نگاهي به ديروزنامه هاي زنجيره اي

نگاهي به ديروزنامه هاي زنجيره اي  11اسفند-95
طبق معمول رایج شوه  سربازجو شریعت نداری کلی وقت زیادی صرف می کند تابطور گزینه برداری مطبوعات رقیب  روز گذشته  را زیر پوشش دیروزنامه انتقادی تهیه کند.


120
کشور را رها کنيد 1+5 را بچسبيد 
    
سرويس سياسي - روزنامه زنجيره اي بهار در حمايت از سياست خارجي متکي به مذاکرات هسته اي دولت يازدهم ضمن حمله به جنبش عدم تعهدها و انتظار از دولت براي اتکاي به اين جنبش و 120 کشور عضو آن نوشت: آيا جنبش عدم تعهد و اعضايش بجز بيانيه هاي بي خاصيت در حمايت از ايران که به معناي واقعي کلمه «کاغذ پاره» بوده است اقدام ديگري انجام مي دادند؟ اين روزنامه در ادامه نوشت: در شرايطي که همه مي دانيم راه حل بسته شدن پرونده هسته اي ايران که بيش از ده سال گريبان کشور را گرفته بود مذاکره با همين کشورهاي 1+5 است آيا منطقي است که وقت خود را صرف مذاکره با کشورهايي کنيم که در اين فرآيند بي تاثيرند؟
    
گفتني است مذاکرات هسته اي دولت يازدهم منتهي به برجام هيچ نتيجه اي نداشته و نه تنها علي رغم ادعاهاي اوليه مبني بر برداشته شدن تحريم ها تحريمي برداشته نشده است بلکه برخي تحريم ها نيز اضافه شده و دورنماي مطلوبي نيز براي برجام تصور نمي شود. با اين وجود دفاع روزنامه هاي زنجيره اي از مذاکرات بي نتيجه هسته اي منتهي به برجام عجيب به نظر مي رسد.
    
    
    
فروشنده، اسکار را مديون ترامپ است
    
يک فيلم با ارائه تصويري تاريک از ايران و فرهنگ ايراني جايزه سياسي اسکار را دريافت کرد و روزنامه هاي زنجيره اي در شماره هاي ديروز خود شادمان به جشن و پايکوبي پرداخته و صفحات نخست خود را به اين موضوع اختصاص دادند.
    
در گزارش ديروز کيهان به اين موضوع پرداخته شد که «اسکار فيلم غيرانگليسي زبان هم به فيلم «فروشنده» يا «مشتري» مي رسد که به سفارش کمپاني «ممنتو» وابسته به اتحاديه اروپا و با سرمايه «انستيتو فيلم دوحه» (متعلق به امير قطر از حاميان تروريست هاي تکفيري) ساخته شده و در موضوع خود، دفاع و مقابله با تجاوز و تعرض به خانه و ناموس در يک جامعه اسلامي را خشونت طلبي و نتيجه سنت هاي عقب افتاده به شمار مي آورد
    
در اين گزارش آمده بود؛ «در اين ميان آنچه برنده شد، همان سفارش اتحاديه اروپايي/قطري بود که فيلمساز ايراني را (خودآگاه يا ناخودآگاه) در قالب نگاه نژادپرستانه و تحقيرگرانه اي قرار داد که توسط مراکز استراتژيک ايالات متحده نسبت به آيين ها و سنت هاي ديني ملت ها (براي پرداختن به موضوع تعرض جنسيتي مبتلابه جامعه خودشان) تئوريزه شده و فراتر از امثال ترامپ و اوباما، سياست هاي خود را از طرق مختلف از جمله جايزه و سفارش و جشنواره و... به اين افراد حقنه مي کند
    
با وجود محتواي غيرارزشي فيلم فروشنده و دليل سياسي اعطاي چنين جايزه اي روزنامه هاي زنجيره اي در شماره هاي ديروز خود به شادماني پرداختند. شرق در نوشتاري به عدم حضور فرهادي در اين نمايش پرداخته و درباره جايزه فوق تاکيد کرد: در تاريخ بي نظير بوده است. پيامي موثر و تحسين برانگيز در دفاع از ملتي که آماج تهديدها و اهانت هايي بوده که سزاوار آن نبوده است. 
    
شرق از محتواي غيرارزشي و به شدت ضداسلامي فيلم فوق نيز جانبداري کرده و مي نويسد: فرهادي در فيلم خود، قصه و داستان به نمايش نمي گذارد؛ زندگي را با همه تناقض هايش به نمايش مي گذارد و بيننده را شريک و درگير معماهاي پيچيده زندگي مي کند و «به تفکر وامي دارد». 
    
روزنامه زنجيره اي قانون نيز به اين جايزه پرداخت و در مقدمه گزارشي مفصل نوشت: «فروشنده»، اسكار گرفت؛ يك خبر سه كلمه اي و كوتاه اما براي بخش بزرگي از مردمان اين سرزمين پر از مفهوم. حالااصغر فرهادي يكي از آن چند كارگردان انگشت شمار است كه دو جايزه اسكار دارد.
    
قانون به اين نکته نپرداخت که چه فايده جايزه اي سياسي و به خاطر لجن مال کردن فرهنگ ايراني که صد بار نيز آن را دريافت کني؟!
    
    
    
بي اعتقاد به مرزهاي فرهنگي
    
اين روزنامه در يک گزارش ديگر نوشت: فرهادي، پيش از اين بارها در فيلم هايش نشان داده بود كه به مرز، به جهاني كه مرزها آدم ها را در آن اسير كرده اند باور ندارد و اين بار حتي با انتخاب شايسته دو نماينده اش در مراسم نشان دادكه اين مرزها راهي ست براي اينكه افراطيون در تمام جهان ملت ها را در آن به بند بكشند.
    
بر اساس آن چه قانون نوشته است فرهادي به مرزها باور ندارد و هر چند منظور نويسنده گزارش روزنامه زنجيره اي قانون مرزهاي جهاني است ولي مرزهاي عقيدتي را نيز بر اساس محتواي فيلم هاي اين کارگردان دربر مي گيرد، فرهادي به مرزهاي عقيدتي و ارزشي و آن چه را که يک مسلمان دين مدار را از ديگران جدا مي سازد نيز اعتقادي ندارد و اين مرز ناپذيري چه افتخاري مي تواند داشته باشد؟! 
    
    
    
حق اظهارنظر نداريد!
    
از سوي ديگر روزنامه زنجيره اي آفتاب يزد بخش عظيمي از صفحه نخست خود را به فرهادي و جايزه سياسي او اختصاص داد و در گزارشي با عنوان «ديپلماسي فرهنگي» به نقل از يک عضو فراکسيون اميد مجلس نيز نوشت: سليقه ها و نگاه هاي متفاوتي در جامعه ايراني وجود دارد. ممکن است برخي افراد به لحاظ سياسي، نگاه اصغر فرهادي را نپذيرند. بعضي هم به خاطر مسائل اجتماعي با آن مخالف باشند. به هر حال اين يک واقعيت است که هم در عرصه بين المللي وجود دارد و هم در عرصه داخلي. از طرفي هم زبان هنر زباني نيست که هر کسي بخواهد درباره آن قضاوت کند.
    
آفتاب يزد در نوشتاري ديگر نيز فروشنده را نماينده سينماي مستقل ايران خوانده و افزود: اسکار فروشنده اصغر فرهادي، اسکار سينماي مستقل ايران بود. سينمايي که چند سالي مي شود در ايران جوانه زده و توانسته علي رغم سايه سنگين سينماي دولتي به بالندگي تحسين برانگيزي برسد.
    
اين که روزنامه هاي زنجيره اي منتقدين را از سخن گفتن بازمي دارند و به صراحت تاکيد مي کنند که کسي حق سخن گفتن در اين زمينه را ندارد جز آن که زبان به مدح و تمجيد بگشايد جاي تعجب نيست چرا که مدعيان اصلاحات در ماه گذشته از طرحي رونمايي کردند که شش ماه تا دو سال زندان هزينه اي است که يک نفر بايستي بابت يک سوال بپردازد!
    
آرمان نيز بدون اشاره به محتواي ضدارزشي و ضدفرهنگ ايراني فيلم فروشنده به سياسي بودن جايزه فوق اذعان و اين تيتر را براي گزارش خود انتخاب کرد « هم صدايي جهان با ايران در محكوميت ترامپ».
    
اين گزارش به صراحت اسکار فروشنده را مديون ترامپ مي داند، جايزه اي که به نيات سياسي به فرهادي داده شده است.
    
    
    
اختلاف در کابينه زنجيره اي ها را به تکاپو انداخت
    
اختلاف وزراي صنعت و اقتصاد موضوع يکي از گزارش هاي روزنامه زنجيره اي شرق روز سه شنبه بود. شرق در اين زمينه نوشت: «پنجره واحد»؛ قرار بود محل وحدت اطلاعات باشد، اما از همان اول كه حرفش بود، شد محل اختلاف دو وزير. محمدرضا نعمت زاده، وزير صنعت، معدن و تجارت همواره به دنبال آن بود كه اين اقدام ملي را به نام خود و در لواي سازمان توسعه تجارت ثبت كند، اما مسعود كرباسيان، رئيس گمرك ايران و معاون علي طيب نيا، وزير امور اقتصادي و دارايي، پيش دستي كرد و «پنجره واحد» را به نام خود ثبت كرد.
    
به نظر مي رسد با نزديک شدن به انتخابات دامنه اختلافات موجود در دولت بيشتر خود را نشان داده و روزنامه هاي زنجيره اي و مدعيان اصلاحات که از اين دعوا به فکر کاسبي هاي سياسي خود هستند و سهم خود را مي خواهند گزارش هاي متعددي در اين راستا منتشر خواهند کرد، بايد منتظر ماند و ديد اين اختلافات به سرانجامي منتهي خواهد شد.
    
    
    
گراي اشتباه به رئيس جمهور
    
روزنامه زنجيره اي قانون در شماره ديروز به سفر اخير رئيس جمهور به خوزستان و بهره برداري از چند طرح در اين استان به دست روحاني پرداخت و نوشت: پنجشنبه هفته گذشته و در جريان سفر رئيس جمهور به اهواز، مراحل اجرايي طرحي به نام آماك مورد بازديد حسن روحاني قرار گرفت كه بنا به ادعاي رئيس سازمان محيط زيست، مي تواند هواي اهواز را بهبود بخشد.
    
در ادامه اين گزارش آمده است: اين در حالي است كه نگاهي به گزارش هاي منتشر شده در طول سال هاي گذشته نشان مي دهد، اين طرح با هدف ايجاد ارزش افزوده از ميادين نفتي در دستور كار شركت ملي نفت قرار گرفته و سرمايه گذاران و بخش خصوصي نيز از اين طرح اقتصادي نهايت استقبال را كرده اند. در واقع اين طرح بيش از آنكه درماني براي درد آلودگي خوزستان باشد ، به نفع بخش خصوصي و اقتصاد كشور است.
    
    
    
تير خلاص وزارت جهاد کشاورزي به توليد داخلي
    
روزنامه قانون در شماره ديروز خود در گزارشي به قيمت ها در آستانه عيد پرداخت و نوشت: متاسفانه وزارت جهاد کشاورزي به جاي خريد و ذخيره به موقع مرکبات، با واردات، تير خلاص را به توليد داخلي زده است. سازمان تعاون روستايي، مباشر خريد و ذخيره به موقع مرکبات است، اما به علت کمبود نقدينگي به موقع اين کار را انجام نداده است. هم اكنون بخش خصوصي 150 تا 200 هزار تن مرکبات را خريداري كرده است و در سردخانه هاي مازندران نگه داري مي کند و دولت مي تواند به جاي واردات از اين ذخيره استفاده کند. سياست دولت در پايان امسال در جهت افزايش واردات است، به اين صورت كه تعرفه واردات برنج، گوشت، کره و حبوبات هم به 5 درصد کاهش يافته است.
    
    
    
بايد ارکان قدرت ايران را به شرخرها بفروشيم!
    
آفتاب يزد همچنين در مطلبي با عنوان «اهميت سرمايه گذاري خارجي» نوشت: «تحريم هاي هسته اي تنها يکي از موانع جذب سرمايه خارجي بود و برجام تنها بخشي از مشکلات را حل کرد. حتي پيش از برجام سرمايه چنداني را جذب نکرده بوديم و فرار سرمايه به کشورهاي حاشيه جنوبي خليج فارس شاهد اين مدعاست. به صراحت بايد گفت سرنوشت سرمايه گذاري مستقيم خارجي در ايران مانند بسياري از امور ديگر به چگونگي تحولات سياسي داخلي و مهم تر از آن تعامل با ساير کشورهاي جهان گره خورده است».
    
گفتني است دو گروه «سهل انديش» و «ماموريت دار»، «ارکان قدرت» جمهوري اسلامي ايران را «مايه دردسر و مزاحمت» براي ملت جا مي زنند که بايد به قيمت ارزان به شرخرها فروخت و از شرشان خلاص شد. برنامه هسته اي به عنوان نوک کوه يخ رشد علمي و فني در کشور، جزو اولين اهداف قدرت هاي انحصارطلب غربي بود که با همين مغالطه بر زبان غربگرايان نيز جاري شد؛ مبني بر اينکه با اين همه دردسر فشار و تحريم، برنامه هسته اي مي خواهيم چه کنيم؟! آمريکا و غرب پس از آن، بلافاصله سراغ نفوذ منطقه اي، برنامه موشکي، نهادهاي اقتدار نظام و حوزه هاي خودکفايي علمي و اقتصادي ايران رفتند. اين منطق که با هر فشار و تهديد خارجي، بخشي از ارکان قدرت خود را واگذار يا اوراق و تعطيل کنيم، خلع قدرت ملي در برابر دشمنان وحشي ملت ها را در دستور کار خود دارد. از سوي ديگر بنابر گزارش رسمي آنکتاد، سرمايه گذاري خارجي در ايران در نخستين سال بعد از برجام نه تنها رشد نداشته بلکه با کاهش 2/7 درصدي به دو ميليارد و پنجاه ميليون دلار رسيده که در يک دهه گذشته بي سابقه بوده است. 
    
    
    
انتقاد تند وزير صنعت از بانک ها
    
همچنين روزنامه آرمان در گزارشي به وضعيت نامطلوب بانک هاي کشور پرداخت و به نقل از وزير صنعت نوشت: در همه جاي دنيا بانک ها بر اساس خدمات ارائه شده سود مي گيرند اما ما مي خواهيم از طريق نزول خواري و دريافت بهره کار را پيش ببريم و به همين دليل نيز کارمان برکت ندارد.
    
نعمت زاده در ادامه گفته است: متاسفانه با توجه به شرايطي که وجود دارد، هيچ وقت تلاش هايمان به جايي نمي رسد چرا که کار از پايه دچار مشکل است. به طور مثال ال سي را که يک روزه مي توان باز کرد، يک سال طول مي کشد و به همين دليل بهره وري سرمايه پايين مي آيد.