گزیده ها قسمت چهارم

گزیده ها قسمت  چهارم 16 شهریور - 95
یک تماس وسوسه‌انگیز از فرد ناشناس کافی بود تا پسر جوانی در جست‌وجوی کار، وارد باند مخوف زورگیری شود که اعضایش به شیوه فیلم‌های هالیوودی نقشه‌های سرقت‌هایشان را اجرا می‌کردند.به‌گزارش خبرنگار حوادث «ایران» راز سرقت‌های خشونت‌بار مردان موتورسوار چند روز قبل از زمانی آشکار شد که جوانی به‌نام سهراب همراه برادرش به یک آموزشگاه زبان‌انگلیسی در شمال پایتخت رفته بود.
سهراب در کنار خودروی پژو‌اش ایستاده بود که دو جوان از ترک دو موتور سیکلت به پایین پریدند تا گردنبندش را بقاپند، اما مقاومت سهراب باعث شد تا مردان جوان با چاقو و پنجه‌بوکس به جانش بیفتند و در این بین سر و صدای او، توجه سرنشینان خودروی گشت پلیس را که در آن اطراف مشغول گشت‌زنی بودند جلب کرد. سهراب با آنکه بشدت مجروح شده بود موفق شد یکی از قمه‌به‌دستان را گیر بیندازد تا اینکه با حضور بموقع مأموران متهم جوان دستگیر شد و صبح دیروز در دادسرای تهران به زورگیری با همدستی 3 دزد سابقه دار اعتراف کرد.
این متهم 30 ساله درباره آشنایی‌اش با اعضای گروه گفت: درست به سبک فیلم‌های خارجی با همدستانم آشنا شدم و با همان شیوه فیلم‌های هالیوودی کار را شروع کردم.
به‌سبک فیلم‌های خارجی؟ می‌شود توضیح دهی؟
من دنبال کار بودم و قبل از اینکه وارد باند شوم هم هیچ سابقه درگیری، شرارت یا سرقتی نداشتم، دنبال یک کار بودم که مدام دستم را جلوی خانواده‌ام دراز نکنم. در همین روزها بود که تلفن همراهم به صدا درآمد. مرد ناشناسی پشت خط تلفن بود. او مرا بخوبی می‌شناخت و می‌دانست که بیکار هستم و چند ماهی‌است که دنبال کار می‌گردم. مرد ناشناس که بعدها متوجه شدم نامش سیروس است به‌من پیشنهاد کار داد. گفت برای این کار نه نیاز به سرمایه هست و نه پارتی می‌خواهد، کافی است که کمی جرأت داشته باشی. حرف‌های او برای من که مدت‌ها در جست‌وجوی کار بودم امیدوار‌کننده بود. مرد ناشناس از من خواست تا عضو گروه آنها برای سرقت شوم و تنها شرط شروع این کار و عضویت در گروه، به‌دست گرفتن چاقو و تهدید افراد بی‌گناه بود. با آنکه ته دلم از این کار راضی نبودم، اما وعده‌های سیروس و وسوسه‌های او برای پولدار شدن مرا مجاب کرد تا با آنها همراه شوم. حتی سیروس گفت هرچه سرقت کنیم به‌جای تقسیم بر 4، تقسیم بر 2 می‌کنیم.
شیوه سرقت‌هایتان چطور بود؟
شبیه فیلم لانتوری و خیلی از فیلم‌های هالیوودی، باتهدید چاقو، قمه و پنجه‌بوکس مردم را وادار می‌کردیم که هرچه به همراه دارند در اختیارمان قرار دهند.
در تمامی سرقت‌هایتان، مثل سرقت از سهراب، مالباختگان را مجروح می‌کردید؟
‌نه، خیلی کم و به‌ندرت این اتفاق می‌افتاد. سهراب خیلی مقاومت کرد و ما چاره‌ای جز آسیب‌رساندن به او نداشتیم.
از اعضای گروهت خبر داری؟
نه، حتی اسم و فامیل دقیق آنها را نمی‌دانم. گفتم همه چیز با یک تماس برقرار می‌شد. هر وقت می‌خواستیم سرقت کنیم سیروس تماس می‌گرفت و قرار می‌گذاشت. من هیچ آدرس و نشانی از آنها ندارم.
روزی چند زورگیری انجام می‌دادید؟
بستگی داشت. یک روز یک زورگیری و روز دیگر 5 زورگیری. ما در خیابان‌ها پرسه می‌زدیم و با دیدن سوژه مناسب نقشه‌مان را اجرا می‌کردیم برای همین تعداد زورگیری‌ها مشخص نبود.
چه ساعتی این کار را انجام می‌دادید؟
معمولاً ظهرها، خیابان خلوت است، هم راحت‌تر می‌شود سرقت کرد و هم راحت‌تر می‌توان فرار کرد.
زورگیری‌ها را چند نفره انجام می‌دادید؟
افراد باند ما 4 نفر بودند، 2 نفر راکب و دو نفر ترک نشین. ترک نشین‌ها گوشی و گردنبند می‌قاپیدند، دو موتوره می‌رفتیم که یک موتور، موتور دیگر را پوشش دهد.منبعروزنامه ایران
جعفری دولت آبادی دادستان تهران در رابطه با رسیدگی به گزارش هیات تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از بنیاد شهید، از ارجاع گزارش مذکور در بخش مربوط به بانک دی به شعبه بازپرسی دادسرای کارکنان دولت خبر داد و گفت: بخش دیگر گزارش در دست بررسی و اقدام است.
به گزارش  میزان، دهمین نشست شورای معاونان و مدیران دادسرای تهران با موضوع «کاهش جمعیت کیفری زندان‌­ها» در سال جاری، روز دوشنبه پانزدهم شهریور ماه به ریاست  جعفری دولت­‌آبادی دادستان تهران برگزار شد.
در این جلسه که معاونان دادستان و سرپرستان نواحی و روسای دوایر نظارت بر زندان های دادسرای تهران، قضات ناظر بر زندان و قضات شعب ویژه محکومان زندانی و مدیرکل زندان های استان تهران حضور داشتند، جعفری دولت‌آبادی به بررسی مبارزه با فساد اقتصادی، مشکلات زندان‌ها و چند رویداد قضایی پرداخت.
دادستان تهران با تصریح به این که مبارزه با فساد در کشور از سیاست‌های اصلی دستگاه قضایی و دادستانی تهران است که باید در حوزه های پیشگیرانه، مقابله‌ای، دادسراها، محاکم و سایر مراجع قضایی مورد توجه قرار گیرد، به این نکته اشاره کرد که مساله فساد از مشکلات مطرح در دیگر کشورها نیز می باشد.
مبارزه با فساد بدون تبعیض
جعفری دولت آبادی تاکید کرد: مبارزه با فساد بدون تبعیض و قاطع بوده و دادستانی در این مبارزه نمی تواند طبق نظر و فضاسازی های جریان­های سیاسی اقدام کند.
وی با خاطر نشان کردن خطر فساد در همه سطوح برای کشور، در خصوص انتظار مردم از دستگاه قضایی در مبارزه با فساد، به دو مولفه اصلی شامل سرعت توام با دقت در مبارزه با مفاسد اقتصادی و عملکرد دستگاه قضایی در پرونده‌های مهم اشاره کرد و اظهار داشت: مردم در پی کشف این که مشکلات رسیدگی به پرونده ها از دادسرا یا دادگاه است، نیستند، بلکه نتیجه مبارزه با فساد که مجازات مفسدین، استرداد اموال عمومی و تحقق عدالت است را مهم می دانند و آن را پیگیری می‌کند.
دادستان تهران در تبیین عملکرد قوه قضاییه در پرونده های فساد اقتصادی با قابل توجه خواندن عملکرد قوه قضاییه، ضمن اشاره به برخی پرونده‌های مهم گفت: در امور بانکی پرونده های زیادی مطرح شده که بعضاً منجر به صدور حکم شده است(پرونده بابک زنجانی) یا حکم اجرا شده است(پرونده گروه امیرمنصور آریا) و یا در حال رسیدگی است. مانند پرونده های مرتبط با معوقات بانکی، ارز، زمین خواری، باندهای جعل و... .
جعفری به عنوان مثال پرونده های مرتبط با تامین اجتماعی را مورد توجه قرار داد و با اعلام این که دادسرای تهران در رسیدگی به گزارش هیات تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی اقدامات زیادی انجام داده است، از صدور چند کیفرخواست و ارسال پرونده‌های تامین اجتماعی و هتل هما به دادگاه خبر داد که مورد اخیر منتهی به صدور حکم برائت از سوی دادگاه شده و با اعتراض دادستان در حال رسیدگی در مرحله تجدیدنظر است.
اهمیت تشکیل دادسرای پولی- بانکی
وی تشکیل دادسرای پولی- بانکی را یکی از اقدامات مثبت دادسرای تهران در ایجاد ساختار لازم برای مبارزه با مفاسد اقتصادی خواند و خطاب به رسانه ها و کسانی که قوه قضاییه را به کم کاری و اهمال در مبارزه با فساد متهم می کنند، گفت: بر اساس قوانین موجود، رسیدگی در دستگاه قضایی دارای یک فرایند گسترده است که مراحل مختلفی از جمله دادسرا، دادگاه، محاکم تجدیدنظر و دیوان عالی کشور را در بر می‌گیرد.
دادستان تهران با تاکید بر این که سیاست قوه قضاییه برخورد جدی با مفاسد در تمام زمینه‌ها است گفت: در مورد عملکرد دستگاه قضایی در مبارزه با فساد باید اطلاع رسانی شود تا مردم بیشتر در جریان اقدامات قرار گیرند.
دستگاه قضایی در مبارزه با فساد هیچ مصونیتی برای اشخاص قائل نیست
جعفری با اشاره به تحلیل برخی خبرگزاری های داخلی در مورد مبارزه با فساد اقتصادی و انتقاد از قوه قضاییه از جهت حاکمیت بوروکراسی در آن و عدم قاطعیت قضات در مبارزه با فساد، و ادعای وجود مصونیت نامرئی برای مسوولان متخلف، گفت: با قاطعیت اعلام می نماییم که دستگاه قضایی و دادسرای تهران در مبارزه با فساد هیچ مصونیتی برای اشخاص و مسوولان دولتی یا نهادهای عمومی و شهرداری ها قائل نیست و فرایند رسیدگی در مراجع متعدد قضایی مانع از آن نیست که سیاست اصلی قوه قضاییه و دادستانی تهران در مبارزه با مفاسد اقتصادی، مخدوش گردد. دولت آبادی مسیر مبارزه با فساد را سخت و سنگلاخی دانست.
وی با تشبیه اثر فساد بر ارکان حکومت، به عملکرد موریانه که پایه ها را سست می کند، کاهش اعتماد مردم به مسوولان را از آثار سوء مفاسد اقتصادی دانست و پیرامون عملکرد قوه قضاییه در مبارزه با فساد اظهار داشت: در هیچ دوره ای به اندازه سال های اخیر با فساد مبارزه نشده است.
نقش رسانه‌ها در مبارزه با فساد
جعفری دولت‌آبادی به تبیین نقش رسانه‌ها در مبارزه با فساد پرداخت و با اشاره به رسالت مطبوعات در انتشار صحیح اخبار و اطلاع‌رسانی به مردم، گفت: امروزه برخی رسانه ها در این راستا نقش مثبت ایفا کرده، اما برخی دیگر اخبار کذب انتشار می دهند و در انعکاس اخبار خلاف واقع از یکدیگر سبقت می جویند.
دادستان تهران با هشدار به رسانه‌هایی که اخبار ناصحیح و خلاف واقع انتشار می‌دهند، گفت: رسانه‌ها نمی توانند با توجیه و ادعای اطلاع‌رسانی، مطالب و گزارش‌های خلاف واقع منتشر کرده و موجبات تشویش اذهان عمومی را فراهم آورند. وی خاطرنشان کرد که برخی سایت های خبری و رسانه ها باید توجه کنند وقتی مشخصات افرادی را بدون اثبات جرم در مراجع قضایی را منتشر می کنند موجبات هتک حیثیت افراد را فراهم می‌کنند.
جعفری افزود: دادستانی تهران در مورد مدیران مسوول رسانه­ها و سایت های خبری که خارج از چهارچوب وظایف مقرر اقدام کنند، مطابق قانون اقدام خواهد کرد.
دادستان تهران ضمن تشکر از رسانه‌هایی که نقش خود را در مبارزه با فساد به خوبی ایفا می‌کنند، از اصحاب مطبوعات و مدیران مسؤول سایت های خبری خواست که ابزار دست جریان‌های سیاسی نشده و مطالب مربوط به قوه قضاییه، و دادستانی و پرونده‌هایی قضایی را بدون قید منبع معتبر درج نکنند.
دستگاه‌های مسوول در حادثه ریزش زمین صرفاً در پی رفع مسوولیت از خود نباشند
در این جلسه، موضوعات اجتماعی نیز مورد توجه دادستان تهران قرار گرفت که از آن جمله ریزش زمین در غرب تهران و آمار پلیس راهور پیرامون حوادث رانندگی بود.
دادستان تهران از مسوولان مرتبط با دستگاه‌های حادثه ریزش زمین، مانند استانداری، شهرداری، سازمان مترو و... خواست صرفاً در پی رفع مسوولیت از خود نباشند، بلکه با ورود جدی به مسائل شهری، در جهت پیش‌گیری از حوادث مشابه در شهر تهران تدبیر کنند.
جعفری دولت آبادی با بیان این‌که زیبنده نیست که هر چند وقت یکبار بخشی از یک خیابان در پایتخت فرو ریزد، گفت: تکرار این حوادث در مردم احساس ناامنی ایجاد می کند و باید مسئولان در این زمینه احساس مسؤولیت بیشتری کنند.
وی گزارش پلیس راهور کشور پیرامون آمار اخیر حوادث رانندگی منجر به فوت و جرح در سراسر کشور ظرف مدت ده روز اول شهریور ماه سال جاری را قابل توجه خواند و از رئیس کارگروه تعیین شده در جلسه مشترک دادستانی تهران با فرمانده پلیس راهور کشور خواست ضمن برگزاری جلسات مشترک با پلیس راهنمایی و رانندگی و دیگر مسوولان دستگاه‌های ذی­ربط، نسبت به بررسی موضوع و ارائه راهکارهایی در جهت کاهش آمار تلفات تصادفات در استان تهران اقدام کنند.
ارسال گزارش هیات تحقیق و تفحص از بنیاد شهید به دادسرا
دادستان تهران در خصوص رسیدگی به گزارش هیات تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از بنیاد شهید، از ارجاع گزارش مذکور در بخش مربوط به بانک دی به شعبه بازپرسی دادسرای کارکنان دولت خبر داد و افزود: بخش دیگر گزارش در دست بررسی و اقدام است.
وی هم­چنین اعلام کرد مدیر عامل سابق بانک دی به لحاظ اتهامات انتسابی بازداشت شده است.
نکات مهم دستورالعمل قوه قضاییه پیرامون زندان‌ها
جعفری از سرپرستان نواحی و روسای دوایر نظارت بر زندان ها خواست بر اجرای دستورالعمل جدید کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها نظارت کنند.
وی محورهای مهم این دستورالعمل را مورد توجه قرار داد و از سرپرستان دادسراها خواست از جمله استفاده حداقلی از قرارهای بازداشت موقت، اتخاذ تمهیدات لازم برای پذیرش کفیل یا وثیقه، استفاده از امتیازات و ظرفیت های مقرر در قوانین، خودداری از اعزام افراد معتاد به زندان، الزام مأمورین زندان به پیگیری و انعکاس وضعیت زندانیان، استفاده از مجازات­های جایگزین حبس توسط محاکم، تشکیل شوراهای حل اختلاف در زندان­ها، رسیدگی خارج از نوبت به دعاوی اعسار و تسریع در رسیدگی به درخواست­های آزادی مشروط زندانیان را مورد توجه قرار دهند.
دادستان تهران ضمن الزام معاونان و قضات دادسرا به بازدید مستمر از زندان‌ها و انعکاس آمار دقیق زندانیان به دادستانی، از معاونان دادسرا خواست نتایج ملاقات‌ها و میزان موفقیت طرح در حال اجرا را گزارش کرده و وضعیت زندانیان بلاتکلیف را از طریق انعکاس به مراجع ذی ربط و دادستانی پیگیری کنند.
در این جلسه، معاونان دادستان که سرپرستی گروه های بازدید کننده از زندان‌های استان تهران را بر عهده دارند، ضمن ارائه گزارش عملکرد گروه خود، به بیان مشکلات موجود در زندان‌ها پرداختند. از جمله مشکلات مورد اشاره، وضعیت زندانیان تبعه برخی کشورهای خارجی بود و تبادل، عفو و طرد آنان از کشور پیشنهاد گردید.
ضرورت تسریع در تصویب آیین‌نامه جدید سازمان زندان‌ها، پیشنهاد دیگری بود که توسط یکی از معاونان دادستان ارائه شد تا ابهامات قضایی در تعارض آیین‌نامه مذکور با قانون آیین دادرسی کیفری رفع گردد.
در پایان این جلسه دادستان تهران به جمع‌بندی مباحث پرداخت و با اشاره به آمار ارائه شده از سوی رییس سازمان زندان‌ها مبنی بر این که زندان‌های کشور سه برابر ظرفیت موجود زندانی را در خود جای داده است، از قضات دادسرای تهران خواست برای کاهش جمعیت زندان‌ها فعالیت بیشتری کنند.
دادستان تهران با تاکید بر لزوم هدفمند شدن بازدید معاونان دادستان و قضات دادسرا از زندان ها، چنین اقدامی را زمینه ساز آرامش زندانیان دانست.
جعفری بر ضرورت انعکاس نتایج بازدیدها از زندان ها به دادستانی تاکید کرد و هدف از آن را، فراهم شدن زمینه‌ی رفع مشکلات زندانیان و اتخاذ تدابیر لازم جهت کاهش جمعیت کیفری زندان ها اعلام کرد.
وی از مدیران زندان­های استان تهران در مورد برخی اقدامات مثبت در زندان اوین مانند ایجاد کتابخانه برای زندانیان تشکر کرد و از سرپرستان نواحی خواست پرونده‌های مهم را پیگیری کرده و اخبار و مطالب مرتبط با آن را به دادستانی انعکاس دهند.
در گفت‌وگوی ویژه خبری مطرح شد
مشاور شهردار تهران با تأکید بر این که هیچ فرد حقیقی و حقوقی خارج از تعاونی از شهرداری، مسکن دریافت نکرده است، افزود: تنها پرسنل شهرداری در قالب ۱۱۴ تعاونی مسکن دریافت کرده‌اند.
به گزارش ایسنا، محمود صلاحی با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری که پیرامون واگذاری املاک نجومی پخش شد، گفت: از خداوند بزرگ طلب می‌کنم با صدق کلام و نیت درست واقعیت را به مردم اعلام کند.
وی با اشاره به ۵۶۴۳۳ نفر پرسنل در شهرداری تهران که در بخش‌های مختلف خدمات‌رسانی می‌کنند، افزود: ۲۷۶۳۷ نفر از پرسنل شهرداری تهران در قالب ۱۱۴ تعاونی مسکن ظرف ۱۰ سال گذشته برای گرفتن مسکن ساماندهی شده‌اند که از این میان ۱۴۳۳۵ نفر با همکاری همه پرسنل شهرداری و ارگان‌های مرتبط از جمله آب و برق و گاز و ... موفق به اخذ مسکن شده‌اند. این تعاونی‌ها همه پرسنل رسمی و قراردادی را در شهرداری تهران به عنوان عضو دربرگرفته‌اند تا با ارائه تسهیلات موجبات خانه‌دار شدن آنها را فراهم کنند.
اشخاص غیرمرتبط با شهرداری تهران مسکنی دریافت نکرده‌اند
مشاور شهردار تهران با تأکید بر این که اشخاص غیرمرتبط با شهرداری تهران مسکنی دریافت نکرده‌اند، افزود: ۲۷۶۳۷ نفر در تعاونی‌ها در مراحل مختلف تملک زمین، نازک‌کاری و ... هستند تا مسکن خود را دریافت کنند.
وی ادامه داد: سازمان بازرسی کل کشور وظیفه نظارت بر همه دستگاه‌ها را بر عهده دارد. بر همین اساس شهرداری تهران نیز از این نظارت مستثنی نیست اما تاکنون نامه‌ رسمی از سوی سازمان بازرسی کل کشور به شهرداری تهران ارسال نشده است و تنها کارشناس این سازمان بر اساس چند برگ گزارش سوالاتی را از مسئولین عضو ستاد مسکن شهرداری تهران مطرح کرده است و به دلیل این که فرصت این پاسخگویی اندک بوده، پاسخ آن داده نشده اما این سوالات نباید در رسانه‌ها درج می‌شد.
وی تأکید کرد: ریاست قوه قضاییه نیز در این موضوع تأکید داشته که هنوز این موضوع مورد بررسی قرار نگرفته لذا طرح این مسئله در رسانه‌ها کار درستی نبوده است.
صلاحی به لیستی که در مورد واگذاری املاک به افراد خاص مطرح شده بود، اشاره کرد و افزود: اساسی ۳۳ نفر از آنها کذب محض بوده و الباقی از طریق تعاونی خانه دریافت کرده‌اند. بی‌تردید برای واگذاری‌ها افراد باید عضو تعاونی باشند و این واگذاری‌ها بر اساس مرّ قانون بوده است.
وی در خصوص تعداد مدیرانی که مسکن به آنها واگذار شده است، گفت: ۱۵۰ نفر از مدیران شهرداری تهران در قالب این تعاونی‌ها مسکن دریافت کرده‌اند و در شهرداری تهران تنها مسکن به پرسنل واگذار شده و هیچ‌گونه واحد تجاری یا ملکی به فرد حقیقی یا حقوقی واگذار نشده است.
وی ادامه داد: مسکن‌های واگذار شده به پرسنل شهرداری تهران در منطقه ۱، ۲۲۷ نفر، در منطقه ۲، ۱۵۵۳ نفر، در منطقه ۵، ۳۳۹۷ نفر، در منطقه ۸، ۱۳۵۸ نفر و در منطقه ۲۲، ۹۴۱۶ نفر از تسهیلات مسکن استفاده کرده‌اند.
وی مبنای واگذاری‌ مسکن در تعاونی‌های شهرداری را سنوات و آورده فرد خواند و افزود: تنها افرادی می‌توانند در تعاونی‌های مسکن عضو شوند که ۵ سال از سابقه فعالیت آنها در شهرداری تهران گذشته باشد و قبلاً از تسهیلات مسکن استفاده نکرده باشند.
مشاور شهردار تهران تأکید کرد: شورای شهر در سال ۱۳۸۵ به شهردار تهران اجازه داده بود تا تسهیلات و مسکن برای کارکنان این نهاد ایجاد کند. همچنین تا سال گذشته شورا اجازه داده بود به هر فرد در تعاونی ۲۰ میلیون تومان در عوارض پروانه معافیت داده شود که این رقم برای سال ۱۳۹۵ به ۳۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است.
همچنین زمین برای ساخت مسکن تا سقف ۵۰ درصد تخفیف تنها به تعاونی‌ها واگذار می‌شود. البته این زمین‌ها پس از قیمت‌گذاری کارشناس رسمی دادگستری به تعاونی‌ها واگذار می‌شود که شهرداری برای ارائه تسهیلات جهت خانه‌دار کردن پرسنل، تا سقف ۵۰ درصد تخفیف در نظر می‌گیرد.
صلاحی در خصوص سابقه‌ بازرسی در زمینه‌ واگذاری مسکن به پرسنل توسط سازمان بازرسی گفت: دو سال پیش و در سال ۱۳۹۳، از سوی سازمان بازرسی کل کشور درخواست گزارشی شد که این گزارش توسط شهرداری ارائه شد و مورد تأیید این سازمان قرار گرفت.

وی تأکید کرد: شهرداری تهران آمادگی دارد در هر زمانی در خصوص واگذاری مسکن از سوی نهادهای نظارتی پرسش انجام شود، پاسخگو باشد. در این زمینه هیچ خط قرمزی وجود ندارد و شهرداری نهایت همکاری را با سازمان بازرسی و نهادهای نظارتی انجام خواهد داد. بر همین اساس نیز شهردار تهران دستور داده است با هیئت نظارتی سازمان بازرسی کل کشور همه بخش‌های شهرداری نهایت همکاری را داشته باشند.
وی مرجع تشخیص تخفیفات ارائه شده در خصوص املاک واگذاری شده به تعاونی‌های مسکن شهرداری را ستاد مسکن شهرداری تهران خواند و افزود: در ستاد مسکن شهرداری تهران نماینده تعاونی‌ها و تعدادی از مدیران شهرداری تهران عضو هستند که به تناسب زمین و تعداد اعضای تعاونی این تخفیفات ارائه می‌شود.
وی تأکید کرد: به هیچ‌ عنوان خانه به فرد واگذار نمی‌شود و تنها در برخی موارد خانه‌هایی که در اختیار شهرداری تهران قرار می‌گیرند که بعضاً به عنوان بدهی به شهرداری تهران داده می‌شود در قالب تعاونی‌ها به افراد داده می‌شود. گاهی نیز این خانه‌ها در جریان تملک پروژه‌هایی همانند امام‌علی این خانه‌ها به صورت تهاتر به افراد واگذار می‌شود.
وی ادامه داد: ۴۸۷۳ نفر از پرسنل اتوبوسرانی مسکن خود را دریافت کرده‌اند این در حالی است که بسیاری از افراد جامعه ما در شرایط کنونی نمی‌توانند به صورت یک‌جا پول مسکن را پرداخت کنند. لذا شهرداری تهران نیز وظیفه دارد با پرداخت تسهیلات و در نظر گرفتن تخفیفات ویژه برای پرسنل خود امکان خرید خانه را فراهم کند.
مشاور شهردار تهران تأکید کرد: در ۱۰ سال گذشته انضباط مالی شهرداری تهران، ارتقای چشمگیری داشته و در حال حاضر سالانه ۲ مرتبه کلیه شرکت‌ها و سازمان‌های وابسته به شهرداری تهران حسابرسی می‌شود.
وی ادامه داد: قطعاً مدعی نیستیم که هیچ تخلفی انجام نشده اما اگر تخلفی صورت گرفته باشد با آن برخورد می‌کنیم و اگر جرمی رخ داده باشد باید مجرمین مجازات شوند. بی‌تردید قوه قضاییه مسئول اجرای عدالت در کشور است و شهرداری تهران نیز تابع گزارش نهایی دستگاه قضایی کشور خواهد بود.
در انتهای این گفت‌وگو مجری برنامه ابراز امیدواری کرد، گزارش نهایی قوه قضاییه هرچه سریع‌تر به اطلاع عموم مردم برسد.
اخطار هواشناسی نسبت به آبگرفتگی معابر و طوفانی شدن خزر 

هواشناسی مازندران با انتشار اخطاریه‌ای نسبت به احتمال جاری شدن سیلاب و آبگرفتگی معابر عمومی و همچنین طوفانی شدن دریای خزر طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته جاری هشدار داد.در این اخطاریه که نسخه‌ای از آن در اختیار ایرنا قرار گرفت، آمده است که بر اساس تجزیه و تحلیل آخرین نقشه‌های پیش یابی هواشناسی هوای امروز سه شنبه نیمه ابری با بارش‌های پراکنده در استان مازندران پیش‌بینی می‌شود.بنابر این گزارش، با تقویت تدریجی جریانات خنک و مرطوب شمالی سطح زمین و عبور امواج میانی جو، شاهد تشدید بارندگی و وزش باد نسبتا شدید، کاهش دمای هوا، رعد برق و مواج شدن دریا در 2 روز پایانی این هفته خواهیم بود.هواشناسی مازندران اعلام کرد که در این مدت آبگرفتگی معابر عمومی در برخی مناطق دور از انتظار نیست و در ارتفاعات علاوه بر بارندگی، پدیده مه نیز پیش‌بینی می‌شود.هواشناسی استان نسبت به طوفانی شدن دریای خزر و افزایش خطر شنا و خطر برای صیادان نیز به دنبال تقویب سامانه بارشی و تغییرات جوی هشدار داد.مازندران 338کیلومتر ساحل در دریای خزر دارد و 44فروند قایق کیلکا نیز در حال حاضر مشغول صید این گونه در دریای خزر هستند.براثر طوفان 130 کیلومتری و سیلاب بامداد جمعه (12شهریور) در قائمشهر، آمل و برخی مناطق شهرستان بابل در مازندران به بیش از شش هزار واحد مسکونی خسارت وارد شد.
*
پیش‌بینی وزش باد شدید و گردوخاک برای تهرانی‌ها
مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی ضمن اشاره به جو نسبتا پایدار در غالب نقاط کشور گفت: برای مناطق شرقی کشور در بعضی ساعات وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود."احد وظیفه"، گفت: در غالب نقاط کشور جوی نسبتا پایدار حاکم خواهد بود و بارش پراکنده در سواحل شمالی کشور رخ خواهد داد و همچنین طی سه روز آینده برای مناطق شرقی کشور در بعضی ساعات وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود که در منطقه زابل با گردوخاک همراه خواهد بود."وظیفه" ادامه داد: طی همین مدت به سبب وزش باد شدید برای استانهای ایلام و خوزستان در بعضی ساعات باد و گردوخاک پیش‌بینی می‌شود واز بعدازظهر روز سه شنبه (امروز) جریانات بر روی دریای خزر، شمالی شده و همراهی آن با جریانات ناپایدار تراز میانی جو، سبب ابرناکی، رگبار و رعدوبرق، گاهی وزش باد در استانهای اردبیل، گیلان، مازندران می‌شود.وی بیان کرد: روز چهارشنبه با تقویت جریانات شمالی برروی دریای خزر برای استانهای اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، ارتفاعات البرز، شمال غرب و شمال شرق کشور رگبار و رعدوبرق، گاهی وزش باد شدید و کاهش نسبی دما پیش‌بینی می‌شود. شدت بارش روز چهارشنبه در استانهای گیلان، مازندران و گلستان است و نیز لازم به ذکر است، طی امروز و فردا خلیج فارس و روز چهارشنبه دریای خزر مواج خواهند بود."وظیفه" در پایان درباره وضعیت آسمان تهران اظهار کرد: آسمان تهران امروز صاف تا کمی ابری با حداقل دمای 25 و حداکثر دمای 36 درجه سانتی گراد و روز چهارشنبه آسمان تهران صاف در بعد ازظهر با افزایش ابر، گاهی وزش باد شدید و گرد وخاک با حداقل و حداکثر دمای 34 درجه سانتی گراد پیش‌بینی می‌شود.
*
میزان خسارت طوفان مازندران تا هفته آتی مشخص می‌شود
معاون امورآمادگی ومقابله سازمان مدیریت بحران کشور اعلام کرد: گزارش خسارت طوفان استان مازندران تا هفته آینده مشخص و گزارش آن به هیات دولت ارجاع می‌شود."مرتضی اکبرپور" در گفت وگو با ایرنا، اظهارکرد: هم اکنون تیم‌های کارشناسی در محل‌های حادثه دیده و روستاهای طوفان زده در حال ارزیابی میزان خسارات وارده به بخش‌های مسکن، کشاورزی و یا راه‌ها هستند.وی ادامه داد: تیم‌های کارشناسی ارزیاب موظفند پس از هرحادثه‌ای به مدت یک هفته تا 10 روز، میزان خسارات وارده را ارزیابی و به دستگاه ذی ربط همچون وزارت مسکن، وزارت راه و یا جهاد کشاورزی گزارش دهند.معاون امور آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشوراظهار کرد: با تکمیل گزارشات مربوطه، طبق روال همیشگی قانون مدیریت بحران، تسهیلاتی به خسارت دیدگان اختصاص می‌یابد تا خسارات جبران شود.
طوفان و تندباد شدیدی با سرعت 90 تا 110 کیلومتر بر ثانیه همزمان با سیل و آبگرفتگی جمعه گذشته به صدها واحد مسکونی و تجاری در استان مازندران خسارت وارد کرد.در این حادثه غیر مترقبه 13 شهرستان استان مازندران از قبیل آمل، ساری، بابل، جویبار، بهشهر، سوادکوه، قائمشهر، نور، نوشهر، سوادکوه شمالی، بابلسر، فریدونکنار و چالوس آسیب دیدند.
*
غلظت 66برابری حدمجاز گردوغباردرماهشهر
در پی ورود توده گرد و غبار، میزان آلودگی هوا در ماهشهر در جنوب خوزستان روز گذشته به بیش از 66 برابر حد مجاز رسید.به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان، گرد و غبار از صبح دیروز وارد این استان شده و غلظت آن در برخی شهرها رو به افزایش است.بر اساس این گزارش، در ساعت 13 میزان گرد و غبار در ماهشهر به بیش از 10 هزار میکروگرم بر مترمکعب، سوسنگرد یک هزار و 55 میکروگرم بر مترمکعب، آبادان 771 میکروگرم بر مترمکعب و اهواز 517 میکروگرم بر مترمکعب رسیده است.همچنین در ساعت 12 میزان گرد و غبار در شهرهای ماهشهر بیش از 10 هزار میکروگرم بر مترمکعب، آبادان یک هزار و 121 میکروگرم بر مترمکعب، سوسنگرد 574 میکروگرم بر مترمکعب، اهواز 366 میکروگرم بر مترمکعب و امیدیه 237 میکروگرم بر مترمکعب، بوده است.
استاندارد آلودگی هوا 150میکروگرم بر مترمکعب است.
به گفته کارشناسان محیط زیست، دستگاه‌های سنجش آلودگی هوا توان اندازه گیری گرد و غبار بیش از 10 هزار میکروگرم برمترمکعب را ندارند به همین دلیل حداکثر آماری که اعلام می‌شود این اندازه است.اداره کل هواشناسی خوزستان از شنبه نسبت به وقوع گرد و غبار در خوزستان از روز دوشنبه هشدار داده بود. ستاد مدیریت بحران خوزستان نیز اطلاعیه‌ای برای رعایت نکات ایمنی توسط شهروندان صادر کرده است.بر اساس پیش‌بینی‌ها، گرد و غبار تا چهارشنبه در خوزستان ادامه می‌یابد.