فرانسه: ایران و روسیه به استراتژی مرگبار در سوریه پایان دهند

فرانسه: ایران و روسیه به استراتژی مرگبار در سوریه پایان دهند 5 مهر -95


ژان مارک ارو، وزیر امور خارجه فرانسه در جریان نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت که اگر ایران و روسیه
به طولانی شدن جنگ در سوریه ادامه دهند، در وقوع جنایات جنگی همدست سوریه خواهند بود.
آقای ارو امروز یکشنبه ۲۵ سپتامبر (۴ مهرماه) با اشاره به این که ایران و روسیه از حامیان بشار اسد، رئیس جمهور سوریه هستند از آنها خواست تا به استراتژی مرگبار خود پایان دهند.
وزیر امور خارجه فرانسه گفت که اگر مقامات ایران و روسیه چنین نکنند، "در ارتکاب جرائم جنگی در حلب همدست سوریه خواهند بود."
سامانتا پاور، نماینده آمریکا در سازمان ملل هم در سخنانی در شورای امنیت سازمان ملل عملیات روسیه در سوریه را "وحشیانه" خواند، نه عملیاتی برای مقابله با تروریسم.
خانم پاور گفت که تاریخ نسبت به کسانی که از سیاست روسیه در سوریه حمایت می کنند، مهربان نخواهد بود.
نماینده آمریکا در سازمان ملل افزود: "مطمئن باشید که روسیه درباره فعالیت هایش در سوریه حقیقت را نمی گوید".
بریتانیا نیز در انتقاد شدید از روسیه با فرانسه و آمریکا هم‌صدا بود و متیو رایکرافت نماینده بریتانیا در سازمان ملل گفت: "مهمات آتش‌زایی که بر شهر حلب فروریخته شده هیچ‌کس را مصون نمی‌گذارد و این نقض آشکار قوانین بین‌المللی است."
ویتالی چورکین، نماینده روسیه در سازمان ملل در نشست امروز شورای امنیت گفت که برقراری صلح در سوریه "امری تقریبا غیرممکن" است. او گروههای مخالف مسلح دولت سوریه را به کارشکنی در آتش بس متهم کرد.
استفان دی میستورا، نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه هم به شورای امنیت سازمان ملل گفت که ابعاد تازه ای از وحشت و ترس بر مناطق تحت کنترل شورشیان در شهر حلب حاکم شده است.

 استفان دی میستورا، نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه گفته است که هنوز فرصت اندکی برای کنار گذاشتن خشونت ها باقی است
آقای دی میستورا افزود که اگر دولت سوریه بخواهد با توسل به زور این بخش های شهر حلب را به کنترل درآورد، تمامی این شهر باستانی نابود خواهد شد.
نماینده ویژه سازمان ملل در عین حال تاکید کرد که هنوز فرصت اندکی برای کنار گذاشتن خشونت ها و اتخاذ راه حلی دیپلماتیک وجود دارد.
یان ایگلند، مسئول امور بشردوستانه سازمان ملل متحد هم پیشتر گفته بود که بمباران غیرنظامیان در مناطق تحت کنترل شورشیان در حلب باید متوقف شود و به کامیون های حامل کمک اجازه ورود به این مناطق داده شود.
شورای امنیت سازمان ملل هم در همین مورد تشکیل جلسه داده است.
در همین حال ۳۳ گروه مسلح مخالف دولت سوریه با انتشار بیانیه مشترکی گفته اند که مذاکرات جاری بی معناست و روسیه باید از این مذاکرات خارج شود.
حملات هوایی جنگنده های سوریه و روسیه از زمان شکست آتش‌بس در هفته گذشته شدت یافته است.
روسیه و آمریکا در آخرین دور مذاکراتشان در ژنو به توافقی برای برقراری آتش‌بس دست یافتند. از جمله اهداف اصلی برقراری این آتش‌بس ارسال کاروان‌های حامل کمک سازمان ملل به مناطق تحت محاصره بود.

 حمله به کاروان های حامل کمک سازمان ملل
اما کاروان حامل کمک‌های سازمان ملل در هفته گذشته هدف حمله قرار گرفت و شماری کشته و مجروح برجای گذاشت.
آمریکا و روسیه هر یک دیگری را مسئول حمله به کاروان کمک ها دانسته اند.
در تحولی دیگر گزارش شده که جنگنده های روسیه و سوریه یک منطقه مهم را در شمال شهر حلب بمباران کرده اند. این منطقه در کنترل نیروهای شورشی قرار دارد.
نیروهای دولتی روز گذشته اردوگاه حندرات را نزدیکی حلب به تصرف خود در آوردند، اما گروه دیده‌بان حقوق بشر سوریه گفته است که در جریان حمله متقابل شورشیان مخالف دولت سوریه این منطقه باردیگر به کنترل آنها در آمده است.

پیشتر بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل، از افزایش شدید خشونتهای نظامی در حلب "ابراز انزجار" کرده بود.