دو گزارش پزشکی

محققان آمریکایی موفق به شناسایی پروتئین Thy1 شدند که نقش بنیادی در تبدیل سلول‌های اولیه به سلول‌های چربی ایفا می‌کند.به گزارش ایسنا، پروتئین Thy1حدود 40 سال قبل کشف شده بود، اما عملکرد مولکولی آن تاکنون ناشناخته باقی مانده بود.محققان دانشگاه روچستر در این تحقیق برای نخستین‌بار نشان دادند که بیان ژن Thy1 در زمان توسعه سلول‌های چربی گم می‌شوند و بازیابی مجدد این پروتئین می تواند به درمان چاقی کمک کندریچارد فیپس» نویسنده ارشد این تحقیق تأکید کرد: افزایش وزن تنها مربوط به پرخوری و کم تحرکی نیست؛ در این تحقیق، شبکه درگیر در توسعه سلول‌های چربی رهگیری شده و پروتئین Thy1 دخیل در این فرآیند شناسایی شد.محققان با بررسی بر روی موش‌ها و سلول‌های انسانی، کاهش عملکرد پروتئین Thy1 در زمان افزایش تولید سلول‌های چربی را مشاهده کردند.موش‌های فاقد پروتئین Thy1 با رژیم غذایی پر چرب با افزایش بیشتر و سریعتر وزن مواجه شدند، درحالیکه موش‌های معمولی دارای این پروتئین و با همان رژیم غذایی، با روند کندتر چاقی روبرو شدند.به گفته «فیپس»، هدف از این تحقیق، پیشگیری یا کاهش چاقی است و در نتایج بدست آمده، امکان انجام این روش بصورت قاعده کلی مشخص شد.پروتئین Thy1 نقش بنیادی در کنترل فرآیند تبدیل یک سلول اولیه به سلول چربی ایفا می‌کند که می‌تواند نوید دهنده توسعه روش‌های جدید درمان چاقی باشد.نتایج این تحقیق در مجله FASEB منتشر شد

بسیاری از افراد جهان از غذا خوردن لذت می‌برند و بسیاری از مردم حتی در اوقات فراغت، غذا می‌خورند اما دلایل دیگری نیز وجود دارد که باعث پرخوری می‌شود.به گزارش فارس، سایت فرانسوی سلامت، بهداشت و تندرستی در مقاله‌ای نوشت: بسیاری از افراد جهان از غذا خوردن لذت می‌برند و بسیاری در اوقات فراغت غذا می‌خورند اما اختلالات غذا خوردن در افراد متفاوت است و برخی از آنها واقعاً غیر معمول یا ناشناخته‌اند.اختلالات غذا خوردن فقط بی‌اشتهایی و پرخوری نیست، طبق تشخیص کارشناسان نزدیک به  20 درصد مردم اروپا به همین دو دلیل غذا می‌خورند. بسیاری از اختلالات غذا خوردن غیرمعمول وجود دارد که شاید به دلیل اینکه تشخیص داده نشدند کمتر در مورد آنها صحبت شده است؛ بیشتر افراد به دلیل تنهایی به سمت غذا خوردن می‌روند؛ اغلب ما نگران ظاهر فیزیکی خود هستیم و این هم می‌تواند دلیل دیگری برای غذا خوردن باشد؛ گاهی عوامل روانی یا فیزیولوژیکی تمایل به غذا خوردن را زیاد می‌کنند.
محدودیت شناختی:
مردم در مورد اختلالات غذا خوردن شناخت کافی ندارند و برخی از آنها وسواس عجیبی نسبت به موادغذایی و غذا خوردن دارند؛ این وسواس آنان را به طرف یک رژیم غذایی محدود می‌کشاند تا جایی که مقادیر زیادی از موادغذایی را نمی‌خورند و پس از مدتی دوباره شروع به خوردن می‌کنند و به هدف اصلی خود نمی‌رسند.
پرخوری:
پرخوری گاهی با محدودیت شناختی همراه است برخی افراد با اینکه گرسنه نیستند اما در مدت زمان کوتاهی مقادیر زیادی غذاهای پرکالری می‌خورند و نمی‌توانند خود را کنترل کنند، تا زمانی که احساس سیری به آنها دست ندهد هر مواد غذایی که دم دستشان باشد می‌خورند. پرخوری‌ها متفاوت هستند یک شخص پرخور است و شخصی پرخورعصبی است، برخی از این افراد با مسهل یا استفراغ کردن غذایی را که خورده‌اند تخلیه می‌کنند. افراد مبتلا به پرخوری اغلب اضافه وزن دارند و پرخوری اثرات سوء برسلامت آنها دارد.
مصرف بیش از حد آب :
برخی افراد آب زیاد می‌نوشند مثلاً روزانه 10 لیتر آب باعث می‌شود مقدار زیادی الکترولیت مانند سدیم یا پتاسیم از دست بدهند که برای سلامت بدن بسیار مضر است؛ برخی افراد نیاز زیادی به نوشیدن آب دارند و اغلب برای از بین بردن موادغذایی که مصرف کردند نیاز به غذا خوردن دارند، برخی افراد نیز برای تخلیه و تصفیه بدن این کار را می‌کنند که هر دو دلیل آب نوشیدن باعث پرخوری می‌شود.برخی مردم غذا را می‌جوند بعد تف می‌کنند و از بلعیدن غذا می‌ترسند، برخی از پرخوری می‌ترسند که این افراد باید حتماً به روانپزشک مراجعه کنند.برخی از خوردن میوه امتناع می‌کنند، این اختلال در غذا خوردن کودکان و بزرگسالان تاثیر می‌گذارد و می‌تواند به کمبودهای تغذیه‌ای جدی منجر شود.دلایل دیگری هم نظیر ژنتیک، عوامل اجتماعی یا زیست محیطی باعث اختلال در غذا خوردن می‌شوند اما پرخوری به هر دلیلی که باشد باید حتماً تغییر روش داد زیرا پرخوری برای سلامت بدن مضر است.