گزیده ها قسمت هشتم 22 فروردین - 97
حاجیدلیگانی:
نماینده مردم شاهین شهر گفت: پنجشنبه گذشته در سعدآباد جلسهای برگزار شده و برای شورای شهر تهران خط و نشان کشیدهاند که چه کسی شهردار شود.
به گزارش ایسنا، حسینعلی حاجی دلیگانی در اخطار قانون اساسی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس گفت: مسئولین مجلس که در راس آن هم رئیس مجلس است وظیفه تعیین تکلیف موسسات مالی را بر عهده دارند، درواقع هر سه قوه مسئولیت دارند به این مسئله که بخشی از مردم گرفتار آن هستند رسیدگی کنند. ما هیچ گزارشی نداریم که در دو ماه گذشته چه اقداماتی انجام شده است. این در حالی است که بسیاری از سپرده گذاران تعیین تکلیف نشدهاند.
وی افزود: اصولا یک حالتی پیدا شده که ما ضعفهایی که در مدیریت متوجه کارکرد خودمان است را متوجه اصل نظام می کنیم. چرا مطالباتی که ما باید پاسخگو باشیم برعهده رهبری می گذاریم؟ در حالیکه برعهده خودمان است. چرا انتظارات مردم را خودمان پاسخگو نباشیم؟به نوعی رفتار می کنیم که بخواهیم حضرت آقا در تمامی امور کشور ورود کنند. پس قوا چه کار می کنند؟ یک بار دیگر اصل ۱۱۳ را مطالعه کنیم و ببینیم مسئول اجرای قانون اساسی چه کسی است.
حاجی دلیگانی با اشاره به حواشی استعفای نجفی از شهرداری تهران گفت: اخیرا نکاتی در خصوص تعیین تکلیف شهردار تهران گفته میشود که مثلا حاکمیت نخواسته. چرا اینگونه می گویید؟ اینها عدم شفاف سازی است. بررسی کنند در نشستی که پنجشنبه گذشته در سعدآباد برگزار شده چه کسانی حضور داشتند و چه تصمیماتی گرفته شده است؟ و چرا خط و نشان کشیدند برای شورای شهر تهران و شهردار تهران که چه کسی باید استعفا دهد و چه کسی باید شهردار شود. آنها تعیین تکلیف کردند و بعد برعهده دادستان می گذارند که دادستان دخالت کرده است. این چنین نبوده و در آن جلسه تعیین تکلیف شده است.
علی مطهری، که اداره جلسه مجلس را برعهده داشت در پاسخ به اخطار حاجی دلیگانی گفت: آنچه که در پشت پرده بوده و ما اطلاع نداریم بحث دیگری است، ولی اینکه خود دادستان مستقیماً شورای شهر تهران را تهدید می کند که شما نباید به بقای شهردار رای می دادید و شهردار باید دوباره استعفا دهد کار درستی نبود. این موضوع ارتباطی با ایشان نداشت.
وی افزود: مسائلی که پشت صحنه است با آنچه در ظاهر و رسانه هاست کاملا متفاوت است. برخی انتقاد داشتند که اینجا جای ورود دادستان نبود.
آیتالله ناصر مکارم شیرازی صبح امروز در جلسه درس خارج خود در مسجد اعظم با اشاره به نوسانات ارز در کشور، عنوان کرد: حوادث چند روز اخیر در مورد مسئله ارز نشان داد توطئه جدیدی در کار است که منافقان داخلی با کمک اربابان خارجی دست به دست هم دادهاند که کشور را به آشوب بکشند و اقتصاد مملکت را فلج کنند.
آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه مسئله ارز نشان داد منافقان داخلی با کمک اربابان خارجی دست به دست هم دادهاند که کشور را به آشوب بکشند، گفت: چند مهره اصلی دلال ارزی که سعی دارند از این طریق کشور را به آشوب بکشند به عنوان مفسد فی الارض محاکمه و با رعایت موازین اسلامی اعدام شوند.
به گزارش ایسنا، آیتالله ناصر مکارم شیرازی صبح امروز در جلسه درس خارج خود در مسجد اعظم با اشاره به نوسانات ارز در کشور، عنوان کرد: حوادث چند روز اخیر در مورد مسئله ارز نشان داد توطئه جدیدی در کار است که منافقان داخلی با کمک اربابان خارجی دست به دست هم دادهاند که کشور را به آشوب بکشند و اقتصاد مملکت را فلج کنند.
این مرجع تقلید ادامه داد: بنده با صراحت میگویم در این شرایط باید با قاطعیت با مفسدان اقتصادی برخورد کرد، بدون قاطعیت در این شرایط خاص مشکلی حل نمیشود و اگر پیشدستی نکنیم بعدا هزینه زیادی باید بپردازیم.
وی افزود: یکی از کارها برای برخورد قاطع این است که چند مهره اصلی دلال ارزی که سعی دارند از این طریق کشور را به آشوب بکشند به عنوان مفسد فی الارض محاکمه و با رعایت موازین اسلامی اعدام کنند؛ تا سایرین حساب خود را بدانند.
مکارم شیرازی گفت: البته باید دادگاه ویژهای تشکیل شود که با سرعت مسئله را پیگیری کند، نه مانند آن مفسدان اقتصادی که برای نهایی کردن حکم یکی از آنها سالها طول کشیده است.
این مرجع تقلید افزود: مورد دیگر اینکه فروختن ارز به افرادی عادی که پولشان را از بانکها بیرون میکشند و دلار میخرند چه معنی دارد؟ ارز را باید به کسانی که کار اقتصادی دارند، فروخت نه آنها که پولها را از گردش اقتصادی خارج و دلار ذخیره میکنند.
وی گفت: مورد دیگر این است که دولت ضرب الاجلی برای تیم اقتصادی خود تعیین کند، اگر مشکلات حل شد بمانند، اگر نه، دولت عذر آنها را بخواهد و گروه قویتر را به جای آنها قرار دهد؛ یقین دارم اگر دولت نسبت به نرخ تعیین شده قاطعیت به خرج دهد همه چیز کنترل خواهد شد.
وی افزود: امروز بازی دلار مطرح است، فردا بازی برجام مطرح میشود؛ اگر قاطعیت نباشد مشکل حل نخواهد شد.
مکارم شیرازی اضافه کرد: وقتی مقام معظم رهبری سال را حمایت از کالای ایرانی عنوان کردهاند، نباید به استفاده از کالای ایرانی در ادارات اکتفا شود؛ باید با قاطعیت جلوی ورود اجناس خارجی مشابه را گرفت.
کسی که میخواهد سالم زندگی کند باید اعتقاد مذهبی داشته باشد
وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به حدیث ۱۱۴ نهج الفصاحه گفت: یکی از مهمترین مباحث در زندگی، آرامش است و ثابت شده ۸۰ تا ۹۰ درصد بیماریها مربوط به فشار روحی است.
وی افزود: خداوند به اقتضاء حکمت و عدالتش، روح و شادی را در یقین و رضایت و هم و حزن را در شک و سخط(نارضایتی) قرار داده است؛ انسانی که یقین به ذات پاک خدا دارد خود را تنها نمیداند و ثانیا خدا رحمان و رحیم است و قادر بر همه چیز است.
مکارم شیرازی اظهار کرد: کسی که خودش را تنها در مقابل حوادث زندگی میبیند نه یار و یاور و پشتیبان و غمخواری دارد و غالبا عصبانی است و همیشه با بدبینی به حوادث عالم نگاه میکند، در حالی که حوادث، ممکن است کفاره گناه انسان و یا حکمتی در آینده برای او دارد.
این مفسر قرآن تاکید کرد: طوفانهایی در زندگی شخصی و اجتماعی انسان پیدا میشود و در این تلاطم تنها یقین و رضا میتواند به انسان آرامش بدهد و در مقابل، مرگ زودرس و بیماریها نتیجه شک و سخط است.
صاحب تفسیر نمونه اظهار کرد: یکی از دانشمندان میگوید من کاری به قیامت ندارم ولی کسی که میخواهد با سلامتی زندگی کند باید اعتقاد مذهبی قوی داشته باشد؛ بنابراین عقیده به خدا نهتنها برای قیامت بلکه در خود دنیا هم اگر بخواهیم آرامش داشته باشیم و سالم زندگی کنیم لازم است.
معاون پارلمانی رئیسجمهو خبر داد که کمتر از دو هفته آینده جلسه مشترک دولت و مجلس به میزبانی مجلس شورای اسلامی برگزار میشود.
حسینعلی امیری در پایان جلسه هیات دولت با حضور در جمع خبرنگاران عنوان کرد: تاکنون سه سوال از رییس جمهوری به کمیسیون اقتصادی مجلس ارجاع شده که در مورد سوال اول با توضیحاتی که نمایندگان رییس جمهوری دادند، تعداد قابل توجهی از نمایندگان سوال کننده با توضیحات نمایندگان رییس جمهور، قانع شدند و سوال از حد نصاب افتاد.
وی افزود: سوال دوم نیز درباره مسایل مالی و قاچاق کالا بود که توضیحات نمایندگان رییس جمهوری در کمیسیون اقتصادی، نمایندگان را قانع کرد و این سوال نیز از حد نصاب افتاد و عضو مسئول هیات رییسه به رییس مجلس و دولت اعلام کرده که از دستور خارج شده است.
امیری یادآور شد: سوال سوم در ۵ محور تهیه شده که بحث های حقوقی دارد. در روزهای آینده به نامه رییس کمیسیون اقتصادی پاسخ مفصل و مشروح به این سوالات داده خواهد شد.
معاون پارلمانی رئیسجمهو گفت: کمتر از دو هفته آینده جلسه مشترک دولت و مجلس به میزبانی مجلس شورای اسلامی برگزار می شود.
برخی اخبار حاکی از آن است که آمریکا و متحدانش قصد دارند به بهانه حمله شیمیایی در سوریه توسط نیروهای بشار اسد، اقدامی نظامی در این کشور انجام دهند. گسیل چندین کشتی جنگی و ناو هواپیمابر به منطقه گواه این موضوع است. از سوی دیگر روسیه درباره هرگونه حمله به سوریه هشدار داده و ارتش خود را به حالت آماده باش درآورده است. در روزهای اخیر جنگنده های اسرائیل به یک پایگاه نظامی در سوریه نیز حمله کرده بودند که طی آن هفت ایرانی به شهادت رسیدند. آیا شرایط منطقه به سمت بروز یک جنگ بزرگ در حال حرکت است؟
فریدون مجلسی دیپلمات پیشین ایران و کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با پرشیا دایجست گفت: من فکر نمی کنم آرایش نیروهای منطقه ای و فرامنطقه ای در سوریه به یک جنگ بزرگ بیانجامد چراکه هدف آمریکا در واقع گوشمالی ایران است.
وی ادامه داد: در چند سال اخیر از ایران برای سرکوب داعش در سوریه استفاده شد و اکنون که این ماموریت پایان یافته نوبت حمایت از بقای اسرائیل است که این هدف بر عهده آمریکا است و تحت هر شرایطی این هدف را اعمال خواهد کرد.
وی افزود: هدف موشک پرانی اسرائیل به پایگاه هوایی تی فور در سوریه نیز تنها نیروهای ایرانی بود چراکه اسرائیل اساسا از قدرت سوریه که فروپاشیده است هیچ نگرانی ندارد.
مجلسی درباره علت هدف بودن ایران در آرایش اخیر آمریکا و نیروهای بین المللی در سوریه گفت: علت این است که تنها ایران به صورت رسمی اعلام جنگ داده است.
وی با بیان اینکه آمریکا اینبار نیز همچون فروردین 96 به موشک پرانی اکتفا خواهد کرد گفت: البته هدف آمریکا نیروهای ایرانی و نه سوری خواهد بود و روسیه نیز هیچ واکنشی نشان نخواهد داد چراکه نیازی به ایران ندارد و حاضر نیست هزینه ای برای اختلافات ایران با آمریکا و جامعه جهانی بپردازد. روسیه تنها به دنبال حفظ پایگاه نظامی خود در سوریه است.
مجلسی در پاسخ به این سوال که در صورت اقدام آمریکا به موشک پرانی، ایران باید چه سیاستی را در پیش بگیرد؟، گفت: ایران باید یک سیاست منطقی را در پیش بگیرد که همانا عدم دخالت در روابط اعراب با اسرائیل از یکسو و حمایت از خواسته اعراب (هر چه باشد) از سوی دیگر است.
مجلسی با بیان اینکه حمله شیمیایی از سوی اسد یک دروغ بزرگ است و دولت سوریه چنین کاری را نکرده است، گفت: این دروغ پردازی از سوی آمریکا در واقع بهانه ای برای حمله به نیروهای ایرانی در سوریه است تا ایران را به واکنش نظامی وادار کنند.
وی با بیان اینکه ترامپ یک دیوانه قدرتمند است، ادامه داد: اگر ایران به موشک پرانی آمریکا واکنش نشان دهد قطعا با واکنش چندین برابری آمریکا روبرو خواهد شد و جنگ را به تهران خواهند کشید.
مجلسی در پاسخ به این سوال که آیا برخورد نظامی میان ایران و عربستان محتمل است؟ گفت: برخورد نظامی بعید است چون هم مرز زمینی میان دو کشور برای پیاده کردن نیرو وجود ندارد و هم اینکه عربستان می داند در صورت حمله هوایی به ایران با دهها هزار موشک ایرانی مواجه خواهد شد. با این حال تنش کنونی میان ایران و عربستان ادامه خواهد یافت.
این دیپلمات پیشین ایران درباره پیشنهاد میانجیگری مقتدی صدر میان ایران و عربستان گفت: مسئولان ایران باید توجه کنند مقتدی صدر بیش از هر چیز یک ناسیونالیست طرفدار اعراب است و همین عراق در دعوای ایران و عربستان در نهایت از طریق آمریکا به عربستان خواهد پیوست.
وی ادامه داد: حتی بشار اسد که ایران برای حفظ وی بسیار هزینه کرده، ممکن است در نهایت به ایران پشت کند و در صورت نیاز با آمریکا و اسرائیل کنار بیاید.
مجلسی اظهار کرد: روش آمریکا برای از میان برداشتن کشورهایی که دشمن خود تلقی می کند کشاندن آنها به یک دام فرسایشی است تا بدین ترتیب مقدمات ضربه اقتصادی را فراهم کند.
وی ادامه داد: آمریکا در واقع شوروی را در ویتنام نابود کرد چراکه در یک فرایند فرسایشی، شوروی مجبور بود روزانه میلیون ها دلار در ویتنام هزینه کند در حالی که از عهده چنین کاری برنمی آمد. آمریکا سپس این دام را به افغانستان کشاند و از آنجا که حضور شوروی در افغانستان به صورت مستقیم بود این فرسایش را به کمال رساند.
وی افزود: امروز می توان این سیاست را در مورد ایران نیز مشاهده کرد که از یکسو در حال هزینه در سوریه، عراق و ... است و از سوی دیگر به طور کامل تحت محاصره آمریکا قرار دارد.