آمریکا برای ۹ مقام کوبایی محدودیت روادید وضع کرد۱۰-آذر-۱۴۰۰
نیویورک - ایرنا- وزیر امور خارجه آمریکا علیه ۹ مقام کوبایی به بهانه دفاع از دموکراسی و ادعای حمایت از مردم کوبا محدودیت روادید وضع کرد.
به گزارش وزارت خارجه آمریکا، آنتونی بلینکن شامگاه سه شنبه به وقت محلی در بیانیه ای با متهم کردن مقامات ارشد در وزارت کشور و نیروهای مسلح انقلابی کوبا مدعی شد که این محدودیت روادید مرتبط با حوادث ۱۵ نوامبر است.
وزیر خارجه آمریکا با حمایت از ناآرامی های کوبا ادعا کرد: افرادی که امروز محدودیت های روادید علیه آنها اعمال شد، تلاش کرده اند تا حق کوبایی ها را برای آزادی بیان و تجمع مسالمت آمیز انکار کنند.
بلینکن مدعی شد این محدودیتهای روادید، هدف ما را برای حمایت از مردم کوبا و ارتقای پاسخگویی برای رهبران دولت کوبا پیش می برد.
وزیر خارجه آمریکا همچنین ادعا کرد واشنگتن از تمام ابزارهای دیپلماتیک و اقتصادی خود برای فشار جهت آزادی زندانیان و حمایت از درخواست برای آزادی بیشتر و پاسخگویی استفاده می کند.
کوبا، آمریکا را عامل بی ثباتی در این کشور از طریق برگزاری اعتراض های خیابانی دانست.
"برونو رودریگز" وزیر امور خارجه کوبا روز چهارشنبه گفت که هاوانا اجازه نخواهد داد خصومت مداوم دولت ایالات متحده، تلاش های شدید و مداوم آن باعث ایجاد شرایط بی ثبات داخلی و دگرگونی آرامش و امنیت شهروندان شود.
همزمان با طرح دولت برای بازگشایی بخش گردشگری و مدارس پس از ماهها شرایط دشوار کرونایی، دوشنبه آینده مخالفان دولت کوبا برگزاری تجمعهای اعتراضی را برنامه ریزی کردند.
ماه گذشته دولت کوبا درخواست مخالفان برای برگزاری اعتراض را رد کرد و گفت که راهپیمایی یک حرکت تحریک آمیز تحت حمایت آمریکا با هدف تغییر حکومت است.
تابستان امسال مردم کوبا برای اعتراض به وضع معیشتی و نبود آزادی در به خیابانهای آمده بودند.
وزیر خارجه کوبا اعلام کرد که ۲۹ بیانیه از سوی دولت آمریکا و شخصیتهای تاثیرگذار در کنگره این کشور از روز ۲۲ سپتامبر منتشر شد که همه با هدف ترغیب، هدایت و تحریک اقدامات بی ثبات کننده در کوبا بوده است.
دفتر دادستان عمومی کوبا به برگزارکنندگان تظاهرات درباره پیامدهای کیفری این مساله در صورت اجرای برنامههایشان هشدار داد.
تظاهرات جدید در کوبا به دنبال اعتراض های ضد دولتی بی سابقه در ۱۱ ژوئیه بود که در ۵۰ شهر این کشور برگزار شد. در نتیجه این اعتراضها یک نفر کشته و دهها نفر زخمی شدند.
ادعای دموکراسی خواهی آمریکا در حالی است که موسسه دموکراسی و مساعدت انتخاباتی (Institute for Democracy and Electoral Assistance) به تازگی اعلام کرد که تعداد حکومتهای خودکامه بیشتر شده و آمریکا به فهرست کشورهایی که دموکراسی در آنها در معرض خطر فرسایش بوده، پیوسته است.
خبرگزاری رویترز نوشت که بر اساس جدیدترین گزارش این موسسه مستقر در استکهلم پایتخت سوئد، سیاستهای عوامگرایانه، سوءاستفاده از محدودیتهای همهگیری کرونا برای ساکت کردن مخالفان، تمایل کشورها به تقلید از رفتار ضد دموکراتیک دیگران و نشر اکاذیب برای ایجاد تفرقه میان جوامع از جمله عوامل اصلی در وخامت دموکراسی در جهان بوده است.
در گزارش سال ۲۰۲۱ این موسسه که بر اساس دادههای جمعآوریشده از سال ۱۹۷۵ تاکنون گردآوریشده، آمده است: کشورهای بیشتری متحمل فرسایش دموکراسی شدهاند.
به نوشته رویترز، در کنار برزیل، آمریکا نیز در این گزارش جزو کشورهای بزرگ دموکراتیکی طبقهبندیشده که رئیسجمهوری آن اعتبار انتخابات را زیر سؤال برده است.