خواص سركه سيب .


خوراكي‌ها
خواص سركه سيب .
27 اسفند-91
ساليان سال مردم معتقد بودند سركه سيب، بعنوان ماده‌اي بر عليه عفونت و حتي پوكي استخوان و نيز براي هضم بهتر موادغذايي موثر است. سركه سيب از بروز سرطان پيشگيري هم مي‌كند. اگر چه سركه سيب سرطان را درمان نمي‌كند، ولي به دليل داشتن آنتي اكسيدان، راديكال‌هاي آزاد را در بدن از بين مي‌برد. راديكال‌هاي آزاد تركيبات خطرناكي هستند كه در اثر اكسيداسيون به وجود مي‌آيند و باعث تخريب سلول‌هاي بدن، پيري زودرس سلول‌ها و ايجاد سرطان مي‌شوند. بتاكاروتن آنتي اكسيدان مهمي است كه در سركه سيب وجود دارد و راديكال‌هاي آزاد را خنثي مي‌كند. سركه سيب علاوه بر بتاكاروتن، ماده ديگري نيز دارد كه از سرطان جلوگيري مي‌كند. نام اين ماده پكتين است. پكتين يك نوع فيبر غذايي است. مطالعات نشان داده كه دريافت زياد فيبر از بروز سرطان و به خصوص سرطان روده جلوگيري مي‌كند، زيرا فيبرها با مواد سرطان‌زا در روده تركيب مي‌شوند و باعث دفع سريع‌تر آنها از بدن مي‌شوند. ساير فوايد سركه سيب به شرح زير است: 1- سركه سيب داراي خاصيت آنتي بيوتيكي و ضدعفوني‌كننده است. ضد باكتري و ضد قارچ است و باعث ارتقاء عمل سيستم ايمني بدن در مقابله با عوامل بيماري‌زا مي‌شود. 2- مقدار پتاسيم بدن را تنظيم مي‌كند، در نتيجه به حفظ تعادل اسيدي- بازي خون كمك مي‌كند. 3- براي تصلب شرائين مفيد است، زيرا هنگام مستحكم شدن استخوان‌ها، توده كلسيمي موجود در مفاصل را تجزيه مي‌كند. 4- براي درمان مسموميت غذايي و ناراحتي‌هاي گوارشي مفيد است. 5- عفونت ادراري را بهبود مي‌بخشد. 6- فشار خون بالا را كاهش مي‌دهد. 7- در افرادي كه داروهاي ديورتيك (ادرارآور) مصرف مي‌كنند، مصرف سركه سيب، باعث جايگزين شدن و جبران پتاسيم از دست رفته مي‌شود. براي اين منظور دو قاشق مرباخوري سركه سيب را با مقداري آب مصرف كنيد.