سایه تصویب قطعنامه، بازار ارز ایران را تکان داد/ تمایل به فروش نسبت به خرید کمتر شده است12-خرداد-1401
چون توافق مذاکرات هسته ای وین وبرجام انجام نگرفت و تحریم ها لغونگردید و پول های بلوکه شده آزادنشدندبنابراین کابینه دژخیم رئیسی مواجه با کسری بودجه شدید شده است لذا تنها راه جبران بخشی از کسری بودجه ازطریق حذف ارز ترجیجی و افزایش رشد تورم وگرانی ارز و دلار و گرانی همه کالاها وسرویس خدماتی وافزایش مالیات ...جبران می شود پس عامل ومقصر گرانی دلار وسایر کالاهادولت دژخیم رئیسی وکاسبان تحریم ها ومخالفان برجام اند.
پیشرفت کند روند مذاکرات برجام در ماههای آخر سال 1400 باعث شد تا قیمت ارز بار دیگر به شوک فرو رود به نحوی که از ابتدای نیمه دوم اسفند ماه، شاهد روند صعودی نرخ ارز در کشور بودیم.
از سوی دیگر در هفته اخیر سایه افکندن خطر تصویب یک قطعنامه علیه جمهوری اسلامی ایران در شورای حکام باعث شده اسکناس آمریکایی در تهران رشد کند. این اتفاق می تواند تنش های مذاکرات هسته ای را افزایش دهد و زمینه ساز رشد فعالیت سفته بازان ارزی شود.
با توقف روند مذاکرات برجام در ماههای پایانی سال گذشته سیگنالهای منفی زمینههای رشد نرخ دلار در کشور فراهم شده است. اما برخی کارشناسان ارزی با بررسی نرخ تورم نقطه به نقطه و مقایسه آن با نرخ رشد سالانه ارز معتقدند که افزایش نرخهای صورت گرفته در بازار ارز ماحصل افزایش نرخ تورم است.
کاهش تمایل به فروش دلار
بررسی اقتصاد نیوز از هسته مرکزی بازار نشان می دهد در روزهای اخیر معامله گران عادی بازار تمایل زیادی به فروش دلار ندارند و این موضوع موجب شده است که سمت عرضه بازار منحصر به بازارساز شود. این موضوع نیز سمت عرضه را تحت فشار قرار داده است. بازارساز نیاز دارد که برای عقب راندن خریداران تا حدی سمت و سوی انتظارات را دچار تحول کند.
لاک احتیاطی در بازار ارز
به عقیده فعالان بازار با قرار گرفتن دلار بالای محدوده مقاومتی، لاک احتیاطی برخی معامله گران به تدریج شکسته خواهد شد و سطح خریدها بیشتر خواهد شد.