خوراكيها. 23 فروردین - 93
خوردن ذرت مكزيكي ممنوع!
به نظر می رسد ذرت هم وارد می شود زیرا که عنوان ذرت مکزیکی و توصیه ممنوع شدن
مصرفش توی خیابان داده شده است . قدیما کباب با آتش ذغال پخته وآب نمک مصرف می شد ونه سس .
ذرت جزء غلات بسيار خوب،مغذي و حاوي ويتامين B وساير ويتامينهايي است كه
در حفظ سلامتي موثر است و گاهي اوقات ميتواند جايگزين مناسبي براي بسياري از غلات
باشد، اما براي چنين كاري بايد درست آن را مصرف كرد. رئيس انستيتو تحقيقات
تغذيه كشور هشدار داد ذرتي كه با عنوان ذرت مكزيكي در كوچه، خيابان و بازار سرو و
فروخته ميشود، از حالت سلامت بخشي در حال خارج شدن است.دكتر "مجيد حاجي
فرجي" با بيان اينكه با افزودن سس، نمك و روغن به ذرت ميزان كالري آن افزايش
مييابد، افزود: درچنين شرايطي، انرژي دريافتي حجم مصرفي آن بالا ميرود و عوارض
ناشي از اسيدهاي چرب نيز ايجاد ميشود. رئيس انستيتو تحقيقات تغذيه دانشگاه
علوم پزشكي شهيد بهشتي هشدار داد: متاسفانه ميزان نمك وسس ذرت مكزيكي درايران2 تا
3 برابر حد استاندارد است. وي تأكيد كرد: افزايش چربيهاي خون، افزايش آنزيمهاي
كبدي و فشار خون در افراد مستعد نيز از عوارض مصرف كنترل نشده ذرت مكزيكي است. وي هشدار داد: مصرف زياد ذرت مكزيكي مضراتي را در پي دارد كه گاهي
اوقات كنترل و جبران آن دشوار است. وي توصيه كرد: مردم در صورت تمايل و براي ايجاد
تنوع در سرو ذرت،بهتر است مقدار كمي ذرت در منزل را با سس و روغن زيتون كم به
عنوان يك ميان وعده كامل غذايي مصرف كنند. اين متخصص تغذيه يادآور شد:نبايد فراموش
كرد ذرت مكزيكيهايي كه در كوچه و خيابانها فروخته ميشود به ويژه براي نوجوانان
و جوانان مشكلات بسياري را به همراه خواهد داشت و بايد اين موضوع جدي گرفته شود.