قهوه
داراي يك ماده محافظتي در برابر بيماري آلزايمر است و نوشيدن حداقل سه فنجان قهوه
در روز، خطر ابتلا به اين بيماري را 20 درصد كاهش ميدهد. محققان سازمان
بهداشت جهاني با مطالعه اثرات رژيم غذايي مديترانهاي بر روي بدن انسان كشف كردند،
مصرف سه تا پنج فنجان قهوه در روز ميتواند 20 درصد خطر ابتلا به آلزايمر را كاهش
دهد. قهوه حاوي مقادير زيادي مواد محافظتي است: كافئين محرك سيستم عصبي مركزي
است و باعث افزايش سوخت سلولهاي عصبي در مغز، ارسال پيام به غده هيپوفيز، آزاد
شدن آدرنالين و افزايش سطح دپامين ميشود؛ در بسياري از مطالعات محققان به اين
نتيجه رسيدهاند كه مصرف كافئين براي بزرگسالان جوان و پير با عملكرد شناختي بهتر
مغز در ارتباط است. تجزيه و تحليل مطالعهاي كه توسط محققان انجام شد نشان
داده است قهوه حاوي يك ماده محافظتي به نام "پلي فنول" است كه براي
جلوگيري از بيماري آلزايمر مفيد است. به گفته محققان، اين برآورد در حال حاضر
يك فرضيه است و با پژوهشهاي بيشتر ميتوان اثر قهوه را براي پيشگيري از بيماري
آلزايمر تاييد كرد.