دولت برای فضای مجازی فقط شعار درمانی کرده و عزم جدی ندارد

مدیرعامل خبرگزاری دانشجو در گفت‌وگو با فارس:
دولت برای فضای مجازی فقط شعار درمانی کرده و عزم جدی ندارد/ پاسخ به نیازهای 95 درصد مردم با شبکه ملی اطلاعات 16 شهریور - 95
خبرگزاری فارس: دولت برای فضای مجازی فقط شعار درمانی کرده و عزم جدی ندارد/ پاسخ به نیازهای 95 درصد مردم با شبکه ملی اطلاعات
مدیر عامل خبرگزاری دانشجو گفت: دانشمندان ایرانی و جوانان این مرز و بوم به راحتی می‌توانند تکنولوژی نرم‌افزار چت و پیام‌رسان عکس را راه‌اندازی کنند که فقط نیاز به حمایت و عزم و اراده دولتمردان دارد.
قاسمی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری فارس، درباره دلایل عدم استفاده مطلوب از شبکه‌های اجتماعی توسط ایرانیان، گفت: علت اصلی رونق نگرفتن شبکه‌های اجتماعی در ایران عدم وجود عزم جدی برای ورود به این بخش و همچنین کنترل، پالایش و تولید محتوای مطلوب است. 
وی با بیان اینکه متأسفانه ظاهراً در بین دولتمردان کسی به دنبال بهره‌برداری مناسب از شبکه‌های اجتماعی نیست، افزود: دولتمردان فقط شعار درمانی کرده و اقدامی جدی برای این امر انجام نداده‌اند. 
مدیرعامل خبرگزاری دانشجو اظهار داشت: به دلیل ورود برخی محتوای غیراخلاقی در سایت یوتیوب که خلاف قوانین و مقررات جمهوری اسلامی بود حکومت با عزم جدی به این مسئله ورود و سایت آپارات را به عنوان آلترناتیوی آن راه‌اندازی کرد.
وی با بیان اینکه عزم و اراده‌ای برای ایجاد آلترناتیو شبکه‌های اجتماعی غیراخلاقی خارجی که در ایران فعالیت می‌کنند، وجود ندارد، خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد که عزم و اراده دولت برای بهره‌برداری بدون مشکل از سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی خارجی جایگزین استفاده از نرم‌افزارهای ایرانی شده که این امر بسیار خطرناک است چرا که ‌آنها نمی‌خواهند شبکه‌های داخلی ایرانی وجود داشته و توسعه یابد.
قاسمی افزود: دانشمندان ایرانی و جوانان این مرز و بوم به راحتی می‌توانند تکنولوژی نرم‌افزار چت و پیام‌رسان عکس را راه‌اندازی کنند که فقط نیازمند حمایت و عزم و اراده دولتمردان دارد.
مدیرعامل خبرگزاری دانشجو اظهار داشت: تا زمانی که مسئولان ایرانی به جای اقدام و عمل، شعار درمانی می‌کنند و بهایی به شبکه‌ها و کانال‌های ایرانی نمی‌دهند وضعیت به همین منوال خواهد بود در حالی که تجربه سایت آپارات دقیق و گویاست چرا کرده توانسته نیاز مخاطب ایرانی را با توجه به قوانین و مقررات موجود در کشور پاسخ دهد که می‌‌تواند برای مسئولان ایرانی درس عبرت باشد.
وی افزود: اگر از مردم ایران سؤال شود که برای دیدن فیلم به کدام سایت مراجعه می‌کنند 95 درصد آنها پاسخ خواهند داد که سایت آپارات لذا این موضوع نشان‌دهنده سیاست صحیح جمهوری اسلامی برای پاسخ به نیازهای مخاطب بر اساس قوانین و مقررات کشور بوده است.
وی با اشاره به راه‌اندازی اینترنت ملی که سالیان زیادی از اجرای آن می‌گذرد اما هنوز به بهره‌برداری نرسیده، تصریح کرد: اگر اینترنت ملی راه‌اندازی شود 95 درصد مراجعه‌کنندگان می‌توانند خدمات خود را از این بستر ملی دریافت کنند و به سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی خارجی مراجعه نکنند.
مدیرعامل خبرگزاری دانشجو با بیان این که زمان بهره‌برداری از شبکه ملی اطلاعات و اینترنت ملی به هیچ وجه مشخص نیست، گفت: به نظر می‌رسد که اراده‌ای برای راه‌اندازی این زیرساخت ملی در دولت یازدهم وجود ندارد و به اقدامات آنها نیز در این مسیر خوش‌بین نیستیم چرا که اگر اراده‌ای وجود داشت آنها به شورای عالی فضای مجازی توجه بیشتری می‌کردند.

قاسمی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تعداد جلسات تشکیل شده شورای عالی فضای مجازی بسیار محدود و موضوعات مطرح شده در آن جزئی بوده و جمع‌بندی خاصی از اقدامات آنها صورت نگرفته‌، اظهار داشت:  جلسات شورای عالی فضای مجازی کلی بوده و تنها برای رفع تکلیف برگزار شده و به نظر می‌رسد که نگاه و سیستم دولت به این موضوع روی هواست.