گزیده ها قسمت هفتم 22 فروردین - 97
همه میگن خوردن یک سیب در روز شما را از پزشک دور میکند، اما من میگویم خوردن یک موز در روز شما را از پزشک دور میکند.
موز علاوه بر خوشمزه بودن فواید سلامتی زیادی دارد مخصوصا موزهای سیاه شده.
به گزارش میزان، همه میگن خوردن یک سیب در روز شما را از پزشک دور میکند، اما من میگویم خوردن یک موز در روز شما را از پزشک دور میکند.
این میوه علاوه بر خوشمزه بودن فواید سلامتی زیادی دارد مخصوصا موزهای سیاه شده. اینجا دلایل این که چرا خوردن موز سیاه شده مفید است را بخوانید.
پیشگیری از سرطان
محققان دریافته اند لکههای سیاه روی موزهای رسیده حاوی فاکتور نکروز تومور هستند که یکی از مهمترین پروتئینهایی است که با رشد سلولهای سرطانی مبارزه میکند.
آنها با کشتن سلولها مانع از انتشار آنها در بدن میشوند. موزها به علاوه حاوی سطح زیادی فیبر نیز هستند. هر دو فاکتورها به جلوگیری و درمان سرطان کمک میکنند.
کنترل فشار خون
پتاسیم مادهای معدنی است که برای سلامت قلب ضروری است. اما با این وجود خیلیها به اندازه کافی مصرف این ماده را در غذاهایشان ندارند.
موز سرشار از پتاسیم است و هر موز در اندازه متوسط حاوی ۹ تا ۱۰ درصد پتاسیم مورد نیاز روزانه است. پتاسیم موجود در موز فشار خون را تنظیم میکند و از حملات قلبی جلوگیری میکند.
انرژی زا
روز پر مشغلهای در پیش رو دارید؟ پس روزتان را با ورزش شروع کنید و یک عدد موز بخورید. موز حاوی مواد مغذی مهمی است که باعث تقویت ذهن و بدن میشود.
این میوه در بردارنده آب، کربوهیدرات، و مقدار کمی پروتئین است. پتاسیم موجود در موز از گرفتگی عضلات در طول تمرین جلوگیری میکند.
درمان سوزش معده
اگر مشکل سوزش معده دارید قبل از این که سراغ جعبه داروها بروید چرا یک راه حل خوشمزه و طبیعی را در نظر نمیگیرید؟ موز بهترین درمان برای سوزش معده است.
این میوه با افزایش سطح PH محتویات معده اسید معده را کاهش داده و سوزش معده را درمان میکند.
وقتی سطح PH بالا باشد سطح اسید کاهش پیدا میکند. نیترات پتاسیم موجود در موزهای نرسیده نیز در ناشی از سوزش معده را کاهش میدهند.
کاهش افسردگی
تریپتوفان آمینو اسید موجود در موز است که باعث پالایش ذهن و تقویت روحیه میشود. تحقیقات نشان داده است که این میوه با طریق تغییر تریپتوفان با ترکیب ویتامینهای B. هورمون شادی سروتونین تولید میکند در نتیجه با افسردگی مبارزه میکند و حس خوب در فرد ایجاد میکند.
فواید گوارشی
موز علاوه بر ویتامینها و مواد معدنی حاوی مقدار زیادی فیبرهای رژیمی نیز هست. فیبر برای بالا بردن سرعت فرآیند گوارشی ضروری است.
موز منبع پکتین است. پکتین نوعی فیبر است که باعث نرم شدن موز هنگام رسیدن آن میشود. پکتین عامل مهمی در کمک به سالم ماندن سیستم گوارشی است.
رئیس نیروگاه اتمی بوشهر اعلام کرد که این نیروگاه پارسال هفت میلیارد و ۴۰۰ میلیون کیلووات ساعت برق تولید و رکوردی جدید در این زمینه از زمان راه اندازی تاکنون ثبت کرد.
نیروگاه اتمی بوشهر در سال گذشته ۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون کیلووات ساعت انرژی الکتریکی به شبکه سراسری برق کشور تحویل داد.
به گزارش مهر، رئیس نیروگاه اتمی بوشهر اعلام کرد که این نیروگاه پارسال هفت میلیارد و ۴۰۰ میلیون کیلووات ساعت برق تولید و رکوردی جدید در این زمینه از زمان راه اندازی تاکنون ثبت کرد.
حسین غفاری با بیان این مطلب افزود: نیروگاه اتمی بوشهر در سال گذشته ۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون کیلووات ساعت انرژی الکتریکی به شبکه سراسری برق کشور تحویل داد.
وی اضافه کرد: ویژگی مهم دیگر نیروگاه اتمی بوشهر در سال گذشته قابلیت در دسترس بودن بالای تولید برق بود که در مدت زمان بهره برداری، تنها ۱۰.۵ساعت قطعی از شبکه برق سراسری داشت و در سایر زمان ها دراختیار دیسپاچینگ ملی بود.
مدیرعامل شرکت بهره برداری نیروگاه اتمی بوشهر اضافه کرد: برهمین اساس ضریب بهره برداری سالانه ( نسبت مدت زمان اتصال به شبکه به طول سال گذشته) به عدد ۸۵.۳ درصد رسید که حدود ۹ درصد بالاتر از مقدار مشابه در سال ۱۳۹۵ است.
وی بیان کرد: بهره برداری بهینه نیروگاه اتمی بوشهر سبب شده است که ضریب بار واحد (نسبت انرژی الکتریکی تولیدی به نامی) ۸۵درصد به ثبت برسد که نشان از رشد قابل توجه ۹ درصدی این شاخص نسبت به سال ۹۵ دارد.
غفاری گفت: در خرداد ماه سال گذشته نیروگاه بوشهر در زمینه شاخص ضریب بار واحد، رکورد ۱۰۲.۱درصد را ثبت کرد.
وی یادآور شد: این رکورد بیانگر این است که نیروگاه اتمی بوشهر در خرداد ماه سال گذشته موفق شد با حفظ تمام موارد ایمنی، ۲درصد بیشتر از مقدار نامی انرژی الکتریکی برق تولید کند.
رییس نیروگاه اتمی بوشهر گفت: جدا از تولید، مساله توقف برنامه ریزی شده این نیروگاه نیز از مهمترین اتفاق های سال ۲۰۱۸ میلادی به شمار می رود زیرا تعمیرات نیمه اساسی سال ۲۰۱۸با هدف تعویض سوخت و نگهداری و تعمیر تجهیزات به مدت ۷۸ روز برنامه ریزی و از اواخر سال گذشته آغاز شد.
غفاری گفت: تعویض ۴۸ مجتمع سوخت مصرف شده، بازرسی فنی و کنترل های بهره برداری لوله های تبادل دما، پوسته و اتصالات جوشی مولدهای بخار ۲ و ۳ ، بازرسی یاتاقان های شعاعی محوری پمپ های سیرکوله اصلی مدار اول،تعمیر سه سیلندر فشار ضعیف توربین، تعمیر ژنراتورو توربین، تعمیراساسی سه پمپ سیرکوله کندانسور، تعمیر و نگهداری تجهیزات چهارکانال ایمنی، تست هیدرولیک ۹۳حلقه درناحیه تحت کنترل و دسترسی آزاد، دمونتاژ برطرف کردن عیب و مونتاژ عایق های حرارتی خطوط لوله و پوسته و تجهیزات با هدف بازرسی فنی و کنترل های بهره برداری تنها بخشی ازفعالیت هایی است که درحین این توقف با تلاش وتعهد والا، سازماندهی دقیق و اجرای مجاهدانه در دست اجراست.
وی افزود: با پایان یافتن فعالیت های برنامه ریزی شده و آغاز تست های راه اندازی، نیروگاه اتمی بوشهر مطابق برنامه ریزی ها مجدد در دهه اول اردیبهشت ماه امسال به شبکه سراسری وصل می شود.
رئیس نیروگاه اتمی بوشهر اضافه کرد: در مجموع این نیروگاه از آغاز فعالیت تاکنون با استفاده از سوخت هسته ای بیش از ۲۸ میلیارد کیلووات ساعت تولید برق داشته که نزدیک به ۲۶میلیارد کیلووات ساعت آن تحویل شبکه سراسری کشور شده است.
غفاری یادآورشد: این واحد نیروگاهی برای تولید این مقدار انرژی الکتریکی در مقایسه با نیروگاه های سوخت فسیلی از یک سو مانع از انتشار نزدیک به ۲۶میلیون تن انواع آلاینده ها شده و از سوی دیگر موجب صرفه جویی در مصرف سوخت فسیلی معادل ۴۴.۶میلیون بشکه نفت خام شده است.
بهره برداری از نیروگاه اتمی بوشهر در سال ۱۳۹۰ آغاز شد.
رایزنیها برای بازنگری در قانون ماهواره این پرسش را پیش آورده که آیا تجربه شکست خورده پیش رو، منجر به تدوین قانونی دارای کارکرد عملیاتی که نفس ماهواره را به رسمیت بشناسد و در عین حال صداوسیما را مکلف به توسعه حضور در این بستر نماید، خواهد شد و یا همچنان تصور میشود میتوان با این ابزار دارای ضریب نفوذ بالا در ایران برخورد حذفی داشت و به جمعآوری رسیور و دیش پرداخت؟!
هماکنون اغلب شبکههای صدا و سیما بر روی ماهوارهها قابل دسترسی است و بسیاری از شهروندان اساساً از این طریق به شبکههای تلویزیون ایران دسترسی دارند اما این حضور قطعاً میبایست توسعه کیفی چشمگیری داشته باشد، تا مخاطبان فارسی زبان که هماکنون میان صدها شبکه مخیر به انتخاب هستند، ترجیح دهند مشتری برنامههای شبکههای تلویزیون ایران باشند.
به گزارش تابناک، رایزنیها برای بازنگری در قانون ماهواره این پرسش را پیش آورده که آیا تجربه شکست خورده پیش رو، منجر به تدوین قانونی دارای کارکرد عملیاتی که نفس ماهواره را به رسمیت بشناسد و در عین حال صداوسیما را مکلف به توسعه حضور در این بستر نماید، خواهد شد و یا همچنان تصور میشود میتوان با این ابزار دارای ضریب نفوذ بالا در ایران برخورد حذفی داشت و به جمعآوری رسیور و دیش پرداخت؟!
با گسترش ماهواره در ایران، همان برخوردی با ماهواره شد که در دورهای با ویدیو صورت پذیرفت و قوانین بازدارندهای برای دسترسی به ماهواره وضع شد اما حجم بالای کانالهای قابل دسترسی در ایران و تنوع و کیفیت محتوای عرضه شده توسط این شبکههای آنقدر جذاب بود که طیف بسیار گستردهای از مردم به مرور به استفاده از ماهواره روی بیاورند و اکنون ضریب نفوذ ماهواره در ایران تا 60 درصد اعلام میشود.
پس از ناکارآمدیِ قوانین برای جلوگیری از گسترش استفاده از ماهواره و بیثمر بودنِ طرحهای جمع آوری دیش از پشت بامها و دیگر روشهایی که برای تحدید استفاده از ماهواره به کار گرفته شد، فضا به سمتی رفت که ظاهراً مسئولان با این ماجرا کنار آمدهاند اما ارادهای برای بازنگری در قوانین نبود و بدین ترتیب به واسطه وضع قانون ناکارآمد و مخالف با خواست بخش اعظمی از مردم، قبح قانون شکنی از طریق استفاده از ماهواره مدتهاست که شکسته شده و این یک جرم عمومی شده است!
اکنون به نظر میرسد کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی دست به کار شده تا در این زمینه قانون جدیدی وضع شود و با بازنگری در قوانین پیشین، نگاهی واقعی و عملیاتی نسبت به پدیده ماهواره در پیش گرفته شود اما این رویکرد ایجابی در دستور کار قانون گذاران است یا رویکرد سلبی؟ این پرسشی که شاید حتی اظهارنظرها نیز نتواند شفاف نماید و تا زمان بازنگری در قانون باید با احتیاط درباره آن نظر داد.
در همین ارتباط سیدصادق طباطبایینژاد با اشاره به جلسه کمیته فرهنگی، هنری و رسانه کمیسیون فرهنگی، گفت: «جلسه امروز کمیته درباره بررسی قوانین مربوط به ماهواره بود چراکه از زمان وضع این قانون حدود 30 سال گذشته است و بررسی مجددی در این زمینه صورت نگرفته است. کارگروه فرهنگی، هنری و رسانه کمیسیون فرهنگی به دنبال بازبینی این قانون است تا میزان اجرایی شدن این قانون مورد ارزیابی قرار گیرد و نواقص آن را مشخص گردد.»
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه کارگروه کمیته فرهنگی، هنری و رسانه کمیسیون فرهنگی اجرایی شدن قانون ماهواره را بررسی میکند، اظهار کرد: «برای این منظور از مرکز پژوهشهای مجلس خواسته شده کارشناسیهای لازم و تحقیقات میدانی انجام دهد. براساس تحقیقات انجام شده در برنامه توسعه چهارم و پنجم تکالیفی درخصوص این قانون بیان شده اما اجرایی نشده؛ در برنامه ششم توسعه نیز اقدامات لازم درخصوص قانون ماهواره کاملا مسکوت مانده است.»
طباطبایینژاد خاطرنشان کرد: «مقرر است از سازمانها و نهادهایی مانند صدا و سیما و مراکز فرهنگی مرتبط که مخاطب این قانون هستند به کمیته فرهنگی، هنری و رسانه کمیسیون فرهنگی دعوت شوند تا پژوهشهای لازم انجام شود. مسئولان مرکز ماهواره صدا و سیما به کمیته دعوت میشود تا موضوعات لازم بررسی شود.»
با توجه به فضای موجود و این واقعیت که در آیندهای نه چندان دور امکان دسترسی فنی ماهواره سادهتر خواهد شد و احتمالاً بدون دیش نیز قابل دسترسی خواهد بود، رویکرد مورد انتظار از قانون گذاران، ضابطه مند کردن این حوزه برای ایجاد امکان نظارت بر عرضه آن و همچنین مشخص کردن ابعاد و کارکردهای آن در شرایط کنونی است.
همچنین انتظار میرود به موازات این بازنگری، شاهد تقویت حضور مستقیم یا غیرمستقیم صداوسیما در این بستر باشیم. البته هماکنون نیز اغلب شبکههای صداوسیما بر روی ماهوارهها قابل دسترسی است و بسیاری از شهروندان اساساً از این طریق به شبکههای تلویزیون ایران دسترسی دارند اما این حضور قطعاً میبایست توسعه کیفی چشمگیری داشته باشد، تا مخاطبان فارسی زبان که هماکنون میان صدها شبکه مخیر به انتخاب هستند، ترجیح دهند مشتری برنامههای شبکههای تلویزیون ایران باشند.
«محمدحسین صومی» با بیان این مطلب اظهار کرد: از زمان وقوع این حادثه در بیست و هشتم اسفند ماه سال گذشته، پیگیر وضعیت و روند درمان قربانی اسیدپاشی هستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: تاکنون هیچ هزینهای برای درمان قربانی اسیدپاشی دریافت نشده است.
به گزارش ایسنا، «محمدحسین صومی» با بیان این مطلب اظهار کرد: از زمان وقوع این حادثه در بیست و هشتم اسفند ماه سال گذشته، پیگیر وضعیت و روند درمان قربانی اسیدپاشی هستیم.
وی در پاسخ به برخی حواشی و شایعات در خصوص این حادثه گفت: تا زمانی که این فرد در بیمارستان سینای تبریز بستری باشد، هیچ مشکل مالی وجود نداشته و خدمات بهصورت رایگان ارایه خواهد شد، همچنین شورای اسلامی شهر تبریز نیز در خصوص تأمین هزینههای درمان او اعلام آمادگی کردهاست.
«معصومه جلیلپور»، دختر 26 سالهی تبریزی است که بیست و هشتم اسفند ماه از سوی یک خواستگار سمج مورد اسیدپاشی قرار گرفت، بر همین اساس، در طی روزهای اخیر، اخباری مبنی بر نیاز مالی این فرد و خانوادهاش برای تأمین هزینههای درمانی منتشر و شماره کارت و شماره حسابهای زیادی نیز برای جمعآوری کمک پخش شده و این در حالی است که رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز اعلام کرده است که این زن هیچ مشکلی از نظر درمانی و تأمین هزینههای درمانی ندارد.