خوراكي‌ها آشنايي با خواص طالبي

خوراكي‌ها
آشنايي با خواص طالبي
.8اردیبهشت -93
طالبي يكي از بهترين منابع ويتامين آ است و مملو از بتاكاروتن بوده كه در بدن تبديل به ويتامين آ مي‌شود. بتاكاروتن يك آنتي اكسيدان بسيار عالي است كه از سرطان پيشگيري مي‌كند، كلسترول را كاهش مي‌دهد و درصد بيماري‌هاي قلب و عروق را به طرز چشمگيري كم مي‌كند. اين ويتامين در بهبود بينايي و حفظ سلامت و طراوت پوست، نقش ارزنده‌اي دارد. به علاوه بتاكاروتن بالاي طالبي، مانع بروز آب مرواريد در سالمندان مي‌شود. طالبي همچنين حاوي ويتامين ث و علاوه بر آن، مواد مغذي ديگري مثل پتاسيم، اسيد فوليك، فيبر، منيزيم، يد و ويتامين‌هاي ب6 است. وجود مجموعه‌اي از ويتامين‌ها، به خصوص ويتامين‌هاي گروه ب در اين ميوه، آن را به ماده‌اي بسيار خوب براي تنظيم متابوليسم در بدن تبديل كرده و از اين رو ميوه‌اي بسيار مفيد براي افزايش وزن كودكان و نوجوانان و افراد لاغر است. طالبي ميوه‌اي خنك و اشتها آور است و به دليل دارابودن درصد بالاي آب، فيبر و مواد معدني مناسب، ادرارآور و ملين است. مصرف اين ميوه همچنين به افرادي كه از كم خوني رنج مي‌برند، توصيه مي‌شود. مطالعات نشان داده است كه افرادي كه از آسم رنج مي‌برند، در صورت استفاده از ميوه‌هايي كه خاصيت آنتي اكسيداني بالايي دارند، كمتر دچار حملات تنفسي مي‌شوند. از اين رو مصرف طالبي براي كساني كه سل ريوي دارند، مفيد است. طالبي و گرمك به دليل دارابودن مقدار زيادي فيبر براي كساني كه از يبوست رنج مي‌برند، مفيد است. همچنين ميوه‌هايي كه پتاسيم بالايي دارند نظير طالبي، موز، سيب و... از بروز نارسايي قلبي جلوگيري كرده و در صورت بروز، از شدت آن مي‌كاهند. از آنجا كه كلسترول، فشارخون و هموسيستيئن بالا، زمينه ساز بروز بيماري‌هاي قلبي هستند، مصرف طالبي به دليل دارابودن مواد مغذي براي كنترل اين سه فاكتور، مفيد است و در سلامت قلب نقش كارآمدي دارد. البته افرادي كه از بيماري قند رنج مي‌برند در مصرف طالبي بايد جانب احتياط را رعايت كنند. همچنين دانشمندان با تحقيق بر پوست ميوه‌هايي مثل خربزه و طالبي دريافته‌اند كه پوست اين ميوه‌ها مي‌تواند منبعي براي مسموميت غذايي باشد؛ از اين رو شستن كامل ميوه‌ها بسيار توصيه مي‌شود.