چرا نباید پیتزا و همبرگر مصرف کنیم؟

 چرا نباید پیتزا و همبرگر مصرف کنیم؟۱۰-اردیبهشت-۱۴۰۱

چرا نباید پیتزا و همبرگر مصرف کنیم؟

پیتزا به دلیل طعم شگفت انگیزی که دارد در سراسر جهان بسیار محبوب شده است. به نظر می رسد پیتزا غذایی سالم باشد زیرا دارای تمام رژیم های غذایی مانند لبنیات، سبزیجات، گوشت و نان می شود. علاوه بر این غذایی پختنی و سرخ کردنی نیز نمی باشد اما ممکن است متعجب شوید که چرا باید از خوردن آن دست بردارید زیرا افراط در مصرف آن عادتی ناسالم است. چنانچه مرتبا پیتزا می خورید به معایب آن دقت کنید تا مصرف بیش از حد آن را متوقف کنید.

عوارض جدی و خطرناک خوردن پیتزا و همبرگر

1. پیتزا برای اسیدیته بدن بد و سبب تحریک معده می شود

محتویات پیتزا مانند پنیر، سس و همچنین پوسته نان برای هضم توسط معده دشوار است بخصوص اگر از اسیدیته معده رنج می برید. اکثر پیتزا ها حاوی سس گوجه فرنگی هستند و به دلیل خاصیت اسیدیته، مصرف آن برای افرادی که از ریفلاکس معده رنج می برند توصیه نمی شود. این خاصیت اسیدیته پیتزا سبب می شود تا تمایل بیشتری به خوردن آن داشته باشید. با خوردن 1-2 برش از پیتزا درکنار غذاهای معمولی اثرات بیماری تا حدی کاهش میابد.

2. پیتزا دارای گلیسمی بالا می باشد

چندین بار به این مسئله اشاره کرده ایم که اساس پیتزا آرد سفید است که دارای شاخص قندخون بالایی می باشد بدین معنا که با مصرف پیتزا قندخون سریعا افزایش می یابد. آرد سفید برخلاف آرد سبوس دار دارای مواد مغذی کمتری است. اثرات مصرف آرد سفید شبیه به مصرف قند می باشد و با افزایش وزن، سطح قندخون بالا و سطح مواد مغذی کم را گسترش می دهد. علاوه براین آرد سفید سرشار از گلوتن بوده و باعث افزایش چربی شکمی و همچنین ابتلا به دیابت نوع دو، بیماری قلبی و سرطان سینه خواهد شد.

3. پیتزا و همبرگر دارای ترکیبات نامناسبی از مواد غذایی است

تلاش برای جذاب بنظر رسیدن پیتزا باعث شده است تا ترکیبات آن ناسازگار با دستگاه گوارش باشد. ترکیب گوشت، پنیر و آرد سفید به خودی خود مخلوط ناسالمی است و این ناسازگاری سبب تاثیرات بدی بر سلامتی خواهد شد.

4. پیتزا و همبرگرها سرشار از چربی های اشباع شده، نمک و کالری هستند

امروزه بیشتر پیتزا هایی که مصرف می شوند حاوی نمک، چربی و کالری بالایی می باشند. افزایش کلسترول بد خون سطح قندخون را نیز افزایش می دهد و قلب را در معرض ابتلا به بیماری های قلبی به ویژه بیماری عروق کرونر و ایست قلبی قرار می دهد. طبق تحقیقات انجام شده مقدار نمک موجود در پیتزا دوبرابر مقدار نمک توصیه شده برای یک بزرگسال می باشد و دو برش از پیتزا علاوه بر چربی زیاد دارای 600 کالری است.

5. پیتزا و همبرگر از غذا های فرآوری شده ناسالمی محسوب می شود

آرد، پنیر، گوشت، قارچ و بسیاری از مواد دیگر که در پیتزا مورد استفاده قرار می گیرند روند فرآوری شده ناسالمی دارند. مواد نگهدارنده موجود در پیتزا می تواند اثرات منفی بر سلامتی بدن داشته باشد. پیتزا پپرونی که بسیار محبوب است دارای نیترات و مواد مضر فراوانی است که باعث سرطان و بیماری های قلبی خواهد شد.

6. پیتزا باعث می شود تا از غذاهای سالم دوری کنید

آیا تابه حال فکر کرده اید که در صورت عدم سفارش پیتزا چه می کردید؟ ممکن است غذاهایی چون سبزیجات تازه، میوه، غذاهای دریایی یا دیگر غذاها را بخورید که چربی و کالری کم تری برایتان تامین می کنند را مصرف کنید اما دوست داران پیتزا معمولا ترجیح می دهند لذت خوردن پیتزا را در تمام روز تجربه کنند به همین سبب به اصطلاح معتاد آن خواهند شد.

7. پیتزا اعتیاد آور است

اعتیاد به پیتزا واقعا بد است زیرا سبب آزاد سازی هورمون دوپامین در مغز شده و باعث می شود اعتیاد به آن داشته و از غذاهای سالم دیگر متنفر باشید.

8. پیتزا و همبرگر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد

یک عدد ساندویچ چیزبرگر همراه با سیب زمینی سرخ کرده بیش از 900 واحد کالری دارد و اگر یک لیوان نوشابه نیز همراه این ساندویچ بخورید 1200 کالری دیگر وارد بدن خود کرده اید. خوردن غذاهای پرکالری، مانند همبرگر و پیتزا سبب افزایش وزن، فشارخون و دیابت نوع 2، افزایش خطر ابتلا به سرطان می شود.

برای پیشگیری از سرطان های مرتبط با چاقی باید بر رژیم غذایی دارای انرژی بالا نیز توجه کنید و غذاهای فرآوری شده مانند همبرگر و پیتزا دارای تراکم انرژی بالا مصرف نکنید بلکه غذاهای کامل از جمله سبزیجات، میوه ها، پروتئین های کم چرب و لوبیا، که دارای انرژی کم هستند، استفاده نمایید.

نمناک/