روحانی:
نباید به
جای آمریکا دولت یا نظام اسلامی را سرزنش کنند بهمن-97
دلواپسان نگران که سازمان
دهی شده از سوی بیت خامنه ای و اطلاعات سپاه پاسداران اند برای شان مهم است که چگونه زیرچتر
شعاری ضدیت با آمریکا و اسراییل و حتی
عربستان هدف اصلی سیاست مخالفت با روحانی و دولت را دنبال کنند.
تهران-ایرنا- رییس جمهوری با تاکید بر
این که امروز مشکلات ما عمدتا به فشار آمریکا و اذناب آنها بر می گردد، گفت: کسی
نباید به جای محکوم کردن آمریکا، دولت خدمتگزار یا نظام بزرگ اسلامی را مورد سرزنش
قرار دهد.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، حجت
الاسلام و المسلمین «حسن روحانی» رییس جمهوری و اعضای هیأت دولت صبح امروز -
چهارشنبه - در آستانه دهه فجر و چهلمین سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی با
حضور در مرقد بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران با آرمانهای امام خمینی(ره) تجدید
میثاق کردند.
رییس جمهوری در کنار مرقد مطهر و شریف امام راحل بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، عید بزرگ چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را به آن روح بلند و ارواح طیبه شهدا و به ملت بزرگ ایران و همه مسلمانان و علاقه مندان و عاشقان انقلاب اسلامی تبریک و تهنیت گفت.
روحانی در سخنان خود تصریح کرد: آمریکا در مبارزه اخیرش با ملت ایران که از دی سال گذشته شروع شد از لحاظ سیاسی ، حقوقی، بین المللی، منطقه ای و جنگ روانی در داخل کشور، شکست خورده و همچنین از لحاظ اقتصادی هم با همت مردم، ایستادگی و ایثار مردم قطعا دچار شکست می شود.
وی خاطرنشان کرد: همه دنیا به جز چند کشور در این مبارزه اخیر آمریکا و تهاجم آنها علیه عزت ملت ایران از این کشور پشتیبانی و آمریکا را محکوم کردند، آمریکا تنها بدعهد نسبت به ایران نیست.
وی اظهار داشت: برخی نباید تفسیر نادرست کنند، امروز مشکلات ما عمدتا به فشار آمریکا و اذناب آنها در این کشور بر می گردد، کسی نباید به جای محکوم کردن آمریکا، دولت خدمتگزار یا نظام بزرگ اسلامی را مورد سرزنش قرار دهد.
رییس جمهوری بیان کرد: این بالاترین خسران و ظلم است که کسی در این کشور باشد و واقعیت توطئه های دشمن را به خوبی لمس نکند.
روحانی تصریح کرد: آمریکا تنها عهدشکن با ما نیست، بلکه نسبت به اروپا، چین و در نفتا هم عهدشکنی کرد، به عهدنامه پاسفیک هم عهد شکنی کرد، در برابر مسلمانان و فلسطینیان هم حقوق آنها را زیر پا گذاشت، به مرد عراق، سوریه، افغانستان هم ظلم کرد، به قاصبان، ظالمان و مهاجمان مردم فقیر یمن هم کمک کرد.
وی اضافه کرد: اشتباه آمریکا یک، دو یا سه مورد نیست، کسی نگوید دولت ایران در برابر دیگران به مذاکره نشست، اما پیش بینی نمی کرد که یکی از آنها بعد از دو سال صداقت، امانتداری و وفای به عهد خود را زیر پا بگذارد.
**قدرت امام خمینی (ره) ایجاد امید در مردم بود
روحانی ادامه داد: آنچه در 40 سال پیش در این سرزمین وقوع یافت یک حادثه استثنایی و کم نظیر تاریخی بود. عالم و فقید و مجاهدی که از حوزه علمیه قم برخاسته بود و در مسند استاد حوزه و مرجعیت، مردم شریف و عزیز ایران بود، اسلام، هویت دینی و هویت ملی ما را در خطر دید.
وی تصریح کرد: همان که او فرمود چون امروز اسلام در خطر است و اساس دین در خطر می باشد تقیه حرام است.
وی یادآورشد: این اجتهاد امام راحل بود که سرآغاز نهضت اسلامی در این سرزمین شد. اجتهاد او بود که تشخیص داد اساس اسلام اعتقادادت و فرهنگ دینی مردم در خطر قطعی قرار گرفته است و در این راه به همه پیروان خود و همه علاقمندان به کشور گفت تقیه حرام است.
رییس قوه مجریه با طرح این سوال که چه اتفاقی افتاد که در سال 41 و سپس در سال 42 شاهد یک حرکت مردمی شدیم؟، خاطرنشان کرد: این فقط اجتهاد امام و جهاد مردم بود. آنگاه که اجتهاد دقیق با تشخیص دقیق راه را پیش پای مردم بگذارد و مردم به صداقت، عدالت و ایمان او مومن باشند، این حرکت عظیم آفریده می شود.
روحانی ادامه داد: ایمان بود، اجتهاد هم بود اما امام خمینی (ره) توانست غبار از چهره اسلام بزداید. دین را زنده کند و بخش هایی از دین که کمتر درمورد وی گفته می شد یا کسانی بودند که در شرایط زمانه امکان بیان و تبیین و تحقق آنها وجود ندارد، او توانست برای مردم تفسیر کند.
وی همچنین گفت: این تفسیر امام (ره) از دین بود و این تببین و فهم ایشان از دین و شرایط زمان بود که توانست در مردم جامعه ما امید را به وجود آورد.
وی خاطرنشان کرد: امید به آینده بهتر، امید به سرزمین مستقل، امید به جامعه ای که مردم در آن جامعه حاکم باشند ، امید به شرایطی که موازین اسلامی و دین برجامعه حکم فرما باشد. امام راحل توانست این امید را در مردم به وجود آورد و همین امید موجب پیوستگی وحدت و بسیج مردم بود.
رییس جمهوری با بیان این که قدرت امام خمینی (ره) ایجاد امید در مردم و بسیج جامعه میلیونی این سرزمین بود، افزود: قدرت بسیج کنندگی امام در تاریخ ایران بی نظیر بود، فتوا، کلام، سخنان ، اعلامیه و مصاحبه می توانست سراسر ایران را به حرکت درآورد.
روحانی تصریح کرد: آن نفس گرم امام بود که شرایط جدیدی را برای ایران عزیز فراهم کرد، آن هم در زمانی که هیچ کس فکر نمی کرد که دین بتواند حرکت عظیم و انقلابی را به وجود آورد.
وی یادآور شد: فکر می کردند دوران دین به سرآمده است. جایی هم اگر انقلاب و حرکتی بود، گاهی ناسیونالیستی بود، گاهی مارکسیستی بود، این که مردم فکر کنند که انقلاب اسلامی به وجود خواهد آمد برای بسیاری از مردم باورکردن آن سخت بود.
وی خاطرنشان کرد: همه معتقد به امر معروف و نهی از منکر بعنوان یک وظیفه بزرگ اجتماعی و اسلامی بودند، اما فکر می کردند سقف امر به معروف و نهی از منکر در ذیل یک حکومت خودکامه و استبدادی و در ذیل قدرت استعماری ابرقدرت های جهانی می توان تعریف کرد و فکر نمی کردند می توان این سقف را شکست.
رییس جمهوری ادامه داد: فکر نمی کردند که مخاطب امر به معروف و نهی از منکر می تواند دیکتاتور و مستبد زمان باشد. فکر نمی کردند که مخاطب امر به معروف و نهی از منکر می تواند قدرت های استبدادی جهانی و استعماری جهانی باشد.
روحانی گفت: هنر امام خمینی (ره) این بود که این سقف را شکاند، هنر و اجتهادتش این بود که گفت سقفی را برای امر به معروف و نهی از منکر نمی شناسیم. هنر امام این بود که معروف را به ما معرفی کرد و گفت معروف تنها عبادت، راستگویی تعاون و کمک به هم دیگر نیست.
وی افزود: یکی از معروف های بزرگ ساختن یک نظام صحیح عادلانه اسلامی است. امام نهی از منکر را و منکر را برای ما تبیین کرد که منکر فقط دروغ، شراب و فاصله گرفتن از معنویت دین به تنهایی نیست.
وی تصریح کرد: استبداد و استعمار می تواند بزرگ ترین منکر در جامعه باشد. امام خمینی (ره) دین را احیا کرد و ابعاد آن را برای ما بیان کرد.
رییس دولت دوازدهم یادآور شد: ایشان بی تردید احیاگر بزرگ دین در عصر و زمان و دوران ما بود و توانست علاوه بر احیاگری دین انقلابی را معماری و طراحی کند، انقلابی که توسط تنها مردم در برابر قدرت ها، قدرت های داخلی و خارجی به پیروزی رسید.
روحانی اضافه کرد: هیچ کس فکر نمی کرد که مردم با دست خالی بتوانند در برابر قدرت عظیم رژیم استبداد در داخل کشور و حمایت بی دریغ همه قدرت ها و ابرقدرت ها از او (رژیم پهلوی) به رهبری فردی عالم، فقیه و مجاهد بتوانند از همه این سدها عبور کنند.
وی خاطرنشان کرد: او به ما یاد داد که چگونه به مردم اعتماد کنیم. او به ما فهماند که قدرت نرم بر قدرت سخت پیروز می شود.
رییس دولت تدبیر و امید همچنین گفت: امام یکی از شخصیتی هایی معتقد به توانمندی قدرت نرم بود و مردم را بالاترین قدرت در یک کشور می دانست و به همین دلیل توانست بر قدرت سخت نظامی قدرت های بزرگ سیاسی جهانی پیروز شود.
روحانی افزود: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در میان شاگردان والا مقام امام راحل این مباحث مطرح بود که اگر انقلاب پیروز شود حکومت ما چگونه باشد.
وی اضافه کرد: برخی به شکل خلافت، مساله حکومت آینده را می دیدند، برخی نمی دانستند آرای مردم تا کجاست و این مباحث معمولا توسط شاگردان امام (ره) در نوفل لوشاتو و بعد از نماز مغرب و عشاء شکل می گرفت.
وی اظهار داشت: مرحوم آقای منتظری، مرحوم آقای موسوی اردبیلی، شهید مطهری، شهید بهشتی و امثال آنها در نوفل لوشاتو پاریس ساعت ها و شب ها به بحث می نشستند.
رییس جمهوری یادآور شد: پس از آن مباحثی بود که امام در آن، حکومت اسلامی را تعبیر به جمهوری اسلامی می کرد، شعار مردم را تغییر داد، شعار مردم در آن زمان آزادی، استقلال و حکومت اسلامی بود، اما وقتی امام، جمهوری اسلامی را در نوفل لوشاتو اعلام کرد شعار مردم هم آزادی، استقلال و جمهوری اسلامی شد.
روحانی افزود: این همان انقلابی است که بعد از 47 روز مردم را پای صندوق آرا برد تا به جمهوری اسلامی رای دهند و تا جمهوریت در این سرزمین باقی است و تا اسلامیت است، انقلاب و نظام ما پایدار می ماند.
وی خاطرنشان کرد: خدای ناکرده آن روزی پایه های این انقلاب سست می شود که مردم به یکی از این دو اصل جمهوریت و اسلامیت تردید کنند.
وی با بیان این که اداره کشور توسط مردم و در چارچوب موازین اسلامی است، یادآور شد: این خلاصه حکومت و جمهوری اسلامی است که امام برای ما به ارمغان آورد، بالاترین یادگار ایشان نظام جمهوری اسلامی است.
رییس جمهوری تصریح کرد: با این نظام بود که او توانست در مدت زمان کوتاهی با رای مردم مجلس خبرگان را تشکیل دهد، قانون اساسی تدوین شود و باز هم قانون اساسی مصوب را یک بار دیگر به رفراندم و همه پرسی و رای مردم بگذارد.
روحانی ادامه داد: تا زمانی که ما راه امام راحل را می پیماییم و معتقد به مسیر ایشان هستیم و تا زمانی که امروز به سیاست های رهبر معظم انقلاب و خلف صالح او احترام می گذاریم، هیچ قدرتی، نه آمریکا، نه دیگران نمی تواند به ما آسیب بزنند.
**امروز روز وحدت و یکپارچگی همه ماست
وی ادامه داد: نعوذ بالله کسی بگوید پیامبر (ص) صلح حدیبیه را امضا کرد، نمی دانست بعد از دو سال مشرکان آن را زیر پا می گذارند، نعوذ بالله کسی بگوید امام حسن مجتبی(ع) پیمانی را امضا کردند و نمی دانستند طرف مقابل آن عهد را زیر پا می گذارد.
وی یادآور شد: مبنای عهد و پیمان این نیست که طرف مقابل تا چه زمانی می ماند اصل عهد و پیمان به مصلحت کشور بوده، امروز هم هست، بالاترین افتخار سیاسی ایران در دهه ها و قرون اخیر مذاکرات قدرتمند ایران در برابر 6 قدرت مهم بوده و پیروزی های سیاسی، حقوقی و اخلاقی که ایران در این مذاکرات به دست آورده، هیچگاه از بین نمی رود.
روحانی تصریح کرد: امروز روز وحدت و اتحاد همه ما است، امام راحل به بسیاری از امور ما را سفارش کرد اما بیشترین سفارش ایشان به وحدت کلمه بود، امام بارها به ما گفت «از قدرت خارجی نترسید و نمی ترسم، اما از اختلاف داخلی شما نگرانم'، امروز روز وحدت و یکپارچگی همه ماست.
وی تصریح کرد: همه باید در برابر دشمنی آنها و صهیونیست و مرتجعین آنان در منطقه یک صدا و صف واحد باشیم، ما می توانیم از همه مشکلات عبور کنیم.
رییس قوه مجریه خاطرنشان کرد: دولت ، مردم و ارشادات رهبر معظم انقلاب همه در کنار هم می تواند ما را از مشکلات برهانند، بی تردید در این مقطع دولت وظیفه بسیار سخت و سنگینی در برابر توطئه های دشمن بر دوش دارد.
روحانی ادامه داد: این بزرگ ترین فشار اقتصادی به ملت ایران در طول 40 سال بعد از انقلاب است و به حول و قوه الهی و به امید حق، ما از این مشکلات با وحدت، امید، یکپارچکی و نشاط عبور خواهیم کرد.
وی گفت: ما اینجا آمده ایم تا با اماممان یک بار دیگر پیمان ببندیم که ما همچنان پیرو ، مقلد شما هستیم و راه شما را ادامه می دهیم و نمی گذاریم میراث بلند شما جمهوری اسلامی ایران این نظام مقدس دچار مشکل شود، همانطور که شما از وجب به وجب خاک ایران دفاع کردید و نگذاشتید باوجود تهاجم قدرت های جهانی به کشور ما، یک وجب از خاک کشورمان در اشغال بماند ما وفادار به ایرانمان و سرزمینمان و منافع ملی خواهیم ماند.
وی تصریح کرد: اماما به تو، به روح بلند تو به خاطر انقلاب و حرکت عظیم به خاطر عزتی که برای ما به ارمغان آوردی، به خاطر استقلالی که برای ما به ارمغان آوردی تبریک می گوییم.
**امروز مردم کشور را اداره می کنند
رییس جمهوری ادامه داد: در کشور ما یک نفر به ناروا بر مردم فرمان می راند و او هم همیشه فرمانبردار یک استعمارگر بزرگ به نام آمریکا بود، امروز دیگر فرمان در اختیار ملت ایران است، امروز این مردم ایران هستند که کشور را اداره می کنند، این مردم ایرانند که با رای خود همه مسئولین را در سمت مسئولیت خودشان تعیین و مشخص می کنند.
وی افزود: ما راه تو را که راه اخلاق، همبستگی ومقاومت و ایستادگی بود ادامه خواهیم داد. پرچم را تو بر دوش خلف صالح خود گذاشتی، ما هم پشت سر این پرچمدار حرکت خواهیم کرد.
رییس دولت دوازدهم در پایان سخنان خود به ملت ایران، به روح بلند همه شهیدان، به خانواده های عزیز شهدا و همه ملت های شهدا به خاطر چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی تبریک گفت.
روحانی همچنین به بیت معظم حضرت امام خمینی (ره) و به یادگارش حضرت حجت الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را تبریک گفت.
رییس جمهوری در کنار مرقد مطهر و شریف امام راحل بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، عید بزرگ چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را به آن روح بلند و ارواح طیبه شهدا و به ملت بزرگ ایران و همه مسلمانان و علاقه مندان و عاشقان انقلاب اسلامی تبریک و تهنیت گفت.
روحانی در سخنان خود تصریح کرد: آمریکا در مبارزه اخیرش با ملت ایران که از دی سال گذشته شروع شد از لحاظ سیاسی ، حقوقی، بین المللی، منطقه ای و جنگ روانی در داخل کشور، شکست خورده و همچنین از لحاظ اقتصادی هم با همت مردم، ایستادگی و ایثار مردم قطعا دچار شکست می شود.
وی خاطرنشان کرد: همه دنیا به جز چند کشور در این مبارزه اخیر آمریکا و تهاجم آنها علیه عزت ملت ایران از این کشور پشتیبانی و آمریکا را محکوم کردند، آمریکا تنها بدعهد نسبت به ایران نیست.
وی اظهار داشت: برخی نباید تفسیر نادرست کنند، امروز مشکلات ما عمدتا به فشار آمریکا و اذناب آنها در این کشور بر می گردد، کسی نباید به جای محکوم کردن آمریکا، دولت خدمتگزار یا نظام بزرگ اسلامی را مورد سرزنش قرار دهد.
رییس جمهوری بیان کرد: این بالاترین خسران و ظلم است که کسی در این کشور باشد و واقعیت توطئه های دشمن را به خوبی لمس نکند.
روحانی تصریح کرد: آمریکا تنها عهدشکن با ما نیست، بلکه نسبت به اروپا، چین و در نفتا هم عهدشکنی کرد، به عهدنامه پاسفیک هم عهد شکنی کرد، در برابر مسلمانان و فلسطینیان هم حقوق آنها را زیر پا گذاشت، به مرد عراق، سوریه، افغانستان هم ظلم کرد، به قاصبان، ظالمان و مهاجمان مردم فقیر یمن هم کمک کرد.
وی اضافه کرد: اشتباه آمریکا یک، دو یا سه مورد نیست، کسی نگوید دولت ایران در برابر دیگران به مذاکره نشست، اما پیش بینی نمی کرد که یکی از آنها بعد از دو سال صداقت، امانتداری و وفای به عهد خود را زیر پا بگذارد.
**قدرت امام خمینی (ره) ایجاد امید در مردم بود
روحانی ادامه داد: آنچه در 40 سال پیش در این سرزمین وقوع یافت یک حادثه استثنایی و کم نظیر تاریخی بود. عالم و فقید و مجاهدی که از حوزه علمیه قم برخاسته بود و در مسند استاد حوزه و مرجعیت، مردم شریف و عزیز ایران بود، اسلام، هویت دینی و هویت ملی ما را در خطر دید.
وی تصریح کرد: همان که او فرمود چون امروز اسلام در خطر است و اساس دین در خطر می باشد تقیه حرام است.
وی یادآورشد: این اجتهاد امام راحل بود که سرآغاز نهضت اسلامی در این سرزمین شد. اجتهاد او بود که تشخیص داد اساس اسلام اعتقادادت و فرهنگ دینی مردم در خطر قطعی قرار گرفته است و در این راه به همه پیروان خود و همه علاقمندان به کشور گفت تقیه حرام است.
رییس قوه مجریه با طرح این سوال که چه اتفاقی افتاد که در سال 41 و سپس در سال 42 شاهد یک حرکت مردمی شدیم؟، خاطرنشان کرد: این فقط اجتهاد امام و جهاد مردم بود. آنگاه که اجتهاد دقیق با تشخیص دقیق راه را پیش پای مردم بگذارد و مردم به صداقت، عدالت و ایمان او مومن باشند، این حرکت عظیم آفریده می شود.
روحانی ادامه داد: ایمان بود، اجتهاد هم بود اما امام خمینی (ره) توانست غبار از چهره اسلام بزداید. دین را زنده کند و بخش هایی از دین که کمتر درمورد وی گفته می شد یا کسانی بودند که در شرایط زمانه امکان بیان و تبیین و تحقق آنها وجود ندارد، او توانست برای مردم تفسیر کند.
وی همچنین گفت: این تفسیر امام (ره) از دین بود و این تببین و فهم ایشان از دین و شرایط زمان بود که توانست در مردم جامعه ما امید را به وجود آورد.
وی خاطرنشان کرد: امید به آینده بهتر، امید به سرزمین مستقل، امید به جامعه ای که مردم در آن جامعه حاکم باشند ، امید به شرایطی که موازین اسلامی و دین برجامعه حکم فرما باشد. امام راحل توانست این امید را در مردم به وجود آورد و همین امید موجب پیوستگی وحدت و بسیج مردم بود.
رییس جمهوری با بیان این که قدرت امام خمینی (ره) ایجاد امید در مردم و بسیج جامعه میلیونی این سرزمین بود، افزود: قدرت بسیج کنندگی امام در تاریخ ایران بی نظیر بود، فتوا، کلام، سخنان ، اعلامیه و مصاحبه می توانست سراسر ایران را به حرکت درآورد.
روحانی تصریح کرد: آن نفس گرم امام بود که شرایط جدیدی را برای ایران عزیز فراهم کرد، آن هم در زمانی که هیچ کس فکر نمی کرد که دین بتواند حرکت عظیم و انقلابی را به وجود آورد.
وی یادآور شد: فکر می کردند دوران دین به سرآمده است. جایی هم اگر انقلاب و حرکتی بود، گاهی ناسیونالیستی بود، گاهی مارکسیستی بود، این که مردم فکر کنند که انقلاب اسلامی به وجود خواهد آمد برای بسیاری از مردم باورکردن آن سخت بود.
وی خاطرنشان کرد: همه معتقد به امر معروف و نهی از منکر بعنوان یک وظیفه بزرگ اجتماعی و اسلامی بودند، اما فکر می کردند سقف امر به معروف و نهی از منکر در ذیل یک حکومت خودکامه و استبدادی و در ذیل قدرت استعماری ابرقدرت های جهانی می توان تعریف کرد و فکر نمی کردند می توان این سقف را شکست.
رییس جمهوری ادامه داد: فکر نمی کردند که مخاطب امر به معروف و نهی از منکر می تواند دیکتاتور و مستبد زمان باشد. فکر نمی کردند که مخاطب امر به معروف و نهی از منکر می تواند قدرت های استبدادی جهانی و استعماری جهانی باشد.
روحانی گفت: هنر امام خمینی (ره) این بود که این سقف را شکاند، هنر و اجتهادتش این بود که گفت سقفی را برای امر به معروف و نهی از منکر نمی شناسیم. هنر امام این بود که معروف را به ما معرفی کرد و گفت معروف تنها عبادت، راستگویی تعاون و کمک به هم دیگر نیست.
وی افزود: یکی از معروف های بزرگ ساختن یک نظام صحیح عادلانه اسلامی است. امام نهی از منکر را و منکر را برای ما تبیین کرد که منکر فقط دروغ، شراب و فاصله گرفتن از معنویت دین به تنهایی نیست.
وی تصریح کرد: استبداد و استعمار می تواند بزرگ ترین منکر در جامعه باشد. امام خمینی (ره) دین را احیا کرد و ابعاد آن را برای ما بیان کرد.
رییس دولت دوازدهم یادآور شد: ایشان بی تردید احیاگر بزرگ دین در عصر و زمان و دوران ما بود و توانست علاوه بر احیاگری دین انقلابی را معماری و طراحی کند، انقلابی که توسط تنها مردم در برابر قدرت ها، قدرت های داخلی و خارجی به پیروزی رسید.
روحانی اضافه کرد: هیچ کس فکر نمی کرد که مردم با دست خالی بتوانند در برابر قدرت عظیم رژیم استبداد در داخل کشور و حمایت بی دریغ همه قدرت ها و ابرقدرت ها از او (رژیم پهلوی) به رهبری فردی عالم، فقیه و مجاهد بتوانند از همه این سدها عبور کنند.
وی خاطرنشان کرد: او به ما یاد داد که چگونه به مردم اعتماد کنیم. او به ما فهماند که قدرت نرم بر قدرت سخت پیروز می شود.
رییس دولت تدبیر و امید همچنین گفت: امام یکی از شخصیتی هایی معتقد به توانمندی قدرت نرم بود و مردم را بالاترین قدرت در یک کشور می دانست و به همین دلیل توانست بر قدرت سخت نظامی قدرت های بزرگ سیاسی جهانی پیروز شود.
روحانی افزود: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در میان شاگردان والا مقام امام راحل این مباحث مطرح بود که اگر انقلاب پیروز شود حکومت ما چگونه باشد.
وی اضافه کرد: برخی به شکل خلافت، مساله حکومت آینده را می دیدند، برخی نمی دانستند آرای مردم تا کجاست و این مباحث معمولا توسط شاگردان امام (ره) در نوفل لوشاتو و بعد از نماز مغرب و عشاء شکل می گرفت.
وی اظهار داشت: مرحوم آقای منتظری، مرحوم آقای موسوی اردبیلی، شهید مطهری، شهید بهشتی و امثال آنها در نوفل لوشاتو پاریس ساعت ها و شب ها به بحث می نشستند.
رییس جمهوری یادآور شد: پس از آن مباحثی بود که امام در آن، حکومت اسلامی را تعبیر به جمهوری اسلامی می کرد، شعار مردم را تغییر داد، شعار مردم در آن زمان آزادی، استقلال و حکومت اسلامی بود، اما وقتی امام، جمهوری اسلامی را در نوفل لوشاتو اعلام کرد شعار مردم هم آزادی، استقلال و جمهوری اسلامی شد.
روحانی افزود: این همان انقلابی است که بعد از 47 روز مردم را پای صندوق آرا برد تا به جمهوری اسلامی رای دهند و تا جمهوریت در این سرزمین باقی است و تا اسلامیت است، انقلاب و نظام ما پایدار می ماند.
وی خاطرنشان کرد: خدای ناکرده آن روزی پایه های این انقلاب سست می شود که مردم به یکی از این دو اصل جمهوریت و اسلامیت تردید کنند.
وی با بیان این که اداره کشور توسط مردم و در چارچوب موازین اسلامی است، یادآور شد: این خلاصه حکومت و جمهوری اسلامی است که امام برای ما به ارمغان آورد، بالاترین یادگار ایشان نظام جمهوری اسلامی است.
رییس جمهوری تصریح کرد: با این نظام بود که او توانست در مدت زمان کوتاهی با رای مردم مجلس خبرگان را تشکیل دهد، قانون اساسی تدوین شود و باز هم قانون اساسی مصوب را یک بار دیگر به رفراندم و همه پرسی و رای مردم بگذارد.
روحانی ادامه داد: تا زمانی که ما راه امام راحل را می پیماییم و معتقد به مسیر ایشان هستیم و تا زمانی که امروز به سیاست های رهبر معظم انقلاب و خلف صالح او احترام می گذاریم، هیچ قدرتی، نه آمریکا، نه دیگران نمی تواند به ما آسیب بزنند.
**امروز روز وحدت و یکپارچگی همه ماست
وی ادامه داد: نعوذ بالله کسی بگوید پیامبر (ص) صلح حدیبیه را امضا کرد، نمی دانست بعد از دو سال مشرکان آن را زیر پا می گذارند، نعوذ بالله کسی بگوید امام حسن مجتبی(ع) پیمانی را امضا کردند و نمی دانستند طرف مقابل آن عهد را زیر پا می گذارد.
وی یادآور شد: مبنای عهد و پیمان این نیست که طرف مقابل تا چه زمانی می ماند اصل عهد و پیمان به مصلحت کشور بوده، امروز هم هست، بالاترین افتخار سیاسی ایران در دهه ها و قرون اخیر مذاکرات قدرتمند ایران در برابر 6 قدرت مهم بوده و پیروزی های سیاسی، حقوقی و اخلاقی که ایران در این مذاکرات به دست آورده، هیچگاه از بین نمی رود.
روحانی تصریح کرد: امروز روز وحدت و اتحاد همه ما است، امام راحل به بسیاری از امور ما را سفارش کرد اما بیشترین سفارش ایشان به وحدت کلمه بود، امام بارها به ما گفت «از قدرت خارجی نترسید و نمی ترسم، اما از اختلاف داخلی شما نگرانم'، امروز روز وحدت و یکپارچگی همه ماست.
وی تصریح کرد: همه باید در برابر دشمنی آنها و صهیونیست و مرتجعین آنان در منطقه یک صدا و صف واحد باشیم، ما می توانیم از همه مشکلات عبور کنیم.
رییس قوه مجریه خاطرنشان کرد: دولت ، مردم و ارشادات رهبر معظم انقلاب همه در کنار هم می تواند ما را از مشکلات برهانند، بی تردید در این مقطع دولت وظیفه بسیار سخت و سنگینی در برابر توطئه های دشمن بر دوش دارد.
روحانی ادامه داد: این بزرگ ترین فشار اقتصادی به ملت ایران در طول 40 سال بعد از انقلاب است و به حول و قوه الهی و به امید حق، ما از این مشکلات با وحدت، امید، یکپارچکی و نشاط عبور خواهیم کرد.
وی گفت: ما اینجا آمده ایم تا با اماممان یک بار دیگر پیمان ببندیم که ما همچنان پیرو ، مقلد شما هستیم و راه شما را ادامه می دهیم و نمی گذاریم میراث بلند شما جمهوری اسلامی ایران این نظام مقدس دچار مشکل شود، همانطور که شما از وجب به وجب خاک ایران دفاع کردید و نگذاشتید باوجود تهاجم قدرت های جهانی به کشور ما، یک وجب از خاک کشورمان در اشغال بماند ما وفادار به ایرانمان و سرزمینمان و منافع ملی خواهیم ماند.
وی تصریح کرد: اماما به تو، به روح بلند تو به خاطر انقلاب و حرکت عظیم به خاطر عزتی که برای ما به ارمغان آوردی، به خاطر استقلالی که برای ما به ارمغان آوردی تبریک می گوییم.
**امروز مردم کشور را اداره می کنند
رییس جمهوری ادامه داد: در کشور ما یک نفر به ناروا بر مردم فرمان می راند و او هم همیشه فرمانبردار یک استعمارگر بزرگ به نام آمریکا بود، امروز دیگر فرمان در اختیار ملت ایران است، امروز این مردم ایران هستند که کشور را اداره می کنند، این مردم ایرانند که با رای خود همه مسئولین را در سمت مسئولیت خودشان تعیین و مشخص می کنند.
وی افزود: ما راه تو را که راه اخلاق، همبستگی ومقاومت و ایستادگی بود ادامه خواهیم داد. پرچم را تو بر دوش خلف صالح خود گذاشتی، ما هم پشت سر این پرچمدار حرکت خواهیم کرد.
رییس دولت دوازدهم در پایان سخنان خود به ملت ایران، به روح بلند همه شهیدان، به خانواده های عزیز شهدا و همه ملت های شهدا به خاطر چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی تبریک گفت.
روحانی همچنین به بیت معظم حضرت امام خمینی (ره) و به یادگارش حضرت حجت الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را تبریک گفت.