خوراكيها
آشنايي با خواص گلابي 14مرداد-93
آشنايي با خواص گلابي 14مرداد-93
گلابي، ميوهاي است كه گونههايي مختلف
با طعم متفاوت دارد. اين ميوه حاوي ويتاميناي و ث و همچنين داراي كلسيم، آهن،
منيزيم و روي است. چون گلابي ميوهاي آبدار است، در زيبايي پوست بسيار مفيد است. يكي
از خواص گلابي خاصيت ملين بودن آن است و دانههاي ريزي كه در موقع خوردن گلابي
احساس ميكنيد، براي دفع مواد زائد مفيد ميباشند.البته افرادي كه يبوست دارند سعي
كنند بلافاصله پس از خوردن 1 تا 2 عدد گلابي آن را با يك ليوان آب ولرم همراه كنند
كه خاصيت ملين بودن آن قويتر شود. گلابي ميوهاي است براي تقويت افراد ضعيف و
همچنين بسيار مفيد براي آنهايي كه در دوران نقاهت هستند. آب گلابي و آب به را اگر
با هم مخلوط كنيد و بنوشيد تقويت كننده بسيار خوبي خواهد شد. مصرف گلابي، ترشح
بزاق دهان را زياد ميكند، در نتيجه باعث تسهيل عمل در دستگاه هاضمه ميشود. تانن
و املاح پتاسيم كه در گلابي وجود دارد اسيداوريك را به هر اندازه و مقداري كه باشد
حل ميكند، به همين جهت افراد مبتلا به رماتيسم، نقرس(لينك) و آرتروز ميتوانند از
گلابي بهره زياد ببرند. فشار خون(لينك) يكي ديگر از ناراحتيهايي است كه
خوردن گلابي به آن كمك بسيار ميكند و تصفيه كننده خون نيز است. فيبر موجود در
گلابي لاينين نام دارد كه غير قابل حل بوده و براي كاهش كلسترول(لينك) موثر است. در
يك عدد گلابي متوسط حدود 4 گرم فيبر وجود دارد. توجه شود كه قسمت عمده فيبر گلابي
در پوست و بلافاصله زير پوست آن قرار دارد و اگر با پوست خورده شود از تمام فيبر
آن استفاده ميشود. ماده مهم ديگري كه در گلابي موجود است عنصر بور (بوران Boron)
است كه به بالا بردن جذب كلسيم و در نتيجه جلوگيري از پوكي استخوان(لينك) بخصوص
براي زنان در دوران يائسگي بسيار كمك ميكند. همچنين از آنجا كه طبق معمول موادي
كه براي استخوانها مفيدند، براي مغز نيز نافعاند، گلابي هم از اين امر مستثني
نيست و از ميوههايي است كه براي حافظه و تمركز نيز مفيد است. در هر گلابي متوسط
حدود 3/0 ميليگرم عنصر "بور" وجود دارد و اگر 5 وعده در روز از ميوهها
و سبزيهايي مانند گلابي خورده شود به طور تقريبي مقدار "بور" مورد نياز
بدن انسان تامين ميشود. هر صد گرم گلابي از لحاظ تغذيهاي داراي 60 كيلوكالري، نيم گرم پروتئين، نيم گرم
چربي، 14 گرم گلوسيد، يك و نيم گرم فيبر و 130 ميليگرم پتاسيم است.