گزیده ها12 فروردین -96

گزیده ها12 فروردین -96
یک اتوبوس لوکس به داخل رودخانه «ماجیدون» در شهر «ایکورودو» ایالت «لاگوس» سقوط کرد و سه نفر از جمله راننده آن جان خود را از دست دادند.
به گزارش ایلنا، 59 نفر سوار بر این اتوبوس بودند که از ایالت «آبیا» به سمت «لاگوس» درنیجریه در حرکت بود. این اتوبوس کل شب در حرکت بود و در ایالت «اِدو» برای سوار کردن مسافران بیشتر توقف داشت. با این وجود، در ساعت 3:30 زمانی که تنها 30 دقیقه تا مقصد خود «لاگوس» فاصله داشت، ناگهان از روی پل «ماجیدون» به داخل رودخانه سقوط کرد.

بعضی از مسافران توانستند با شنا کردن از خطر بگریزند و «آژانس مدیریت اضطراری ایالت لاگوس» به جز سه نفر، بقیه افراد را نجات داد. این تصادف راه‌بندان شدیدی را به دنبال داشت.

«سازمان مدیریت اضطراری ایالت لاگوس» این تصادف را ناشی از سرعت بالا می‌داند. مدیرکل این سازمان گفت: اتوبوس درحالی که سرعت زیادی داشت، از مسیر خود خارج شد و به رودخانه افتاد. از 59 مسافر اتوبوس، 23 نفر دچار جراحت شده‌اند. بعضی از آنها در صحنه تصادف مداوا شدند اما نه نفر را به علت شدت آسیب‌دیدگی، به مراکز درمانی منتقل کردند. سه نفر (دو مرد و یک زن) را از رودخانه بیرون کشیدند که جان خود را از دست داده بودند. اتوبوس را هم به کمک جرثقیل از آب خارج کردند. تحقیقات مقتضی درباره این تصادف انجام خواهد گرفت. به رانندگان توصیه می‌شود به مسائل ایمنی آگاه باشند و از سرعت زیاد در حین رانندگی به‌خصوص در مسافرت‌های شبانه خودداری کنند.

افراد محلی به نقل از راننده گفتند که راننده سعی داشته کنترل خودرو را در دست گیرد اما خودرو از مسیر خارج می‌شود و به رودخانه سقوط می‌کند. بنا به گفته آنها از این گونه تصادفات در این محل زیاد اتفاق می‌افتد.

یک مقام مسؤول از اداره «مدیریت ترافیک ایالت لاگوس» گفت: در این جاده محدودیت سرعت تعیین شده است که همه باید آن را رعایت کنند. برداشت ما از علت این تصادف، بی‌دقتی در رانندگی است. یقیناً سرعت راننده زیاد بوده است، در غیر این صورت امکان نداشت یکی از چراغ‌های راهنمایی و رانندگی از جایش کنده شود. این مورد، خود نشان دهنده سرعت بالای خودرو است.
حسین توفیق – سردبیر هفته‌نامه طنز «توفیق»- 9 فروردین ماه، در حالی از دنیا رفت که از سال 51، تاکنون فعالیت مطبوعاتی نداشت.
محمد سلطانی‌فر – استاد ارتباطات - از دوستان نزدیک توفیق، با تایید این خبر به ایسنا گفت: حسین توفیق متولد ۲۹ تیرماه ۱۳۰۸ بود که دیروز (نهم فروردین ماه) در بیمارستان «فیروزگر» فوت کرد، خواهر او نیز ساعاتی قبل از او از دنیا رفت، او دو فرزند دارد که هر دو آن‌ها در آمریکا به سر می‌برند.

او ادامه داد: مراسم خاکسپاری پیکر این روزنامه نگار فردا (۱۱ فروردین) ساعت ۹ صبح در قطعه نام‌اوران بهشت زهرا برگزار می‌شود و همین جا باید از آقایان حسین انتظامی – معاونت مطبوعات وزارت ارشاد - و سردار طلایی – عضو شورای شهر- که با وجود تعطیلات نوروز هماهنگی‌های لازم را برای خاکسپاری حسین توفیق در این قطعه انجام دادند، تشکر کنم.

سلطانی‌فر درباره شخصیت کاری توفیق اظهار کرد: او شخصیتی مستقل، ملی‌گرا و بدون وابستگی به هیچ سمت و سویی داشت. او عاشق میهن‌اش بود و با وجود اینکه امکان زندگی در آمریکا برای او فراهم بود، هیچ‌گاه حاضر نشد در آن‌جا زندگی کند. او همیشه خندان‌لب و پر از استعاره‌ها و نکته‌های زیبا بود.

این استاد ارتباطات اضافه کرد: توفیق پس از توقیف مجله «توفیق» در سال ۱۳۵۱ فعالیت مطبوعاتی نداشت اما حدود ۵-۶ سال بود که این مجله را دوباره احیا کند که این فرصت دست نداد.

سلطانی‌فر در پایان خاطرنشان کرد: مجله «توفیق» مستقل بود و هیچ سمت و سویی و وابستگی نداشت، اما آنقدر قدرت داشت که هویدا، نخست وزیر وقت بارها سعی در تطمیع عوامل این نشریه داشت و بارها درخواست می‌کرد علیه او مطلبی را منتشر نکنند اما آن‌ها در برابر این موضوع مقاومت می‌کردند.

حسین توفیق که از عوارض عفونت ریه رنج می‌برد،8 روز آخر عمرش را در کما به سر برد.
پیکر خواننده مشهور بریتانیایی که سه‌ماه پیش درگذشت، اجازه دفن گرفت و در مراسم خصوصی به خاک سپرده شد.

به گزارش ایلنا، پس از  سه ماه بررسی، لندن روز چهارشنبه شاهد خاکسپاری خصوصی و بی سروصدای پیکر جرج مایکل بود.

جرج مایکل روز کریسمس درگذشت و خاکسپاری وی در مراسمی بدون حضور رسانه‌ها و در کنار آرامگاه مادرش انجام شد.

این خواننده که متولد ۱۹۶۳ و فرزند پدری مهاجر از یونان و مادری بریتانیایی بود به یکی از رکوردداران فروش موسیقی بریتانیا بدل شد و بیش از ۱۱۵ میلیون صفحه تا زمان درگذشتش در سراسر جهان فروخت.

در گورستان هایگیت که محل دفن مایکل شد، چهره‌های مشهوری چون کارل مارکس فیلسوف، هربرت اسپنسر بیولوژیست، اریک هابسباوم تاریخ‌نگار و مایکل فارادی دانشمند مدفون هستند.

یک بیانیه خانوادگی که در این مورد منتشر شد، اعلام کرد: خانواده و دوستان نزدیک جرج با هم جمع شدند تا در مراسمی خصوصی به پسر و دوست عزیزشان بدرود بگویند.

اوایل این ماه پلیس پس از بررسی مفصل، مرگ مایکل را طبیعی اعلام کرد و گفت نیاز به بررسی‌های بیشتر در این زمینه نیست. این در حالی است که حتی پای پلیس جنایی به این پرونده باز شده بود.
محققان بین‌المللی اعلام کردند: کشورهایی مانند پاکستان،‌ ایران و هند که در کشاورزی به میزان زیادی از آب‌های زیرزمینی استفاده می‌کنند در خطر بحران آب هستند، کمبود آب قیمت مواد غذایی را در آینده به شدت افزایش خواهد داد.

به گزارش فارس به نقل از رویترز، بر اساس محققان بین‌المللی هشدار دادند استفاده از آب زیر زمینی برای تولید محصولات کشاورزی در آینده قیمت محصولات غذایی را به شدت افزایش خواهد داد.

دانشمندان اعلام کردند: کشاورزان استفاده از آب‌های زیرزمینی را برای تولید محصولاتی نظیر برنج، گندم و کتان به شدت افزایش داده‌اند. با وجود این بسیاری از این آب‌هایی که از زیرزمین پمپاژ می‌شود در کشاورزی‌های غیرپایدار استفاده می‌شود و سرعت پمپاژ آب‌های زیرزمینی با سرعت بیشتری نسبت به سال‌های قبل در حال انجام است.

یوشیهیده ودا معاون مدیر برنامه آب در مؤسسه بین‌المللی استرالیا اعلام کرد: میزان پمپاژ آب‌های زیرزمینی به سرعت در حال افزایش است و به ویژه طی 10 تا 20 سال گذشته به واسطه افزایش جمعیت و نیز نیاز به افزایش تولید غذا سرعت بیشتری گرفته است. 

وی همچنین گفت: کاهش کمبود آب در بسیاری از کشاورزی‌های هند، چین و آمریکا مشهود است و می‌تواند تأثیر بسیار زیادی بر محصولات غذایی جهان داشته باشد چرا که بسیاری از این تولیدکنندگان در سطح بین‌المللی تجارت می‌کنند.

محققان طی گزارشی که در «ژورنال نیچر» منتشر شد، اعلام کردند: 11 درصد محصولاتی که برای آبیاری از آب‌های زیرزمینی استفاده می‌کنند در سطوح بین‌المللی صادرات می‌شوند. کشورهایی نظیر پاکستان،‌ایران و هند که از آب‌های زیرزمینی برای تولید محصولاتشان استفاده می‌کنند معمولاً از کمبود آب رنج می‌برند.

ودا همچنین طی مصاحبه‌ای با بنیاد تامسون رویترز اعلام کرد: «برای بسیاری از کشورها استفاده از آب‌های زیرزمینی برای تولید محصول مفهومی ندارد.»، در عین حال خیلی از کشورهای پمپاژ آب را با سرعت بیشتری انجام می‌دهند.

وی همچنین گفت:‌از نظر اقتصادی استفاده غیر پایدار و غیرمنطقی از آب‌های زیرزمینی می‌تواند به افزایش قیمت محصولات غذایی بینجامد چرا که کشورها باید هزینه زیادی را برای تأمین آب محصولاتشان هزینه کنند. استفاده از آب‌های زیرزمینی همچنین می‌تواند به مردم محلی هم آسیب وارد کند چرا که آنها به شدت برای تأمین زندگی خودشان نیازمند آب هستند.

 کارول دالین یک محقق اعلام کرد: خشکسالی‌هایی که طی سال‌های آینده به واسطه تغییرات آب و هوایی توسعه پیدا می‌کند می‌تواند کمبود بیشتر آب را رقم بزند و در تولید و عرضه محصولات غذایی تأثیر جدی داشته باشد.

همچنین دالین بر اساس تحقیقی که در دانشگاه لندن انجام شده اعلام کرد: تولید محصولات کشاورزی همچنان به دلیل کمبود آب بحرانی است و محصولات اساسی نظیر برنج و گندم می‌تواند تأثیر خسارت‌زایی برای تأمین آب داشته باشد. 

وی همچنین هشدار داد: بسیاری از جمعیت جهان اکنون در بحران آب به سر می‌برند که میزان قیمت محصولات غذایی را افزایش خواهد داد مگر اینکه تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان آب را به صورت منطقی استفاده کنند.

ودا همچنین گفت: دولت‌ها باید استفاده از آب‌های زیرزمینی را به شدت کنترل کنند و همچنین روی تکنولوژی آبیاری قطره‌ای سرمایه‌گذاری کنند که این مسئله می‌تواند در کاهش مصرف آب بسیار مؤثر باشد. همچنین بهتر است برای ذخیره طبیعی منابع برای آینده آماده باشند.