اخبارکوتاه اقتصادی داخلی 1دی-93

اخبارکوتاه اقتصادی  داخلی 1دی-93
البته  گزارشات خبری اقتصادی الگو گرفته از تز ِ معروف اقتصاد مال خر است خمینی و اقتصاد جهادی جانشین وی خامنه ای است

انتقاد وزارت کشاورزی از گرانی روغن نباتی
معاون وزیر جهاد کشاورزی ضمن انتقاد از عملکرد بخش خصوصی برای تنظیم بازار روغن نباتی گفت:‌ علی‌رغم کاهش قیمت جهانی روغن خام، قیمت روغن نباتی در بازار داخلی کاهش نیافته و با وجود واردات چهار میلیارد دلاری روغن خام و دانه‌های روغنی، محصول تولیدکننده داخلی روی دستش باقیمانده است به همین خاطر معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی انتقاد دارد و در همین زمینه در حال بررسی وضعیت هستیم.عبدالمهدی بخشنده در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی در واگذاری بازار روغن نباتی از تولید تا بازار مصرف و چگونگی تنظیم بازار، انجمن صنفی روغ نباتی تامل دارد؛ چرا که به نظر می‌رسد باید پایش بیشتری از سوی وزارتخانه انجام شود.
تهران پر هزینهترین شهر ایران ؛قم کم خرج ترین
تهران پر هزینهترین شهر ایران و قم کم‌خرجترین شهر ایران شناخته شده است. به گزارش ایسنا، بر اساس آخرین آمار مرکز آمار ایران در سال 1392، تهران با متوسط هزینه زندگی 2 میلیون و 280 هزار تومان برای هر خانوار پرهزینهترین شهر ایران است. این مبلغ به نسبت سال 1391، 52 هزار تومان افزایش داشته است از این هزینه 2 میلیون و 280 هزار تومانی خانوارهای تهرانی، ماهیانه یک میلیون و 840 هزار تومان صرف هزینه‏‌های غیر خوراکی چون اجاره بها، آب و فاضلاب، سوخت و روشنایی، لوازم و اثاث منزل، خدمات بهداشتی و درمانی، حمل و نقل و غیرهشده و تنها 445 هزار تومان در ماه صرف مواد خوراکی و دخانی خانوارها می‌شود. بر اساس این آمار قم کمهزینه‌‏ترین شهر ایران است که متوسط هزینه زندگی ماهانه یک خانوار قمی حدود یک میلیون و 50 هزار تومان است.
پراید و تیبا جایگزین خودروهای فرسوده می‌شوند
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا از جایگزینی 20 هزار دستگاه از محصولات این شرکت با خودروهای فرسوده در سال جاری خبر داد. سعید مدنی در گفت‌و‌گو با ایسنا، اظهار کرد: در یکی دو سال اخیر با توجه به مشکلاتی که خودروسازان در تولید محصول، تامین نقدینگی و تسهیلات بانکی داشتند طرح جایگزینی خودروهای فرسوده انجام نشد. وی ادامه داد: با این حال در سال جاری با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده در این شرکت و با مذاکرات صورت گرفته با ستاد حمل و نقل و سوخت کشور، تصمیم به انجام طرح جایگزینی خودروهای فرسوده گرفته شد. وی سقف تسهیلات برای خودروهای انتخابی را 12 میلیون تومان با بازپرداخت 48 ماهه و سود 19.5درصدی اعلام و خاطرنشان کرد: هر دستگاه خودروی اسقاطی به مبلغ دو میلیون و 500 هزار تومان محاسبه می‌شود و بقیه مبلغ خودرو به صورت نقدی دریافت خواهد شد.
واردات هواپیماهای بالای 15 سال ممنوع شد
وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: به شرکت‌های هواپیمایی اجازه ورود هواپیمای با عمر بالای 15 سال را نخواهیم داد. به گزارش ایسنا، عباس آخوندی در مراسم رونمایی از دستوالعمل جدید تاسیس و فعالیت شرکت‌های هواپیمایی با بیان اینکه شرکت‌های هواپیمایی خصوصی برای فعالیت باید حداقل سرمایه را داشته باشند، گفت: نمی‌توانیم به شرکتی که پنج فروند هواپیمای اجاره‌ای دارد و حتی یک فروند هواپیمای ملکی در ناوگان خود ندارد، مجوز فعالیت دهیم. آخوندی به متنوع سازی قیمت بلیت هواپیما اشاره کرد و افزود: از خرداد ماه امسال که نرخ بلیت هواپیما متنوع‌سازی شد، علاوه بر اینکه فعالیت شرکت‌های هواپیمایی بهبود یافت، قیمت‌ها به نوعی در برخی موارد کاهش هم داشت. وی خاطرنشان کرد: اگر از ورود بخش خصوصی به صنعت حمل و نقل هوایی صحبت می‌شود، حمایت‌ها، حقوق مسافر، نرخ بلیت هواپیما و همچنین عوارض فرودگاهی تعریف شده باشد و بخش خصوصی قاعده بازی اقتصادی در صنعت حمل و نقل هوانوردی را قبول کند.
آمادگی شرکت هلی کویتری ایران برای تشکیل تاکسی هوایی در کشور
مدیرعامل شرکت هلیکوپتری ایران از آمادگی این شرکت برای راه اندازی تاکسی هوایی با استفاده از ناوگان هلی کوپتری در مناطق مختلف کشور خبر داد. سیدمحمود آذین در گفت و گو با ایرنا، افزود: هزینه‌های پرواز برای شرکت‌های هوایی بسیار زیاد است و یک شرکت به تنهایی نمی‌تواند این سرویس را در سطح کشور ارایه دهد. به گفته وی، برای راه اندازی تاکسی هوایی در صورتی که با هماهنگی نهادها و سازمانها ذیربط از جمله نیروی انتظامی و پلیس راه، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان بهزیستی 30 فروند بالگرد در نقاط مختلف کشور مستقر شود، هر کجا نیاز به کمک تاکسی هوایی داشته باشیم با یک ساعت پرواز می‌توان به محل مورد نظر رسید.
پرداخت 150 میلیارد تومان تسهیلات برای خرید تجهیزات دریایی
مدیرکل تعمیر و نگهداری تجهیرات سازمان بنادر و دریانوردی گفت: تا پایان سال جاری 150 میلیارد تومان تسهیلات برای بخش خرید تجهیزات دریایی که قرار است تا اوایل سال 95 وارد بنادر کشور شود،‌ در نظر گرفته شده‌ است. عبدالکریم رزازان در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا با بیان اینکه در بخش تجهیزات بنادر از محل منابع داخلی سازمان سرمایه‌گذاری‌های بسیار خوبی صورت گرفته‌ است، افزود: این تسهیلات در بخش محیط زیست دریایی و آلودگی‌های نفتی دریایی استفاده می‌شود. وی همچنین با اشاره به اینکه برای تامین تجهیزات فاز دوم بندر شهید رجایی از محل منابع غیرسازمانی 207 میلیون دلار تسهیلات پرداخت شده‌است، اظهار کرد: برای تامین کانتینر بندر چابهار نیز از محل منابع غیر سازمانی 50 میلیون یورو تسهیلات ارائه شده‌ است.
افزایش صادرات و کاهش مصرف داخلی سیمان
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان سیمان با بیان اینکه ایران از نظر وزنی بزرگترین صادرکننده سیمان و کلینکر در جهان است، گفت: میزان صادرات سیمان و کلینکر در هشت ماهه سال جاری 3/6 درصد رشد داشته‌است. عبدالرضا شیخان در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا با بیان این که میزان تولید کلینکر در هشت ماهه سال جاری 50 میلیون و 770 هزار تن و میزان تولید سیمان 46 میلیون و 900 هزار تن بوده‌است،‌ افزود: میزان تولید کلینکر در این مدت نسبت به مدت مشابه سال گذشته 3 درصد بیشتر است. به گفته او، در مدت زمان یاد شده 37 میلیون و 500 هزار تن سیمان در بازار داخلی توزیع شده که حکایت از کاهش 5/7 درصدی نسبت به سال 92 را دارد. شیخان با بیان اینکه ایران در هشت ماه گذشته به کشورهای افغانستان، عراق، کشورهای حاشیه خلیج فارس، آسیای میانه و مصر سیمان و کلینکر صادر کرده‌ است، اظهار کرد: در این مدت میزان صادرات سیمان ایران 9 میلیون و 251 هزار تن و میزان صادرات کلینکر 4 میلیون و 141 هزار تن بوده‌ است.
سازمان مدیریت و برنامه ریزی بزودی عملا احیا می‌شود
مشاور رئیس جمهوری در امور اقتصادی با بیان اینکه، ظرفیت کارشناسی دولت طی سال‌های اخیر بسیار صدمه دیده است، از احیاء سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور طی روزهای آینده خبر داد.مسعود نیلی در گفت و گو با ایرنا، گفت: سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور بنابر تصمیم دو هفته پیش شورای عالی اداری، احیاء می‌شود و به محض امضاء رئیس جمهوری در روزهای آینده کار خود را آغاز خواهد کرد.وی با بیان اینکه، نهاد دولت بصورت عینی و ملموس بسیار ضعیف شده است، بر احیاء هرچه سریعتر توان کارشناسی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تاکید کرد و گفت: اینکه اسم این سازمان در دولت قبل تغییر کرده باشد زیاد مهم نیست بلکه نکته حائز اهمیت صدمه دیدن ظرفیت کارشناسی و مدیریتی نهاد دولت در سال‌های اخیر است.
تورم تولیدکننده در 12 ماه منتهی به آبان 17.7 درصد افزایش یافت
براساس گزارش بانک مرکزی شاخص بهای تولید‌کننده، در دوازده ماه منتهی به آبان ماه 1393 نسبت به دوازده ماه منتهی به آبان ماه 1392 معادل 17.7 درصد افزایش نشان می‌دهد.به گزارش خبرگزاری فارس، جزئیات شاخص بهای تولیدکننده در 12 ماه منتهی به آبان ماه نشان می‌دهد، گروه کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری 2.2 درصد، ساخت (صنعت) 12 درصد،حمل و نقل و انبارداری 20.8 درصد، هتل و رستوران 20.2 درصد و آموزش 16.5 درصد افزایش قیمت داشته‌اند.شاخص بهای تولیدکننده در ایران در آبان ماه 1393 به عدد 207.8 رسید که نسبت به ماه قبل 0.6 درصد افزایش داشت. این تغییر از 0.2 درصد افزایش مربوط به مهر ماه 1393 بیشتر بوده است. شاخص مزبور نسبت به ماه مشابه سال قبل 13.0 درصد یافت.شاخص مذکور، طی هشت ماه اول سال جاری به میزان 16.3 درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل افزایش یافت.
آغاز نام‌نویسی برای بهره‌مندی از برق خورشیدی در تهران
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان تهران از آغاز کار نام‌نویسی از شهروندان برای بهره‌گیری از تجهیزات تولید برق خورشیدی به میزان یک کیلووات برای نصب بر بام‌ها و بهره‌مندی از تسهیلات آن در استان خبر داد. به گزارش ایرنا، سیدعلی بربندگفت: شهروندانی که تمایل دارند تجهیزات تولید برق از انرژی خورشیدی را بر بام منازل خود نصب کرده و از مزایای آن بهره‌مند شوند به ادارات برق در سطح استان تهران مراجعه و نام نویسی کنند. وی مزایای استفاده از این تجهیزات را کاهش بهای برق مصرفی، بهره مندی از 50 درصد تسهیلات اختصاصی وزارت نیرو به این منظور و فروش اضافه مصرف به شبکه سراسری عنوان کرد و افزود: شرکت توزیع برق استان تهران آماده ثبت نام از متقاضیان است.
افزایش تولید خودروهای دوگانه‌سوز در آبان
تولید انواع خودروی سواری دوگانه‌سوز در کشور در آبان ماه امسال افزایش یافته است. به گزارش ایسنا، تولید پژو 405 دوگانه‌سوز ایران خودرو مرکزی در آبان ماه امسال با رشد 30 هزار درصدی از 8 دستگاه در آبان ماه سال 1392 به 2409 دستگاه افزایش یافته است. تولید سمند دوگانه‌سوز ایران خودرو مرکزی نیز با رشد 2662 درصدی از 90 دستگاه در آبان ماه سال 1392 به 2486 دستگاه افزایش یافته است. در این مدت تولید پراید دوگانه‌سوز نیز با رشد 4448 درصدی از 41 دستگاه در آبان ماه سال 1392 به 1865 دستگاه افزایش یافته است. تولید نسیم و صبا دوگانه‌سوز نیز با رشد 780 درصدی از 212 دستگاه در آبان ماه سال 1392 به 1867دستگاه افزایش یافته است.