وزیر بهداشت: ۳۸ مورد مشکوک و مبتلا به کرونای آفریقایی در هرمزگان شناسایی شدند15-اردیبهشت-1400
وزیر بهداشت گفت: متاسفانه در برخی استانها به جز ویروس انگلیسی، موتاسیونهای جدید دیگری را پیدا کردیم. گفته بودم در استان هرمزگان ۳ نمونه محرز شده ویروس آفریقای جنوبی را پیدا کردیم، این سه نمونه از نظر ابتلای قطعی به ۵ مورد و از نظر ابتلای مشکوک به ۳۰ مورد جدید رسید که بین ۳۵ تا ۳۸ مورد جدید را در استان هرمزگان ویروس موتاسیون یافته آفریقای جنوبی خواهیم داشت.
به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، دکتر سعید نمکی در حاشیه نشست مجازی کارگروه وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت اظهار کرد: درباره جهشها و موتاسیونهای ویروس، اظهار کرد: متاسفانه در برخی استانها به جز ویروس انگلیسی، موتاسیونهای جدید دیگری را پیدا کردیم. گفته بودم در استان هرمزگان ۳ نمونه محرز شده ویروس آفریقای جنوبی را پیدا کردیم، این سه نمونه از نظر ابتلای قطعی به ۵ مورد و از نظر ابتلای مشکوک به ۳۰ مورد جدید رسید که بین ۳۵ تا ۳۸ مورد جدید را در استان هرمزگان ویروس موتاسیون یافته آفریقای جنوبی خواهیم داشت.
وی ادامه داد: از هفته قبل به روسای دانشگاه علوم پزشکی فارس، بوشهر و هرمزگان ابلاغ کردم تا مجموعه ۳ ضلعی تشکیل دهند زیرا پارسیان، لامرد، عسلویه جاهایی بودند که باید به شدت پایش میشدند. بنابراین کمیتهای تشکیل شد و همکاران من در این ۳ استان حضور فعال یافتند و خدارا شکر این موج به خوبی در حال کنترل است.
وزیر بهداشت گفت: اما مردم باید بدانند که با نزدیک شدن به عید فطر و اینکه در سال قبل هم در مناطقی مثل خوزستان و بوشهر و قسمتهایی از فارس مشکلاتی داشتیم و اگر مردم عید فطر را مراعات نکنند و ما شیوع گرفتاری با ویروس موتاسیون یافته آفریقای جنوبی را در این مناطق داشته باشیم، کار بسیار بسیار سختتر از مدیریت ویروس انگلیسی خواهد شد.
دکتر نمکی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات ویروس موتاسیون یافته آفریقای جنوبی عدم پاسخ به درمان، مقاومت به درمان و از همه مهمتر اینکه اکثر واکسنهای ساخته شده در جهان در برابر این ویروس تقریبا ناتوان هستند و توانمندی مقابله آنتی بادی این واکسنها با ویروس موتاسیون یافته آفریقایی بسیار محدود است.
وزیر بهداشت درباره موتاسیون هندی کرونا نیز گفت: متاسفانه در این مورد هم اعلام کردیم که در حال رصد هستیم و متاسفانه موارد تایید شد و در استان قم ۳ مورد تایید شده از بین هندیهای استان شناسایی کردیم و داریم تمام تماس نزدیک آنها را رصد میکنیم و تمام این مجموعه را قرنطینه کردیم و در حال پایش شرایط هستیم.
وی ادامه داد: متاسفانه در استان آذربایجان غربی در مجموعهای که توسط کارگران هندی اداره میشد حداقل ۱۰ مورد جدید پیدا کردیم که این ۱۰ مورد یک نوع ویروس هیبرید هندی_ کالیفرنیایی است که یکی از بدترین انواع سوغاتی است که میشد برای کشور آورد. این ویروس در ماه جدید شناسایی شد و به سرعت خود را به آذربایجان غربی رسانده است که متاسفانه در استان یزد هم در یک کارخانه فولاد که هم کارگر هندی و هم کارگر ایرانی داشت مشاهده کردیم که بلافاصله همکارانم را فرستادم و تمام این افراد در قرنطینهاند و تمام افراد در تماس با آنها با فرماندهی بنده هر روز رصد میشوند و گزارشات لحظهای دارم.
وزیر بهداشت تصریح کرد: متاسفانه ویروس هر دو از نوع هیبرید است که یکی از چموشترین ویروسهایی است که تاکنون گزارش شده است که این نوع کالیفرنیا_ هندی است. درحال رصد شرایط هستیم و نمونههایی از آشتیان، ورامین، تهران، بیمارستان شهدای پاکدشت گزارش کردند که دیروز شخصا آنجا بودم. موارد بررسی شده و در بین آنها با اینکه تبعه افغانستانی و برخی کشورها داشتیم هیچ موتاسیونی یافت نشد و همه آنها واریانت انگلیسی بود.
نمکی ادامه داد: با توجه به اینکه تازه همکارانم با خستگی مفرط از گیر یک چنین موج سنگین ویروس انگلیسی خلاص شدند و کمی نفس میکشند، الان اگر دوباره به دام ویروس هندی یا هیبرید کالیفرنیایی_هندی و یا آفریقای جنوبی بیفتند، نمیتوانم بر تاب آوری این نظام سلامتی قسم بخورم که این همه در ۱۵ ماه گذشته ایستادگی کرده است. من ابزاری جز زبان تمنا و خواهش ندارم و از مردم میخواهم پروتکلها را رعایت کنند، با رعایت ۵۰ یا ۶۰ درصد وضع مطلوبی نخواهیم داشت.
وی گفت: از همکارانم خواستم در ماه مبارک رمضان که سفرها محدود است این شعلههای کوچک را پیگیری کنند که این آتش به دامن کل کشور نیفتد؛ زیرا واریانتهای چموشی هستند و اگر یکی از آنها در یک کشور دیده شود، کل کشور را در قرنطینه خاص میبرند و این با وجود تعداد متنوع در چند استان اگر شعلهها به هم بپیوندند، کشوری گرفتار میشود. پس مردم باید پروتکلهارا رعایت کنند و مسئولین جلوی انتشار ویروس محکم بایستند. امیدوارم با همدلی و وفاق از گسترش این ویروسها جلوگیری کنیم.