گزیده خبرهای 12 آذر -93 قسمت -4
مدیر امور بین الملل شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد: دیوان داوری بین المللی شکایت گازی ترکیه از ایران را مبنی بر نامطمئن بودن شرکت ملی گاز ایران در تحویل گاز رد کرد. به گزارش سایت رسمی وزارت نفت، عزیز الله رمضانی گفت: دعوای بسیار سنگین شرکت بوتاش ترکیه علیه شرکت ملی گاز ایران با خواسته کاهش در قیمت گاز صادراتی ایران به دلیل نامطمئن بودن شرکت ملی گاز ایران در تحویل گاز و نداشتن گاز کافی برای این منظور، به نفع شرکت ملی گاز ایران به پایان رسید. او با اظهار این که رای دیوان داوری بین المللی متضمن رد کامل ادعای شرکت بوتاش ترکیه و قبولی دفاعهای انجام شده توسط شرکت ملی گاز ایران است، گفت: ادعای شرکت بوتاش ترکیه در ژانویه سال ٢٠١٢ میلادی به دیوان داوری بین المللی ارجاع شد و در نهایت با رای ١٠ نوامبر ٢٠١٤ میلادی این دیوان به پایان رسید. به گفته مدیر امور بین الملل شرکت ملی گاز ایران، دعوای دیگر شرکت بوتاش مربوط به ادعای کاهش قیمت به دلیل تجاری بود که هنوز تحت بررسی دیوان داوری بین المللی است. ایران و ترکیه در سال ١٩٩٦ قرارداد ٢٥ ساله ای برای صادرات سالانه تا ١٠ میلیارد متر مکعب گاز امضا کردند که بر اساس آن روزانه ٣٠ میلیون متر مکعب گاز به ترکیه ارسال می شود. بر پایه این گزارش، ١١ بهمن ماه ٩٢، شرکت بوتاش ترکیه با دو ادعا که در ٥٣ روز گذشته (از١٨ آذرماه سال ٩٢) صادرات گاز ایران به این کشور به میزان مورد توافق نبوده و ٢٥ درصد از حجم آن کاسته شده است و از سوی دیگر قیمت گاز صادراتی ایران به ترکیه نسبت به دیگر کشورهای منطقه بالاست و باید کاهش یابد، از ایران به دیوان بین المللی داوری شکایت کرد.
لحظاتی پیش، تعدادی از اتباع ایرانی محبوس در زندانهای جمهوری آذربایجان از مرز زمینی آستارا به کشور منتقل شدند. سیروس شفقی، فرماندار شهرستان مرزی بندر آستارا در گفتوگو با ایسنا، با تأیید مطلب فوق خاطرنشان کرد: براساس توافقات صورت پذیرفته بین مسوولان دو کشور، 28 نفر از ایرانیان محبوس در زندانهای کشور همسایه جهت ادامه محکومیت خود به کشور منتقل شدند. او با بیان این که در چهار مرحله اخیر تبادل زندانیان، در مجموع 67 نفر به کشور بازگردانده شدهاند، ادامه داد: محکومیت اکثر این افراد درخصوص قاچاق و یا حمل مواد مخدر بوده است. شفقی در پایان اضافه کرد: این افراد در پی اجرای موافقتنامه انتقال محکومان بین دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان با پیگیری سفارت کشورمان در باکو و هماهنگیهای انجام شده بین مقامات قضایی آذربایجان، وزارت امور خارجه و وزارت دادگستری جمهوری اسلامی ایران به کشور منتقل شدند.افراد مذکور در بدو ورود و پس از انجام تشریفات اداری به اردوگاه حویق تالش منتقل شدند.
رییس جمعیت هلال احمر اردکان از کشته شدن یک زن باردار در حادثه تصادف امروز جاده اردکان - نایین خبر داد.جواد کمالآبادی در گفتگو با ایسنا، گفت: به دنبال گزارش واژگونی یک دستگاه پراید در فاصله 60 کیلومتری جاده اردکان – نایین، بلافاصله عوامل امدادی هلال احمر اردکان مستقر در پایگاه امداد و نجات "امامزاده سیدنورالدین احمد" به محل اعزام و نسبت به امدادرسانی به مصدومان حادثه اقدام کردند.وی ادامه داد: خودوری حادثه دیده دارای پنج سرنشین بوده که سه نفر از آنها دچار مصدومیت شدند و متأسفانه یکی از مصدومین که یک زن باردار بود، بعد از انتقال به بیمارستان جان خود را از دست داد.کمالآبادی دیگر حادثه روی داده در این محور که ساعاتی پیش رخ داده است را مربوط به مصدومیت یک راکب موتورسیکلت خواند که نیروهای امدادی وی را به بیمارستان منتقل کردند.رییس جمعیت هلال احمر اردکان اظهار کرد: در دیگر حادثه امروز نیز یک کارگر افغان از ارتفاع 13 متری ساختمان یک واحد صنعتی دچار مصدومیت شدید شده است که بعد از انجام کمکهای اولیه توسط امدادگران به بیمارستان ضیائی اردکان انتقال یافته ولی متاسفانه حال وی وخیم گزارش شده است.
افراد بسیاری گرفتار دردهای مزمن گردن و کمر هستند و روشهای درمانی فعلی اغلب پیچیده بوده و در بلندمدت جواب میدهند.به گزارش فاکس نیوز، دکتر «آرمن کاچاتریان» از جراحان استخوان در آمریکا روشی نادر و نسبتا جدیدی را معرفی کرده که شامل پیوند دیسک مصنوعی به عنوان جایگزین روش قدیمی «درمان دیسک با فیوژن» برای تسکین درد است.دکتر کاچاتریان افزود: در روش سنتی دیسک معیوب برداشته شده و در فاصله بین مهرهها رابط استخوانی پیوند زده میشود. در این روش بیشتر بیماران مجبور هستند پس از عمل جراحی و در دوره بهبود از گردنبند استفاده کنند تا گردن حرکتی نداشته باشد در حالی که در روش جدید دیسک مصنوعی تازه پیوند زده میشود که در این روش به جای ضرورت ثابت نگه داشتن گردن که در روش فیوژن مرسوم است، بیمار به حرکت دادن گردن خود تا حد امکان تشویق میشود. از روش پیوند دیسک مصنوعی برای درمان کمردردهای مزمن نیز میتوان بهره برد.این روش که مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا قرار گرفته به بیمار کمک میکند تا نسبت به روش دیگر سریعتر روند درمان را طی کند.
لحظاتی پیش، تعدادی از اتباع ایرانی محبوس در زندانهای جمهوری آذربایجان از مرز زمینی آستارا به کشور منتقل شدند.سیروس شفقی، فرماندار شهرستان مرزی بندر آستارا در گفتوگو با ایسنا، با تأیید مطلب فوق خاطرنشان کرد: براساس توافقات صورت پذیرفته بین مسوولان دو کشور، 28 نفر از ایرمجموع 67 نفر به کشور بازگردانده شدهاند، ادامه داد: محکومیت اکثر این افراد درخصوص قاچاق و یا حمل مواد مخدر بوده است.شفقی در پایان اضافه کانیان محبوس در زندانهای کشور همسایه جهت ادامه محکومیت خود به کشور منتقل شدند.او با بیان این که در چهار مرحله اخیر تبادل زندانیان، در رد: این افراد در پی اجرای موافقتنامه انتقال محکومان بین دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان با پیگیری سفارت کشورمان در باکو و هماهنگیهای انجام شده بین مقامات قضایی آذربایجان، وزارت امور خارجه و وزارت دادگستری جمهوری اسلامی ایران به کشور منتقل شدند.افراد مذکور در بدو ورود و پس از انجام تشریفات اداری به اردوگاه حویق تالش منتقل شدند.
ارتش ارواح نظامیان عراقی هستند که دولت عراق به آنها حقوق پرداخت می کند اما خبری از آن ها نیست و ارتش را از درون تهی کرده اند. دولت جدید عراق اعلام کرده است که با بازرسی های شدیدی که به تازگی انجام داده است دریافته که ۵۰ هزار نفر از دولت حقوق دریافت می کنند و با این حال غیب شده اند و کاری برای ارتش انجام نمی دهند.این اسامی پس از آن مشخص شدند که تحقیقاتی به دستور حیدرالعبادی پیرامون این موضوع آغاز شد. طبق این گزارش که گاردین منتشر کرده استت؛ ارتش ارواح نظامیان عراقی هستند که دولت عراق به آنها حقوق پرداخت می کند اما خبری از آن ها نیست و ارتش را از درون تهی کرده اند. یکی از زیان های وارد شده ناشی از این مساله در حمله داعش به موصل بود که طبق اسناد نظامی باید ۲۵ هزار نفر از پلیس و نظامیان از این شهر دفاع می کردند اما در واقع فقط ۱۰ هزار نفر نیروی نظامی و پلیس آماده به کار در این شهر وجود داشت و بقیه افراد جزو ارتش ارواح عراق بوده اند. روز یک شنبه دفتر حیدر العبادی اعلام کرده بود که ۲۴ مقام ارشد نظامی را بازنشته کرده و طبق برنامه اصلاحات جدید در ارتش این کشور آنها را با نیروهای جدید جایگزین کرده است.