تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری در ترکیه

 تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری در ترکیه۱۰-خرداد-۱۴۰۰

 برگزاری  انتخابات ریاست جمهوری در ترکیه و تبلیغاتی که انجام می گیرد فرق چندانی با برگزاری نمایشات خیمه شب بازی انتخاباتی دررژیم ولایت فقیه وسوریه بشار اسد جنایتکار دیکتاتور ندارد. چون دیکتاتورهای چسبیده به قدرت خیال دل کندن ازقدرت ندارند.

تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری در ترکیه

آنکارا - ایرنا - نظام حکومتی ترکیه از بدو تاسیس جمهوری ترکیه تا سال ۲۰۱۷ میلادی پارلمانی بود و در چارچوب نظام یاد شده سال های متمادی رییس جمهور توسط مجلس ملی این کشور انتخاب می شد.

به رغم عدم تغییر نظام پارلمانی، با تغییر بر خی قوانین در قانون اساسی ترکیه، رجب طیب اردوغان در سال ۲۰۱۴ میلادی به عنوان نخستین رییس جمهور ترکیه با آرای مستقیم مردم ترکیه انتخاب شد.

در نهایت با ایجاد تغییرات مجدد در قانون اساسی ترکیه و تغییر نظام حکومتی از نظام پارلمانی به نظام ریاستی، طیب اردوغان در سال ۲۰۱۸ میلادی یکبار دیگر با آرای مستقیم مردم به ریاست جمهوری ترکیه انتخاب شد. در آخرین انتخابات پنج نامزد ریاست جمهوری با اردوغان به رقابت پرداختند.

در نظام پارلمانی احزاب سیاسی در مورد یک فرد به توافق رسیده و وی را به عنوان نامزد به مجلس معرفی می کردند و مجلس از بین نامزدها فردی را به عنوان رییس جمهور برمی گزید.

در نظام ریاستی نیز نامزدی رییس جمهور یا با جمع آوری امضا از سوی مردم و یا اعلام نامزدی یک شخص از سوی حزبی که دستکم ۵ درصد کل آرا در آخرین انتخابات ریاست جمهوری را کسب کرده و یا اعلام نامزدی فردی از سوی ۲۰ نماینده مجلس امکان پذیر خواهد بود.

منطبق با قوانین ترکیه در نظام پارلمانی نامزدهای ریاست جمهوری امکان تبلیغات را نداشتند و تنها به لابی گری با نمایندگان مجلس اکتفاء می شد.

اما بعد از تغییرات در زمینه رای گیری و انتخاب رییس جمهور با رای مستقیم مردم، در دو دوره ای که تاکنون انتخابات در ترکیه برگزار شده مناظره تلویزیونی نیز برگزار نشده است . هر چند نامزدها که یکی از آنها رجب طیب اردوغان بود، یکدیگر را به مناظره دعوت کردند، ولی مناظره ای صورت نگرفت.

به دلیل تعدد شبکه های تلویزیونی در ترکیه، نامزدهای ریاست جمهوری امکان تبلیغات در این شبکه ها به نفع خود را دارند . بر این اساس علاوه بر این نامزدها در میزگردهای مختلف تلویزیونی حاضر شده و بطور مبسوط برنامه های خود را اعلام می کنند.

شبکه تلویزیون دولتی ترکیه ( تی آر تی ) نیز با اعلام قبلی برنامه هایی در مدت زمان مشخص برای نامزدها ضبط و آنها را به طور برابر پخش می کند.

در ترکیه نامزدهای ریاست جمهوری همچنین سعی در اعلام نقطه نظرات خود از رسانه های نوشتاری و صوتی و نیز رسانه های اجتماعی را نیز دارند.