خوراكيها
خربزه + عسل = مرگ؟31 خرداد-93
خربزه + عسل = مرگ؟31 خرداد-93
براساس این گزارش مواظب باشید که خربزه و
عسل را با هم مصرف نکنید چون ماده ای سفت تولید می کند که هضم را مشکل ساز می کند
. یا مصرف گوشت وماست ودوغ موجب کاهش جذب آهن گوشت در بدن می شود . بهرحال پس از خواندن این
گزارش نتیجه گیری با خودتان که مورد قبول است یانه
امكان تداخل غذايي با مصرف همزمان برخي موادغذايي وجود دارد اما متاسفانه تاكنون تحقيقات كامل و وسيعي روي اين تداخلها انجام نشده كه بتوان نتيجه آنها را به شكل مقالههاي علمي چاپ و به آن استناد كرد. يعني بيشتر باورها در مورد تداخل موادغذايي مختلف كه در ميان مردم رواج دارد، بهصورت تجربي شكل گرفتهاند. برخي از اين باورها درست و برخي ديگر نادرست هستند و نميتوان آنها را به تمام مردم با طبع و مزاجهاي مختلف تعميم داد.
* يعني باورها در مورد تداخلهاي غذايي
را نبايد چندان هم جدي گرفت؟
نميتوانيم اين باورها را به صراحت تاييد
يا تكذيب كنيم. بهطور كلي، داروها با داروها، داروها با غذاها يا غذاها با غذاها
ميتوانند تداخل داشته باشند اما نكته مهم اينجاست كه تداخلهاي غذايي در موارد
بسيار زيادي، تهديدي جدي براي سلامت فرد نيستند و زندگي او را تهديد نميكنند،
مثلا خوردن گوشت با ماست و دوغ باعث كاهش جذب آهن گوشت در بدن ميشود و به همين
دليل است كه خيليها توصيه ميكنند ماست و گوشت را باهم نخوريد اما اگر كسي غذاي
گوشتي را با ماست و دوغ بخورد هم مشكل حادي برايش ايجاد نميشود و فقط اختلالي در
جذب آهن وعده غذايي به دليل مصرف يك ماده غذايي حاوي كلسيم به وجود ميآيد.
* پس نميتوان به اينكه در خيلي از سايتها آمده است خوردن خربزه و عسل باعث مرگ آني ميشود هم اعتماد كرد؟
بحث خربزه و عسل تفاوت دارد. زماني كه عسل با خربزه مخلوط ميشود، تركيبهاي موجود در اين دو ماده خوراكي با يكديگر واكنشي نشان ميدهند كه نتيجه اين واكنش، به وجود آمدن يك ماده سفت و سخت است. به همين دليل، اگر خربزه و عسل باهم مصرف شوند، سفت شدن ماده حاصل از تركيب آنها، باعث ميشود هضم براي دستگاه گوارش بسيار سخت شود. در يك كلام اينكه خربزه و عسل، تركيبي ديرهضم و بدهضم است. در موارد بسيار زيادي هم ديده شده افرادي كه خربزه و عسل را باهم خوردهاند، دچار دلدردهاي شديدي ميشوند. البته اين دلدردها در حدي نيستند كه بتوانند منجر به مرگ يا مرگ آني افراد سالم شوند.
* پس نميتوان به اينكه در خيلي از سايتها آمده است خوردن خربزه و عسل باعث مرگ آني ميشود هم اعتماد كرد؟
بحث خربزه و عسل تفاوت دارد. زماني كه عسل با خربزه مخلوط ميشود، تركيبهاي موجود در اين دو ماده خوراكي با يكديگر واكنشي نشان ميدهند كه نتيجه اين واكنش، به وجود آمدن يك ماده سفت و سخت است. به همين دليل، اگر خربزه و عسل باهم مصرف شوند، سفت شدن ماده حاصل از تركيب آنها، باعث ميشود هضم براي دستگاه گوارش بسيار سخت شود. در يك كلام اينكه خربزه و عسل، تركيبي ديرهضم و بدهضم است. در موارد بسيار زيادي هم ديده شده افرادي كه خربزه و عسل را باهم خوردهاند، دچار دلدردهاي شديدي ميشوند. البته اين دلدردها در حدي نيستند كه بتوانند منجر به مرگ يا مرگ آني افراد سالم شوند.
* تداخلهاي غذايي براي تمام افراد به يك
صورت ايجاد ميشوند؟
نه. ممكن است برخي علايم تداخلهاي
غذايي، در يك نفر به شدت بروز كند ولي فرد ديگري با خوردن همان موادغذايي، دچار
هيچ عارضه يا مشكلي نشود. قدرت هضم، جذب، طبع، مزاج، تواناييهاي بدني، سن، جنس و
حساسيتهاي غذايي افراد مختلف بسيار متفاوت است. آثار تداخلهاي غذايي هم در تمام
افراد دنيا يكسان نيست.
* چرا اين همه تاكيد بر مصرف نكردن ماست
و ماهي ميشود؟
اين تاكيد فقط در مورد ماست و ماهي نيست.
بهطور كلي، اگر چند ماده غذايي با طبع سرد يا طبع گرم را يكجا مصرف كنيم، باعث
برهم خوردن تعادل طبع بدن ميشود. به همين دليل مصرف ماست و ماهي كه هر دو طبيعت
سردي دارند، باهم توصيه نميشود. حالا اگر كسي اين دو ماده غذايي با طبع سرد را
مصرف كرد، ميتواند براي ايجاد تعادل در بدن خود، مقداري ماده غذايي با طبع گرم
مانند خرما هم بخورد.
حرف آخر؟ زماني كه طبع بدن از تعادل خارج شود، دچار مشكلاتي خواهد شد. به همين دليل توصيه ميشود در طول روز بهطور متعادل خوراكيهايي با طبع سرد و گرم مصرف كنيد.
حرف آخر؟ زماني كه طبع بدن از تعادل خارج شود، دچار مشكلاتي خواهد شد. به همين دليل توصيه ميشود در طول روز بهطور متعادل خوراكيهايي با طبع سرد و گرم مصرف كنيد.