گزیده ها قسمت چهارم

    گزیده ها قسمت چهارم   11  اسفند - 95

درگيري در شوراي شهر بابل و تكذيب چاقوكشي
عضو کميسيون فرهنگ، هنر، تحقيق و پژوهش شوراي شهر بابل علت اصلي درگيري در شوراي شهر بابل را سياست هاي اتخاذ شده از سوي شهردار اين شهر اعلام کرد.
    
محمدحسين منصف اختلاف نظر بر روي مسائل و منافع مردم در نهادهاي مردمي مانند شوراي اسلامي را امري طبيعي دانست و در تشريح ماجرا و اختلاف رخ داده در جلسه يک شنبه هفته جاري شوراي شهر بابل گفت: معمولاً براي پرداخت عوارض نوسازي و کميسيون براي ساخت وسازهاي شهري ۲۸ يا ۳۶ ماه مهلت داده مي شود و در قالب اقساط اين عوارض دريافت مي شود اما شهرداري بابل فرصت شش تا ۱۲ ماه را براي اين کار در نظر گرفته است و اين امر سبب فراري شدن سرمايه گذاران مي شود.
    
منصف يادآور شد: ماجرا ازاين قرار است که يک سرمايه گذار قصد افتتاح نمايندگي مربوط به خودرو را در شهر داشته که بدهي به شهرداري دارد و براي پرداخت بدهي نيز داراي مهلت بوده است اما شهرداري بابل، اقدام به نصب بنري در جلوي ساختمان مربوط به نمايندگي مي کند که در آن درج شده بود، اين واحد به شهرداري بدهي دارد.
    
وي يادآور شد: سرمايه گذار اين پروژه قبل از جلسه شوراي شهر به صحن شورا آمد و از اين اقدام شهرداري انتقاد و گله کرد و رئيس شوراي شهر بابل نيز اين اقدام شهردار را نادرست اعلام کرد که عضو ديگر شورا به دفاع از شهردار پرداخت و عليه عضو ديگر شورا مطالبي بيان کرد.
    
عضو شوراي شهر بابيان اينکه بين دو عضو شورا يک برخورد فيزيکي ايجاد شد از برخي خبرها مبني بر پرتاب چاقو به سوي عضو شورا و بيهوشي عضو ديگر را نادرست دانست و گفت: چنين چيزي صحت ندارد و هيچ مصدوميت يا بيهوشي در کار نبوده است.
    
منصف بابيان اينکه متاسفانه يک عضو شورا در مصاحبه اي از پرتاب چاقو و بيهوشي عضو شورا و انتقال وي به بيمارستان صحبت کرده که نادرست است گفت: بايد مسائل داخل شورا به صورت داخلي حل شود و پرونده سازي در آستانه انتخابات صحيح نيست.
    
وي ادامه داد: صرف يک اختلاف و درگيري در شورا نبايد براي هم پرونده سازي کرده و سعي بر حذف رقيب در آستانه انتخابات شورا کنيم.
گرد و خاک و آلودگی در راه خوزستان 
مدیر کل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی ضمن اشاره به افزایش آلاینده‌های جوّی در شهرهای صنعتی و پر جمعیت، از وقوع گرد و خاک در خوزستان از امروز خبر داد.
"
احد وظیفه" در گفت‌و‌گویی اظهار کرد: براساس تحلیل آخرین داده‌ها و نقشه‌های پیش یابی هواشناسی، امروز چهارشنبه جوی نسبتا پایدار در اکثر مناطق کشور حاکم است و انباشت آلاینده‌های جوّی در شهرهای صنعتی و پر جمعیت پیش‌بینی می‌شود.
وی با بیان اینکه از اوایل روز پنجشنبه (12 اسفند)، سامانه بارشی از غرب وارد کشور می‌شود، افزود: این سامانه به تدریج در غرب، شمال غرب و جنوب غرب کشور سبب بارش باران و وزش باد، در مناطق مرتفع بارش برف و در مناطق جنوبی رعد و برق می‌شود.
مدیر کل پیش‌بینی و هشدارسریع سازمان هواشناسی گفت: از اواخر امروز طی روز پنجشنبه(فردا) با توجه به افزایش سرعت وزش باد بر روی خوزستان، عراق و شرق عربستان و شکل‌گیری توده‌های گرد و خاک، در مناطقی از جنوب غرب و غرب کشور کاهش دید افقی و کیفیت هوا پیش‌بینی بینی می‌شود.
"
وظیفه" در مورد وضعیت جوی استان تهران اظهار کرد: آسمان تهران امروز (11 اسفند)، صاف همراه با غبار محلی با بیشینه و کمینه دمای 17 و 7 درجه سانتی‌گراد و در روز پنجشنبه (12 اسفند)، قسمتی ابری همراه با غبارمحلی، در بعدازظهر افزایش ابر با احتمال بارش پراکنده، گاهی وزش باد با بیشینه و کمینه دمای 16 و 7 درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.
*
مه غلیظ و کاهش دید در محورهای سه استان
رئیس پلیس مرکز کنترل ترافیک راه‌های کشور از ترافیک صبحگاهی در مبادی ورودی شهرها خبر داد و گفت: در محورهای سه استان شاهد پدیده مه گرفتگی هستیم.
سرهنگ "رحمانی" اظهار داشت: طبق آخرین گزارش‌های دریافتی از مرکز کنترل ترافیک راه‌های کشور، در باند جنوبی آزادراه کرج - تهران از پل فردیس تا پل کلاک و گرمدره و باند جنوبی آزادراه کرج - قزوین از پل استاندارد تا پل فردیس ترافیک نیمه سنگین گزارش شده است.
وی در ادامه افزود:‌ بر همین اساس در سایر جاده‌ها و معابر کشور وضعیت ترافیکی عادی و روان گزارش شده است.
رئیس پلیس مرکز کنترل ترافیک راه‌های کشور در پایان گفت: در استان‌ آذربایجان غربی محور قوشچی، خراسان رضوی محورهای باغچه - تربت حیدریه و باغچه - نیشابور، خراسان شمالی محور بجنورد - آشخانه مه غلیظ و کاهش دید و در سایر راه‌ها و محورهای مواصلاتی کشور وضعیت جوی آرام گزارش شده است.
*
هوای تهران «سالم» است
مرکز پایش آلودگی هوای محیط‌زیست استان تهران، شاخص آلودگی هوای پایتخت را 88 و در وضعیت «سالم» اعلام کرد.
"
محمد رستگاری" معاون پایش و نظارت اداره کل محیط‌زیست استان تهران گفت: وضعیت کیفی هوای تهران در 24 ساعت گذشته منتهی به ساعت 11 مورخ دهم اسفند 95 در وضعیت «سالم» بوده است.
وی افزود: در این بازه زمانی وضعیت آلاینده منواکسیدکربن پاک (42)، ازن پاک (36)، دی اکسید نیتروژن سالم (81)، دی اکسید گوگرد پاک (23)، ذرات معلق با قطر کمتر از 10 میکرون سالم (61) و ذرات معلق با قطر کمتر از 2.5 میکرون سالم(88) بوده است.
دستگیری سه زن طلا دزد
مرکز اطلاع رسانی پلیس آگاهی از شناسایی و دستگیری سه زن که اقدام به سرقت انواع جواهرآلات به شیوه کش روی از طلافروشی‌های کشور می‌کردند، خبر داد
در 16 آبان سالجاری مالک یک طلافروشی در منطقه تهرانپارس – خیابان 131 با مراجعه به کلانتری 144 جوادیه تهرانپارس به ماموران اعلام کرد که زنی حدودا 35-30 ساله به بهانه خرید طلاجات وارد مغازه‌اش شده و در ادامه یک رشته دستبند طلا را سرقت کرده است.
با تشکیل پرونده مقدماتی با موضوع سرقت به شیوه کش روی و به دستور دادیار شعبه اول دادسرای ناحیه 34 تهران، پرونده برای رسیدگی دراختیار اداره هفدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت.
صاحب طلافروشی به کارآگاهان گفت: ساعت 21 زنی به بهانه خرید طلاجات وارد طلافروشی شد و با استفاده از غفلت من یک رشته دستبند مثلثی به ارزش 2 میلیون تومان سرقت کرد و بلافاصله از محل متواری شد.
کارآگاهان اداره هفدهم پلیس آگاهی با بهره گیری از تصاویر دوربین‌های مداربسته مغازه طلافروشی موفق به شناسایی یکی از مجرمان زن سابقه‌دار در زمینه کش روی بنام «سالومه» (متولد 1363) شدند که از سال 1388 بارها به اتهام کش روی و ارتکاب دیگر جرایم دستگیر و روانه زندان شده است.
کارآگاهان به آخرین محل سکونت سالومه در منطقه خاوران مراجعه و مشخص شد که وی سال گذشته و پس از آزادی از زندان اقدام به جابجایی مخفیگاه خود کرده است.
براساس این گزارش با انجام اقدامات ویژه پلیسی، کارآگاهان آخرین مخفیگاه سالومه را در خیابان پرستار شناسایی و در 13 آذر وی دستگیر شد.
با وجود دستگیری سالومه و اعتراف صریح وی به سرقت‌های کش روی از مغازه‌های طلافروشی سطح شهر تهران و شناسایی تعدادی از محل‌های سرقت در مناطق خانی آباد، شمیران نو، بازارچه شاپور و میدان خراسان اما همچنان پرونده‌های مشابه دیگری با موضوع سرقت‌های کش روی توسط سارقان زن به اداره هفدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ ارجاع شد.
*
شناسایی خواهر و خواهرشوهر «سالومه»
با طرح شکایت‌های جدید با موضوع سرقت‌های کش روی این بار توسط 2 سارق زن از طلافروشی‌های سطح شهر تهران، کارآگاهان اداره هفدهم پلیس آگاهی بار دیگر با بررسی تصاویر دوربین‌های مداربسته طلافروشی‌های محل سرقت‌های جدید موفق به شناسایی تصویر2 زن حدودا 40-35 ساله‌ای شدند که به صورت بسیار ماهرانه‌ای اقدام به سرقت طلاجات از مغازه‌های طلافروشی کرده بودند.
با بهره گیری از تصاویر بدست آمده از دوربین‌های مداربسته طلافروشی‌ها و بانک اطلاعات مجرمان سابقه‌دار پلیس آگاهی، تصویر خواهر کوچکتر سالومه بنام «سحر» (متولد 1364) به عنوان یکی از مجرمان سابقه‌دار در زمینه کش روی شناسایی شد؛ بررسی سوابق سحر نشان داد که او از سال 1377 تاکنون بارها به اتهام سرقت به شیوه کش روی از طلافروشی دستگیر و روانه زندان شده است.
براساس این گزارش، با شناسایی سحر به عنوان دیگر سارق مغازه‌های طلافروشی سطح شهر تهران و به منظور شناسایی تصویر همدست سحر که در سرقت‌ها او را همراهی کرده بود، تحقیقات از سالومه در این خصوص در دستور کار کارآگاهان قرار گرفت؛ سالومه که مدعی اطلاع نداشتن از جرایم ارتکابی خواهرش شده بود پس از مشاهده تصاویر و مستندات ارائه شده در خصوص ارتکاب دهها فقره کش روی توسط خواهرش و همراهی یک خانم با وی، خواهرشوهر خودش بنام «نگار» (متولد 1357) را به عنوان همدست خواهرش معرفی کرد.
کارآگاهان با بهره گیری از اطلاعات بدست آمده در خصوص مخفیگاه سحر و نگار در منطقه پیروزی، به این منطقه مراجعه و ضمن شناسایی مخفیگاه سحر و نگار در تحقیقات پلیسی اطلاع پیدا کردند که آنها پس از اطلاع از خبر دستگیری سالومه بلافاصله اقدام به جابجایی مخفیگاه خود کردند؛ اقدامات پلیسی برای شناسایی آخرین مخفیگاه این 2 سارق زن همچنان در دستور کار کارآگاهان قرار داشت تا سرانجام آخرین مخفیگاه آنها در منطقه عبدل آباد شناسایی و این 2 سارق در دهم بهمن دستگیر و به اداره هفدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ منتقل شدند.
با بررسی پرونده‌های مشابه با موضوع سرقت به شیوه کش روی و همچنین اعتراف صریح متهمین به دهها فقره کش روی از مغازه‌های طلافروشی در مناطق مختلف شهر تهران، دهها محل سرقت در خیابان نبرد، میدان رهبر، شکوفه، خانی آباد، شمیران نو، امامزاده حسن، بازارچه شاپور، افسریه، میدان خراسان، مینی سیتی، اسلامشهر، فلاح، شهرری، دولت آباد، پاکدشت، ورامین، سرسبیل، امام حسین، رودکی و... شناسایی شد؛ در این میان تعدادی از محل‌های سرقت متعلق به تعدادی از صاحبان طلافروشی‌ها بود که متهمین به سرقت طلاجات از طلافروشی آنها اعتراف کرده اما آنها تاکنون اقدامی به طرح شکایت نکرده بودند.
سرهنگ کارآگاه «داود فرد» معاون مبارزه با سرقت‌های خاص پلیس آگاهی تهران بزرگ، در مورد این خبر گفت: در ادامه تحقیقات برای شناسایی سایر جرایم ارتکابی، هر سه متهم به سرقت‌های مشابه در سایر شهرهای کشور همچون رامسر، اراک، قم وبویژه شهرهای حاشیه تهران نیز اعتراف داشته‌اند.
وی افزود: با عنایت به شناسایی دهها محل سرقت در تهران، اعتراف صریح متهمان به دهها فقره سرقت در تمامی مناطق شهر تهران و همچنین سایر شهرهای کشور و به منظور شناسایی دیگر شکات و مالباختگان احتمالی، دستور انتشار بدون پوشش تصاویر هر سه متهم از سوی مقام قضایی شعبه اول دادیاری دادسرای ناحیه 34 تهران صادر شده است.
سرهنگ «داودفرد» ادامه داد: از کلیه شکات و مالباختگان بویژه صاحبان طلافروشی‌هایی که بدین شیوه و شگرد مورد سرقت گرفته و موفق به شناسایی تصاویر این سه متهم حرفه‌ای شدند دعوت می‌شود تا برای طرح و پیگیری شکایات خود به نشانی اداره هفدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ در خیابان وحدت اسلامی مراجعه کنند.
طرح جمع‌آوری خرده‌فروشان از ۲۰ اسفند آغاز می‌شود اما عمده موادفروشان دیگر سر گذرها پرسه نمی‌زنند.

به گزارش روزنامه جام جم، «چشم‌هایی مثل عقاب، گوش‌هایی همچون خفاش و پنجه‌هایی به قدرت شیر، بازار اعتیاد را می‌پاید. در این بازار، هدف جلب رضایت مشتری است حتی به قیمت به زحمت افتادن ساقی‌ها، رفتن‌شان به در خانه مردم و ۲۴ ساعته آنلاین بودنشان. حالا که دنیایی از اطلاعات و امکانات فقط با یک گوشی همراه و یک کلیک در دسترس است موادفروشی هم آسان‌تر از قبل شده.

حالا دیگر ساقی لزوما آن فرد علاف توی پارک‌ها، خرابه‌ها یا پاتوق‌ها نیست که یواشکی پولی بگیرد و جنسی کف دستی بگذارد. موادفروش حالا دیگر حتما آن پیرزن گوژپشت با ظاهری غلط‌انداز نیست که تا چشم رهگذران را دور دید بسته‌ای کوچک را به دست مشتری بدهد و قلنبه‌ای پول را توی کیف دستی‌اش بچپاند. موادفروش امروز دیگر لزوما حتی کسی نیست که گلوله‌ای تریاک یا مشتی هروئین را لای شمشادهای حاشیه خیابان و جاخالی‌های کیوسک‌های تلفن جاساز کند، چون مشتری قرن بیست‌ویکمی لابد ساقی قرن بیست‌ویکمی هم می‌خواهد!

شگردهایی برای آسان شدن اعتیاد
پسر توی زیرزمین خانه زندانی بود، می‌خواستند دستش به مواد نرسد و ترک کند. پسر اما به حبس خانگی‌اش اعتراض نداشت، اصلا سرخوش و شاد بود. پدر ردش را که زد فهمید در زیرزمینِ قفل زده مشغول دود کردن مواد است، پیگیرتر که شد رسید به گوشی تلفن همراه، به بسته اینترنتی پسرش که کمک کرد با ساقی ارتباط بگیرد، پول مواد را برایش کارت به کارت کند و مواد را پشت پنجره زیرزمین تحویل بگیرد.

دکتر محمد عبدخدا، کارشناس و محقق حوزه اعتیاد درگفت‌وگو با جام‌ جم وقتی در حال مرور شگردهای جدید خرده‌فروشان مواد بود به این سرگذشت واقعی اشاره کرد. او می‌گوید حالا که همه‌ چیز دیجیتال و آنلاین شده، کارهایی مثل ایستادن در چهارراه‌ها و فروش تابلو و علنی مواد هم در حال از مد افتادن است و هر چه سطح اجتماعی مشتری‌ها بالاتر می‌رود و نوع مواد مصرفی گران‌تر می‌شود، معامله چهره به چهره میان مشتری و ساقی نیز کمتر و کمتر می‌شود.

دکتر سیامک دانیالی، کارشناس اعتیاد نیز از موادفروشانی اسم می‌برد که بی‌محابا تا در خانه مردم می‌آیند و همچون یک پیک رستوران، مواد را دست مشتری می‌دهند، انگار که یک پیتزا، مرغ سوخاری یا ساندویچ سفارش داده است.

فضای مجازی پاک شده؟
سایت‌های اینترنتی متخلف از یک سو فیلتر می‌شوند و از سوی دیگر خلق می‌شوند. همین است که سایت‌های فروشنده مواد هنوز فعال‌اند. البته این رصدهای دائمی و فیلترشدن‌های همیشگی، این سایت‌ها را محتاط‌تر از قبل کرده و خلاقیت گردانندگانش را در فروشِ رمزی مواد بالا برده، آن قدر که فقط باید حرفه‌ای باشی تا پست‌های مخصوص فروش مواد در این سایت‌ها را بفهمی.

در سایت «د» نوشته‌اند «۳۰ گاری فضایی»، بعد هم اضافه کرده‌اند «شکستنی». دو اصطلاح گنگ که بعد از تماس معلوم شد اولی مربوط به فروش حشیش است و دومی مربوط به شیشه.

جمع‌آوری خرده‌فروشان، تاثیر کم، زحمت زیاد
مافیای مواد مخدر در جهان همیشه چند قدم از دولت‌ها و نهادهای مقابله‌ای جلوتر است و این قاعده جهانی شامل حال کشورمان نیز می‌شود. چرخه فروش مواد و گردش مالی میلیارد دلاری این بازار به همین علت است که هیچ‌گاه متوقف نمی‌شود و خرده فروشان مواد که پیشانی این مافیا هستند هرگز قلع و قمع نمی‌شوند.

با این حال طبق اعلام وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر برای چند صدمین بار در سال‌های اخیر قرار است از۲۰ اسفند طرح جمع‌آوری معتادان متجاهر و خرده‌فروشان در ۱۲ استان کشور اجرا شود؛ طرحی که میزان ثمربخشی‌اش را از هم‌اکنون می‌توان ناچیز ارزیابی کرد.

دکتر سیامک دانیالی به عنوان کارشناس این حوزه نیز معتقد است طرح جمع‌آوری خرده‌فروشان در واقع مبارزه با تقاضاست که روش کارآمدی نیست و هدف اصلی که به حداقل رساندن دسترسی به مواد است را محقق نمی‌کند. دکتر محمد عبدخدا نیز می‌گوید این طرح‌های مقابله‌ای فقط باعث گران شدن مقطعی مواد می‌شود و نتیجه موثری ندارد.

مافیای موادمخدر، قاچاقچیان دانه‌درشت و بعد هم خرده‌فروشان مواد که بر سر یک آخور تغذیه می‌شوند هرگز اجازه نمی‌دهند بازار از دستشان خارج شود. بنابراین اگر طرح‌های ضربتی حتی طرح‌های چندماهه جمع‌آوری اجرا شود، خرده‌فروشان به اتکای قوه خلاقه‌شان راهی برای نگه‌داشتن بازار پیدا می‌کنند و شاید حتی تعداد بیشتری از آنها از پاتوق‌های سنتی موادفروشی به سایت‌های اینترنتی و شبکه‌های اجتماعی کوچ کنند