پوتین: روابط روسیه و ایران ماهیت راهبردی عمیقی دارد9-تیر-1401
این ماهیت راهبردی عمیق ادعایی پوتین به سوی کدام طرف بوده است؟ چون ازدوران تحویل دادن سوخت اتمی نیروگاه اتمی بوشهر تاتحویل دادن موشک های اس-300 که مدام روسیه دبه درآورد و با تأخیر باج گیری های هنگفت کرد.درادامه حمایت تاکتیکی حضورسپاه تروریست قدس درسوریه که بهانه برای عبور جنگنده های روسی از طریق پایگاه هوایی همدان وآسمان ایران به سوی سوریه برای اشغال نظامی سوریه بود .مهمتر گروکشی درمذاکرات هسته ای وین که عامل به نتیجه نرسیدن مذاکرات هسته ای شده است .البته دودادامه تحریم های سنگین توی چشمان ملت بشدت ناراضی ومعترض رفته است چه دستآورد دیگری روابط راهبردی عمیق روسیه با رژیم تروریستی ولایت فقیه ومنافع ملی ومردم ایران داشته است؟
رئیسجمهوری روسیه در دیدار با ابراهیم رئیسی، همتای ایرانی در حاشیه اجلاس سران خزر تأکید کرد: روابط مسکو و تهران بسیار عمیق و راهبردی است و دو کشور در تعاملات سیاسی و مسائل امنیتی در تماس دائمیاند و در سوریه با یکدیگر همکاری بسیار نزدیکی دارند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین اعلام کرد که "ولادیمیر پوتین" رئیسجمهوری روسیه شب گذشته، چهارشنبه، در حاشیه نشست سران کشورهای حاشیه دریای خزر در پایتخت ترکمنستان، با سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری اسلامی ایران بهطور جداگانه دیدار و گفتگو کرد.
پوتین ضمن استقبال از همتای ایرانی خود گفت: «روابط ما در واقع ماهیت راهبردی عمیقی دارد و ما قطعاً مسائل زیادی برای گفتگو داریم و من از فرصت بهوجودآمده در این زمینه بسیار خوشحالم.»
وی یادآور شد: «روسیه و ایران در خصوص مسائل سیاسی و امنیتی در تماس دائمی با یکدیگر هستند. روابط بین دو کشور ما واقعاً عمیق است و ماهیت راهبردی دارد. ما در تعاملات سیاسی، در خصوص مسائل امنیتی در تماس دائم هستیم، ما در نقاط داغی مانند سوریه با یکدیگر همکاری نزدیکی داریم.»
رئیسجمهوری روسیه ادامه داد: «تنها در سال گذشته، گردش مبادلات مالی بین روسیه و ایران 81 درصد و در ماههای نخست سال جاری 31 درصد دیگر رشد کرده است و این روند جای خرسندی دارد و بهنفع منافع هر دو کشور است.»
پوتین همچنین بهترین آرزوهای خود را برای آیت الله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران ابلاغ کرد.
ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری ایران نیز در دیدار با ولادیمیر پوتین در عشقآباد گفت: روسیه و ایران میتوانند در حوزه دریای خزر در زمینه حملونقل، ترانزیت، ماهیگیری و گردشگری همکاری بسیار نزدیکی با یکدیگر داشته باشند.
رئیسی همچنین یادآور شد که تمامی توافقات پیش از این بین دو کشور در حال اجرا و نظارت است و این پیشرفت بسیار خوبی است.
رئی جمهوری روسیه روز گذشته در جریان سخنرانی خود در ششمین اجلاس سران خزر تأکید کرده بود که فدراسیون روسیه طرفدار تعمیق مشارکت بین «پنج کشور حاشیه دریای خزر» (روسیه، آذربایجان، ایران، قزاقستان و ترکمنستان) از جمله در حوزههای سیاسی و امنیتی است. پوتین همچنین تأکید کرد که پایبندی به کنوانسیون وضعیت حقوقی دریای خزر رمز رونق این منطقه است.
ولادیمیر پوتین همچنین در دیدار با الهام علیاف، رئیسجمهوری آذربایجان، از وی بهخاطر ایدههای مفید و جالب او در زمینه توسعه هرچه بیشتر همکاریهای چندجانبه در منطقه دریای خزر تشکر کرد.