سیلاب در هرسین کرمانشاه با 20 دقیقه بارش

سیلاب در هرسین کرمانشاه با 20 دقیقه بارش10 مهر-99

سیلاب در هرسین کرمانشاه با 20 دقیقه بارش

عکس تزیینی است

ایسنا/کرمانشاه شب گذشته در پی بارش شدید باران، شهر هرسین در کرمانشاه، صحنه سیلاب و روان‌آب شد، جریان سیل در این شهر در حالی اتفاق افتاد که طول مدت بارش باران تنها 20 دقیقه گزارش شده است!

عبادالله کنجوریان سرپرست فرمانداری هرسین در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به سیل شب گذشته شهرستان هرسین گفت: متاسفانه شدت بارش شب گذشته باران از قبل توسط هواشناسی اعلام نشده بود.

وی افزود: حوالی ساعت 21 شب گذشته (9 مهر) حدود 20 دقیقه رعد و برق همراه با بارش شدید باران و در برخی نقاط بارش تگرگ را داشتیم و همین بارش 20 دقیقه ای منجر به ایجاد روان آب و سیلاب در شهر هرسین شد.

کنجوریان تصریح کرد: دامنه این بارش فقط محدود به شهر هرسین و یکی دو روستای اطراف از جمله روستای "کهریز" بود و سیل در شهر به‌گونه ای بود که برخی خودروها را هم حرکت داد.

سرپرست فرمانداری هرسین افزود: خوشبختانه در پی جریان سیلاب و روان آب در شهر خسارت قابل ملاحظه ای تاکنون گزارش نشده است.

وی افزود: همچنین در روستای "کهریز" گل و لای وارد ذاقه های نگهداری دام و علوفه شده و هم اکنون در حال برآورد خسارت هستیم که با برآورد دقیق آن اطلاع رسانی می شود.

کنجوریان خاطرنشان کرد: تمام نیروهای امدادرسان از جمله آتشنشانی و حتی نیروهای منابع طبیعی و فرمانداری و ... از همان دقایق ابتدایی بارش کار امدادرسانی را آغاز کردند و ظرف مدت نیم ساعت بعد از قطع بارش وضعیت شهر به حالت عادی برگشت.

وی افزود: در حال حاضر هم نیروهای شهرداری مشغول پاکسازی خیابان های شهر از گل و لای سیل دیشب هستند.

سرپرست فرمانداری هرسین در خصوص چرایی وقوع سیل در پی بارش 20 دقیقه ای شدید باران گفت: اطراف شهرستان هرسین کوهستانی است و سیل دیشب هم از یکی از کوه های اطراف به داخل شهر سرریز شده است و از طرفی خیابانهای شهر هم وضعیت نابسامانی جهت دفع آبهای سطحی دارد.

کنجوریان تاکید کرد: در حال حاضر در حال بررسی ابعاد این اتفاق هستیم تا بتوانیم با آسیب شناسی و شناسایی نقاط ضعف و رفع آنها، از تکرار مجدد این حادثه پیشگیری کنیم.

وی افزود: اگر با 20 دقیقه بارش باران سیل در شهر راه می افتد قطعا اگر چند ساعت بارش شدید باران داشته باشیم باید منتظر شرایط بدتری باشیم، بنابراین از هم اکنون کار شناسایی نقاط ضعف در این حادثه در دستور کار است تا این اتفاق بار دیگر تکرار نشود.

تلف شدن 300 راس دام و قطع راه ارتباطی 3 روستا  

 جانشین فرمانده انتظامی هرسین هم با اشاره به وقوع سیل در این شهرستان گفت: بر اثر این حادثه بیش از 300 راس دام تلف و راه ارتباطی 3 روستا نیز قطع شد.  

سرهنگ "نوذر شاه حسینی" اظهار داشت: پس از بارش شدید باران در شب گذشته و بالا آمدن سطح آب معابر و خیابان ها، شاهد وقوع سیلاب در سطح شهرستان هرسین بودیم.

وی ادامه داد: به علت وقوع این سیلاب کم سابقه، مسیر ارتباطی روستاهای "داوودی علیا"، "کهریز" و "چغاسعید" مسدود و 300 راس گوسفند نیز در روستای "داوودی علیا" به علت ریزش کوه و سیلاب تلف شدند.

شاه حسینی خاطرنشان کرد: با تلاش های بی وقفه پلیس و دیگر نیروهای امدادی حوالی ساعت 3 بامداد امروز راه ارتباطی روستای "کهریز" بازگشایی شد.

جانشین فرمانده انتظامی یادآوری کرد: بر اثر وقوع سیل به 15 خانوار در روستاهای یاد شده خسارات زیادی وارد آمد که کارشناسان در حال ارزیابی و برآورد میزان این خسارات هستند.

وی تصریح کرد: در این حادثه همچنین سیل دو دستگاه خودروی تیبا و وانت پیکان نیز در روستای چغاسعید که در بستر رودخانه قرار داشتند را با خود برد هرچند خوشبختانه هردوی آن ها فاقد سرنشین بودند.


توضیحات مدیرکل مدیریت بحران استانداری در خصوص سیلاب هرسین

جلیل بالایی هم در این خصوص گفت: پیرو اطلاعیه قبلی هواشناسی مبنی بر وقوع بارندگی و ایجاد رگبارهای پاییزی در شرق استان، شب گذشته شاهد رگبارهای پراکنده در این منطقه به ویژه شهر هرسین و تعدادی از روستاهای شهرستان بودیم.

وی افزود: در یک فاصله کمتر از یک ساعت، حدود ۲۵ میلیمتر باران در هرسین باریده است. این بارش باعث ایجاد روان آب، آبگرفتگی‌ معابر و نفوذ آب در منازل شهری و روستاها شد و خسارت های جانی و مالی را به بار آورد.

بالایی گفت: بامداد امروز تیم هایی از هلال احمر، جهاد کشاورزی، بنیاد مسکن و دامپزشکی به شهرستان اعزام شدند.

 وی اظهار کرد: اینکه در فصل پاییز و بارش کوتاه مدت در چند نقطه باعث ایجاد خسارت و زحمت برای مردم می شود پیام آن این است که دستگاه های دولتی باید آمادگی خود را بیش از پیش داشته باشند. مردم هم بایستی توصیه هایی که توسط دستگاه های ذیربط داده می شود را جدی بگیرند.

بالایی گفت: نکته بعد توجه به بیمه است. امروز در شرایطی هستیم که بایستی بخشی از خسارت ها را شرکت های بیمه ای و مشارکت‌های مردم از طریق سرمایه گذاری در بیمه، جبران شود.

وی با بیان اینکه از قبل استاندار کرمانشاه به فرمانداران، شهرداران و دستگاه های ذیربط دستورالعمل مربوط به فصل پاییز و زمستان را ابلاغ کرده و بر اجرای آن تاکید کرده اند، گفت: برخی اوقات بارش های تند باعث شکل گیری روان آب و خسارت می شود و اگر از قبل این تمهیدات لازم را نیاندیشیم و کارهای پیشگیرانه را انجام ندهیم شاید نتوان در آن لحظه کاری را انجام داد.