خواص انبه

 خواص انبه 18مرداد-93
خوراكي‌ها
انبه درختي است زيبا كه ارتفاع آن تا 10 متر مي‌رسد. منشا انبه هند و مالزي و برمه مي‌باشد ولي هم اكنون در تمام مناق استوايي و حاره كشت مي‌شود. انبه از 4000 سال پيش وجود داشته است.برگهاي اين درخت نيزه‌اي شكل، گلهاي آن زرد يا قرمز رنگ و بصورت خوشه‌اي وجود دارد. ميوه آن كه انبه يا منگو ناميده مي‌شود بيضوي شكل و داراي طعمي مطبوع وشيرين بوده و داراي هسته‌اي نسبتا بزرگ است.انبه رسيده از نظر طب قديم ايران گرم و خشك و نارس آن سرد و خشك است. انبه نارس توليد كننده بلغم و سودا در بدن مي‌باشد. انبه بسيار مقوي بوده و تقويت كننده بدن است.انبه تقويت كننده قواي جنسي است.رنگ صورت را درخشان مي‌كند.دهان را خوشبو مي‌كند.ادرار آور است.يبوست را برطرف مي‌كند.انبه داراي مقدر زيادي اسيد گاليك است. بنبراين سيستم هضم را ضد عفوني و تميز مي‌كند.انبه تميز كننده خون مي‌باشد.خوردن انبه بوي بد بدن را از بين مي‌برد.انبه حرارت بدن را كاهش مي‌دهد و تب را پائين مي‌آرود.براي رفع اسهال مفيد است.خوردن انبه، سردرد، تنگي نفس و سرفه را از بين مي‌برد.براي درمان بواسير مفيد است.عطش را برطرف مي‌كند.انبه چون گرم است براي گرم مزاجان مناسب نيست و اين اشخاص بايد آنرا با سكنجبين بخورند. 
خواص مغز هسته 
انبه داراي هسته بزرگي است كه در وسط آن مغز آن قرار درد كه بجاي مغز بادام مي‌توان از آن در شيريني جات استفاده كرد.مغز هسته انبه از نظر طب قديم ايران سرد و خشك است.خوردن مغز هسته اسهال را برطرف مي‌كند.براي معالجه سرماخوردگي مصرف مي‌شود.سرفه‌هاي سخت را درمان مي‌كند.درمان كننده بواسير خوني است.خانم هائيكه دچار خونريزي از رحم مي‌باشند و يا بين دو عادت ماهيانه خونريزي دارند براي رفع آن بايد از مغز انبه استفاده كنند.مغز هسته انبه كرم كش و ضد اسهال است.براي تسكين آسم و تنگينفس مفيد است.ضد استفراغ است.
 مضرات 
هضم انبه براي بعضي از افراد سخت است و ممكن است ايجاد خارش و دمل نمائيد.اگر خون انبه ايجاد نفخ بكند بايد آنرا با زنجبيل خورد.