جدیدترین اخبار کرونا در ایران| افزایش شیب شیوع کرونا / چرخش کرونا به سمت موج پنجم / جنوب کشور حال خوشی ندارد + نقشه۱۶-اردیبهشت-۱۴۰۰
گروه استانها ـ کاهش رعایت شیوهنامههای بهداشتی موجب تاخت و تاز کرونا و افزایش مراجعات بیمارستانی شده به طوری که موج پنجم کرونا با ادامه این روند به زودی آشکار میشود.
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری تسنیم، نزدیک به یک سال و اندی است که مهمان ناخواندهای زندگی همه را بهم زده و آرامش را از مردم سلب کرده و تنها راه خلاص شدن از دست این مهمان ناخوانده رعایت شیوهنامههای بهداشتی است که باید رعایت شود.
وجود یک مهمان ناخوانده این روزها نفس همه را تنگ کرده، مردم میگویند به خاطر اینکه مردم همه گرفتارن در اجتماعات هم بیشتر شرکت میکنند و گرفتاریهای مردم که همه قسط دارن ، چک دارن نمی تونن توی خونه بمونن، اما با وجود تمدید محدودیتها تا 17 اردیبهشت ماه برخی بی توج هستند.
آمارها صعودی و نگرانکننده شده و متاسفانه رعایت و توجه عمومی به هشدارها کم شده است، اما راهی جز رعایت پروتکلهای بهداشتی نیست، هم مردم و هم مسئولان باید در برنامه ریزیها و رفت و آمدها خطر کرونا را مدنظر داشته باشند.
اما تحقیقات جدید نشان داده است کودکان هم در ویروسهای جهش یافته کرونا از این بیماری مصون نیستند و باید دستورالعملهای بهداشتی برای این گروههای سنی نیز بطور کامل رعایت شود.
به نظر می رسد که اجرای نصفه و نیمه محدودیت ها و نبود نظارت بر آن نتوانسته در شرایط فعلی جلوی جولان کرونا را بگیرد و این خود ما هستیم که باید با تاکید بر رعایت شیوه نامه ها و کاستن از رفت و آمدهای غیر ضرور به کاهش آمارهای کرونا کمک کنیم.
به گفته مسئولان ستاد مدیریت کرونا، میزان رعایت دستورالعملهای بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی با سطح مطلوب بسیار فاصله دارد و باید برای قطع زنجیره انتقال ویروس، مردم نکات بهداشتی را بیشتر رعایت کنند.
156 هزار در آذربایجانغربی مبتلا به کرونا شدند
کرونای انگلیسی هنوز برای مردم هضم نشده است و شهروندان نمیتوانند تفاوتهای فاحش بین انواع مختلف ویروسها و نیز جهش یافتههای آنها را تمییز دهند و امروز وزیر بهداشت خبر از شناسایی 10 مورد مبتلا به ویروس هیبریدی هندی-کالیفرنیایی خبر داد که متأسفانه یأس و ناامیدی مردم را بیشتر کرده است.
ویروس کرونای هیبریدی هندی-کالیفرنیایی جزو سختترین ویروسهای کرونا است که به شدت دربرابر درمان مقاومت میکند و به اذعان وزیر بهداشت تنها راه مقابله با آن تمنا و خواهش از مردم برای رعایت نکات بهداشتی است چرا که در صورت ابتلا به این ویروس،نظام سلامت کشور دچار مشکل میشود.
کارگران هندی که در شوط و ماکو در کارخانهای کار میکردند حامل این ویروس مرگبار بودهاند و اینکه چند نفر از مردم این دو شهر را به ویروس هیبریدی هندی-کالیفرنیایی آلوده کردهاند مشخص نیست و به گفته مقامات دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی فعلا این 10 نفر به مدت 14 روز قرنطینه شدهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی با اشاره به کاهش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا گفت: در روز سهشنبه 14 اردیبهشتماه 516 نفر مبتلا به ویروس کرونا بودهاند و تعداد کل مبتلایان به کرونا در استان به عدد 156هزار و 854 هزار رسیده است.
جواد آقازاده درباره بیماران بستری در استان اظهار داشت: در روز سهشنبه یکهزار و 390 نفر بستری سندرم حاد تنفسی و 646 مورد بستری مشکوک در بیمارستانهای آذربایجانغربی ثبت شده است که از این تعداد 98 مورد در ارومیه، 37 مورد در خوی، 25 مورد در میاندوآب و 19 مورد هم در بوکان بستری شدهاند.
وی با اشاره به کاهش فوتیهای کرونایی در آذربایجانغربی افزود: در روز 14 اردیبهشتماه 13 نفر در استان در اثر کرونا جان خود را از دست دادهاند که از این تعداد هم چهار مورد در ارومیه و میاندوآب، دو مورد در مهاباد و یک مورد در خوی، شاهیندژ و سردشت ثبت شدهاند که سبب شده است تا کل فوتیهای کرونایی استان به چهار هزار و 273 نفر برسد.
کرونا در کاشان با پذیرش بستری موقت و مراجعه بیش از 1000 نفر خیز گرفت
ویروس کرونا در منطقه کاشان همچنان جولان میدهد به نحوی که به نظر میرسد بر اساس آمار و ارقام منطقه کاشان از نظر وضعیت کرونایی وخیمتر از شرایط قرمز باشد و وجود تعداد بالای بیماران بستری شده و مبتلایان گواه این مطلب است.
مهدی دلاوری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه طی 24 ساعت گذشته 56 بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد 44 بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان و 12 نفر نیز در بیمارستان سیدالشهداء آران و بیدگل بستری شدند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل 25 و حداکثر 88 سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز حداقل سن بیماران بستری شده در بیمارستان سیدالشهداء 31 سال و حداکثر 84 سال است که نشان میدهد که ویروس کرونا در این مقطع زمانی محدود به سن و سال نیست.
دلاوری با بیان اینکه تاکنون 305 بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد 250 بیمار در شهرستان کاشان و 55 بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری هستند.
وی از بستری 52 بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبتهای ویژه در دو مرکز درمانی شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی 24 ساعت گذشته متاسفانه دو بیمار آقا 66 و 69 ساله و دو بیمار خانوم 58 و 64 ساله در شهرستان کاشان و یک بیمار خانوم 63 سال بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.
دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی 24 ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به 135 مورد میرسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیکهای حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی 24 ساعت گذشته تعداد 497 بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و 506 نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند که این موضوع بسیار نگرانکننده است.
وی ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکلهای بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکلهای بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند چراکه در صورت تداوم شرایط شاهد اوضاع بدتری خواهیم بود.
سیر نزولی کرونا در خراسان رضوی
مهدی قلیان معاون علوم پزشکی مشهدمقدس ر گفتوگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس از آغاز سیر نزولی ابتلا به کرونا در خراسان رضوی خبر داد و اظهار داشت: در روزهای اخیر بستری به واسطه کرونا در استان سیر نزولی داشته اما این وضعیت شکننده است.
وی افزود: هم اکنون هزار و 382 نفر بر اثر کرونا در بیمارستانهای استان خراسان رضوی بستری هستند که این میزان در هفتههای گذشته تا مرز هزار و 500 نفر نیز رسید.
وی اضافه کرد: تعداد بستریشدگان روزانه کرونا هم اکنون به کمتر از 300 نفر کاهش یافته که نسبت به گذشته بیش از 50 نفر کاهش داشته است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در حال حاضر به طور کلی 336 نفر در بخشهای مراقبتهای ویژه استان خراسان رضوی بستری هستند اما روند ثابت و پیوسته نزولی این بیماری هنوز آغاز نشده است.
قلیان افزود: در شرایط کنونی با کاهش روند ابتلای به کرونا در استان خراسان رضوی مناطق قرمز به پنج شهرستان مشهد، بینالود، سبزوار، کاشمر و درگز کاهش یافته است، 16 شهرستان در وضعیت زرد کرونایی و بقیه در شرایط نارنجی هستند.
وی بر رعایت پروتکلهای بهداشتی استفاده از ماسک و فاصله اجتماعی برای پیشگیری از کرونا به ویژه نوع جهش یافته آن تاکید کرد.
روند ابتلا به کرونا در لرستان همچنان رو به کاهش؛ 9 بیمار فوت کردند
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به روند کاهشی ابتلا به کرونا در لرستان گفت: متاسفانه با فوت 9 بیمار دیگر تعداد فوتیهای ناشی از این بیماری در لرستان به هزار و 727 مورد رسیده است.
مریم کوشکی ظهر امروز در جمع خبرنگاران این شهرستان در رابطه با آخرین وضعیت ابتلا به کرونا در استان لرستان اظهارداشت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا در لرستان 335 هزار و 118 نمونه برای انجام آزمایش ارسال شده که به 331 هزار و 753 مورد پاسخ داده شده است و جواب 108 هزار و 449 نفر منفی بوده است.
وی با بیان اینکه در 24 ساعت گذشته 490 بیمار جدید به مجموع کروناییهای استان لرستان اضافه شده است افزود: با احتساب این تعداد مجموع مبتلایان به کرونا در استان به 108 هزار و 449 نفر رسیده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان عنوان کرد: متاسفانه با فوت 9 بیمار دیگر تعداد فوتیهای ناشی از این بیماری در لرستان به هزار و 727 مورد رسیده است.
وی بیان کرد: در بحث بیماران بستری نیز هم اکنون 950 بیمار مشکوک و مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند. روز گذشته مجموع بستریها هزار و 38 بیمار بود.
109 بیمار بدحال کرونایی در قم بستری هستند
روند شناسایی، ابتلا و بستری بیماران کرونایی در استان قم در چند هفته گذشته شیبی صعودی و آسانسوری داشته است ولی خوشبختانه از ابتدای هفته این روند تا حدودی ثابت مانده است.
این در شرایطی است که در 24 ساعت گذشته در قم 262 مورد تست کرونا از مجموع 711 مورد تست مثبت اعلامشده است و از این تعداد 79 نفر در مراکز بیمارستانی قم بستریشدهاند.
هرچند در همین بازه زمانی 55 نفر از بیماران ترخیص شدهاند ولی بازهم آمار بالای 514 نفری بستری در قم نشان از ثبات شرایط دارد که اگر با غفلتی در این زمینه باید شاهد رشد افزایشی آن باشیم
فوت متأسفانه 8 بیمار قمی در 24 ساعت گذشته در مواجه با ویروس منحوس کرونا بسیار آزاردهنده است ولی بازهم 109 بیمار بدحال در مراکز درمانی قم بستری هستند که امیدواریم با بهبودی از بخشهای مراقبت ویژه بیمارستانها ترخیص شوند.خوشبختانه با برنامهریزیهای انجامشده در 24 ساعت به 14 هزار و 182 نفر واکسن کرونا تزریقشده است.
969 بیمار تنفسی به مراکز درمانی همدان مراجعه کردند
از روز گذشته وضعیت 8 شهرستان در استان همدان نارنجی اعلام شده و دو شهرستان اسدآباد و بهار همچنان در حالت قرمز به سر میبرند.آمار مراجعه بیماران تنفسی و مشکوک به کرونا در مراکز کووید19 و اورژانسبیمارستانها افزایشی است که این امر نشان میدهد همچنان ویروس در بین خانوادهها و اجتماع در حال گردش است.عملیات واکسیناسیون افراد بالای 80 سال با سرعت زیادی در حال انجام است و پس از آن هم نوبت به گروه سنی 75 تا 79 سال میرسد.دکتر محمد طاهری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: در طول شبانه روز گذشته 548 بیمار جدید مبتلا به کرونا در بخش بستری و سرپایی استان شناسایی شده است.
وی افزود: از ابتدای اپیدمی کرونا تاکنون 38 هزار و 940 بیمار مثبت کرونایی در بخش سرپایی و 15 هزار و 740 بیمار در بخس بستری ثبت شده است.مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه در روز گذشته 11 بیمار مبتلا به کرونا جان خود را از دست دادند تصریح کرد: آمار متوفیان این استان از ابتدای شیوع این ویروس تاکنون به یک هزار و 990 نفر رسیده است.طاهری افزود: در 24 ساعت گذشته 969 بیمار تنفسی و مشکوک به کرونا به بیمارستانهای استان مراجعه کردند که از این تعداد 178 بیمار در بخش عادی بیمارستانها بستری شدند.وی اظهار داشت: 23 بیمار مبتلا به کووید 19 در بخش آی سی یو مراکز درمانی این استان بستری هستند و وضعیت جسمی 60 بیمار وخیم گزارش شده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان درباره وضعیت کرونا در شهرستانهای استان تصریح کرد: تاکنون آمار بیماران کرونایی بستری در بیمارستانهای اسدآباد 677 بیمار، بهار 869، تویسرکان 946، رزن 684، درگزین 254، فامنین 291 و کبودرآهنگ 940 بیمار گزارش شده است.طاهری افزود: همچنین تاکنون دو هزار و 837 نفر در ملایر، دو هزار و 65 نفر در نهاوند و پنج هزار و 796 نفر نیز در شهرستان همدان به این ویروس مبتلا و بستری شدهاند.
فوت 4 بوشهری دیگر به سبب ابتلا به کرونا ثبت شد
کرونا این روزها همه مردم را تهدید میکند و تنها راه مصون ماندن از ابتلای به کرونا استفاده از ابزارهای تعیین شده از جمله ماسک، دستکش و ضدعفونی مکرر دستها با الکل و آب و صابون است.استان بوشهر اکنون وضعیت شکننده دارد و از 10 شهرستان این استان 6 شهرستان دارای وضعیت قرمز یا بسیار پرخطر، 3 شهرستان در شرایط نارنجی یا پرخطر و شهرستان عسلویه در وضعیت زرد است.
کارشناسان بهداشتی درمانی، رعایت دستورالعملهای بهداشتی و در خانه ماندن، شستوشوی دستها، پرهیز از مهمانی و دورهمیها را مهمترین راهکارهای مقابله با کرونا اعلام کردهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از کاهش ورودی بیمارستانها و بستریها خبر داد و اظهار داشت: بستریها در بخش کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر از روزی بیش از 120 نفر اکنون به 71 نفر رسیده ولی این وضعیت شکننده است.سعید کشمیری، با بیان اینکه روز گذشته بیمارستانهای استان بوشهر بستری 71 بیمار ثبت کردند تصریح کرد: اکنون 368 بیمار در بخش کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر بستری هستند.
وی، شمار مبتلایان به بیماری کرونا در استان بوشهر را افزون بر 37 هزار نفر دانست و بیان کرد: بیش از 90 درصد این بیماران بهبود یافتهاند.
دبیر ستاد مقابله به کرونا استان بوشهر با بیان اینکه روز گذشته 111 بیمار بستری با حال عمومی خوب از بیمارستانهای استان ترخیص شدند گفت: اکنون 51 بیمار کرونایی در بخشهای مراقبتهای ویژه بستری هستند که از مجموع موارد بستری در این بخشها، 17 نفر با کمک دستگاه تنفس میکنند.رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از فوت 4 بیمار کرونایی روز گذشته در بیمارستانهای استان بوشهر خبر داد و افزود: موارد فوتی شامل 4 آقا باسابقه بیماری زمینهای بوده و با ثبت این 4 فوتی، مجموع جان باختگان بوشهری به سبب ابتلا به کرونا به یکهزار و 66 نفر رسید.کشمیری با اشاره به خدماترسانی به صورت سرپایی به بیماران کرونایی گفت: در صورت رعایت نکردن شیوه نامههای بهداشتی، روند مراجعه سرپایی به مراکز درمانی افزایش مییابد و سهلانگاری میتواند استان را به پیک بعدی برساند.وی بیان کرد: رعایت دستورالعملهای بهداشتی و در خانه ماندن، شستوشوی مکرر دستها با آب و صابون، پرهیز از دورهمیها مهمترین راهکارهای مقابله با کرونا است.
وضعیت کرونایی کردستان با ثبات اما شکننده است
فرزین رضاعی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در سنندج ضمن قدردانی از همراهی مردم از ادامه روند کاهشی شیوع کرونا در استان خبر داد و اظهار داشت: خوشبختانه آمار مبتلایان و بستریهای کرونایی در کردستان روز به روز در حال کاهش است.وی با تأکید بر اینکه از مردم انتظار میرود برای حفظ شرایط کنونی و بازگشت سایر شهرستانها قرمز و نارنجی به وضعیت عادی همچنان پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند، گفت: در حال حاضر 533 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای سطح استان بستری هستند.رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان با اشاره به اینکه روز گذشته با جانباختن دو نفر از هماستانیها، آمار فوتیهای کرونایی به یکهزار و 258 رسید تصریح کرد: وضعیت کرونایی کردستان با ثبات اما شکننده است و در صورت سهلانگاری و عادیانگاری باز هم روزهای سخت در انتظارمان خواهد بود، بنابراین از تکتک مردم فهیم درخواست میشود که هر کدام برای حفظ سلامتی و جان خود و خانوادههایشان، توصیههای بهداشتی را جدی بگیرند.وی در بخشی دیگر از سخنان خود با ذکر اینکه واکسیناسیون جمعیت بالای 80 سال در سطح استان در حال انجام است، افزود: روز گذشته مسنترین فرد دریافتکننده واکسن که سالمند 120 ساله سقزی در مرکز جامع خدمات سلامت روستایی "خورخوره" شهرستان سقز بود، تزریق واکسن کرونا برایش انجام و خوشبختانه حال عمومیش خوب و هیچ مشکلی برایش پیش نیامده است.رضاعی یادآور شد: 22 هزار سالمند بالای 80 سال در کردستان حضور دارند که از این تعداد 85 درصد آنان در سامانه سیب جهت دریافت واکسن ثبتنام کردهاند.
168 بیمار کرونایی در یزد شناسایی شد
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به اینکه 168 بیمار کرونایی در یزد شناسایی شدند، گفت: حال 102 بیمار کرونایی یزد وخیم است. ابراهیم سلمانی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در یزد اظهار داشت: از 584 نمونه گرفته شده از بیماران مشکوک به کرونا ویروس در شبانه روز گذشته، بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی 168 بیمار مبتلای قطعی به کرونا در استان شناسایی شدند.
وی با اشاره به شناسایی 168 مبتلای جدید افزود: از این تعداد، 7 نفر در بیمارستان های استان بستری و 161 نفر در منزل دوره نقاهت خود را طی میکنند.سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهید صدوقی(ره) یزد تصریح کرد: در شبانه روز گذشته، شش بیمار مبتلا به کرونا در استان جان خود را از دست داد.وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر، 487 بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد 102 نفر در بخش مراقبتهای ویژه خدمات دریافت میکنند.سلمانی با اشاره به این که امنترین مکان خانه شخصی است؛ از همشهریان خواست از رفت و آمدهای برون و درون شهری و برگزاری مراسمهای عزا و عروسی و دورهمیهای خانوادگی جدا خودداری کنند.
613 مورد مبتلای جدید به کرونا در استان مرکزی شناسایی شد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: 613 مورد مبتلای جدید به کرونا در استان مرکزی شناسایی شد. سید محمد جمالیان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به آخرین وضعیت آمار بیماران کرونایی، اظهار داشت: بر اساس آخرین نتایج آزمایشگاهی در خصوص ویروس کرونا در 48 ساعت گذشته 613 مورد جدید شناسایی شده است.رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: از زمان شیوع ویروس کرونا تاکنون تعداد موارد مبتلا به بیماری کرونا به 56 هزار و 182 نفر رسیده که از میان 613 مورد ابتلای جدید 126 نفر در بیمارستان ها بستری و تحت مراقبت هستند و خدمات تخصصی درمانی دریافت می کنند.
وی ادامه داد: درمان 487 مورد از بیماران جدیدی که شناسایی شدند به صورت سرپایی بوده است و تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی در منزل قرنطینه هستند.رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد: متاسفانه طی شبانه روز گذشته بر اثر ابتلا به بیماری کرونا 26 نفر در استان مرکزی فوت کردند و تعداد فوتی ها به هزار و 908 نفر رسیده است.جمالیان بیان کرد: مردم عزیز نگران نباشند تمام افراد بالای 80 سال واکسن دریافت می کنند و اکنون مشکل عمده ای که در زمینه واکسیناسیون با آن مواجه هستیم مراجعه افرادی است که با آنها تماس نگرفتند و منجر به تجمع بیش از حد جمعیت می شوند و این تجمع خطری برای سالمندان است.
وی تصریح کرد: باتوجه به اینکه نخستین مکان واکسیناسیون در سوله ورزشی معاونت بهداشتی بود، از امروز با همکاری آموزش و پرورش در شهرک رضوی(گردو) یک محل واکسیناسیون دیگر نیز افزوده می شود.رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: تا زمانی که کار واکسیناسیون گروه سنی بالای 80 سال پایان نیابد، اولویت ها و گروه های هدف بعدی را آغاز نمی کنیم و اقرادی که موفق به ثبتنام در سامانه سلامت نشدند طی روزهای آینده برای تزریق واکسن به آنها اطلاع رسانی می شود.
خطر همهگیری موتاسیون آفریقای جنوبی در هرمزگان افزایش یافت
در شبانه روز گذشته مهم ترین خبر حوزه بهداشت و درمان استان هرمزگان مربوط به خبر کشف موتاسیون جدید بیماری کرونا از نوع ویروس جهش یافته آفریقایی جنوبی بود. در این خبر که وزیر بهداشت آن را اعلام کرد، گفته شد 5 بیمار قطعی مبتلا به کرونای آفریقایی در هرمزگان پیدا شده و 35 نفر نیز به این نوع بیماری مشکوک هستند.
در همین زمینه دکتر فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: متاسفانه تست 5 بیمار مبتلا به کرونای جهش یافته آفریقایی در استان مثبت شد و انتظار میرود این تعداد تا 38 نفر در همین روزها افزایش یابد. وی افزود: این بیماران در شهرستان پارسیان شناسایی شدهاند، یکی از افراد در بندرعباس هم تردد داشته و یک بیمار دیگر در شهرستانهای بندرلنگه بوده است. نوروزیان با تاکید بر خطرناک بودن این نوع کرونا گفت: رعایت پروتکلهای بهداشتی الزامی است و مردم باید برای جلوگیری از شیوع این نوع کرونا تمام مراقبتهای لازم را انجام دهند و از سویی در ایام عید فطر از سفر کردن و دید و بازدید خودداری کنند.
وی در خصوص آمار روز گذشته بیماری کرونا در استان نیز گفت: در شبانه روز گذشته 66 بیمار جدید در بیمارستانهای هرمزگان بستری شدند. سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: در مجموع 441 بیمار در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد 75 بیمار در بخش مراقبتهای ویژه بستری شدند و وضعیت 13 نفر نیز وخیم است. وی تاکید کرد: در شبانه روز گذشته 5 بیمار کرونایی شامل 4 زن و یک مرد در شهرستانهای بندرعباس، بستک و رودان درمحدوده سنی 40 تا 79 سال جان خود را از دست دادند و شمار جان باختگان به رقم 1168 نفر رسید.نوروزیان گفت: در حال حاضر 6069 نفر نیز در قرنطینه خانگی به سر میبرند و باید تا زمان تعیین شده قرنطینه را رعایت کنند.
بستری 16 بیمار جدید مبتلا به کرونا در مرکز و غرب استان سمنان
بررسی آمارهای ابتلا به کرونا در استان سمنان از هفته گذشته تاکنون و بر اساس آمار اعلامشده از سوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی این استان نشان میدهد که کاهش بسیار شکننده تعداد ورودی بخشهای کرونا در بیمارستانهای استان سمنان آغازشده است.رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان از کاهش تعداد ابتلا به کرونا در محدوده زیر پوشش این دانشگاه خبر داد و گفت: متأسفانه روند ابتلا به کرونا در مجموعه زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان همچنان ادامه دارد در 48 ساعت گذشته 45 بیمار جدید مبتلا به کرونا، با تست مثبت قطعی در شهرستانهای زیر پوشش این دانشگاه در بخشهای کرونای بیمارستانها بستری شدند که 16 نفر از این آمار مربوط به 24 ساعت گذشته بوده است.
نوید دانائی با اشاره به اینکه بر این اساس مجموع بیماران بستری مبتلا به کرونا در بیمارستانهای مرکز و غرب استان سمنان به پنج هزار و 984 نفر رسید افزود: تاکنون پنج هزار و 70 نفر از این بیماران با حال عمومی مساعد از بیمارستانها مرخص شدهاند.
وی با بیان اینکه همچنان عدم توجه پروتکلها توسط برخی مردم در 6 شهرستان سمنان، دامغان، گرمسار، مهدیشهر، سرخه و آرادان مشاهده میشود تصریح کرد: گرچه در مرکز و غرب استان سمنان از قله خیز جدید عبور کردیم؛ اما شرایط بسیار شکننده است و در صورت عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی، ممکن است به شرایط وخیم اواخر اسفند 99 و فروردینماه امسال برگردیم.رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان اضافه کرد: اکنون در شرایطی قرار داریم که ورودی بیمارستانها کاهش پیدا کرده و بستریهای مبتلا به کرونا در محدوده زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان کاهش پیدا کرده است؛ اما این کاهش آمار بسیار شکننده است و در صورت عدم رعایت پروتکلها از سوی همه شهروندان، ممکن است دوباره به شرایط گذشته برگردیم و پیک جدیدی از کرونا را دوباره شاهد باشیم.
خروج ایلام از وضعیت قرمز کرونایی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با اشاره به خارج شدن استان از وضعیت قرمز کرونایی یادآورشد: این خبر نباید موجب فریب و غفلت از ترفندهای ویروس کرونا در ایلام شود.محمد کریمیان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ایلام، اظهار داشت: استان ایلام به جزء یک شهرستان آن(شهرستان ایوان) از وضعیت قرمز خارج و در وضعیت نارنجی قرار دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام گفت: این خبر نباید موجب فریب شهروندان ایلامی شود و آنها را از رعایت شیوهنامههای بهداشتی باز دارد و دچار نادیدهانگاری شوند.وی یادآور شد: هم اکنون روزانه بالای 100 نفر به این ویروس مبتلا میشوند و تغییر وضعیت به معنای تمام شدن ویروس کرونا و پایان این بیماری نیست.کریمیان افزود: نباید به کاهش آمارها دلخوش کرد زیرا که این احتمال وجود دارد استان ایلام باز در روزهای آتی و رعایت سادهانگاری در رعایت شیوهنامهها وضعیت آمار آن صعودی و بسیار نگران کننده شود.توصیه اکید رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام به مردم ایلام آن بود که گفت: مردم همچنان شیوهنامههای بهداشتی را رعایت و از برگزاری دورهمیهای خانوادگی و غیر ضروری در سطح شهر جدا خودداری کنند.