وزیر دفاع آمریکا هفته آینده به خلیج فارس سفر میکند۱۱-شهریور-۱۴۰۰
هدف این سفر تلاش برای پر کردن خلأ ترک نظامیان آمریکا از افغانستان است .همچنین می تواند بستر سازی تقویت مقاومت مقابل بهره برداری فرصت طلبانه رژیم ولایت فقیه درمنطقه است که اسراییل ازآن ناتوی منطقه مقابل رژیم ولایت فقیه یادکرده است.
به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، وزیر دفاع آمریکا روز چهارشنبه گفت که هفته آینده برای تشکر از شرکای آمریکا که در نجات و اسکان افغان ها کمک زیادی انجام داده اند، به خلیج فارس سفر خواهد کرد.
وی با بیان اینکه طولانی ترین جنگ به پایان رسید، گفت که حدود شش هزار شهروند آمریکایی و در مجموع بیش از ۱۲۴ هزار غیرنظامی را از افغانستان خارج کردند.
آستین خروج نیروها را یک دستاورد فوق العاده برای ارتش آمریکا و متحدان خواند و افزود وارد فصل جدیدی می شویم که دیپلماسی تلاش های تخلیه از افغانستان را رهبری می کند.
وزیر دفاع آمریکا اضافه کرد به مقابله با تروریسم در هر کجا که باشیم ادامه خواهیم داد و برای ایجاد ثبات در منطقه تلاش خواهیم کرد.
وی تصریح کرد که برای مقابله با داعش، هر کاری بتوانیم انجام خواهیم داد.
وزیر دفاع آمریکا همچنین گفت که واشنگتن با طالبان درموضوعاتی محدود همکاری کرد تا بیشترین تعداد افراد را از افغانستان خارج کنیم.
لوید آستین پیش بینی ارتباط آمریکا با طالبان را در آینده دشوار دانست .
همکاری ارتش آمریکا با طالبان برای مقابله با داعش محتمل است
ژنرال مارک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا نیز درباره احتمال همکاری آمریکا با طالبان برای مقابله با داعش نیز گفت: "ممکن است."
این مقام نظامی آمریکا با بیان اینکه تخلیه را در محیطی دشوار انجام دادیم، گفت که بیش از ۳۸۷ پرواز را برای خارج کردن بیش از ۱۲۴ هزار نفر از افغانستان انجام دادیم.
این مقام نظامی آمریکا تصریح کرد: از این ماموریت درس های راهبردی زیادی آموختیم.
وی ادامه داد: در مورد چگونگی رسیدن به این مرحله در افغانستان در سالهای آینده مطالعه خواهیم کرد.
این مقام ارتش آمریکا اضافه کرد: تلاش های ما برای مبارزه با تروریسم در افغانستان به حفظ امنیت ما کمک کرد.
وی، پیشبینی ارتباط آمریکا با طالبان را دشوار خواند و آن را منوط به رفتار طالبان دانست.
آمریکا و دیگر کشورهای عضو ناتو در سال ۲۰۰۱ در پاسخ به حملات ۱۱ سپتامبر همان سال در آمریکا، به افغانستان حمله نظامی کردند و از آن زمان، حضور نظامی و اشغالگری آنها در افغانستان ادامه داشت تا اینکه جنگ بیست ساله افغانستان که طولانیترین جنگ آمریکا در خارج از مرزها شناخته میشود، سرانجام با خروج نیروهای آمریکایی در ۳۰ اوت (9 شهریور) با پایانی خونبار همچون آغاز آن، پایان یافت.