ایران می تواند از بنادر کریمه نفت خود را صادر کند

ایران می تواند از بنادر کریمه نفت خود را صادر کند
مسکو – ایرنا – نماینده شبه جزیره کریمه نزد رئیس جمهوری روسیه که معاون نخست وزیر این منطقه روسیه نیز است با وجود تحریم این منطقه به دلیل پیوستن به روسیه از سوی غرب به رهبری آمریکا اعلام کرد: ایران می تواند از بنادر کریمه برای صادرات نفت خود استفاده کند.
گئورگی مرادوف روز سه شنبه به تاس گفت: انتقال نفت ایران که بر اثر تحریم ها با مشکلاتی مواجه شده از طریق بنادر کریمه می تواند یکی از راستاهای همکاری این منطقه با تهران باشد.
وی خاطرنشان کرد که علاقه متقابل ایران و کریمه برای همکاری با یکدیگر باتوجه به سیاست های ضدایرانی آمریکا و اعمال تحریم ها در مورد تهران افزایش یافته است.
مرادوف گفت: برخی سرمایه داران ایرانی به کار در کریمه علاقه نشان می دهند هرچند که کار فعالانه از سوی طرف ایرانی نمی بینیم؛ ما نیز پیام می دهیم که برای همکاری سودمند با ایران آماده هستیم و حالت های مختلف همکاری را بررسی می کنیم.
معاون نخست وزیر کریمه تصریح کرد: تانکرهای نفتکش ایرانی معمولا از کانال سوئز عبور می کنند و این مسیر بسته شده است. در همین حال باید متذکر شود ایران و روسیه به دریای خزر راه دارند.
وی ادامه داد: در این وضعیت ایران می تواند از امکانات و ظرفیت های کشتیرانی ما و کانال های رودخانه –دریا استفاده کند و از طریق ولگادون و از طریق کریمه و دریای سیاه نفت خود را حمل کند. 
مقام کریمه ای خاطرنشان کرد که برای همکاریهای ایران و کریمه راستاهای دیگری نیز وجود دارد و همینک شبه جزیره کریمه جالب ترین عرصه برای همکاری با ایران را بررسی می کند. سرمایه داران ایرانی به کریمه سفر کرده اند و به آنها در این سفر آمادگی منطقه برای همکاری مورد تاکید قرار گرفته است. 
منطقه کریمه با ۲۷ هزار کیلومتر مساحت و ۲ میلیون و ۲۸۴ هزار نفر جمعیت در ساحل دریای سیاه قرار گرفته است.
با وقوع تغییرات در اوکراین که کییف آن را انقلاب و روس ها از آن به عنوان کودتای سال ۲۰۱۴ یاد می کند، مردم شرق اوکراین و شبه جزیره کریمه دست به مخالفت با دولت مرکزی زدند.
با توجه به حضور نظامی روسیه در کریمه، روسیه امنیت برگزاری همه پرسی در شبه جزیره کریمه را فراهم کرد و مردم این منطقه که اکثر آنان را روس زبانان متمایل به مسکو تشکیل می دادند رای به استقلال از اوکراین و سپس درخواست پیوستن به روسیه دادند که با موافقت پوتین جنبه اجرایی پیدا کرد.
از آن تاریخ به این طرف، آمریکا و غرب انواع تحریم های اقتصادی را علیه روسیه وضع کرده اند تا شاید روسیه کریمه را به اوکراین که معتقد است روسیه در اقدامی تجاوزکارانه کریمه را به کشورش الحاق کرده است، پا عقب بگذارد.