دانستنيها
اين خوراكيها تمركز را كاهش ميدهند. 14 اردیبهشت - 93
اين خوراكيها تمركز را كاهش ميدهند. 14 اردیبهشت - 93
معمولا در فصل امتحانات، دانش آموزان و دانشجويان براي افزايش تمركز
از مقادير بيشتري شكلات، شيريني جات و نوشيدنيهاي صنعتي استفاده ميكنند، در حالي
كه مطالعات اخير نشان ميدهند كه افراط در مصرف قند و شكر، فعاليت مغز، حافظه و
فرآيند يادگيري را كاهش ميدهد. از طرف ديگر در اين تحقيق مشخص شد كه اسيدهاي چرب
امگا- 3 به خنثي كردن اين اثر مخرب كمك ميكنند. همان طور كه ميدانيد مصرف
زياد قند و شكر خطراتي همچون ديابت، چاقي، كبد چرب و سرطان را به همراه
دارد.محققان معتقدند كه آنچه ميخوريم، تفكر ما را تحت تاثير قرار ميدهد. مصرف
قند و شكر زياد به مدت طولاني توانايي مغز براي يادگيري و به ياد آوردن اطلاعات را
كاهش ميدهد. بنابراين رژيمهاي غذايي زندگي مدرن به دليل دارا بودن مقادير زياد
قند اثرات زيان آوري بر مغز دارند. يكي از مشكلات تغذيهاي در زندگي ماشيني اين است كه
اغلب افراد به دليل كمبود وقت از محصولات آماده صنعتي مانند آبميوهها استفاده ميكنند
و اين محصولات حاوي مقادير بالايي قند هستند. در اين تحقيق نشان داده شد كه مصرف زياد قند موجب
مقاومت انسولين و در نتيجه كاهش قدرت حافظه ميشود. زيرا انسولين در تنظيم سلولهاي
مغز براي استفاده و ذخيره قند جهت تامين انرژي مورد نياز براي پردازش افكار و
عواطف نقش دارد. رژيم غذايي سرشار از قند موجب آزاد شدن انسولين بيشتر و مقاوم شدن
سلولها به اين هورمون ميشود. متخصصان توصيه ميكنند براي فعاليت و عملكرد
مطلوب مغز، مصرف قند، شكر، شيريني جات، شكلات و آبميوههاي صنعتي را به حداقل
برسانيد و در مقابل از مقادير بيشتري اسيدهاي چرب امگا- 3 و منابع غذايي آنها
مانند ماهي، گردو و تخم كتان استفاده كنيد.