برخی معتقدند که خوردن میان وعده از نظر
تغذیه ای صحیح نیست و موجب افزایش وزن می شود و برخی دیگر می گویند استفاده ازمیان
وعده سبب کاهش وزن می شود.دبیر علمی
نخستین همایش ملی میان وعده های غذایی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا
گفت:مصرف میان وعده های غذایی از بروز پدیده چاقی در افراد جلوگیری می کند.دکتر ˈالناز
میلانیˈ افزود:مصرف
میان وعده های غذایی از گرسنگی طولانی و مصرف زیاد موادغذایی در وعده های اصلی
جلوگیری می کند که عاملی در کنترل وزن و جلوگیری از افزایش آن است.این کارشناس تغذیه اظهار کرد: مصرف میان وعده ها، تنظیم
قند خون و ثبات آن در کاهش بیماری های قلبی و عروقی هم تاثیر قابل ملاحظه ای دارد.وی ادامه داد: تولید میان وعده های سالم و فرهنگ مصرف صحیح
آن از موضوعات مورد چالش در سال های اخیر بوده و با توجه به تنوع طلبی مصرف
کنندگان رقابت بسیاری برای عرضه فرآورده های غذایی نوین، سالم و منحصر به فرد در
بین تولید کنندگان وجود دارد.میلانی
گفت: رواج برخی میان وعده های ناسالم که از ویژگی های آن نمک و چربی زیاد می باشد
به دغدغه اساسی برای متخصصان تغذیه و خانواده ها تبدیل شده است.وی افزود: این در حالی است که میان وعده های بسیار سالم و
دارای ارزش زیاد غذایی در فرهنگ و تاریخ خود داریم که از جمله آن می توان به انواع
آجیل، خشکبار و برگه های میوه اشاره کرد.
وی اظهار کرد: تغذیه
در حفظ سلامتی و ارتقای کیفیت زندگی افراد نقش موثری دارد و توجه به ارزش غذایی
میان وعده ها و غنی سازی آن ها از جمله رویکردهای مهم علم و صنعت محسوب می شود.به گفته وی، میان وعده های غذایی شامل میوه
های تازه و محصولات فرآوری شده از قبیل فرآورده های لبنی و اکسترود شده ، صنایع
پخت، قنادی، خشکبار و نوشیدنی هستند.میلانی
افزود: از گذشته در فرهنگ ما، میان وعده های سالم و با ارزش زیاد غذایی از قبیل
انواع آجیل و خشکبار وجود داشته که امروز تنقلات فاقد ارزش غذایی و بی کیفیت و حتی
مضر، جای آن را بویژه در میان کودکان و نوجوانان گرفته است.وی گفت: در این راستا برای نخستین بار در کشور همایش میان
وعده های غذایی روزهای دهم و یازدهم اردیبهشت ماه در مشهد برگزار می شود تا ضمن ایجاد
حساسیت در جامعه نسبت به این موضوع بستر لازم برای هم افزایی بیشتر بین بخش صنعت و
پژوهش فراهم شود./3