دو ليوان نوشابه در روز، دو برابر خطر
ابتلا به نارسايي كليه را افزايش ميدهد. خطرات ناشي از اين نوشيدني به مقدار
قند بالاي آن محدود نميشود، وزن را بالا ميبرد و براي افراد مبتلا به ديابت مضر
است. اما بهتر است بدانيد مقداري اسيد فسفريك نيز به ارمغان ميآورد؛ دو
ليوان نوشابه در روز دو برابر خطر ابتلا به نارسايي كليه را افزايش ميدهد؛ البته
نوشابههايي مانند سودا و نوشابههاي شيرين هم همين خواص را دارا هستند.
* نوشابه و اسيد فسفريك
يكي ديگر از خطرهاي اين نوشابه، محتواي
اسيد فسفريك در نوشابه است؛ اين ماده كه تنها در نوشابه يافت ميشود داراي طعم و
مزه ترش است؛ اسيد فسفريك يك مانع درعملكرد كليه است و موجب ترويج سنگ كليه ميشود. محققان
آمريكايي براي نشان دادن اين پديده 500 نفر را مورد آزمايش قرار دادند؛ تمام عادات
غذايي از جمله مصرف مشروبات الكلي در يك پرسشنامه جمع آوري شد؛ در اين تحقيق
مشاهده شد دو ليوان نوشابه خطر ابتلا به نارسايي كليوي را دو برابر ميكند، بايد
گفت در مورد نوشابههاي لايت هم همينطور است.
نارسايي كليه يك بيماري شايع است.
بيماري كليوي دير تشخيص داده ميشود و يك بيماري موذي است كه طي سالها به آرامي تكامل پيدا ميكند تا زماني كه به صورت آشكار خود را نشان ميدهد و غير قابل برگشت است. افرادي كه در معرض اين بيماري هستند بايد بيشتر مراقب باشند: افراد بالاي 60 سال، افرادي كه داراي سابقه بيماري كليوي ژنتيكي، فشار خون بالا و به ويژه كساني كه در معرض خطر ديابت هستند. در حال حاضر به بيماران كليوي توصيه ميشود از نوشيدن نوشابه و ديگر موادغذايي كه داراي اسيد فسفريك هستند مانند گوشت خودداري كنند چون موجب گسترش اين بيماري ميشوند؛ افراد سالم نيز بايد مراقب مصرف روزانه خود باشند
بيماري كليوي دير تشخيص داده ميشود و يك بيماري موذي است كه طي سالها به آرامي تكامل پيدا ميكند تا زماني كه به صورت آشكار خود را نشان ميدهد و غير قابل برگشت است. افرادي كه در معرض اين بيماري هستند بايد بيشتر مراقب باشند: افراد بالاي 60 سال، افرادي كه داراي سابقه بيماري كليوي ژنتيكي، فشار خون بالا و به ويژه كساني كه در معرض خطر ديابت هستند. در حال حاضر به بيماران كليوي توصيه ميشود از نوشيدن نوشابه و ديگر موادغذايي كه داراي اسيد فسفريك هستند مانند گوشت خودداري كنند چون موجب گسترش اين بيماري ميشوند؛ افراد سالم نيز بايد مراقب مصرف روزانه خود باشند