از سيب زميني هميشه به عنوان يك غذاي چاقكننده
ياد شده است، اما تحقيقات جديد نشان ميدهند كه مصرف روزانه اين ماده غذايي ميتواند
در كاهش فشارخون موثر باشد، بدون اينكه وزن را افزايش دهد. اين تحقيق در
دانشگاه پنسيلوانيا و بر روي 18 فرد مبتلا به فشارخون بالا كه از اضافه وزن و چاقي
نيز رنج ميبردند انجام شد و نتايج آن در كنگره شيمي امريكا ارايه گرديد. فشارخون
سيستوليك (ماكزيمم) و دياستوليك (مينيمم) اين افراد به طور منظم مورد ارزيابي قرار
گرفت. پس از مصرف سيب زميني، ميانگين فشارخون دياستوليك 4?3 درصد و فشار سيستوليك
3?5 درصد كاهش يافت، در حالي كه هيچ گونه افزايشي در وزن افراد اين گروه مشاهده
نشد. سيب زميني بيشتر از ساير سبزيجات از رژيم غذايي افراد داراي اضافه وزن و
چاق حذف ميشود، زيرا اين باور در ميان مردم ايجاد شده است كه به دليل كربوهيدرات
بالاي سيب زميني بايد در مصرف اين ماده غذايي احتياط نمود، در حالي كه اگر سيب
زميني سرخ نشود و بدون كره، مارگارين، خامه و سس مايونز مصرف شود، تنها 110 كالري
انرژي در ازاي هر سيب زميني به بدن ميرسد، اما در مقابل بسياري از مواد مغذي از
جمله ويتامينها و تركيبات شيميايي مفيد تامين ميگردد. براي انجام اين تحقيق
نيز از سيب زميني پخته شده در "فرو" بدون روغن استفاده شد. نكته مهم در
اين مطالعه اين بود كه در سيب زميني سرخ شده و چيپس به دليل اين كه با حرارت بالا
و روغن زياد آماده ميشوند، بسياري از تركيبات مفيد تخريب شده و تنها نشاسته، چربي
و برخي از مواد معدني باقي ميمانند. استفاده از روش بخارپز و همچنين فر بهترين
روش طبخ سيب زميني بوده و مواد مغذي آن را حفظ مينمايد