دو گزیده خبر 3 دی - 93

یک متخصص قلب و عروق آغاز سن پیشگیری از بیماری‌های قلبی و مراقبت از سلامت قلب را 18 سالگی دانست.دکتر «مصطفی بهره‌مند» در گفت‌وگو با ایسنا، افزایش چربی، قند و فشار خون، مصرف سیگار، کم‌تحرکی، چاقی و استرس‌ها و تنش‌های زندگی را از عوامل خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی برشمرد.وی تنگی عروق کرونر و اختلالات دریچه‌ای را شایع‌ترین بیماری‌های قلب و عروقی و در عین حال قابل پیشگیری‌ترین این بیماری‌ها برشمرد و افزود: بیماری‌های قلبی و عروقی در حال حاضر در حالی جزو شایع‌ترین علل مرگ و میردر دنیا و در کشور محسوب می‌شوند که به راحتی و با چند اقدام ساده از جمله اصلاح تغذیه، افزایش فعالیت‌های بدنی و نیز کاهش استرس می‌توان از ابتلا به این بیماری‌ها پیشگیری کرد.این متخصص قلب و عروق 18 سالگی را بهترین زمان آغاز پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی دانست و تصریح کرد: البته از سن 10 سالگی رگه‌های رسوبات پلاکت‌ها آغاز می‌شود، اما ترجیحاً 18 سالگی را می‌توان سن مناسبی برای مراقبت و پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی دانست.
وی آزمایش فشار خون، چکاپ بدن از نظر میزان قند و چربی خون و نیز بررسی بدن به لحاظ تناسب وزن به قد را سه اقدام مهم در زمینه پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی دانست.بهره‌مند تصریح کرد: با این اقدامات از سن 18 سالگی به بعد فرد وارد چرخه پیشگیری می‌شود و ضروریست در صورت مناسب بودن وضعیت سلامت بدن، این آزمایش‌ها را هر دو سال یکبار تکرار کند و در صورت وجود برخی مشکلات سریعاً نسبت به اصلاح آن اقدام کنند.وی ورزش را مهم‌ترین عامل تأثیرگذار در سلامت قلب دانست و گفت: متأسفانه این مورد مغفول مانده که ضروری است افراد به جهت پیشگیری از بیماری‌های قلبی وعروقی انجام حرکات هوازی با شدت متوسط را به مدت 20 دقیقه در برنامه روزانه خود بگنجانند.بهره‌مند با اشاره به اثر سوء برخی ورزش‌ها در سلامت قلب، اظهار کرد: برخی ورزش‌ها مانند وزنه‌برداری و بدنسازی فشار خون را افزایش داده که می‌تواند برای سلامت قلب زیان‌آور باشد و لذا توصیه می‌شود افراد این ورزش‌ها را کمتر انجام دهند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه شنا و پیاده‌روی تند را از ورزش‌های هوازی مناسب برای سلامت قلب دانست و گفت: انجام این ورزش‌ها باید به گونه‌ای باشد که با افزایش تعداد ضربان قلب و نیز تعریق همراه شود.وی تصریح کرد: هر فرد باید سن خود را از عدد 220 کم کرده و سپس آن را در 70 درصد ضرب کند و عدد بدست آمده شمار ضربان قلبی است که فرد باید با این تعداد ضربان قلب روزانه به مدت 20 دقیقه ورزش کند تا سلامت قلب خود را تضمین کند.بهره‌مند افزایش مصرف میوه و سبزیجات، کاهش مصرف نمک و چربی و نیز استفاده از لبنیات کم چرب را بسیار مفید برای سلامت قلب دانست و در کنار اینها ماهی را بهترین و مناسب‌ترین غذا برای سلامت قلب عنوان و بر استفاده حداقل دوبار در هفته ماهی تأکید کرد
 یک کارشناس طب سنتی غذاهای مفید برای بیماران آسمی تشریح کرد.به گزارش تسنیم, سید جواد علوی درباره موادغذایی مفید برای بیماران آسمی اظهار داشت: برای افراد مبتلا به آسم گوشت خروس، گنجشک و قلب حیوانات حلال گوشت مفید است همچنین کرفس, آویشن, چغندر, پونه, کدو حلوایی, شوید, مرزه و ریحان برای این بیماران مفید است.وی گفت: از تنقلات برای این بیماران بادام شیرین, پسته، انجیر خشک، مویز مفید است همچنین زیره، سیاه دانه، کندر، دارچین، زعفران، زنجبیل نیز می تواند به نفع بیمار باشد.این کارشناس طب سنتی افزود: آبگوشت با گوشت خروس غذای مفید برای مبتلایان به آسم است همچنین زرده تخم مرغ عسلی نیز مفید است. می توان نخود را 24 الی 48 ساعت در آب خیسانده با گوشت‌های مناسب نام برده و پیاز پخته، شوید خشک به آن اضافه شود. در آخر روغن بادام و ادویه‌جات افزوده شود که این غذا بسیار مفید است.علوی گفت: مصرف آش ساده با جوجه مرغ یا خروس پیر یا گنجشک, آبِ گوشت پخته شده، کباب با نان، نان برشته با عسل، نانی که در خمیر آن انیسون، سیاه دانه و زیره داشته باشد, مفید است، همچنین حریره سبوس گندم با مغز بادام پوست کنده و شکر، نبات و روغن بادام شیرین کنجد پوست کنده با شکر (کارامل کنجد). مربای زنجبیل، مربای انجیر، مربای بالنگ مفید است.وی ادامه داد: به جای آب از شربت عسل استفاده کنند, بسیار مفید است. شربت عسل با کمی عرق رازیانه نیز به جای آب توصیه می‌شود. شربت زعفران از مجربات در این بیماری است و این بیماران از نوشیدن شربت زعفران یا آب عسل سود می برند. زعفران مقوی دستگاه تنفسی است. نصف قاشق چایخوری زعفران در 5/1-1 لیوان آب دم کرده با عسل در طول روز هر 3-2 ساعت 1 فنجان مصرف شود.این کارشناس طب سنتی گفت: ماءالشعیر با عسل نیز برای بیماران آسمی مفید است برای تهیه آن می توان مقداری جو پوست کنده را در 20 برابرش آب خیسانده و روی شعله ملایم گذاشته، به محض شکفته شدن جوها شعله را خاموش کرده تا جو ته نشین شود. آب بالای آن را صاف کرده و با عسل مصرف کنند.علوی بیان داشت: شربت انجیر، شربت مویز یا شربت رضوی، چای یا دمنوش زوفا، عرق زنیان از نوشیدنی‌های مناسب این بیماران محسوب می شود.