه واکسن کرونا ایمنی صددرصدی ایجاد نمی‌کند و مانع ابتلا به کرونا نیز نمی‌شود، عنوان می کنند که چنانچه افراد واکسینه شده در برابر کرونا به پروتکل های بهداشتی توجه نکنند چرخه ویروس کرونا که مهار نمی شود هیچ، موجب ابتلای فرد به کرونا و در ادامه مبتلا کردن سایر افراد جامعه به این ویروس و افزایش سیر صعودی فوتی ها می شوند.

به گفته متخصصان امور بهداشتی، هموطنان باید بعد از واکسیناسیون همچنان به پروتکل های بهداشتی پایبند باشند تا زمانی که کل جمعیت کشور در مقابل این بیماری مصون شوند؛ اگر چه حتی بعد از این نیز با وجود جهش های ویروس کرونا، نمی توان پایان و زمان دقیقی برای این بیماری در ایران و جهان متصور شد.

در حال حاضر ۳۰۶ شهر کشور در وضعیت قرمز کرونایی بسر می برد و از انجاییکه تنها راه مصون ماندن از این بیماری و کنترل چرخه شیوع آن ، واکسیناسیون در اولویت اول قرار دارد، عضو کمیته ملی واکسن کرونا، اصلی‌ترین راهبرد بخش بهداشت و درمان را  تمرکز بر واردات واکسن کرونا و سرعت دادن به واکسیناسیون جامعه عنوان کرد و گفت که تا بهمن ماه که تولید داخلی واکسن به مقدار نیاز کشور برسد باید متمرکز بر واردات واکسن شویم.

 مصطفی قانعی اظهار داشت: موضوع مهم دیگر شتاب گرفتن روند واکسیناسیون است، این اقدام باید در کمترین زمان ممکن انجام شود به عبارتی در کوتاه ترین مدت باید پوشش وسیعی فراهم شود.

وی ادامه داد: تزریق واکسن کرونا، بخشی از اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با این بیماری است، نه اینکه واکسن همه اقدامات پیشگیرانه باشد و مردم بعد از واکسیناسیون نباید نسبت به توصیه های بهداشتی ساده انگاری کنند.

عضو کمیته ملی واکسن کرونا، کاهش مرگ و میر را از مهم ترین ویژگی های واکسیناسیون علیه کرونا دانست و گفت: تزریق واکسن به طور قطعی در کاهش مرگ و میر در پیک پنجم اثر داشت، به عبارتی مرگ بالای ۷۰ سال را در ایران کاهش داده است.

قانعی افزود: هرچند کسانی که واکسن تزریق کردند، ممکن است باردیگر مبتلا به ویروس کرونا شوند اما در حال حاضر هدف اصلی از تزریق این واکسن، کاهش میزان فوت هموطنان است که این موضوع تاکنون محقق شده است.

۱۲ شهریور ماه با آخرین اخبار کرونا در استان ها

در این میان وزیر بهداشت، درمان و آموزش نیز به سرعت در واکسیناسیون را یک ضرورت در شرایط فعلی توصیف کرد و در عین حال با نگاه انتقادی به تشکیل صفوف برای دریافت واکسن، گفت: تشکیل صف برای دریافت واکسن در شان مردم ایران نیست و برای حل مشکل صف، فعالیت مراکز واکسیناسیون کشور سه شیفته می‌شود.

 بهرام عین‌اللهی گفت: واکسن انبوه از منابع معتبر خارجی خرید و تامین شده است و بر همین اساس عملیات واکسیناسیون کرونا در همه استان‌های کشور باید سرعت بگیرد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با انتقاد از تشکیل صف برای انجام واکسیناسیون در نقاط مختلف کشور بیان کرد: مردم برای دریافت واکسن نباید توی صف بایستند و صف‌های تشکیل شده در مراکز واکسیناسیون باید با افزایش تعداد و ساعت کاری این گونه مراکز برچیده شود.

وی همچنین خواستار سه شیفته شدن مراکز واکسیناسیون در سرتاسر کشور شد و اظهار کرد: هزینه مترتب بر این کار توسط وزارت بهداشت تامین خواهد شد و بر این اساس نباید هیچ صفی در مراکز واکسیناسیون وجود داشته باشد.

وزیر بهداشت‌، درمان و آموزش پزشکی گفت: واردات واکسن سرعت گرفته و در هفته آینده نیز ۱۹ میلیون دز واکسن وارد کشور شده و در شبکه تزریق قرار می‌گیرد.

دکتر عین‌اللهی با تاکید براینکه تا آخر شهریور ماه تعداد واکسن وارداتی به کشور به ۴۰ میلیون دز افزایش خواهد یافت، افزود: برنامه دولت این است که پوشش واکسیناسیون در کشور هم سرعت گرفته و هم افزایش یابد و برای این منظور نیاز به مشارکت تمام دستگاهها و مردم است‌.

وی با بیان اینکه واکسیناسیون تنها راه کنترل، مهار و کاهش مرگ و میر است، تاکید کرد: در کنار این امر مردم همچنان باید استفاده از ماسک، فاصله گذاری اجتماعی  و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

۱۲ شهریور ماه با آخرین اخبار کرونا در استان ها

تزریق ۲۸ میلیون و ۵۰۰ هزار دوز واکسن کرونا در کشور

تاکنون و براساس اعلام  روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نزدیک به ۲۸ میلیون و ۵۰۰ هزار دوز واکسن خارجی و تولید داخل در کشور مصرف شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران هم  اشاره ای کرد خودداری برخی از افراد از تزریق واکسن و توضیح داد: بیشتر کسانی که کارشان به بخش مراقبت های ویژه ( ای سی یو ) بیمارستان‌ها کشیده می‌شود، واکسن نزده‌اند، به عبارتی اغلب این افراد، اقدام به تزریق واکسن کرونا نکرده‌اند.

دکتر بابک عشرتی به همه واجدین شرایط توصیه کرد که در اسرع وقت نسبت به تزریق واکسن کرونا اقدام کنند تا از بخش عمده ای از عوارض بیماری در امان باشند.

وی جلوگیری از مرگ و ابتلا به نوع شدید بیماری را از مهمترین تاثیرات واکسن کرونا اعلام کرد و گفت: مردم از هر واکسنی اعم از داخلی و وارداتی که به دست آوردند، استفاده کنند و نسبت به این کار تعلل نکنند.

عشرتی یادآور شد: کسانی که تاکنون واکسن زده اند، همچنان باید توصیه های بهداشتی از جمله فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و شستن دست ها را به دقت رعایت کنند.

اخبار کرونایی در نقاط مختلف کشور

رییس دانشگاه علوم پزشکی آبادان وضعیت کرونا در جنوب غرب خوزستان را پایدار اعلام کرد و گفت: وضعیت در جنوب غرب خوزستان هنوز نزولی نشده ولی به نظر می‌رسد به قله پیک پنجم رسیده‌ایم.

شکرالله سلمان زاده اظهارداشت: اگر در آینده نزدیک اتفاق غیرمنتظره دیگری رخ ندهد، شاید شاهد سیر نزولی کرونا باشیم.

وی با انتقاد از انجام نشدن اقدام خاصی برای قطع زنجیره کرونا در منطقه افزود: تقریبا هیچ محدودیتی در سطح مشاغل ایجاد نشد و برنامه‌ریزی صورت گرفته در رابطه با مشاغل ۲، سه و چهار و تبلیغات شهری انجام نشده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم گفت: خراسان رضوی پنجمین اوجگیری کرونا را پشت سر گذاشته است اما درنگاهی بدبینانه ممکن است در آینده با موج ششم و بسیار شدید کرونا مواجه شویم.

دکتر سید محمد حسین بحرینی افزود: در حال حاضر مشکل اصلی و شاخص ما در استان کمبود و یا در واقع فقدان واکسن کرونا است.
وی ادامه داد:زحمات زیادی برای راه اندازی مراکز واکسیناسیون در مشهد کشیده شده اما اکنون به دلیل فقدان واکسن برخی مراکز بلا استفاده مانده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با سازوکاری علمی سن واکسیناسیون را برای حاشیه شهر مشهد پایین آورده ایم لذا اکنون به شدت با کمبود واکسن مواجه هستیم.
بحرینی افزود: مشهد ریسک فاکتورهای شدید در خصوص کرونا را دارد با این حال هیچ زمان خراسان رضوی از ۱۰ استان برتر کشور در خصوص مبارزه با کرونا پایین تر نیامده است و در حال حاضر نیز این استان فعلا در رتبه هشتم کشور از نظر مبارزه با کرونا قرار دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: رفت و آمد زیاد اتباع خارجی، وجود مرز و جمعیت قابل توجه در حاشیه شهر مشهد از ابتدای شیوع کرونا موجب شد توجه خاصی به مساله شیوع کرونا در مشهد معطوف شود.

 معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود نیز گفت: شمار مبتلایان به ویروس کرونا از آغاز همه گیری تاکنون در شرق استان سمنان به ۲۰ هزار و ۷۳۹ تن رسیده است.

 احسان بینش با بیان اینکه اکنون تعداد موارد ابتلا و بستری در شهرستان های شاهرود و میامی کاهش مختصری داشته است افزود: طی ۴۸ ساعت گذشته ۲۶۶ بیمار کووید-۱۹ در زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی شاهرود شناسایی شدند.

وی مجموع بیماران بستری در بیمارستان امام حسین(ع) و بهار شاهرود را ۲۲۴ تن اعلام کرد و اظهار داشت: در شبانه روز گذشته ۲۸ بیمار مبتلا به ویروس کرونا در بخش های اختصاص یافته به بیماران کرونایی بستری شدند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود رعایت شیوه نامه های بهداشتی را برای عموم مردم ضروری خواند و ابراز داشت: تاکنون ۳۰ درصد از جامعه هدف در شهرستان های شاهرود و میامی نوبت اول واکسیناسیون را تزریق کردند.

فرماندار خرم‌آباد هم در گفت و گویی اظهار کرد: ۱۷۱ واحد صنفی متخلف این شهرستان طی ۲ هفته گذشته به دلیل نقض محدودیت و رعایت نکردن پروتکل‌های مقابله با کرونا پلمب شده است.

جعفر طولابی افزود: طی ۲ هفته گذشته که با اوج موج پنجم شیوع کرونا همراه بود محدودیت ها با تعطیلی گروه هایی از مشاغل اجرا شد و ۶۹۱ مورد بازرسی از واحدهای صنفی صورت گرفت که ۶۰۵ اخطار برای واحدهایی که برخی از پروتکل های بهداشتی را رعایت نکردند، صادر شد.

وی تصریح کرد: در این راستا ۱۷۱ واحد صنفی پلمب، ۷۶ واحد متعهد به رعایت دستورالعمل های بهداشتی و هشت واحد هم به دلیل فک پلمب به مراجع قضایی معرفی شدند.

اما معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز خبر داد: با توجه به اتمام محموله های دریافتی واکسن، امروز جمعه ۱۲ شهریور ۱۴۰۰ واکسیناسیون علیه کرونا در شیراز انجام نمی شود.

روابط عمومی دانشگاه‌ علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز به نقل از «عبدالرسول همتی» در عین حال افزود: ادامه فرآیند واکسیناسیون از روز شنبه ۱۳ شهریور۱۴۰۰ با فعالیت تمامی مراکز واکسیناسیون ادامه می یابد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز هم از انجام واکسیناسیون دز دوم واکسن آسترازنکا در آذربایجان‌شرقی خبرداد.

عباسعلی درستی  افزود: مشمولان دریافت دز دوم این واکسن می توانند به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.

واکسیناسیون دز دوم واکسن آسترازنکا به دلیل نبود این واکسن در کشور متوقف شده بود.

معاون عملیات فرماندهی انتظامی استان زنجان هم با بیان اینکه همچنان محدودیتها به قوت خود باقی است، گفت که در زمان حاضر تیمهایی در ۲۲ نقطه تعیین شده مستقر هستند و با توجه به وضعیت قرمز کرونایی ۶ شهرستان و وضعیت نارنجی ۲ شهرستان استان دستورالعمل ها و محدودیتها با جدیت اجرا می‌شود.

سرهنگ حمیدرضا قدیمی بااشاره به اینکه در راستای اجرای محدودیتهای کرونایی به موازات ماموریتهای دیگر نیروی انتظامی دربحث پیشگیری و مقابله انجام وظیفه می‌کند، افزود: محدودیتهای کرونایی در بازه زمانی ۳۱ تیر امسال با شدت انجام می‌شود.

این مسوول با اشاره به فعالیت ۲۴ دستگاه دوربین فعال ثابت و متغیر با قابلیت ضبط توسط اپراتور و ارسال پیامک در استان ادامه داد: ۱۴۶ هزار و ۱۶۰ دستگاه خودرو در جاده های استان تردد کردند و ۲۶ هزارو ۴۸۷ خودرو در زمان ممنوعیت به شهرهای خود عودت داده شدند.

 معاون شبکه بهداشت و درمان سرپل ذهاب هم در گفت و گویی با توصیه به افراد مشکوک مبتلا به کرونا گفت: سی تی اسکن ریه تنها برای بیماران مبتلا به ویروس کرونا دارای شرایط حاد و ضروری با اکسیژن خون زیر ۹۰درصد، نیاز است.

دکتر محسن مرادی افزود: شهرستان سرپل ذهاب همچنان در وضعیت قرمز کرونایی به سر می برد و هم اکنون ۳۵ بیمار بستری در بیمارستان شهدای این شهرستان هستند که بیش از ظرفیت بخش کرونایی است.

وی اظهار داشت: بیمارانی که خودسرانه تصمیم به سی تی اسکن می کنند در صورت تنگ نفس شدید و اکسیژن خون زیر ۹۰ با ارجاع و تشخیص پزشک متخصص به بیمارستان و انجام سی تی اسکن مراجعه کنند زیرا که تجمع بی مورد و تردد در محیط آلوده به ویروس خود نیز خطرآفرین است.

در حالی که ۳۰۶ شهر کشور در وضعیت کرونایی قرمز بسر می برد و توصیه اکید ستاد ملی مقابله با کرونای کشور پرهیز از سفرهای غیرضروری است، خبرهای دریافتی از نقاط مختلف حاکی از بی توجهی به پروتکل ها و افزایش رفت و امدها بویژه به شهرهای توریستی است.

 براساس گزارش دریافتی از خراسان رضوی ، جانشین رییس پلیس راه این استان در گفت و گویی ترافیک امروز جمعه در مسیرهای تفرجگاهی این استان را پرحجم و نیمه سنگین گزارش کرد.

سرهنگ محمد قانعی نژاد  افزود: در حال حاضر ترافیک در جاده‌های مشهد به چناران و مشهد به فریمان و همچنین ترافیک در جاده خلج و گلمکان مشهد پرحجم گزارش شده است.

کرونا جان ۵۶۱ بیمار دیگر را گرفت

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت امروز جمعه ۱۲ شهریور ماه با اعلام آخرین وضعیت بیماری کووید- ۱۹ در کشور گزارش کرد که در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۵۶۱ بیمار کرونایی جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۰۹ هزار و ۵۴۹ نفر رسید.

براساس این گزارش تا کنون ۱۹ میلیون و ۲۹۷ هزار و ۵۸۲ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۹ میلیون و ۴۰۷ هزار و ۳۱۱ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۲۸ میلیون و ۷۰۴ هزار و ۸۹۳ دُز رسیده است.

از دیروز تا امروز ۱۲ شهریور ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۷ هزار و ۶۲۱ بیمار جدید مبتلا به کووید - ۱۹ در کشور شناسایی شد که ۴ هزار و ۶۱ نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید-۱۹ در کشور به ۵ میلیون و ۸۳ هزار و ۱۳۳ نفر رسیده است.