خواص بي‌نظير انبه

خوراكي‌ها
خواص بي‌نظير انبه
9شهریور

انبه ميوه‌اي بسيار خوشمزه است كه خيلي وقت‌ها ممكن است دوستداران آن فراموش كنند كه فوايد بسيار زيادي هم دارد.
در زير فوايد اين ميوه را بيان كرده و به برخي نكات جالب درمورد آن و احتياطات لازم نيز اشاره مي‌كنيم.
ميزان بالاي ويتامين
C و A در انبه به اضافه انواع مختلف كاروتنوئيدها سيستم ايمني بدن شما را سالم و قوي نگه خواهد داشت.
* ارزش غذايي
يك فنجان (حدود 225 گرم) انبه حاوي مواد زير است:
105 كالري
76 درصد ويتامين
C (آنتي‌اكسيدان و تقويت‌كننده سيستم ايمني)
25 درصد ويتامين
A (آنتي‌اكسيدان و تقويت‌كننده بينايي)
11 درصد ويتامين
B6 به اضافه ساير ويتامين‌هاي B (كمك به عملكرد مغز و پيشگيري از بيماري‌هاي قلبي)
9 درصد فيبر سالم پروبيوتيك
9 درصد مس (مس يك كوفاكتور براي آنزيم‌هاي مهم جهت گلبول‌هاي قرمز خون مي‌باشد)
7 درصد پتاسيم (براي متوازن كردن مصرف بالاي سديم)
4 درصد منيزيم
* فوايد انبه براي سلامتي
1. پيشگيري از سرطان: تحقيقات نشان مي‌دهد كه تركيبات آنتي‌اكسيدان انبه از سرطان‌هاي روده، سينه، خون و پروستات پيشگيري مي‌كند. اين تركيبات شامل كرستين، ايزوكرستين، استراگالين، فيستين، اسيد گاليك و متيل‌گالات و همچنين آنزيم‌هاي مختلف مي‌باشد.
2. كاهش كلسترول: محتوي بالاي فيبر، پكتين و ويتامين
C در انبه به كاهش كلسترول كمك مي‌كند.
3. پاكسازي پوست: هم داخلي و هم خارجي براي پوست قابل استفاده است. انبه منافذ بسته شده پوست را باز كرده و جوش‌ها را از بين مي‌برد.
4. سلامت چشم: يك فنجان انبه خرد شده 25 درصد از ميزان موردنياز روزانه از ويتامين
A را فراهم مي‌كند كه به بهبود بينايي كمك كرده و از شب‌كوري و خشكي چشم جلوگيري مي‌كند.
5. قليايي كردن كل بدن: اسيد تارتاريك، اسيد ماليك و كمي اسيد سيتريك موجود در اين ميوه به حفظ ذخيره قليايي بدن كمك مي‌كند.
6. كمك به ديابتي‌ها: انبه به تنظيم سطح انسولين در خون كمك مي‌كند. در يك داروي خانگي سنتي برگ‌هاي آن را در آب جوشانده، شب تا صبح در آب خوابانده و بعد جوشانده را صبح مصرف مي‌كردند. انبه همچنين شاخص گليسمي پاييني دارد (60-41) به همين علت مصرف متوسط از آن سطح قندخون را بالا نخواهد برد.
7. افزايش قواي جنسي: انبه منبع بسيار خوبي از ويتامين
E مي‌باشد. بااين حال ارتباط خوب بين ميل جنسي و ويتامين E ابتدا با يك كليت‌بخشي اشتباه روي تحقيقات بر روي موش‌هاي آزمايشگاهي ايجاد شد و تحقيقات بيشتر نشان داده است كه مقدار متعادل از آن در اين زمينه مفيد است.
8. تقويت گوارش: پاپايا تنها ميوه‌اي نيست كه حاوي آنزيم‌هايي است كه پروتئين را تجزيه مي‌كنند. ميوه‌هاي زيادي مثل انبه نيز هستند كه اين خاصيت مفيد را دارند. فيبر موجود در انبه همچنين به هضم و دفع غذا كمك مي‌كند.
9. كمك به دفع گرما: گرفتن آب اين ميوه و مخلوط كردن آن با آب و شيرين‌كننده به خنك كردن بدن و جلوگيري از آسيب رسيدن به آن كمك مي‌كند.
10. تقويت سيستم ايمني بدن: ميزان بالاي ويتامين
C و A در انبه به اضافه انواع مختلف كاروتنوئيدها سيستم ايمني بدن شما را سالم و قوي نگه خواهد داشت.
واقعيات و جزئيات
* نسبت به همه ميوه‌ها در سراسر جهان، ميزان مصرف انبه تازه از ساير ميوه‌ها بيشتر است.
* اين ميوه متعلق به 4000 سال پيش بوده است.
* اين ميوه با گياهان ديگري مثل پسته و بادام‌هندي هم‌خانواده است.
* اين ميوه كه بيشتر در هند رشد كرده و مصرف مي‌شود، به "سافدا" (
safeda) معروف است.
* انبه 1000 نوع مختلف دارد.
احتياطات
* اگر به پلاستيك خام حساسيت داشته باشيد، اين احتمال وجود دارد كه به انبه و به‌ويژه انبه كال هم حساسيت بدهيد. اين واكنش به خاطر وجود اسيدآناكارديك است.
* پوست و عصاره انبه حاوي اوروشيول است، ماده‌شيميايي موجود در پيچك سمي امريكايي و سماق سمي كه مي‌تواند در برخي افراد، ايجاد حساسيت كند.
* برخي دلالان و فروشندگان براي رسيده كردن انبه از كاربيد كلسيم استفاده مي‌كنند كه ممكن است مشكلات جدي براي سلامتي ايجاد كند، به همين دليل بهتر است از انبه ارگانيك استفاده كنيد. اگر انبه خريداري شده شما ارگانيك نيست، قبل از مصرف خيلي خوب آن را بشوييد يا يك شب در آب خيس كنيد.