آمریکا به برنامه دفاع مشترک اتحادیه اروپا ملحق می‌شود

 آمریکا به برنامه دفاع مشترک اتحادیه اروپا ملحق می‌شود۱۶-اردیبهشت-۱۴۰۰

آمریکا به برنامه دفاع مشترک اتحادیه اروپا ملحق می‌شود

رویترز به نقل از منابع دیپلماتیک نامشخص گزارش داد، سه کشور غیرعضو در اتحادیه اروپا شامل آمریکا، نروژ و کانادا به ابتکارعمل بروکسل با هدف ارتقای سرعت استقرار دوباره نیروها در اروپا پیوسته‌اند.

به گزارش ایسنا، در همین حال هیچ نشانه‌ای مبنی بر تلاش انگلیس که به تازگی از اتحادیه اروپا خارج شده است، برای ملحق شدن به این ابتکارعمل دیده نمی‌شود. براساس گزارش خبرگزاری رویترز، تصمیم درباره تعیین این مشارکت‌کنندگان خارجی در پروژه مذکور امروز (پنجشنبه) رسمی خواهد شد.

پیمان "همکاری سازمان‌یافته دائمی اتحادیه اروپا" (PESCO) از سوی هلند به عنوان راهی برای هماهنگی قوانین گمرکی ۲۵ کشور عضو اتحادیه اروپا ارائه شد که مالت و دانمارک از آن خارج شدند. هدف آن همچنین حذف کاغذبازی اداری بود که از جابجایی غیرمحدود نیروهای نظامی و تجهیزات نظامی به‌ویژه سلاح در سراسر مرزهای اروپا جلوگیری کند.

هدف این ابتکارعمل همچنین سرمایه‌گذاری دو میلیارد دلاری روی ارتقای زیرساخت حمل و نقل این نهاد برای این اهداف است، از جمله پل‌هایی که دیگر برای تردد تانک‌ها ایمن نیستند.

یک منبع به رویترز گفت: این همچنین برای همکاری ترانس‌آتلانتیک خیلی اهمیت دارد، همکاری خوب میان اعضای اتحادیه اروپا و متحدان ناتو.

پیمان "پسکو" (PESCO) عمدتا برای کمک به ائتلاف ناتو طراحی شده است، که بارها و بارها این ایده بی‌اساس را مطرح کرده که روسیه ممکن است تهدیدی برای امنیت اروپا باشد. این معاهده ترانس آتلانتیک یکی از مبناهای اصلی حل و فصل مسائلی بود که مقررات متضاد اروپایی در مورد انتقال پرسنل و تجهیزات نظامی داشت. در نتیجه، بیشتر ۲۷ کشور اتحادیه اروپا توافق کردند که در دسامبر ۲۰۱۷ به پسکو ملحق شوند.

از زمانی که روابط مسکو و کشورهای غربی در پی تحولات اوکراین تیره شده، جت‌ها و کشتی‌های جنگی ناتو به تعداد گشت‌های خود در نزدیکی مرزهای روسیه افزوده‌اند. کرملین بارها به نیروهای ناتو نسبت به گشت‌زنی و رزمایش‌های بسیار نزدیک به مرزهای روسیه هشدار داده و آنها را "تحریک‌آمیز" دانسته است.