رئیسی: برای تامین آزادی حتما باید امنیت وجود داشته باشد۱۰-خرداد-۱۴۰۰
آزادی آزمون شده این دژخیم منفور و بدنام در نقش کلیدی وی در جوخه مرگ قتل عام زندانیان سیاسی تابستان ۶۷ برجسته شد . برای همین تجربه قراراست تاوی برکرسی ریاست جمهوری نمایش خیمه شب بازی مهندسی شده ۱۴۰۰ گمارده شود تا پیام آور تأمین آزادی امنیت زندان اوینی تابستان ۶۷ باشد.
تهران - ایرنا - نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه برای تامین آزادی حتما باید امنیت وجود داشته باشد، گفت: آزادی در جای خود قرار دارد و در پرتو امنیت اتفاق می افتد چرا باید میان این دو مقوله تضاد ایجاد کنیم. در یک فضای امن مردم میتوانند هم فکر کنند و هم بیان کنند.
به گزارش روز یکشنبه خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی در برنامه «صدای جوان» ویژه برنامه سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در رادیو جوان اظهارداشت: به اقتضای شرایط ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در دوره جوانی یعنی حدود ۲۰ سالگی دادستانی شهرستان کرج و بعد دادستانی استان سپس تهران را به عهده داشتم. یک دوره ۱۰ ساله رئیس بازرسی کل کشور، دادستان کل کشور، معاون اول قوه قضاییه همچنین با اراده مقام معظم رهبری یک دوره سه ساله توفیق خادمی و تولیت آستان قدس رضوی را به عهده داشتم و امروز به عنوان خدمتگذار کوچک مردم عزیز در جایگاه ریاست قوه قضاییه هستم.
وی ادامه داد: متولد سال ۱۳۳۹ و حدود ۶۰ سال سن دارم. دو دختر ۳۳ و ۲۶ ساله دارم که برکت زندگی ما هستند. هردو در تهران مشغول زندگی و تحصیل هستند یک از آنها تحصیلات دوره دکترای جامعه شناسی دانشگاه تهران و دیگری لیسانس فیزیک دانشگاه شریف و فوق لیسانس دانشگاه قرآن و حدیث دارند.
رئیسی در پاسخ به سوالی اضافه کرد: منزل شخصی من ۱۴۰ متر است، خودرو شخصی ندارم و همسرم خودروی ایرانی دارد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: در بورس سهام ندارم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بیشترین میزان وامی که تاکنون دریافت کرده اید چه میزان بوده است، اظهارداشت: مبلغ چهار میلیون تومان حدود ۲۵ سال قبل بوده است.
رئیسی درپاسخ به سوالی درباره سن مطلوب ازدواج افزود: دختران من بعد از اخذ مدرک دیپلم ازدواج کردند.
وی در پاسخ به سوالی درباره ویژگی های مثبت خود از منظر خانواده گفت: این سوال را باید قاعدتا از همسرم بپرسید ولی ایشان می گویند در منزل مهربان هستم و توجه به اینکه نسبت به کارهای اداری، سازمانی و مسئولیت ها بسیار حساس هستم و گاهی این خصوصیت مردمداری بنده آنها را به زحمت می اندازد همچنین ویژگی عدالت خواهی و ضدفساد بودن هم خانواده را به زحمت می اندازد اما خانواده با این روحیات انس گرفتند.
در ادامه رئیسی به سوالات بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی با انتخاب سوالاتی به قید قرعه پاسخ داد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی با اشاره به دیدگاه خود در روابط سیاست خارجی گفت: ما باید با تمام کشورهای دنیا به ویژه کشورهای همسایه که اشتراکات فرهنگی و تمدنی داریم تعامل داشته باشیم. ما از تجربیات و اندوخته های کشورها در هرکجای دنیا میتوانیم استفاده میکنیم و در این خصوص هیچ ابایی نداریم که اگر در هر جایی تجربه و فناوری وجود داشته باشد، بخواهیم استفاده کنیم.
تحول در مناسبات بینالمللی
رئیسی با اشاره به اینکه کشور ما ظرفیتهای بسیار دارد، خاطرنشان کرد: چرا سهم ما از صادرات نسبت به کشورهای منطقه این میزان باشد که می تواند حتما تا دو برابر ارتقا یابد یا چرا سهم ما از ارتباطات دنیا و تعاملات بین المللی کم است. به نظر میرسد یکی از بخشهای مهم، دیپلماسی اقتصادی است که مورد توجه قرار خواهد گرفت. حتما بازنگاهی در این باره باید صورت گرفت.
وی با بیان اینکه کالای ایرانی در خارج از کشور مشتریان بسیار دارد، افزود: جمهوری اسلامی ایران با توجه به ظرفیتهای بسیار اقتصادی و فرهنگی و به ویژه ظرفیت ارزشمند جوانان باسواد، کارآفرین و صاحب اندیشه میتواند پیشرفت کند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: عمیقا به تعامل با همه کشورها باور داریم و یکی از برنامه های ما تحول در مناسبات بینالمللی است تا سهم اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی گسترش یابد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی درباره برنامههای دولت وی درباره مفهوم امنیت ملی و آزادی بیان چیست، گفت: از ویژگی های مهم انقلاب اسلامی که در قانون اساسی جلوه دارد، آزادی بیان است.
وی ادامه داد: اگر کسی بخواهد آزادی را به دلیل امنیت مورد آسیب قرار دهد، قانون اساسی و قوانین موضوعه این مهم را مجاز نمی نداد ضمن اینکه آزادی خواست مردم است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: عمیقا به آزادی فکر و اندیشه، آزادی قلم و آزادی بیان اعتقاد دارم و معتقدم یک جامعه وقتی بالندگی دارد که مردم به ویژه جوانان بتوانند آزاد باشند.
وی اضافه کرد: برای تامین آزادی حتما باید امنیت وجود داشته باشد و این موضوع بسیار مهم است ضمن اینکه به نقدها و بیان دیدگاه ها به ویژه جوانان اعتقاد دارم زیرا جوان وقتی نقد می کند از سر دلسوزی و اصلاح گری است.
رئیسی با تاکید بر پرورش روحیه نقد و نقدپذیری، افزود: تاکنون ۲۶ نشست تخصصی با اصحاب فکر و اندیشه به ویژه جوانان داشتم و از آنها خواسته ام تا ما را نقد کنند.
وی گفت: همه شکایتهایی که از سوی قوه قضاییه طرح شده بود پس گرفتم و در دوره انتخابات قبل هم که افراد بسیاری مرا نقد کرده بودند، حتی از یک نفر هم شکایت نکردم.
اختیارات رئیس جمهوری در قانون اساسی کافی است
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا اختیارات رئیس جمهوری در چارچوب قانون اساسی برای اداره کشور را کافی می دانید اظهار داشت: توصیه من به نامزدها این است که یک بار قانون اساسی را بخوانند تا به اختیارات رئیس جمهوری واقف شوند. رئیس جمهوری اختیارات مهمی در قانون اساسی دارد و این اختیارات برای انجام وظیفه رئیس جمهور کافی است.
وی ادامه داد: البته تعامل با قوا و همکاری و هماهنگی باید وجود داشته باشد و استقلال قوا به معنای سه جزیره مجزا نیست.
رئیسی گفت: اختیارات رئیس جمهوری کافی است و ما در این کشور برای هیچ امری بن بست نداریم زیرا در رأس آن ولی فقیه قرار دارد.
وی اضافه کرد: برخی غالبا در اواخر دوره مطرح می کنند که اختیارات کافی نیست اما عمیقا معتقدم اختیارات رئیس جمهوری در قانون اساسی توسط کسانی که قانون را تدوین کرده اند بسیار دقیق دیده شده است مگر اینکه کسی دنبال چیز دیگری باشد که از آن بوی نوعی استبداد می آید.
اختیارات رئیس جمهوری در قانون اساسی برای خدمتگزاری در رأس قوه مجریه بسیار خوب است و می تواند برای گره گشایی از مشکلات مردم کاملا پاسخگو، فعال و مسئول باشد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی درباره معادن استان خراسان جنوبی گفت: این استان هرچند به ظاهر استانی محروم تلقی می شود اما معتقدم معادن بسیار ارزشمندی دارد. این استان اقتصاد معدن دارد زیرا بهترین ذخایر معدنی را دارد. حتما در برنامه دولت ما اقتصاد هر استان مبتنی بر شرایط استانی فعال خواهد شد.
جذب نیروی اداری باید براساس شایستگی باشد
رئیسی در پاسخ به سوالی درباره رفع تبعیض در استخدام نیروهای دولتی گفت: جذب نیروی اداری در کشور باید براساس شایستگی باشد. شایستگی شاخصهای مشخصی دارد که باید در دسترس همه قرار گیرد تا مدیران و مسئولان مطابق آنها انتخاب شوند نه اینکه استخدام ها براساس جناحهای سیاسی یا روابط فامیلی و قوم و قبیله ای باشد.
وی اضافه کرد: دوم اینکه وضعیت نیروهای موجود باید ساماندهی شود زیرا اکنون شرایط استخدام، پرداخت حقوق و انواع و اقسام جذب نیرو متفاوت است بنابراین باید عدالت در جذب، پرداخت و به کارگیری ایجاد شود.
اولین اقدام سلبی و ایجابی دولت رئیسی
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نخستین دستور شما پس از نشستن روی صندلی ریاست جمهوری چه خواهد بود گفت: در اولین روز مشغول به کار یک اقدام سلبی و یک اقدام ایجابی خواهیم داشت.
وی درباره اقدام سلبی افزود: پایان روابط فساد انگیز و جریان رانتخواری در همه حوزه ها به همه دستگاه ها ابلاغ خواهد شد.
رئیسی درباره اقدام ایجابی به مساله مسکن اشاره کرد و اظهارداشت: آغاز مسکن سازی در کشور را خواهیم داشت زیرا اگر مساله مهم مسکن حل شود دیگر مشکل ازدواج و بسیاری از دغدغه ها کاهش می یابد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه دفترچه بیمه درمانی شما متعلق به کدام سازمان است، گفت: دفترچه بیمه من، خدمات درمانی است.
رئیسی درباره اینکه آخرین بار کی و از چه وسیله نقلیه عمومی استفاده کرده است، گفت: در روز هوای پاک از محل اجلاس با مترو به محل کارم آمدم.
اقتصاد فضای مجازی فعال شود
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی درباره اقدامات دولت برای ایجاد اشتغال پایدار افزود: اشتغال از نگرانی های جوانان است و باید از ظرفیت های خالی کشور استفاده شود.
وی ادامه داد: در همه سفرهای استانی به واحدهای تولیدی به ویژه واحدهای تعطیل شده سر زدم و فکر می کنم این واحدها امکان راه اندازی مجدد دارد و اعلام شد که قوه قضاییه بیش از دو هزار واحد تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل را احیا کرده است.
رئیسی اظهارداشت: باید اقتصاد فضای مجازی فعال شود همچنین با توجه به وجود سه هزار کیلومتر ارتباط با دریا می توان اقتصاد دریا را فعال کرد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: ایجاد اشتغال فقط در حوزه کشاورزی و صنعت نیست و میتوان در حوزه خدمات هم اشتغال ایجاد کرد.
وی با اشاره به نقش جوانان در خلق ثروت گفت: در ارتباط با شرکت های دانش بنیان می توان دید که اقدامات بسیار خوبی انجام شده است که باید دنبال کرد.
تاکید بر صیانت و ارتقای سرمایه های فرهنگی
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی درباره مسائل فرهنگی دولت آینده گفت: ایران از فرهنگ و تمدن غنی برخوردار است و کشورهای دنیا ایران را به عنوان کشوری فرهنگی می شناسند.
وی ادامه داد: می توان با کشورهای منطقه تبادلات فرهنگی خوبی داشت که در این رابطه جوانان می توانند نقش آفرین باشند.
رئیسی با تاکید بر صیانت و ارتقای سرمایه های فرهنگی افزود: امروز جریان تهاجم فرهنگی می خواهد افراد را از هویت شان جدا کند این در حالی است که هویت ایرانی و اسلامی ما باید همواره مورد توجه باشد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی درباره استفاده از ظرفیت های طبیعی و انسانی ایران گفت: مهمترین سرمایه این کشور نیروی متراکم جوان، کارآمد و مبتکری است که در هر میدانی که وارد شدند توانستند منشا آثار بسیار باشند.
وی با اشاره به ظرفیتهای ناب گردشگری ایران اسلامی اظهارداشت: صنعت گردشگری باید فعال شود و نباید هر روز به یک بهانه ای این صنعت را متوقف کرد.
رئیسی اضافه کرد: صنعت گردشگری می تواند حوزه های مختلف اقتصادی، اجتماعی و تبادلات فرهنگی و بین المللی را فعال کند زیرا این ثروت آفرین است.
وی ادامه داد: توریست زیارتی، توریسم درمانی و حوزه های دیگر می تواند به عنوان حوزه اثرگذار در اقتصاد کشور توسعه یابد.
نگاه ویژه به جانبازان شیمیایی
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی درباره برنامه های دولت برای جانبازان گفت: وظیفه دولت نسبت به جانبازان ویژه است زیرا اینها مشکلات درمانی، عاطفی و مسائل اقتصادی دارند و در دولت مردمی حتما نگاه ویژه ای به جانبازان به ویژه جانبازان شیمیایی خواهد شد.
راه اندازی اینترنت تخصصی
رئیسی در پاسخ به سوالی درباره زیرساخت شبکه ملی اطلاعات افزود: مساله مهمی است و می تواند نه تنها برای دولت الکترونیک که برای دولت هوشمند برنامه ریزی شود هرچند اکنون باید از تشکیل دولت الکترونیک گذر می کردیم که عقب هستیم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر راه اندازی اینترنت تخصصی ادامه داد: باید اینترنت تخصصی ایجاد کنیم و در کنار اینترنت عمومی افرادی از جمله پژوهشگران و استادان و دانشجویان دارای اینترنت تخصصی باشند.
وی در پاسخ به سوالی درباره آخرین طبیعت گردی گفت: روز جمعه مسیر ارتفاعات به سمت کهف الشهدا بوده است.
رئیسی در پاسخ به سوالی درباره آخرین کتابی که مطالعه کرده اند افزود: چند صفحه ای از کتاب تاریخ سیاسی ایران را مطالعه کردم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره آخرین فیلمی که با خانواده تماشا کرده اند افزود: فیلم خورشید آقای مجید مجیدی را دیدیم.
تاکید بر اصلاح نظام قیمت گذاری برای خودرو
رئیسی در پاسخ به سوالی درباره برنامه دولت این نامزد ریاست جمهوری برای تحول صنعت خودرو گفت: تحول در این حوزه حتما باید فناورانه باشد.
وی ادامه داد: توسعه صنعتی عموما و به ویژه خودرو سازی می تواند بسیار ارزش افزوده، اشتغال و کیفیت را ارتقا بخشد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهارداشت: اشکال ما این است که برخی کشورها سرریز شدن فناوری از حوزه ای به حوزه دیگر را انجام داده اند اما چرا ما امروز شاهد آن هستیم که هر روز در صنایع دفاعی پدیده ای نو معرفی می شود اما این حوزه در صنعت خودروسازی سرریز نیم شود به عبارتی دیگر جوانان سوال می کنند چرا موشک می سازید اما یک خودرو نمی توانید بسازید که البته سوال درستی است.
رئیسی با تاکید بر اصلاح نظام قیمت گذاری برای خودرو افزود: چرا جوان ما نمی تواند یک خودرو بخرد، چرا قیمت ازکارخانه تا بازار متفاوت است؛ ما مخالف سود کردن افراد نیستیم اما زنجیره قیمت گذاری حتما باید اصلاح شود.
شفافیت می تواند جلوی رانت و فساد را بگیرد
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی مبنی بر برنامه دولت این نامزد برای شفافیت اقتصادی و مبارزه با فساد گفت: نظام اداری باید پشت یک ویترین قابل مشاهده به ویژه برای مردم و نخبگان قرار گیرد.
وی اظهارداشت: شفافیت می تواند جلوی رانت و فساد را بگیرد و موجب افزایش اعتماد مردم شود.
رئیسی یادآور شد: در آخرین روزهای حضور در آستان قدس، با توجه به اینکه تعداد زیادی شرکت زیر مجموعه آستان قدس فعال بودند و محصولات متفاوتی داشتند تصمیم گرفتیم برای اینکه ذهنیت مردم نسبت به درآمدهای آستان قدس روشن شود، شرکت های آستان قدس را پشت ویترین قرار دادیم و با این اقدام هزینه های اجتماعی تبدیل به سرمایه اجتماعی شد البته حق مردم بود که بدانند این مجموعه چقدر درآمد دارد.
وی با تاکید بر شفافیت در همه حوزه ها و فعال شدن سامانهها اضافه کرد: در قوه قضاییه همین اقدام را انجام دادیم.
مشکل واحدهای تعطیل یا نیمه تعطیل نقدینگی است
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی مبنی بر برنامه های این نامزد برای مقابله با رکود اقتصادی و رفع موانع تولید، گفت: مساله واحدهای تعطیل یا نیمه تعطیل مشکل نقدینگی است در حالی که نقدینگی در کشور بسیار بالا است اما در تولید نیست.
وی ادامه داد: نقدینگی باید به سمت تولید برود و در این خصوص سامانه جامع اطلاعاتی کشور می تواند ارزشمند باشد و می تواند به دولت در جریان پول و کالا اشراف دهد.
رئیسی یادآور شد: در بیشتر استانهای کشور به واحدهای تولیدی سر زدم و نشست های متعددی با تولیدکنندگان و کارآفرینان داشتم و مشکلات را شنیدم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: واردات بی رویه کالا، قاچاق و مافیای واردات کالاها از موانع تولید است که راه مقابله با آنها برخوردهای قضایی و پلیسی نیست بلکه باید براساس اصل شفافیت دولت بر ارز حاصل از صادرات نظارت داشته باشد.
توجه به معیشت مردم مرزنشین
رئیسی در پاسخ به سوالی درباره کولبری و سوخت بری در استان های مرزی گفت: تبادلات کالا در شرق و در غرب کشور و صادرات خرد باید ساماندهی شود همچنین معیشت مرزنشینان بسیار مهم است.
وی ادامه داد: بازارچه های مرزی را باید فعال کرد و توجه به معیشت مردم مرزنشین از برنامه های دولت ما خواهد بود.
بازنگاهی به نظام آموزشی خواهیم داشت
رئیسی در پاسخ به سوالی درباره اصلاح و تغییر نظام آموزشی کشور گفت: دورههای مختلف تحصیلی و کنکور مسائل مهمی دارد. مساله کتب درسی مطرح است و ضرورت دارد در این زمینه متخصصان فنی به ویژه در حوزه تعلیم و تربیت ورود کنند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پایان گفت: دولت ما دولت تحول خواهد بود و محور تحول عدالت اقتصادی، عدالت آموزشی و عدالت در حوزه های مختلف خواهد بود.