تاثیر
گیاهان در کاهش چربی خون یکسان نیست.یک متخصص گیاهان دارویی گفت: بیشتر گیاهان (سبزیها
و میوهها) به علت فیبر و الیافی که دارند، باعث کاهش کلسترول و تریگلیسرید خون
میشوند. البته تاثیر گیاهان در کاهش چربی خون یکسان نیست، تاثیر برخی از آنها
بیشتر است و به دلیل خاصیتی که در کاهش کلسترول و تریگلیسرید خون دارند، برای
تهیه دارو استفاده میشوند.دکتر محمد صالحی افزود: دربین گیاهان، سیر بیشترین
قدرت را در کاهش کلسترول و تریگلیسرید خون دارد و بیش از صد صنعت داروسازی در
دنیا از سیر، فرآوردههای دارویی تهیه کردهاند. سیر علاوه بر کاهش کلسترول و تریگلیسرید،
خاصیت ضد میکروبی و ضد ویروسی دارد و فشارخون و قند خون را کاهش میدهد و خون را
رقیق میکند.وی تصریح کرد: البته سیر تازه از سیر پخته بهتر اثر میکند. اثر سیر
ترشی نیز مانند سیر تازه است. میوه زیتون و روغن آن هم کلسترول را کاهش میدهد.
سالهاست مشخص شده است که روغن زیتون چربی خون را کاهش میدهد.استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران
خاطرنشان کرد: سه نوع نوشیدنی کاهشدهنده فشار خون، کلسترول و تریگلیسرید، شامل
آب گوجهفرنگی، آب انار و آبغوره میباشد. این نوشیدنیها میتوانند بین وعدههای
غذایی یا همراه غذا مصرف شوند.وی یادآور شد: آلبالو، گیلاس، نارنج، لیموترش و
گریپفروت نیز از میوههایی هستند که مصرفشان هم به صورت آبمیوه و هم میوه تازه،
چربی و کلسترول خون را کاهش میدهد. همچنین کدو حلوایی، جعفری، پیاز، جو، فلفل
سبز، بادمجان و عدس نیز از جمله مواد غذایی هستند که به کاهش تریگلیسرید و
کلسترول خون کمک میکنند. البته باید دقت داشته باشید، این گیاهان باید به مقدار
متناسب مصرف شود و روش طبخشان نیز مورد توجه قرار گیرد.