خوراکیها
قره قروت، خوشمزه و پرخاصیت 3بهمن-93
قره قروت، خوشمزه و پرخاصیت 3بهمن-93
قرهقروت مانند دیگر لبنیات برای پیشگیری از پوکی
استخوان مفید است. قرهقروت حاوی پروتئین، کربوهیدرات و چربی است.قرهقروت یا قرهقروت
یکی از فرآوردههای فرعی شیر است که به روش سنتی از کشک تولید میشود.هر 100 گرم
قرهقروت حاوی240 کیلوکالری انرژی است که میتواند بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه
را تامین کند.قرهقروت حاوی پروتئین، کربوهیدرات و چربی است.پروتئین موجود در این
فرآورده نقش ساختاری و استحکامی در بدن (به ویژه عضلات) دارد و به رشد و نمو کمک
میکند.قند موجود در قرهقروت از نوع لاکتوز است که از بهترین قندهای طبیعی میباشد
و انرژی کمتری نسبت به قند معمولی دارد. لاکتوز در طی فرآیند تولید قرهقروت شکسته
شده و به قند سادهتر تبدیل میشود، بنابراین مصرف قرهقروت برای افرادی که دچار
عدم تحمل لاکتوز شیر میباشند، مشکلی ایجاد نمیکند.از مهمترین خواص قرهقروت،
درصد پایین چربی آن است که این محصول را به یک محصول رژیمی برای افراد دچار اضافه
وزن و چربی خون بالا تبدیل کرده است.قرهقروت مانند سایر فرآوردههای لبنی، حاوی
کلسیم است. کلسیم از نرمی استخوان در کودکان و پوکی استخوان در بزرگسالان پیشگیری
میکند و باعث استحکام دندانها و تنظیم رشد و تقسیم سلولهای پوششی لوله گوارش میشود.قره
قروت حاوی ویتامین D نیز میباشد. این ویتامین باعث افزایش جذب کلسیم در
بدن میشود، در نتیجه از عوارض کمبود کلسیم پیشگیری میکند. همچنین از ابتلا به
سرطان روده بزرگ نیز جلوگیری میکند.سایر املاح و مواد مغذی موجود در این فرآورده
نیز در فعالسازی آنزیمها و ویتامینها و مقاومت بدن در برابر بیماریهای عفونی
نقش موثری دارند.از آنجایی که قرهقروت حاوی اسیدهای آلی میباشد، ضدعفونیکننده
لوله گوارش است، زیرا باعث جلوگیری از رشد باکتریهای مضر در لوله گوارش میشود.اگر
قرهقروت کشک را نگیرند، میزان اسید لاکتیک و کلسیم کشک بیشتر و مزه آن ترشتر میشود.
روش تهیهی قره قروت
برای تهیه قره قورت معمولاً آب ماست را (بخشی از ماست را که هنگام تغلیظ از آن جدا میشود) به وسیله حرارت تغلیظ نموده و بستهبندی میکنند. این محصول بسیار ترش مزه بوده و به عنوان چاشنی همراه غذاهای مختلف مصرف میشود.
روش خانگی
ابتدا دوغ را جوشانده تا آن قدر غلیظ شود که به رنگ قهوهای برسد. البته میتوان آب ماست را با حرارت ملایم جوشاند تا سیاه شود و سپس آن را روی پلاستیک پهن کرد تا سفت شود.
روش تهیه قره قروت از دوغ
دوغ ترش شده را در مشک میریزند تا تمام چربی آن که کره میباشد جدا گردد. بعد باقیمانده دوغ را میجوشانند تا غلیظ شود، سپس آن را روی پارچه صاف میکنند تا آب آن گرفته شود و باقیمانده را که روی پارچه مانده است، به صورت گلوله یا بیضی یا استوانه در آورده، میگذارند تا خشک گردد و نام آن را کشک میگذارند.
آب چکیده از پارچه را با کمی شیر مخلوط کرده و بعد میجوشانند تا جسمی سرخ رنگ و ترش مزه که قرهقروت نام دارد به دست آید. نام این محصول قرهقروت یا ترف سیاه است.
توصیه ها:
1- از آنجایی که ممکن است به منظور ایجاد طعم و جلوگیری از رشد برخی میکروبها، به فرآوردههایی نظیر کشک و قرهقوروت، میزان زیادی نمک اضافه شود، مصرف اینگونه محصولات به افراد دچار پرفشاری خون توصیه نمیشود.
روش تهیهی قره قروت
برای تهیه قره قورت معمولاً آب ماست را (بخشی از ماست را که هنگام تغلیظ از آن جدا میشود) به وسیله حرارت تغلیظ نموده و بستهبندی میکنند. این محصول بسیار ترش مزه بوده و به عنوان چاشنی همراه غذاهای مختلف مصرف میشود.
روش خانگی
ابتدا دوغ را جوشانده تا آن قدر غلیظ شود که به رنگ قهوهای برسد. البته میتوان آب ماست را با حرارت ملایم جوشاند تا سیاه شود و سپس آن را روی پلاستیک پهن کرد تا سفت شود.
روش تهیه قره قروت از دوغ
دوغ ترش شده را در مشک میریزند تا تمام چربی آن که کره میباشد جدا گردد. بعد باقیمانده دوغ را میجوشانند تا غلیظ شود، سپس آن را روی پارچه صاف میکنند تا آب آن گرفته شود و باقیمانده را که روی پارچه مانده است، به صورت گلوله یا بیضی یا استوانه در آورده، میگذارند تا خشک گردد و نام آن را کشک میگذارند.
آب چکیده از پارچه را با کمی شیر مخلوط کرده و بعد میجوشانند تا جسمی سرخ رنگ و ترش مزه که قرهقروت نام دارد به دست آید. نام این محصول قرهقروت یا ترف سیاه است.
توصیه ها:
1- از آنجایی که ممکن است به منظور ایجاد طعم و جلوگیری از رشد برخی میکروبها، به فرآوردههایی نظیر کشک و قرهقوروت، میزان زیادی نمک اضافه شود، مصرف اینگونه محصولات به افراد دچار پرفشاری خون توصیه نمیشود.