گزیده ها 17 شهریور - 95

گزیده ها 17 شهریور - 95
     اخبار ادبي و هنري 
چند حلقه از زنجيره خود تحريمي در داخل
دستکاري هاي عجيب و غريب در شاخص هاي بورس براي القاي رشد و رونق اقتصادي صداي روزنامه هاي حامي دولت را هم درآورده است.
    
روزنامه اعتماد در اين زمينه ضمن انتشار کاريکاتوري که ضمن آن نشانگرهاي روي نمودار دستکاري شده اند نوشت: علت نوسانات پي درپي در بورس، دستکاري شاخص بورس است.
    
روزنامه آرمان نيز نوشت: افت بورس، سرمايه گذاران را نامطمئن کرده است. سبزپوش شدن نمادهاي بازار سرمايه در شرايطي که عنوان مي شود شاخص هاي بورس دستکاري مي شود چندان جلب توجه نکرده است. اقتصاد شفاف بسياري از روندهاي اقتصادي با تحليل شاخص هاي بورس مشخص مي شود. بازار سرمايه را دماسنج اقتصاد مي دانند، چرا که بالاو پايين شدن شاخص هاي بازار سرمايه نشان مي دهد اقتصاد چه وضعيتي دارد. در سال هاي اخير مسئولان دولتي عنوان کرده اند که قصد دارند با ارتقاي سطح بازار سرمايه، سرمايه هايي را که در بخش هاي مختلف و به ويژه در فعاليت هاي سوداگرانه حضور دارند، جذب بازار سرمايه کنند. در پسابرجام متاثر از لغو تحريم ها و چند عملکرد اقتصادي از جمله کاهش نرخ سود سپرده هاي بانکي بازار سرمايه جذاب تر شد. متاثر از اين موارد زمستان سال گذشته بورس تهران طي روزهاي متوالي سبزپوش بود. با وجود اين، بهار بازار سرمايه با آمدن سال جديد خزان شد و در ماه هاي سپري شده از سال جاري در دفعات مکرر شاهد ريزش در بورس بوديم
    
آرمان ادامه مي دهد: در اين ميان در روزهاي اخير موضوع دستکاري در شاخص هاي بورس مطرح شده که اعتراض سهامداران خرد را به همراه داشته است. برخي اظهارنظرها حاکي از اين است که در شاخص هاي بورس براي جلوگيري از افت مکرر دستکاري شده است. اين موضوع مورد اعتراض کارشناسان اقتصادي نيز قرار دارد، چرا که آنها شفافيت را تنها عامل تاثيرگذاري بورس مي دانند.
    
اين روزنامه خاطرنشان کرد: در روزهاي اخير با شدت يافتن اين شايعه که در شاخص هاي بورس دستکاري مي شود، گزارش ها و تحليل هاي متعددي منتشر شده است. هنوز مسئولان اين مسئله را تاييد نکرده اند، اما براساس گزارشي که 13 شهريور جاري منتشر شد محمد فطانت فرد، رئيس سابق سازمان بورس و اوراق بهادار عنوان کرده است «دستکاري شاخص بيشتر در بورس تهران رخ مي دهد» از نظر کارشناسان دستکاري شاخص بورس تبعات زيادي دارد. يک کارشناس بازار سرمايه معتقد است اين شبهه وجود دارد که براي جلوگيري از ريزش بازار سرمايه شاخص را دستکاري مي کنند.
    
برخلاف گزارش مسئولان دولتي از دوره رونق، آقادوست کارشناس اقتصادي مي گويد: متاسفانه در اين روزها خيلي بيشتر از آنکه شاخص ريزش داشته باشد سرمايه گذاران ضرر ديده اند.
    
اين کارشناس بازار سرمايه درباره وضعيت کلي بازار سرمايه در روزهاي اخير نيز تصريح کرد: وضعيت بازار سرمايه اصلاً خوب نيست و حجم معاملات به شدت پايين است.
    اعتراف معاون وزير كار: تغييري در معيشت كارگران ايجاد نشده است
معاون روابط کار وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي گفت: بعد از گذشت سه دهه تغيير چنداني در معيشت کارگران احساس نمي کنيم.
    
به گزارش نسيم آنلاين، سيدحسن هفده تن ديروز در نشست علمي تخصصي منتخبان تشکل هاي کارگري و کارفرمايي اظهار داشت: اگر تشکل هايمان قوي و قدرتمند بودند و امروز مي توانستند در کنار نهادهاي تصميم گيري دولت حضور پررنگي داشته باشند به طور قطع قوانين و مقرراتي که اصلاح مي شد ميزان اثر بخشي شان در رشد اقتصاد کشور بسيار بالاتر بود.
    
معاون روابط کار وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي افزود: امروزه 182 هزار قانون و مقررات دستورالعمل و آيين نامه همچون غل و زنجير بر پيکره اقتصاد نحيف و زخم خورده کشور آويزان است و جاي تحرک به اقتصاد کشور را نمي دهد.
    
هفده تن با بيان اينکه يکي از دلايلي که قوانين و مقررات ما اثربخش و کارآمد نيست عدم حضور نمايندگان تشکل هاي عالي کاري کارگري و کارفرمايي در نهادهاي تصميم سازي دولت است، اضافه کرد: ما خيلي فرق مي گذاريم بين تشکل هاي کاري و کارفرمايي با احزاب سياسي و اين در حالي است که احزاب سياسي ريشه چنداني در دل مردم و جامعه ندارند.
    
معاون روابط کار وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي يادآور شد: دستمزد کارگران از سال 84 تاکنون 67 درصد قدرت خريدش را از دست داده است يعني يک هزار توماني که نيروي کار به دست مي آورد به اندازه 300 تومان سال 84 قدرت خريد ندارد و اين اشتباه دولت مردان در تنظيم اقتصاد کلان کشور بوده است که امروزه جبران آن، کار بسيار مشکلي است.
    
هفده تن با اشاره به اينکه بعد از گذشت سه دهه تغيير چنداني در معيشت کارگران احساس نمي کنيم، افزود: ما وقتي مي توانيم به خود بباليم و افتخار کنيم که نيروي کار حداقل 50 درصد از حقوقش را پس انداز بکند.
    
وي اضافه کرد: ما در بخش روابط کار تلاش هاي زيادي کرديم و حداقل هشت برنامه دستاورد محور، برنامه هايي که براي اقتصاد کشور دستاورد داشته باشد طراحي کرديم که اميد است به زودي اجرايي شود.
    
معاون روابط کار وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي اذعان داشت: اگر کره جنوبي امروزه تنه به تنه ژاپن حرکت مي کند و بهره وري عوامل توليد آن 6 برابر بهره وري عوامل توليد ما و نزديک به بهره وري ژاپن و آمريکا است ظرف برنامه ريزي 20 سالي است که صورت گرفته و همين کار را ما مي توانيم انجام دهيم.
    
هفده تن خاطرنشان کرد: قرار بود رشد بهره وري نيروي کار ما سالانه 3/5 درصد رشد داشته باشد اما در طول چهار برنامه در پنج سال گذشته رشد بهره وري نيروي کار ما کمتر از يک درصد بوده است.
يك اقتصاددان: نرخ تورم واقعي نيست
يک اقتصاددان گفت: آمارسازي هايي که براي نرخ تورم صورت مي گيرد صرفا اثر تبليغاتي دارد و واقعي نيست. محمدرضا جهان بيگلري رئيس سابق کميسيون پولي بانکي، سرمايه گذاري و بيمه اتاق بازرگاني ايران و ايتاليا در گفت وگو با «نسيم آنلاين» در خصوص کاهش تورم در دولت يازدهم اظهار کرد: براي سنجش واقعي تورم مي بايست شاخص ها مشخص باشد و جابجايي اين شاخص ها معيار مهار تورم نيست. اقتصاد کشور در حال حاضر در رکود بي سابقه اي فرو رفته و محصولات و صنايع با دوام يا غير ضروري بيشتر اين وضعيت را احساس مي کنند. از جمله آنها مي توان به صنعت ساختمان اشاره کرد، که قيمت هاي فروش کاهش يافته و راکد است، ولي اجاره افزايش داشته است.
    
وي افزود: اگر اجاره منزل جايش را با فروش ملک در شاخص سنجش تورم عوض کند، آمارها کاهش در اين بخش را نشان مي دهند، ولي مردم نمي توانند اين کاهش را لمس کنند. در ضمن اين کاهش يا ثبات نسبت به سال قبل يا به صورت نقطه اي ماه قبل بوده است. اگر همين شاخص را با سه سال قبل بسنجيد، مطمئن باشيد افزايش داريم، در نتيجه اين آمارسازي ها در نرخ تورم صرفا براي تبليغات اثر دارد و واقعي نيست، اگر واقعا تصميم به سنجش تورم است بايد يک سري کالاهاي مصرفي و ضروري کشور به عنوان شاخص ثابت و اصلي تورم انتخاب شود که قابل تغيير نباشد. آن زمان واقعا مي شود تشخيص داد که تورم کاهش داشته يا خير.
    
رئيس سابق کميسيون پولي بانکي، سرمايه گذاري و بيمه اتاق بازرگاني ايران و ايتاليا با بيان اين مطلب که «تورم هيچ وقت قابل ريشه کن شدن نيست» گفت: تا زماني که شاخص هاي اقتصادي رشد داشته باشند، کاهش تورم مقطعي است و به سرعت مي تواند به جايگاه قبلي برگردد. حتي مي تواند در کوتاه ترين زمان سبقت قابل توجه و مهار نشدني را هم داشته باشد.
    
جهان بيگلري خاطرنشان کرد: زماني که شاخص هاي اقتصادي بهبود پيدا نمايد و توليد داخل به حد انتظار از نظر کيفيت و ظرفيت برسد تا جوابگوي نيازهاي کشور باشد، مي توان تورم را مهار و به اندازه ضرورت در اقتصاد از آن استفاده نمود.

دبير ستاد احياي امر به معروف شهرضا: مانتوهاي شيشه اي از مغازه ها جمع آوري مي شوند

دبير ستاد احياي امر به معروف شهرضا گفت: در شوراي امر به معروف استان مصوب شده است که شهرستان ها نسبت به جمع آوري مانتوهاي شيشه اي و لباس هاي داراي جملات سخيف هر چه سريع تر اقدام کنند.
    
جواد داستاني با اشاره به مصوبات شوراي احياي امر به معروف استان اصفهان، اظهار کرد: در اين شورا مصوب شده است که شهرستان ها نسبت به جمع آوري مانتوهاي شيشه اي و لباس هاي داراي جملات سخيف در مغازه ها هرچه سريع تر اقدام کنند.
    
وي با بيان اينکه بايد وظيفه خود را در حوزه عفاف و حجاب انجام دهيم، افزود: در کنار توجه به مسائل مرتبط با عفاف و حجاب بايد آسيب شناسي در ساير زمينه هاي اجتماعي از جمله طلاق و بيکاري نيز صورت گيرد.
    
داستاني با اشاره به مصوبات اين جلسه ستاد احياي امر به معروف، خاطر نشان کرد: از جمله مصوبات اين جلسه، تشويق مدير نمونه شهرستان در اجراي طرح ارتقاي حجاب کارکنان براساس گزارش امور بانوان ستاد است.
    
وي با اشاره به لزوم حمايت قانوني از آمران به معروف، گفت: نيروي انتظامي در جهت حفظ آسايش جامعه بايد تذکرات لازم را به کاروان هاي عروسي بدهند.