توصیههای پزشکی
بعد از غذا به هیچ وجه چای نخورید 16 شهریور - 95
بعد از غذا به هیچ وجه چای نخورید 16 شهریور - 95
افرادی که بعد از ناهار و شام چای مینوشند توصیه میشود به هیچ عنوان از
نوشیدنیهای گازدار و کافئیندار (چای، نوشابه، قهوه و...) بعد از وعده غذایی خود
استفاده نکنند چرا که جذب آهن در دستگاه گوارش به آهستگی صورت میگیرد، معمولا
آهنی که ما استفاده میکنیم به دلیل نوع مولکول آهن و وضعیت دستگاه گوارشی حدود یک
درصد آن جذب میشود بناباین مواد کافئیندار در جذب آهن ایجاد اختلال میکند
همچنین استفاده همزمان کلسیم و آهن، جذب آهن را کند میکند.
کم خونی (Anemia) اختلال بسیار شایعی است که در آن گلبولهای
قرمز برای رساندن اکسیژن به بافتهای بدن وجود ندارد که این عارضه بیشتر در خانمها
دیده میشود. کمبود آهن در زنان به دلیل هدر رفتن خون در زمان عادت
ماهیانه و بارداری است
«دکتر حسین فودازی» بیان کرد: هنگامی که هموگلوبین خون کم میشود مشکلاتی در بافتهای بدن ایجاد میشود این مشکل برای این است که تمام سلولهای بدن انسان نیاز به اکسیژن کافی برای متابولیسم دارد و زمانی که اکسیژن کافی به بدن نمیرسد اختلالات متعددی در بدن وجود میآورد پس میتوان گفت مهمترین وظیفه هموگلوبین که رنگ دانه گلبول قرمز هستند رساندن اکسیژن توسط شریانها و مویرگها به اعضای بدن و قسمتهای مختلف بدن است.
کاهش ذخیره آهن بدن را میتوان به عنوان اصلیترین علت کم خونی دانست. شایعترین انواع کم خونی تغذیهای در کشور ما به دلیل کمبود آهن، پروتئین و کمبود اسید فولیک در دوران بارداری رخ میدهد که طبیعی است چون سوءتغذیه عامل بروز آن است و با اصلاح شیوه تغذیه میتوان آن را درمان کرد البته در مواردی میتوان از مکملها و در موارد نادرتری از تزریق خون به بیمار برای درمان استفاده کرد.
«فودازی» علائم کم خونی را این گونه بیان کرد: خستگی، احساس فرسودگی، بیحالی، ریزش موی شدید، بیقراری و ناراحتی، تنگی نفس، خستگی زودرس، عدم تمرکز، حساسیت به سرما، تپش قلب، درد قفسه سینه، سر درد، خشکی دهان و زبان، پوسته پوسته شدن پوست اطراف ناخن از علائم شایع این عارضه است.
وی افزود: شما زمانی دچار کم خونی میشوید، که خون شما گلبول قرمز کافی نداشته باشد به عبارتی دیگر بدن شما گلبول قرمز کافی تولید نمیکند و یا گلبول تولید شده بدرستی عمل نمیکند و یکی از دلایل شایع دیگر خونریزی است. خونریزی باعث از دست دادن گلبولهای قرمز خون و هموگلوبین شده و باعث کم شدن تعداد گلبول قرمز خون شما میشود. این خونریزیها ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد مانند زخم معده،، التهاب معده، سرطان،، قاعدگی، جراحی و... باشد.
به گفته او کم خونی انواع مختلفی دارد: کم خونی ناشی از فقر آهن، کم خونی ناشی از کمبود ویتامین، کم خونی ناشی از بیماریهای مزمن، کم خونی ناشی از عوامل ارثی.این 4 مورد شایعترین دلایل کم خونی در افراد است.
این متخصص در رابطه با درمان این عارضه اظهار کرد: که برای درمان هر کدام ابتدا باید نوع کم خونی مشخص شود. درمان کم خونی مربوط به فقرآهن، دراین نوع متخصص شما ازمکملهای حاوی آهن برای تنظیم سطح گلبول قرمز خون استفاده میکند.
کم خونی ناشی از کمبود ویتامین، با تجویز ویتامینهای مورد نیاز مشکل فرد حل میشود و اما اگر درمان کم خونی مربوط به رژیم غذایی ناسالم باشد ابتدا باید رژیم غذایی مناسبی که سرشار آهن است را مصرف کنند و غذاهای حاوی آهن مانند، جگر، قلوه، گوشت قرمز، ماهی، زرده تخممرغ، سبزیهای دارای برگ سبز تیره مانند جعفری، اسفناج و حبوبات؛مثل عدس و لوبیا، هم چنین میوههای خشک به خصوص برگه زرد آلو و دانههای روغنی.
نکته قابل ذکر این است که به افرادی که بعد از ناهار و شام چای مینوشند توصیه میشود به هیچ عنوان از نوشیدنیهای گازدار و کافئیندار (چای، نوشابه، قهوه و...) بعد از وعده غذایی خود استفاده نکنند چرا که جذب آهن در دستگاه گوارش به آهستگی صورت میگیرد، معمولا آهنی که ما استفاده میکنیم به دلیل نوع مولکول آهن و وضعیت دستگاه گوارشی حدود یک درصد آن جذب میشود بنابراین مواد کافئیندار در جذب آهن ایجاد اختلال میکند همچنین استفاده همزمان کلسیم و آهن، جذب آهن را کند میکند.
«دکتر حسین فودازی» بیان کرد: هنگامی که هموگلوبین خون کم میشود مشکلاتی در بافتهای بدن ایجاد میشود این مشکل برای این است که تمام سلولهای بدن انسان نیاز به اکسیژن کافی برای متابولیسم دارد و زمانی که اکسیژن کافی به بدن نمیرسد اختلالات متعددی در بدن وجود میآورد پس میتوان گفت مهمترین وظیفه هموگلوبین که رنگ دانه گلبول قرمز هستند رساندن اکسیژن توسط شریانها و مویرگها به اعضای بدن و قسمتهای مختلف بدن است.
کاهش ذخیره آهن بدن را میتوان به عنوان اصلیترین علت کم خونی دانست. شایعترین انواع کم خونی تغذیهای در کشور ما به دلیل کمبود آهن، پروتئین و کمبود اسید فولیک در دوران بارداری رخ میدهد که طبیعی است چون سوءتغذیه عامل بروز آن است و با اصلاح شیوه تغذیه میتوان آن را درمان کرد البته در مواردی میتوان از مکملها و در موارد نادرتری از تزریق خون به بیمار برای درمان استفاده کرد.
«فودازی» علائم کم خونی را این گونه بیان کرد: خستگی، احساس فرسودگی، بیحالی، ریزش موی شدید، بیقراری و ناراحتی، تنگی نفس، خستگی زودرس، عدم تمرکز، حساسیت به سرما، تپش قلب، درد قفسه سینه، سر درد، خشکی دهان و زبان، پوسته پوسته شدن پوست اطراف ناخن از علائم شایع این عارضه است.
وی افزود: شما زمانی دچار کم خونی میشوید، که خون شما گلبول قرمز کافی نداشته باشد به عبارتی دیگر بدن شما گلبول قرمز کافی تولید نمیکند و یا گلبول تولید شده بدرستی عمل نمیکند و یکی از دلایل شایع دیگر خونریزی است. خونریزی باعث از دست دادن گلبولهای قرمز خون و هموگلوبین شده و باعث کم شدن تعداد گلبول قرمز خون شما میشود. این خونریزیها ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد مانند زخم معده،، التهاب معده، سرطان،، قاعدگی، جراحی و... باشد.
به گفته او کم خونی انواع مختلفی دارد: کم خونی ناشی از فقر آهن، کم خونی ناشی از کمبود ویتامین، کم خونی ناشی از بیماریهای مزمن، کم خونی ناشی از عوامل ارثی.این 4 مورد شایعترین دلایل کم خونی در افراد است.
این متخصص در رابطه با درمان این عارضه اظهار کرد: که برای درمان هر کدام ابتدا باید نوع کم خونی مشخص شود. درمان کم خونی مربوط به فقرآهن، دراین نوع متخصص شما ازمکملهای حاوی آهن برای تنظیم سطح گلبول قرمز خون استفاده میکند.
کم خونی ناشی از کمبود ویتامین، با تجویز ویتامینهای مورد نیاز مشکل فرد حل میشود و اما اگر درمان کم خونی مربوط به رژیم غذایی ناسالم باشد ابتدا باید رژیم غذایی مناسبی که سرشار آهن است را مصرف کنند و غذاهای حاوی آهن مانند، جگر، قلوه، گوشت قرمز، ماهی، زرده تخممرغ، سبزیهای دارای برگ سبز تیره مانند جعفری، اسفناج و حبوبات؛مثل عدس و لوبیا، هم چنین میوههای خشک به خصوص برگه زرد آلو و دانههای روغنی.
نکته قابل ذکر این است که به افرادی که بعد از ناهار و شام چای مینوشند توصیه میشود به هیچ عنوان از نوشیدنیهای گازدار و کافئیندار (چای، نوشابه، قهوه و...) بعد از وعده غذایی خود استفاده نکنند چرا که جذب آهن در دستگاه گوارش به آهستگی صورت میگیرد، معمولا آهنی که ما استفاده میکنیم به دلیل نوع مولکول آهن و وضعیت دستگاه گوارشی حدود یک درصد آن جذب میشود بنابراین مواد کافئیندار در جذب آهن ایجاد اختلال میکند همچنین استفاده همزمان کلسیم و آهن، جذب آهن را کند میکند.