مخبر: اموال مالک متروپل برای جبران خسارتها توقیف شده است11-خرداد-1401
چرا به نقش پشت پرده خود مخبر و پاسدار محسن رضایی وپاسدار شمخانی وبرادر زاده اش در مناطق آزاد اروند همراه با استاندار وشهردارو دادستان در درمجوز ساخت دادن ساختمان متروپل فروریخته ومنجر به فاجعه شده اشاره نشده است.
تهران- ایرنا- معاون اول رئیس جمهور گفت: دولت تمام امکاناتش را برای رسیدگی به حادثه متروپل بسیج کرده و امیدواریم به زودی با جبران خسارتها این موضوع تمام شود؛ البته اموال مالک توقیف شده تا از محل آن خسارتها جبران شود.
به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، «محمد مخبر» در حاشیه جلسه امروز (چهارشنبه) هیأت دولت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: حادثه متروپل آبادان حادثه بسیار تلخی بود که در سایه تخلفات جدی مالک و مراکز صدور مجوز رخ داد.
وی افزود: دولت تمام امکاناتش را برای رسیدگی به این حادثه بسیج کرده و اگر چه این حادثه و امکانات اختصاص یافته برای حل بحران اصلاً با بحران پلاسکو قابل مقایسه نیست، از تجربه پلاسکو استفاده کردیم که امیدواریم به زودی با جبران خسارتها این موضوع تمام شود؛ البته اموال مالک توقیف شده تا از محل آن خسارتها جبران شود.
معاون اول رئیس جمهور در پاسخ به سؤالی درباره برنامه دولت برای ایمنسازی ۱۳۷ ساختمان ناایمن در تهران و دیگر شهرستانها، گفت: رئیس جمهور به وزیر کشور دستور داد تا این ساختمانها و مالکان آنها را شناسایی کند و طی دستورالعملی از آنها بخواهد که ایمنسازی لازم را انجام بدهند.
مخبر همچنین در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه ارزیابی شما از سبد غذایی مردم پس از آزادسازی قیمتها چیست؟ اظهار داشت: یارانههای معیشتی ماه اول پرداخت و توسط مردم برداشت شد و برای ماه دوم نیز این مبلغ در حساب مردم وجود دارد. این جبران هزینه از طریق پرداخت یارانهها برای عدهای از مردم در نظر گرفته شده اما برای برخی از دهکها چنین جبرانی نداریم.
وی اجرای طرح مردمی سازی یارانهها را الزام قانونی دانست و تصریح کرد: یکی از اهداف این طرح این بود که یارانهها هدفمند شود. تا قبل از این عدهای از این هدفمندی حداکثر استفاده را می کردند اما برخی از خانوادهها ماهانه یک شانه تخممرغ هم نمی توانستند تهیه کنند.
مخبر ادامه داد: این طرح اثراتی بر روی همه کالاها دارد که در حال کار بر روی آن هستیم. ما اگر ارز ترجیحی را حذف نمی کردیم به دلیل تحولاتی که در حوزه بینالمللی اتفاق افتاده و برخی مصوبات مجلس و مشکلاتی که برای تولیدکنندگان به وجود میآمد، گرانی را داشتیم.
وی با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی یکی از پازلهای برنامه دولت بود، از مردم بهدلیل همراهی با دولت در اجرای این طرح قدردانی کرد و گفت: از مردم می خواهم مقداری حوصله کنند؛ چرا که این مسأله در واقع «عسر» قبل از فرج است. مردم بدانند همه گرانی ها ناشی از حذف ارز ترجیحی نیست و دستمزدها و حقوق ورودی ها و عوارض و ارزش افزودهها و قیمتهای جهانی افزایش یافته است.
گرانی بنزین اصلاً مطرح نیست
مخبر در پاسخ به سوالی پیرامون احتمال گران شدن بنزین و حاملهای انرژی، خاطرنشان کرد: این بحث اصلاً در دولت مطرح نیست.
معاون اول رئیس جمهور با اعلام این خبر که از هفته آینده ۴ کالای بسیار اساسی و مهم قیمت مصرفکننده خواهند خورد، از مردم خواست در صورت مشاهده هر تخلفی در عرضه نرخ مصوب کالاها، آن را به سامانه ۱۲۴ سازمان تعزیرات حکومتی اطلاع دهند. مجوز جدی برای تعزیرات گرفته شده است که برخورد شدید با متخلفان پیش رو خواهد بود.
مخبر با بیان اینکه هیچ کمبود کالایی در فروشگاهها نداریم، افزود: یک گروه کالایی مهم نیز در حال برنامه ریزی است و به زودی قیمت مصرف کننده خواهد خورد. دولت به دنبال قیمتگذاری و تثبیت قیمتهاست و تنشهای احتمالی مقطعی را هم مدیریت خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه نان و دارو خط قرمز دولت است و حتی یک ریال نباید گران شود، گفت: با هر وسیله ای که نان را ارائه بدهیم نباید قیمت آن برای مردم تغییر پیدا کند. به دلیل قاچاق در منطقه و کمبود آرد و گندم در دنیا و ارزانی آرد در داخل کشور، اولویت اول این بود که این را بتوانیم به صورت کالابرگ به مردم بدهیم تا بتوانیم آرد را آزاد کنیم که مردم نان را با همین قیمت سابق تهیه کنند ولی قیمت آن منطقهای شود تا قاچاق آن به صرفه نباشد.
معاون اول رئیس جمهور در پاسخ به سوالی پیرامون سهمیهبندی نان در استانهای قزوین و زنجان، گفت: ارزانی آرد در داخل کشور قاچاق را به صرفه کرده بود کما اینکه در کشور های همجوار با بعداز اجرایی شدن این طرح، قیمت های برخی کالاها چند برابر شد و مشخص شد که از داخل ایران استفاده میکردند. در زنجان و قزوین این کار انجام شده است، دولت تا مطمئن نشود که بدون هیچگونه اختلالی این کار پیش خواهد رفت، این طرح، عمومی نخواهد شد و به صورت پایلوت ادامه خواهد یافت. این طرح از استان های کمجمعیت آغاز شده و در ادامه به سمت استان های پرجمعیت خواهد رفت.
وی در پاسخ به سؤالی در خصوص احتمال شیوع بیماری «آبله میمونی» در کشور، گفت: تاکنون هیچ مورد مثبتی از این بیماری در کشور نداشتیم اما در حال مطالعه و بررسی آن هستیم.