گزیده خبرهای 8 دی 93

گزیده خبرهای 8 دی 93 
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران گفت: هوای پایتخت با ایستادن شاخص ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون روی عدد 152در شرایط هشدارقرار گرفت.دکتر وحید حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: بر اساس اطلاعات رسیده از ایستگاه های سنجش آلودگی هوای شهر تهران ،میزان غلظت تمام  آلاینده ها به جز منو اکسید کربن و دی اکسید نیتروژن نسبت به روز گذشته افزایش داشته است.به گفته وی، به این ترتیب میانگین غلظت تمام  آلاینده ها به لحاظ آلاینده ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون در بیشتر ایستگاهها از حد مجاز فراتر بوده و شاخص کیفیت هوا در حال حاضر در شرایط هشدار است.حسینی تاکید کرد: در حال حاضر شاخص ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون در ایستگاه ه پارک رازی در منطقه 11 روی عدد 191 ایستاده و هوای این منطقه  در آستانه شرایط اضطرار قرار دارد.مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اظهار داشت: پیش بینی هواشناسی برای پایتخت حاکی از وارونگی دما و تداوم انباشت و  تجمع آلاینده ها است. به این ترتیب انتظار می رود شاخص کیفیت هوا درمناطق پرتردد و شلوغ در شرایط نا سالم باقی بماند.وی تصریح کرد: اثرات بهداشتی آلاینده ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون در  منطقه ناسالم برای گروههای حساس شامل افزایش احتمال علائم تنفسی در افراد حساس، تشدید بیماری قلبی و ریوی، مرگ و میر زودرس در افراد مبتلا به بیماریهای قلبی - ریوی و افراد مسن است لذا توصیه می شود در منطقه ناسالم این افراد فعالیت های طولانی مدت در فضای باز را کاهش دهند.
بر اساس آخرین آمار مرکز آمار ایران که در سال 1392 اعلام شده است، استان تهران با متوسط درآمد ماهیانه حدودا 2 میلیون و 400 هزار تومان بیشترین درآمد متوسط ماهیانه و استان مرکزی با درآمد ماهیانه یک میلیون و 200 هزار تومان، کمترین متوسط درآمد ماهیانه یک خانوار شهری را در سال 1392 به خود اختصاص داده استبه گزارش ایسنا، همچنین بر اساس این آمار هزینه زندگی هر خانوار تهرانی 2 میلیون و 280 هزار تومان است و هر خانوار در استان مرکزی ماهیانه یک میلیون و 384 هزار تومان هزینه می‏‌کنندمتوسط درآمد اظهار شده ماهیانه یک خانوار شهری کشور در سال 1392، حدود یک میلیون و 700 هزار تومان بوده که نسبت به سال 1391، 22.3 درصد افزایش داشته است. 53.3 درصد این درآمدها از محل درآمدهای متفرقه، 30 درصد از مشاغل مزد و حقوق بگیری و 16.7 درصد از محل مشاغل آزاد تامین شده استبررسی متوسط درآمد سالانه خانوارهای شهری، بر اساس فعالیت اصلی محل کار سرپرست خانوار نشان می‏‌دهد، خانوارهایی که فعالیت اصلی محل کار سرپرست آنها، «بهداشت و مددکاری اجتماعی» است با درآمد اظهار شده ماهیانه 3 میلیون و 154 هزار تومان در سال، بیشترین درآمد و خانوارهایی که فعالیت اصلی محل کار سرپرست آن‏ها «خانوارهای معمولی دارای مستخدم» است، با درآمد اظهار شده ماهیانه 971 هزار تومان کمترین درآمد را در سال 1392 داشتهاند.
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از تصادف مرگبار وانت با تریلر در اتوبان آزادگان خبر دادسید جلال ملکی در گفت‌وگو با ایسنا، در تشریح جزئیات این خبر گفت: در ساعت 5:02 بامداد امروز یکشنبه یک مورد حادثه رانندگی به سامانه 125 اطلاع داده شد و به دنبال آن ستاد فرماندهی آتش نشانان دو ایستگاه را به محل حادثه واقع در مسیر غرب به شرق بزرگراه آزادگان بعد از علی‌آباد قاجار اعزام کردوی با اشاره به حضور آتش‌نشانان در محل حادثه اظهارکرد: پس از حضور آتش نشانان در محل مشاهده شد که یک دستگاه وانت در لاین کندرو به شدت با یک دستگاه تریلر برخورد کرده و شدت آن نیز به حدی بوده که اتاق خودرو کاملا در هم پیچیده و راننده نیز درون کابین محبوس شده بودسخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه آتش‌نشانان عملیات خود برای خارج کردن این فرد را در دستورکار قرار دادند، گفت: آتش نشانان همزمان با قطع برق خودرو و ایمن سازی محل، عملیات خود برای نجات و خارج کردن این فرد را آغاز کرد و پس از برش قطعات خودرو با استفاده از تجهیزات مخصوص قطعات را برش داده و راننده محبوس شده را پس از خروج از خودرو به عوامل اورژانس مستقر در محل حادثه تحویل دادندملکی با بیان اینکه عوامل اورژانس مرگ راننده 45 ساله این خودرو را به دلیل شدت جراحات وارده تایید و اعلام کردند، گفت: آتش‌نشانان پس از ایمن سازی محل در ساعت 5:30 بامداد به عملیات خود خاتمه دادندبه گفته وی علت این حادثه از سوی عوامل پلیس راهنمایی و رانندگی بررسی و اعلام خواهد شد
امام جمعه مشهد گفت: دستگاه قضایی باید در مسئله محاکمه سران فتنه رسیدگی لازم را انجام دهد که البته محاکمه فتنه گران بعد از رفع حصر آغاز می شودبه گزارش مهر، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی ظهر یکشنبه در بازدید از نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی حوزه علمیه خراسان در محل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس گفت: حوزه علمیه خراسان از دیرباز مهد پرورش بزرگان بسیاری بوده است و مبنای پرورش این افراد عمدتا توجه به حوزه پژوهش بوده استامام جمعه مشهد با تاکید بر اینکه پژوهش مبنای اصلی توسعه علمی کشور است، گفت: باید پژوهش در حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها در دستور کار قرار بگیردعضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه پژوهش در حوزه های علمیه کشور و خراسان در چند سال اخیر جایگاه خوبی پیدا کرده، ابراز امیدواری کرد که این روند همچنان ادامه یابدوی شکوفایی حوزه‌های علمیه را در حرکت این مجموعه ها در راستای پژوهش محوری دانستامام جمعه مشهد همچنین در ارتباط با اظهار نظر برخی افراد در زمینه حصر سران فتنه گفت: رفع حصر سران فتنه مسئله‌ای است که باید از سوی دستگاه‌های امنیتی و قضایی مورد بررسی قرار بگیردآیت الله علم الهدی ادامه داد: دستگاه قضایی باید در مسئله محاکمه سران فتنه رسیدگی لازم را انجام دهد که البته محاکمه فتنه گران بعد از رفع حصر آغاز می شود.
مدیرکل دفتر موسیقی درباره‌ی چند موضوع مانند صدور مجوزها، برگزاری کنسرت‌های سنتی و پاپ و همچنین آخرین خبرها از ارکستر سمفونیک و ارکستر ملی سخن گفت.به گزارش ایسنا،‌ پیروز ارجمند اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین دل‌مشغولی‌های دفتر موسیقی، بحث صدور مجوزها است؛ استان اصفهان خودش با معرفی شورایی، صدور مجوزها را انجام می‌دهد. امیدواریم این روند در تمام استان‌ها پیگیری شود. دفتر موسیقی بیش از حد درگیر مجوزها شده است و این باعث می‌شود از کارهای مهم باز بماند.
لغو کنسرت‌ها، زیر یک درصد
او ادامه داد: در سال‌های گذشته، مانند سال 1365، 12 مجوز صادر شد، در حالی که ما امسال 440 مجوز در حوزه‌ی موسیقی صادر کرده‌ایم، این رقم قابل توجهی است. ما به مسائل مهم دیگری هم باید بپردازیم، مثلا بحث ارکسترها، بحث سند موسیقی کشور و ... اما متأسفانه مدیران دفتر موسیقی بیشتر درگیر صدور مجوز هستند. البته در این زمینه، سرعت خوبی داشته‌ایم و زیر یک درصد شاهد لغو کنسرت بوده‌ایم.وی اظهار کرد: پیش از حضور من در دفتر موسیقی، 48 ساعت قبل از برگزاری یک کنسرت، برای آن مجوز صادر می‌شد. در حالی که اکنون من مجوزهای پنج‌ماه آینده را صادر کرده‌ام. سازوکار ما به‌گونه‌ای است که هنرمند با امنیت بیشتری کار کند.
ارزان‌سازی و گستردگی کنسرت‌ها
مدیرکل دفتر موسیقی بخش دیگری از سخنانش را به طرح ارزان‌سازی و گستردگی کنسرت‌ها در کل کشور اختصاص داد و بیان کرد: ما در بخش برگزاری کنسرت‌ها برای سال آینده، با شرکت‌ها و سالن‌ها به توافق‌هایی رسیده‌ایم. در راستای برگزاری یک کنسرت، شرکت و خوانندگان، بیشترین درآمد و نوازندگان هم درآمد کمی دارند. باید دستمزد خواننده و شرکت در شهرها و سالن‌های مختلف متفاوت باشد، مثلا خواننده‌ای که می‌خواهد در یک شهرستان با سالن 500 نفره کنسرت بگذارد، باید دستمزدش تفاوت داشته باشد.ارجمند همچنین اظهار کرد: از سال بعد، شاهد اجرای گروه‌های موسیقی در جنوب شهر تهران نیز خواهیم بود، مثلا سالن شهید آوینی، فرهنگسراهای بهمن و خاوران میزبان کنسرت خواهند شد. از سوی دیگر، سالن وزارت کشور، اجاره‌اش را به 120میلیون تومان رسانده بود و با تلاش‌های دفتر موسیقی، این مبلغ به یک‌سوم کاهش پیدا کرد.
بازگشت خوانندگان پاپ به برج میلاد
ارجمند از بازگشت خوانندگان پاپ به برج میلاد نیز خبر داد و گفت: از سی‌امین جشنواره‌ی موسیقی فجر به بعد، کنسرت‌ها دوباره در سالن همایش‌های برج میلاد روی صحنه خواهند رفت که این حاصل تفاهم‌نامه‌ای است که با نیروی انتظامی امضا شده است.او همچنین افزود: امسال رشد چهار برابری کنسرت‌های موسیقی سنتی را داشتیم و اجرای موسیقی کلاسیک نیز پنج برابر نسبت به سال قبل بیشتر شده است.مدیرکل دفتر موسیقی با بیان این‌که کنسرت‌ها به یک کالای لوکس تبدیل شده‌اند، گفت: برای این موضوع هم سازوکاری اندیشیده‌ایم، به‌گونه‌ای که سالن‌ها بخش‌های وی‌آی‌پی با امکانات ویژه داشته باشند و با قیمت‌های بالا به مخاطب به فروش برسند. در عین حال بلیت‌های 10 تا 15 هزار تومانی در کنسرت‌ها فروخته شود تا طیف گسترده‌ای از مردم از کنسرت‌ها بهره‌مند شوند.او اظهار کرد: یکی دیگر از قوانین ما در این مدت، این است که خوانندگانی که می‌خواهند برای اولین‌بار آلبوم منتشر کنند، باید در شورای تخصصی دفتر موسیقی آزمون بدهند تا شاهد کیفیت بهتر موسیقی در صحنه‌های اجرا باشیم.
«
پلی‌بک» ممنوع است
ارجمند یادآوری کرد: مدتی است که اجرای کنسرت‌ها را به‌شیوه‌ی «پلی‌بک» ممنوع کرده‌ام، زیرا کسی که پول زیاد می‌دهد تا در این کنسرت‌ها حضور یابد، باید موسیقی خوب بشنود.او درباره‌ی اختلاف نظرهایی که بین ارگان‌های مختلف در مورد برگزاری کنسرت‌های پاپ وجود دارد نیز توضیح داد: شیوه‌نامه‌ای که در این زمینه تعیین شده است، مسوولیت سازمان‌ها، شرکت‌ها و خوانندگان را مشخص می‌کند تا هر کسی وظیفه‌ای داشته باشد.وی تصریح کرد: تنها آنچه روی صحنه اجرا می‌شود، مسوولیتش با دفتر موسیقی است؛ اما اگر در لابی یک سالن، کنسرت برگزار شود یا کسی پوشش نامناسب داشته باشد، دفتر موسیقی قوه‌ی قهریه نیست که با آن‌ها برخورد کند، بلکه هر کسی وظیفه‌ی خود را دارد، وزارت ارشاد که نباید درباره‌ی همه‌چیز جواب دهد.
مدیر کل دفتر موسیقی که در حاشیه‌ی برگزاری نشست خبری جشنواره‌ی ملی موسیقی «استاد شهناز» سخن می‌گفت، اظهار کرد: من در دفتر موسیقی دو مشاور انتظامی دارم که در این زمینه فعالیت‌هایی انجام می‌دهند.وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر این‌که آیا وجهی که اداره‌ی اماکن برای برگزاری کنسرت دریافت می‌کند، قانونی است؟ گفت: در این زمینه پیگیری‌هایی انجام داده‌ام و اداره‌ی اماکن تأکید کرده است که هیچ وجهی از کنسرت‌گذاران دریافت نمی‌کند و اگر کسی این کار را انجام دهد، با او برخورد خواهد شد؛ اما آن‌ها به من گفته‌اند که هزینه‌ای برای پلیس راهور گرفته می‌شود، زیرا کنسرت‌ها در ساعات غیرمعمول و خارج از ساعات اداری هستند.
آخرین وضعیت ارکستر سمفونیک و ارکستر ملی
این آهنگساز بخش دیگری از سخنانش را به توضیح مقوله‌ی ارکستر سمفونیک و ارکستر ملی و شایعه‌ی اختلاف میان خودش و معاون امور هنری اختصاص داد و بیان کرد: من و آقای مرادخانی - معاون هنری - همراهی و همدلی زیادی داریم، او همیشه به من می‌گوید با حضور تو در دفتر موسیقی خیالم راحت است؛ اما ما دو نفر اختلاف نظرهایی درباره‌ی بودجه داریم. به هر حال، بودجه‌ها انقباضی است. در آخرین جلسه‌ای که با آقای مرادخانی و مدیر بنیاد رودکی داشتیم، نتیجه این شد که مدیریت فنی و هنری ارکسترها برعهده‌ی دفتر موسیقی و مدیریت اجرایی با بنیاد رودکی باشد.ارجمند با تأکید بر این‌که ارکسترها در جشنواره موسیقی فجر اجرا خواهند داشت،‌ اضافه کرد: امسال دومیلیارد تومان بودجه برای خرید ساز و آرشیو و کتابخانه‌ی ارکسترها گرفته‌ایم و دومیلیارد تومان هم هزینه‌ی دستمزد و قرارداد نوازندگان است و تمرین‌ها از چند هفته دیگر آغاز خواهد شد