اوین نامه ی کیهان 18
آذر-93
خامنه ای
خطاب به سران قوا تاکید کردد
مگر چاقو دسته اش را می برد ؟ یا مگر
باحلوالوا گفتن دهان شیرین می شود؟یا مگر با شعار فساد بر طرف می شود.آنهم در
خلافت داعشی ولایت فقیه کن از صدر تا ذیلش
آلوده به فساد است ؟ به خصوص رهبر ولی فقیه همکاره اش نه ۀلوده وفاسدترین عنصر که
ثروتمندترین شهروندایرانی است .تازه مگر فراموش نشده که 13 سال پیش در سال نامیده
شده به نام امام علی خامنه ای منشور 8ماده
ای مبارزه با فساد ورانت خواری ورشوه وفقر وبیکاری و پرهیز ازاصراف و زندگی تجملاتی وتشریفاتی ومصرفی صادر کرد که بدلیل آلوده بودن ساختار
رژیم داعشی ولایت فقیه نه فساد بر طرف نشد که بدتر شد . بنابراین بازهم خامنه ای
برای اینکه ثابت کند در برپاشنه ی سابق می چرخد یا به حساب تلاش کند تا خودش را
تبرئه کند در عریضه ای برای همایش ملی ارتقای سلامت اداری تاکید کرده سران قوا برای مبارزه با فساد تصمیمات قاطع،
عملی و بدون ملاحظه بگیرند.
به
گزارش پایگاه اطلاع رسانی رهبر معظم انقلاب، رهبر معظم انقلاب اسلامی در پاسخ به
نامه اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، در ارتباط با برگزاری «همایش ملی
ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد» و درخواست صدور پیام برای این همایش،
مرقومهای را صادر کردند.متن مرقومه رهبر معظم انقلاب که صبح
دیروز توسط معاون اول رئیس جمهور در محل برگزاری این همایش در سالن اجلاس
سران قرائت شد، به شرح زیر است :
«بسم الله الرّحمن الرّحیم
نفس اهتمام آقایان به امر مبارزه با فساد را تحسین میکنم، لکن این سمینار و امثال آن بناست چه معجزهای بکند؟ مگر وضعیت برای شما مسئولان سه قوه روشن نیست؟ با توجه به شرایط مناسب و امیدبخشی که از لحاظ همدلی و هماهنگی و همفکری بین مسئولان امر وجود دارد، چرا اقدام قاطع و اساسی انجام نمیگیرد که نتیجه را همه بهطور ملموس مشاهده کنند. توقع من از آقایان محترم این است که چه با سمینار و چه بدون آن، تصمیمات قاطع و عملی بدون هرگونه ملاحظهای بگیرند و اجرا کنند. موفق باشید.»
معاون اول رئیس جمهور در نامه خود به رهبر معظم انقلاب اسلامی، به برگزاری همایش ملی «ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد» با حضور مسئولان قوای سه گانه و دستگاههای اجرایی و عمومی، تشکلهای خصوصی، گروههای مردم نهاد و اصحاب رسانه اشاره کرده و محورهای کلی همایش را «برنامه و راهبردهای حاکمیت در مبارزه با فساد»، «نقش جامعه مدنی در مقابله با فساد»، «مبارزه مردمی و نقش فرهنگ در مقابله با فساد» برشمرده بود.همایش ملی ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد با حضور سران قوا و جمعی از مسئولان قضایی و اجرایی کشور دیروز در محل سالن اجلاس سران برگزار شد. به گزارش فارس، حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور کشورمان صبح دیروز در همایش ملی ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد در سالن اجلاس سران اظهارداشت: مبارزه با فساد و ریشهکنی آن آرمانی همچون استقلال، مبارزه با استعمار، مبارزه با استبداد و ایجاد حاکمیت ملی است و باید در ردیف این موارد آن را شمرد.
هدف اولیه دولت یازدهم
روحانی گفت: هدف اولیه ما در دولت یازدهم این است که کشور از لحاظ اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی از معضلات و مشکلاتی که در سالهای گذشته با آن مواجه بوده رهانیده شود. روحانی با بیان اینکه باید با فساد مبارزه کنیم، گفت: ما باید همزمانی که با تورم، رکود و بیکاری مبارزه میکنیم با فساد نیز به مبارزه بپردازیم.
بخش خصوصی نمیتواند
با وجود فساد حضور یابد
رئیسجمهور با بیان اینکه امروز اهدافی نظیر رونق اقتصادی، شکستن رکود، توانمند کردن کشور، بالا بردن قدرت ملی، افزایش ثروت ملی و گسترش علم و دانش را در جامعه دنبال میکنیم، گفت: رسیدن به رقابت علمی، اقتصادی و رونق اقتصادی بدون حضور بخش خصوصی امکانپذیر نیست و باید به این توجه کرد که بخش خصوصی نمیتواند با وجود فساد حضور یابد و رقابت کند.
روحانی اظهارداشت: حالا بگذریم از جاهایی که انحصار وجود دارد و خود آن عامل فساد است؛ باید با انحصارها مبارزه کنیم و هر چیزی مدیریتش انحصاری باشد مشکلآفرین است.
گسترش دولت الکترونیک
راه مبارزه با فساد
وی یکی دیگر از راههای مبارزه با فساد و نظارت بهتر را گسترش دولت الکترونیک دانست و گفت: ما باید دولت الکترونیک را گسترش دهیم و مردم نیاز به مراجعه نداشته باشند و همه مکاتبات از طریق الکترونیکی انجام پذیرد و این بعد نظارتی را بهتر و قویتر خواهد کرد و فساد کاهش مییابد.وی همچنین برایجاد فضای رقابتی و از بین بردن تجمیع قدرت تاکید کرد و در ادامه گفت: باید تجمیع قدرت را از بین ببریم. با تجمیع یک قدرت در نهاد فساد درست میشود؛ اگر تفنگ، پول، قدرت، روزنامه، سایت و تبلیغات در یک جا جمع شد حتما فساد است؛ دنیا عقلش رسیده که قدرتها را تفکیک کرده است.
اگر قبح رشوه، دزدی و فساد از بین رفت باید به خدا پناه برد
وی در ادامه اضافه کرد: اگر در کشوری قبح رشوه، قبح دزدی و قبح فساد از بین برود باید به خدا پناه برد. چرا که در جایی که قبح شکسته شود به جایی میرسد که حکم خدا و راه خدا زیر پا گذاشته میشود و نعوذبالله قانون هم مسخره میشود؛ نعوذبالله قرآن هم مورد استهزا قرار میگیرد.رئیسجمهور خاطرنشان کرد :میترسم به مرزی رسیده باشیم که قبح فساد در حال شکسته شدن باشد.
روحانی با بیان اینکه در گذشته اصطلاح زیرمیزی مطرح میشد، گفت: قدیم میگفتند زیرمیزی ولی الان میگویند روی میزی؛ اگر از زیرمیزی شد روی میزی چه باید کرد؛ آیا ما باید در برابر فساد عقبنشینی کنیم یا بگوییم نمیتوانیم؟ باید بدانیم این به معنای زیر پا گذاشتن امر به معروف و نهی از منکر است و به معنی از دست دادن نظام و انقلاب است.وی اضافه کرد: شاید این تعبیر تندی باشد اما بدانید ادامه فساد گسترش آن و تعمیق فساد به معنی در خطر افتادن نظام و انقلاب است.رئیسجمهور در ادامه بر امر به معروف و نهی از منکر تاکید کرد و گفت: چرا یک رسانه تهمت میزند؟ چرا برخورد نمیشود؟ چرا یک رسانهای یک قوایی را هجو و استهزا میکند و برخورد نمیشود؟ چرا یک رسانهای یکی را بزرگ و دیگری را خوار میکند؟ چرا عدهای به عنوان کار خیر و با تابلوی خیریه به صحنه میآیند و مشکل درست میکنند؟
در کنار گفت و گو
نباید از اجرا گذشت
آیتالله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه نیز در همایش ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد اظهار داشت: در فرمان ۸مادهای مقام معظم رهبری نکات مهمی در اهتمام برای مبارزه با مفاسد آمده و تذکر اکید داده شده است که از آن موقع ۱۳ سال گذشته است. به گزارش تسنیم وی ادامه داد: باید مسئولان ارادههای خود را در صحنههای عمل نشان دهند، البته این بحث خودشمول است و شامل ما هم میشود. کنار بازنگری و گفتوگو درباره کیفیت مبارزه، نباید از اجرا و عمل گذشت.
قوه قضائیه در مبارزه با فساد
پیشتاز بوده است
آملی لاریجانی یادآور شد: قوه قضائیه در سالهای اخیر در بحث مبارزه با فساد پیشتاز بوده است و کارنامه دستگاه قضایی در محاکمات طولانی و در موارد متعدد برخورد با فساد روشن است.وی با اعلام اینکه در مبارزه با فاسد باید به مبادی و منشأهای بروز فساد توجه شود، گفت: متأسفانه امروز فسادی رخ میدهد و بعد از گذشت مدتی میگویند قوه قضائیه بیاید و برخورد کند، این نوع نگاه درست نیست، تحقق مبارزه با فساد در جامعه با صرف برخورد قضایی حاصل نمیشود بلکه باید تمامی قوا در این عرصه دست به دست هم دهند.رئیس قوه قضائیه ادامه داد: من نگاهی را در برخی مسئولان دستگاههای اجرایی میبینم که به آن نگاه پسینی میگویم، یعنی فسادی رخ میدهد و بعد گفته میشود قوه قضائیه با آن برخورد کند. عمدتاً دستگاههای اجرایی که دچار این مشکل هستند باید بازرسی و نظارت خود را قویتر کنند و نقاط ضعف را ببندند، نباید اینگونه باشد که همه مشکلات به قوه قضائیه سرریز شود و چشم همه به قوه قضائیه باشد که چگونه با مفاسد برخورد میکند.آملی لاریجانی افزود: اگر ما اجازه دهیم فساد ایجاد شود و سپس برخورد کنیم بهطور قطع آثار مخرب اجتماعی و فرهنگی بسیاری در جامعه خواهد داشت، در بحث ۳هزار میلیاردی بهعنوان یک نمونه مسئله خیلی سریع در دستور کار قرار گرفت و دستگاه قضایی حکم قاطع خود را صادر و اعلام کرد اما ماحصل این پرونده چند سال گرفتاری قوه قضائیه بود. رئیس قوه قضائیه تأکید کرد: باید مسئولان ما برای مبارزه با فساد دست به دست هم دهند و قبول کنند با مفسدین برخورد مناسب شود، با کسی که به حیثیت جمهوری اسلامی ایران لطمه زده و به اعتماد مردم و به نظام خدشه وارد کرده باید برخورد قاطع صورت گیرد و مجازاتی قابل، متناسب و بازدارنده برای او تعیین شود.
مبارزه با فساد
نباید به ابزار سیاسی تبدیل شود
رئیس قوه قضائیه با تصریح بر اینکه مبارزه با فساد نباید به یک وسیله و ابزار سیاسی تبدیل شود گفت: مسئولان ما نباید فکر کنند، هرگاه سریعتر عدد و رقمی را در خصوص وقوع فسادی اعلام کردند بهمفهوم این است که پیشتاز هستند. وی ادامه داد: در مبارزه با فساد نباید نسبت به دولت قبل که خودم یکی از منتقدترین نسبت به آن دولت بودم، سیاهنمایی شود. یک قاضی فاسدی پیغام داده بود که در خصوص مفاسد خود با من ملاقات کند و من به هیچ وجه او را نپذیرفتم. بنابراین برای مقابله با فساد نباید سیاهنمایی صورت گیرد و نباید بهگونهای باشد که بگوییم فلان فساد اقتصادی در دولت قبل یا دولتهای دیگر صورت گرفته است و تمامی فسادها را گردن آن دولت بیندازیم.
رئیس قوه قضائیه تأکید کرد: نباید فساد را طوری بزرگنمایی کنیم که آثار مخرب داشته باشد. بحث مبارزه با فساد کاری فراقوهای و حتی فراحاکمیتی است و مسئولان قوا بهویژه قوای مجریه و قضائیه باید دست به دست هم دهند و قوه مقننه نیز از باب تنقیح قوانین، نسبت به نظارت و تحقیق و تفحص اقدام کند.وی ادامه داد: موضوع مبارزه با فساد موضوعی فراحاکمیتی است و مردم نیز در این راستا باید به نظام کمک کنند همانطور که در ابتدای انقلاب با کمکهای اطلاعاتی خود فساد منافقین را ریشهکن کردند در این مبارزه نیز باید هرجا فسادی را مشاهده کردند گزارش کنند.
در مبارزه با فساد
نیازی به همایش نداریم
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در همایش ارتقای نظام سلامت اداری و مقابله با فساد در سالن اجلاس سران گفت: چند روز قبل که برای این همایش دعوتنامه فرستادند عذرخواهی کردم و استنباطم این بود که در بحث مبارزه با فساد نیازی به همایش نداریم بلکه باید کارهای اجرایی انجام دهیم.وی افزود: فکر میکنم اولین تصمیم مهم این است که دیگر همایش نگذاریم بلکه بخشهای تخصصی بگذاریم یعنی در موضوعاتی که باید برای جلوگیری از فساد اقدام کنیم متخصصان نظرات تخصصی بدهند و اگر لازم بود تصمیمات کلان بگیریم.لاریجانی گفت: از نظر قانونگذاری و مقررات فعلا راه برای ما باز است، البته اقداماتی دستگاههای نظارتی مانند دیوان محاسبات، کمیسیون اصل نود، دستگاه قضایی و بازرسی کل کشور انجام دادند و ستادی که تشکیل شده هم در این دولت بهتر از قبل عمل کرد.
رئیس مجلس با اشاره به ارکان فساد گفت: شفافیت، عدم انحصارات و عدم تبعیض ارکان سالمسازی در سیستم دیوانی کشور است.وی افزود: در زمینه شفافیت هم قانونها و آییننامههایی تصویب کردیم که قانون تشکیل فضای کسب و کار، مبارزه با پولشویی و دولت الکترونیک در این زمینه انجام شده است. هرچند کامل نیست ولی گامهایی برداشته شده است.
اصل 44 ناقص و غلط اجرا شد
وی با بیان اینکه اصل 44 قانون اساسی نیز ناقص و غلط اجرا شد عنوان کرد: در مورد عدم انحصار کارهایی انجام شده است ولی اصل 44 ناقص و غلط اجرا شد یعنی بخش خصوصی امروز قدرت رقابت ندارد و انحصارات از شکلی به شکل دیگر درآمده است و رانت اطلاعاتی میتواند در آن نفوذ کند.رئیس مجلس با بیان اینکه تا رقابت به صورت منطقی و شفاف نباشد فساد وجود دارد گفت: هر بنگاه اداری در کشور بنگاههای اقتصادی تشکیل داده است که برای فضای رقابتی کشور مشکل دارد و این مسئله ناشی از به هم ریختگیهای کشور است.
ضرورت تشکیل یک ستاد فراقوهای برای مبارزه با فساد
رئیس قوه مقننه با اشاره به ضرورت تشکیل یک ستاد فراقوهای برای مقابله با فساد گفت: ستادی در استانها باید تشکیل شود تا شرکتهایی که برای ماندگاری، سرمایه در گردش میخواهند ولی معوقه دارند از سواستفادهکنندگان جدا شوند که در قانون برنامه این اختیار را به دولت دادیم تا به این افراد بخشودگی تعلق بگیرد ولی این کار هنوز انجام نشده است.وی ادامه داد: اینکه یک تولیدکننده تلفیق کردن تولید را ترجیح دهد و با پول خود اوراق مشارکت بخرد برای کشور حسن نیت نیست، باید تولید در کشور رونق یابد تا بتوانیم از فساد جلوگیری کنیم.وی چابکی و کوچک شدن دولت را نیز از مسائل مهم دانست و گفت: دولت الکترونیک و جلوگیری از استخدامها برای چابکی دولت مهم است و باید کمک کنیم تا استخدامها کم شود، وقتی بودجه صرف استخدامها شود چیزی برای عمران نمیماند و موتور تولید به راه نمیافتد بنابراین باید از انباشت قانون نیز جلوگیری کنیم.لاریجانی اضافه کرد: مقوله برخورد با فساد و جرم در کشور باید زیربنایی حل شود. برخی ستادها برای سیاستهای کلی مناسب است نه کار عملیاتی.
گفتنی است در همایش ملی ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد علاوه بر سران قوا حجتالاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی وزیر دادگستری، ناصر سراج رئیس سازمان بازرسی کل کشور، آیتالله گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری، سیف رئیس بانک مرکزی، باهنر نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، نهاوندیان و جهانگیر معاون رئیس جمهور حضور داشتند.
«بسم الله الرّحمن الرّحیم
نفس اهتمام آقایان به امر مبارزه با فساد را تحسین میکنم، لکن این سمینار و امثال آن بناست چه معجزهای بکند؟ مگر وضعیت برای شما مسئولان سه قوه روشن نیست؟ با توجه به شرایط مناسب و امیدبخشی که از لحاظ همدلی و هماهنگی و همفکری بین مسئولان امر وجود دارد، چرا اقدام قاطع و اساسی انجام نمیگیرد که نتیجه را همه بهطور ملموس مشاهده کنند. توقع من از آقایان محترم این است که چه با سمینار و چه بدون آن، تصمیمات قاطع و عملی بدون هرگونه ملاحظهای بگیرند و اجرا کنند. موفق باشید.»
معاون اول رئیس جمهور در نامه خود به رهبر معظم انقلاب اسلامی، به برگزاری همایش ملی «ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد» با حضور مسئولان قوای سه گانه و دستگاههای اجرایی و عمومی، تشکلهای خصوصی، گروههای مردم نهاد و اصحاب رسانه اشاره کرده و محورهای کلی همایش را «برنامه و راهبردهای حاکمیت در مبارزه با فساد»، «نقش جامعه مدنی در مقابله با فساد»، «مبارزه مردمی و نقش فرهنگ در مقابله با فساد» برشمرده بود.همایش ملی ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد با حضور سران قوا و جمعی از مسئولان قضایی و اجرایی کشور دیروز در محل سالن اجلاس سران برگزار شد. به گزارش فارس، حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور کشورمان صبح دیروز در همایش ملی ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد در سالن اجلاس سران اظهارداشت: مبارزه با فساد و ریشهکنی آن آرمانی همچون استقلال، مبارزه با استعمار، مبارزه با استبداد و ایجاد حاکمیت ملی است و باید در ردیف این موارد آن را شمرد.
هدف اولیه دولت یازدهم
روحانی گفت: هدف اولیه ما در دولت یازدهم این است که کشور از لحاظ اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی از معضلات و مشکلاتی که در سالهای گذشته با آن مواجه بوده رهانیده شود. روحانی با بیان اینکه باید با فساد مبارزه کنیم، گفت: ما باید همزمانی که با تورم، رکود و بیکاری مبارزه میکنیم با فساد نیز به مبارزه بپردازیم.
بخش خصوصی نمیتواند
با وجود فساد حضور یابد
رئیسجمهور با بیان اینکه امروز اهدافی نظیر رونق اقتصادی، شکستن رکود، توانمند کردن کشور، بالا بردن قدرت ملی، افزایش ثروت ملی و گسترش علم و دانش را در جامعه دنبال میکنیم، گفت: رسیدن به رقابت علمی، اقتصادی و رونق اقتصادی بدون حضور بخش خصوصی امکانپذیر نیست و باید به این توجه کرد که بخش خصوصی نمیتواند با وجود فساد حضور یابد و رقابت کند.
روحانی اظهارداشت: حالا بگذریم از جاهایی که انحصار وجود دارد و خود آن عامل فساد است؛ باید با انحصارها مبارزه کنیم و هر چیزی مدیریتش انحصاری باشد مشکلآفرین است.
گسترش دولت الکترونیک
راه مبارزه با فساد
وی یکی دیگر از راههای مبارزه با فساد و نظارت بهتر را گسترش دولت الکترونیک دانست و گفت: ما باید دولت الکترونیک را گسترش دهیم و مردم نیاز به مراجعه نداشته باشند و همه مکاتبات از طریق الکترونیکی انجام پذیرد و این بعد نظارتی را بهتر و قویتر خواهد کرد و فساد کاهش مییابد.وی همچنین برایجاد فضای رقابتی و از بین بردن تجمیع قدرت تاکید کرد و در ادامه گفت: باید تجمیع قدرت را از بین ببریم. با تجمیع یک قدرت در نهاد فساد درست میشود؛ اگر تفنگ، پول، قدرت، روزنامه، سایت و تبلیغات در یک جا جمع شد حتما فساد است؛ دنیا عقلش رسیده که قدرتها را تفکیک کرده است.
اگر قبح رشوه، دزدی و فساد از بین رفت باید به خدا پناه برد
وی در ادامه اضافه کرد: اگر در کشوری قبح رشوه، قبح دزدی و قبح فساد از بین برود باید به خدا پناه برد. چرا که در جایی که قبح شکسته شود به جایی میرسد که حکم خدا و راه خدا زیر پا گذاشته میشود و نعوذبالله قانون هم مسخره میشود؛ نعوذبالله قرآن هم مورد استهزا قرار میگیرد.رئیسجمهور خاطرنشان کرد :میترسم به مرزی رسیده باشیم که قبح فساد در حال شکسته شدن باشد.
روحانی با بیان اینکه در گذشته اصطلاح زیرمیزی مطرح میشد، گفت: قدیم میگفتند زیرمیزی ولی الان میگویند روی میزی؛ اگر از زیرمیزی شد روی میزی چه باید کرد؛ آیا ما باید در برابر فساد عقبنشینی کنیم یا بگوییم نمیتوانیم؟ باید بدانیم این به معنای زیر پا گذاشتن امر به معروف و نهی از منکر است و به معنی از دست دادن نظام و انقلاب است.وی اضافه کرد: شاید این تعبیر تندی باشد اما بدانید ادامه فساد گسترش آن و تعمیق فساد به معنی در خطر افتادن نظام و انقلاب است.رئیسجمهور در ادامه بر امر به معروف و نهی از منکر تاکید کرد و گفت: چرا یک رسانه تهمت میزند؟ چرا برخورد نمیشود؟ چرا یک رسانهای یک قوایی را هجو و استهزا میکند و برخورد نمیشود؟ چرا یک رسانهای یکی را بزرگ و دیگری را خوار میکند؟ چرا عدهای به عنوان کار خیر و با تابلوی خیریه به صحنه میآیند و مشکل درست میکنند؟
در کنار گفت و گو
نباید از اجرا گذشت
آیتالله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه نیز در همایش ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد اظهار داشت: در فرمان ۸مادهای مقام معظم رهبری نکات مهمی در اهتمام برای مبارزه با مفاسد آمده و تذکر اکید داده شده است که از آن موقع ۱۳ سال گذشته است. به گزارش تسنیم وی ادامه داد: باید مسئولان ارادههای خود را در صحنههای عمل نشان دهند، البته این بحث خودشمول است و شامل ما هم میشود. کنار بازنگری و گفتوگو درباره کیفیت مبارزه، نباید از اجرا و عمل گذشت.
قوه قضائیه در مبارزه با فساد
پیشتاز بوده است
آملی لاریجانی یادآور شد: قوه قضائیه در سالهای اخیر در بحث مبارزه با فساد پیشتاز بوده است و کارنامه دستگاه قضایی در محاکمات طولانی و در موارد متعدد برخورد با فساد روشن است.وی با اعلام اینکه در مبارزه با فاسد باید به مبادی و منشأهای بروز فساد توجه شود، گفت: متأسفانه امروز فسادی رخ میدهد و بعد از گذشت مدتی میگویند قوه قضائیه بیاید و برخورد کند، این نوع نگاه درست نیست، تحقق مبارزه با فساد در جامعه با صرف برخورد قضایی حاصل نمیشود بلکه باید تمامی قوا در این عرصه دست به دست هم دهند.رئیس قوه قضائیه ادامه داد: من نگاهی را در برخی مسئولان دستگاههای اجرایی میبینم که به آن نگاه پسینی میگویم، یعنی فسادی رخ میدهد و بعد گفته میشود قوه قضائیه با آن برخورد کند. عمدتاً دستگاههای اجرایی که دچار این مشکل هستند باید بازرسی و نظارت خود را قویتر کنند و نقاط ضعف را ببندند، نباید اینگونه باشد که همه مشکلات به قوه قضائیه سرریز شود و چشم همه به قوه قضائیه باشد که چگونه با مفاسد برخورد میکند.آملی لاریجانی افزود: اگر ما اجازه دهیم فساد ایجاد شود و سپس برخورد کنیم بهطور قطع آثار مخرب اجتماعی و فرهنگی بسیاری در جامعه خواهد داشت، در بحث ۳هزار میلیاردی بهعنوان یک نمونه مسئله خیلی سریع در دستور کار قرار گرفت و دستگاه قضایی حکم قاطع خود را صادر و اعلام کرد اما ماحصل این پرونده چند سال گرفتاری قوه قضائیه بود. رئیس قوه قضائیه تأکید کرد: باید مسئولان ما برای مبارزه با فساد دست به دست هم دهند و قبول کنند با مفسدین برخورد مناسب شود، با کسی که به حیثیت جمهوری اسلامی ایران لطمه زده و به اعتماد مردم و به نظام خدشه وارد کرده باید برخورد قاطع صورت گیرد و مجازاتی قابل، متناسب و بازدارنده برای او تعیین شود.
مبارزه با فساد
نباید به ابزار سیاسی تبدیل شود
رئیس قوه قضائیه با تصریح بر اینکه مبارزه با فساد نباید به یک وسیله و ابزار سیاسی تبدیل شود گفت: مسئولان ما نباید فکر کنند، هرگاه سریعتر عدد و رقمی را در خصوص وقوع فسادی اعلام کردند بهمفهوم این است که پیشتاز هستند. وی ادامه داد: در مبارزه با فساد نباید نسبت به دولت قبل که خودم یکی از منتقدترین نسبت به آن دولت بودم، سیاهنمایی شود. یک قاضی فاسدی پیغام داده بود که در خصوص مفاسد خود با من ملاقات کند و من به هیچ وجه او را نپذیرفتم. بنابراین برای مقابله با فساد نباید سیاهنمایی صورت گیرد و نباید بهگونهای باشد که بگوییم فلان فساد اقتصادی در دولت قبل یا دولتهای دیگر صورت گرفته است و تمامی فسادها را گردن آن دولت بیندازیم.
رئیس قوه قضائیه تأکید کرد: نباید فساد را طوری بزرگنمایی کنیم که آثار مخرب داشته باشد. بحث مبارزه با فساد کاری فراقوهای و حتی فراحاکمیتی است و مسئولان قوا بهویژه قوای مجریه و قضائیه باید دست به دست هم دهند و قوه مقننه نیز از باب تنقیح قوانین، نسبت به نظارت و تحقیق و تفحص اقدام کند.وی ادامه داد: موضوع مبارزه با فساد موضوعی فراحاکمیتی است و مردم نیز در این راستا باید به نظام کمک کنند همانطور که در ابتدای انقلاب با کمکهای اطلاعاتی خود فساد منافقین را ریشهکن کردند در این مبارزه نیز باید هرجا فسادی را مشاهده کردند گزارش کنند.
در مبارزه با فساد
نیازی به همایش نداریم
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در همایش ارتقای نظام سلامت اداری و مقابله با فساد در سالن اجلاس سران گفت: چند روز قبل که برای این همایش دعوتنامه فرستادند عذرخواهی کردم و استنباطم این بود که در بحث مبارزه با فساد نیازی به همایش نداریم بلکه باید کارهای اجرایی انجام دهیم.وی افزود: فکر میکنم اولین تصمیم مهم این است که دیگر همایش نگذاریم بلکه بخشهای تخصصی بگذاریم یعنی در موضوعاتی که باید برای جلوگیری از فساد اقدام کنیم متخصصان نظرات تخصصی بدهند و اگر لازم بود تصمیمات کلان بگیریم.لاریجانی گفت: از نظر قانونگذاری و مقررات فعلا راه برای ما باز است، البته اقداماتی دستگاههای نظارتی مانند دیوان محاسبات، کمیسیون اصل نود، دستگاه قضایی و بازرسی کل کشور انجام دادند و ستادی که تشکیل شده هم در این دولت بهتر از قبل عمل کرد.
رئیس مجلس با اشاره به ارکان فساد گفت: شفافیت، عدم انحصارات و عدم تبعیض ارکان سالمسازی در سیستم دیوانی کشور است.وی افزود: در زمینه شفافیت هم قانونها و آییننامههایی تصویب کردیم که قانون تشکیل فضای کسب و کار، مبارزه با پولشویی و دولت الکترونیک در این زمینه انجام شده است. هرچند کامل نیست ولی گامهایی برداشته شده است.
اصل 44 ناقص و غلط اجرا شد
وی با بیان اینکه اصل 44 قانون اساسی نیز ناقص و غلط اجرا شد عنوان کرد: در مورد عدم انحصار کارهایی انجام شده است ولی اصل 44 ناقص و غلط اجرا شد یعنی بخش خصوصی امروز قدرت رقابت ندارد و انحصارات از شکلی به شکل دیگر درآمده است و رانت اطلاعاتی میتواند در آن نفوذ کند.رئیس مجلس با بیان اینکه تا رقابت به صورت منطقی و شفاف نباشد فساد وجود دارد گفت: هر بنگاه اداری در کشور بنگاههای اقتصادی تشکیل داده است که برای فضای رقابتی کشور مشکل دارد و این مسئله ناشی از به هم ریختگیهای کشور است.
ضرورت تشکیل یک ستاد فراقوهای برای مبارزه با فساد
رئیس قوه مقننه با اشاره به ضرورت تشکیل یک ستاد فراقوهای برای مقابله با فساد گفت: ستادی در استانها باید تشکیل شود تا شرکتهایی که برای ماندگاری، سرمایه در گردش میخواهند ولی معوقه دارند از سواستفادهکنندگان جدا شوند که در قانون برنامه این اختیار را به دولت دادیم تا به این افراد بخشودگی تعلق بگیرد ولی این کار هنوز انجام نشده است.وی ادامه داد: اینکه یک تولیدکننده تلفیق کردن تولید را ترجیح دهد و با پول خود اوراق مشارکت بخرد برای کشور حسن نیت نیست، باید تولید در کشور رونق یابد تا بتوانیم از فساد جلوگیری کنیم.وی چابکی و کوچک شدن دولت را نیز از مسائل مهم دانست و گفت: دولت الکترونیک و جلوگیری از استخدامها برای چابکی دولت مهم است و باید کمک کنیم تا استخدامها کم شود، وقتی بودجه صرف استخدامها شود چیزی برای عمران نمیماند و موتور تولید به راه نمیافتد بنابراین باید از انباشت قانون نیز جلوگیری کنیم.لاریجانی اضافه کرد: مقوله برخورد با فساد و جرم در کشور باید زیربنایی حل شود. برخی ستادها برای سیاستهای کلی مناسب است نه کار عملیاتی.
گفتنی است در همایش ملی ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد علاوه بر سران قوا حجتالاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی وزیر دادگستری، ناصر سراج رئیس سازمان بازرسی کل کشور، آیتالله گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری، سیف رئیس بانک مرکزی، باهنر نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، نهاوندیان و جهانگیر معاون رئیس جمهور حضور داشتند.