تمایل دولت به گرانی دلار/ متولیان بازار ارز باید بازخواست شوند


تمایل دولت به گرانی دلار/ متولیان بازار ارز باید بازخواست شوند  13 فروردین – 97
بالاخره دولت بایداز یک طریقی کسری بودجه اشر ا جبران کند . یاازطریق گران کردن آب وبرق وتلفن وبنزین وافزایش مالیات و... میب اشد یا گران کردن ارز ودولار وطلا می باشد.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس با بیان اینکه دولت تمایل دارد تا کسری بودجه خود را از طریق افزایش قیمت ارز جبران کند گفت: اظهارات رئیس کل بانک مرکزی آسیب  جدی به اقتصاد کشور وارد کرده است.

تمایل دولت به گرانی دلار/ متولیان بازار ارز باید بازخواست شوند
جبار کوچکی نژاد در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با بیان اینکه دولت تمایل دارد تا کسری بودجه خود را از طریق افزایش قیمت ارز جبران کند، گفت: در اواخر سال 96 هم افزایش قیمت ارز رخ داد  و دولت اقدام موثری  در این خصوص انجام نداد و این موضوع موجب نگرانی نمایندگان شده است.
وی گفت: اختلاف 1500 تومانی فروش ارز در بازار با قیمت تعیین شده  در قانون بودجه میتواند کسری بودجه دولت را جبران کند اما از طرفی آسیبهای جدی نیز به تولید وارد میکند.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه 97تاکید کرد،  هرچند برخی معتقدند افزایش نرخ ارز منجر به رونق صادرات میشود اما نباید این نکته را فراموش کرد که قسمت مهمی از صادرات کشور مبتنی بر خام فروشی است. این در حالی است که وقتی تولید کننده مواد اولیه را با قیمت 5000 تومان وارد میکند محصول نهایی نیز با افزایش قیمت مواجه شده و این امر باعث بازگشت رکود و تورم می‌شود.
وی افزود، این روش باعث تعمیق رکود در کشور شده و ظاهرا دولت متوجه  تبعات تصمیمات خود نیست. دولت باید تلاش کند تا به بازار ارز ثبات ببخشد ولی متاسفانه این عزم در بازار ارز کشور دیده نمیشود.
این نماینده مجلس گفت: به اعتقاد ما اظهارات رئیس کل بانک مرکزی آسیب  جدی به اقتصاد ایران وارد کرده است، هنوز تبعات مصاحبه های ایشان در خصوص موسسات بانکی فراموش نشده و متاسفانه کسی ایشان را مورد بازخواست قرار نداد. امیدواریم این روند با سوال از روحانی اجرایی شود.
کوچکی نژاد ادامه داد، به زعم بنده تلاظم بازار ارز، هم  به تولید آسیب میرساند و هم موجب بازگشت رکود و تورم میشود. گران شدن قیمت ارز منجر به افزایش قیمت مواد اولیه واردتی شده و به این ترتیب با  افزایش قیمت محصول نهایی عرضه با قیمت بالاتری انجام شده و مصرف کننده در سطح پایین تری از قدرت خرید قرار دارد تمایلی به خرید محصول نداشته و به این ترتیب بار دیگر با بحران تقاضا رو به رو خواهیم شد.