گزیده ها قسمت سوم

گزیده ها قسمت سوم  13 مرداد -96
تحلیلی بر رفتار و تصمیم "سردار"
یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: قالیباف سعی کرد تا از هر راهی که می‌تواند رای مردم را به سمت خود جذب کند،‌ غافل از اینکه مردم ما دیگر عوام نیستند. او متاسفانه هنوز هم مشورت‌های اشتباه می‌گیرد.

به گزارش ایسنا، داریوش قنبری با اشاره به ادعای اخیر قالیباف مبنی بر اختلاف یک درصدی آرا میان او و روحانی به نامه‌نیوز گفت:‌ قالیباف اگر واقعا فکر می‌کند اختلاف کمی میان آرا وی و روحانی بوده پس چرا کنار رفت؟ قالیباف بخاطر ترس از باخت از صحنه انتخابات کنار رفت. قالیباف رای اکثریت اصولگرایان را به همراه نداشت و در میان همفکرانش هم از جایگاه محکمی برخوردار نیست.

وی ادامه داد:‌ قالیباف به دلیل مشورت‌های اشتباهی که در زمان انتخابات از سوی مشاوران خود می‌گرفت و ناشی‌گری‌هایی که در مناظرات انجام داد همان میزان رای و پایگاهی را که داشت هم از دست داد. قالیباف برای اینکه شکست دیگری را متحمل نشود و شان منزلتی که دارد زیر سوال نرود از ادامه رقابت‌ها انصراف داد. به نظرم اکنون نیز طرح اینگونه مباحث صحیح نباشد.

قنبری با بیان اینکه قالیباف اگر احتمال پیروزی در انتخابات را می‌داد،‌ کنار نمی‌کشید خاطرنشان کرد: با توجه به شناختی که ما از قالیباف داریم به نظر نمی‌رسد که برای انصراف یا بدون خواست قبلی پا به عرصه انتخابات گذاشته باشد. قالیباف هیچ حرف جدید و مثبتی را برای گفتن در مناظرات نداشت. قالیباف حتی توان بحث کارشناسی هم نداشت و سعی کرد فقط حریف را تخریب کند. مردم نیز با انتخابی که کردند نشان دادند که به رشد سیاسی رسیده‌اند و تحت تاثیر اینگونه مسائل قرار نمی گیرند.

این فعال سیاسی با بیان اینکه قالیباف در انتخابات اخیر همانند یک فرد کاملا پوپولیست ظاهر شد،‌تصریح کرد: قالیباف سعی کرد تا از هر راهی که می‌تواند رای مردم را به سمت خود جذب کند،‌ غافل از اینکه مردم ما دیگر عوام نیستند. او متاسفانه هنوز هم مشورت‌های اشتباه می‌گیرد و فکر می‌کند میزان آرایش فاصله کمی با روحانی دارد!

قنبری با اشاره به سخنان قالیباف مبنی بر اینکه با خواست دیگران وارد عرصه شدم و با خواست دیگران هم کنار رفتم، گفت: این سخنان حاکی از آن است که قالیباف از اراده کافی برخوردار نیست و تحت تاثیر سخنان دیگران قرار دارد. اما جدای از این بحث، من معتقدم که قالیباف از همان زمانی که شهردار تهران شد فکر ریاست جمهوری را در ذهن می‌پروراند. قالیباف بر روی صندلی شهرداری آرام و قرار نداشت و چشمش همواره به پاستور بود.

نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قالیباف از ابتدا سعی کرد تا کاندیدای واحد اصولگرایان باشد، اما اصولگرایان با توجه به مسائلی که در مورد وی مطرح بود، حاضر نشدند که پشت سر او قرار بگیرند. در مجموع قالیباف در میان راه مانده بود. اگر انتخابات را ادامه می‌داد، رای بسیاری پایینی را کسب می‌کرد. قالیباف متوجه شد که اصولگرایان تمایل بیشتری به سمت رئیسی دارند به همین دلیل کنار کشید تا یک منتی را هم بر سر آقای رئیسی بگذارد.

این فعال سیاسی با بیان اینکه جریان اصولگرایی، گفتمان خود را در میان مردم از دست داده است، خاطرنشان کرد: مردم هم کاملا متوجه شدند که در انتهای این تفکر چیزی نیست. در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری نشان دادند که اصولگرایان توانی برای اداره کشور ندارند. معتقدم همین ۱۶ میلیون رای هم متعلق به جریان فکری اصولگرایان نیست و بیش از ۱۰ میلیون نفر از آن‌ها به دلیل افزایش یارانه به رئیسی رای دادند. رای اصولگرایان با بسیج کردن افرادی مانند تتلو به زور به ۶ میلیون می‌رسد.
ایسنا نوشت: نماینده انجمن سکته‌ مغزی ایران با اشاره به این‌که سالانه 100 هزار نفر در ایران دچار سکته مغزی می‌شوند، گفت: کاهش چشمگیر سن شروع سکته ‌مغزی در کشور، هشداردهنده است.

دکتر الهه‌ تقوایی ‌زحمتکش با اشاره به این ‌که سکته مغزی دومین علت مرگ و میر و اولین علت ناتوانی طولانی مدت در کشور است، گفت: براساس آمارها در هر پنج دقیقه یک نفر دچار سکته‌ مغزی می‌شود به عبارتی سالانه 100 هزار نفر در ایران دچار این عارضه مغزی می‌شوند.

وی با بیان این‌ که از هر پنج نفری که دچار سکته مغزی می‌شوند، یک نفر زیر 55 سال است، گفت: در سال‌های اخیر علاوه بر این‌ که آمار سکته مغزی در حال افزایش است، سن ابتلا هم در حال کاهش است.

این متخصص مغز و اعصاب در مورد این عارضه گفت: سلول‌های مغزی برای زنده‌ ماندن به خون و اکسیژن احتیاج دارند، لذا اگر به دلیل پارگی یا لخته ‌شدن خون در یک یا چند رگ خونی مغز، در مدت کوتاهی به سلول‌های این بخش حیاتی بدن خون نرسد، سکته ‌مغزی اتفاق می‌افتد.

تقوایی‌زحمتکش با اشاره به این ‌که عوامل بسیاری می‌توانند در بروز سکته مغزی نقش داشته باشند، اظهار کرد: در درجه اول سن بیمار از جمله عوامل خطرساز سکته مغزی است؛ به نحوی که خطر سکته مغزی در سنین بالا به علت پیری رگ‌های مغز، بیشتر از دوره جوانی است.

وی ادامه داد: به ‌طور کلی فشار و چربی خون بالا، بیماری‌های قلبی، استعمال دخانیات، چاقی و مصرف مشروبات الکلی در افزایش ریسک ابتلا به سکته مفزی موثر هستند.

تقوایی زحمتکش با بیان این ‌که قبل از بروز سکته مغزی علائم هشداردهنده‌ای وجود ندارد یا علائم بسیار جزئی هستند، افزود: در بیشتر افراد علائم سکته‌ مغزی به سرعت و در عرض چند ثانیه یا چند دقیقه بعد از وقوع سکته، خود را نشان می‌دهند.

وی اضافه کرد: به طور کلی اختلال ناگهانی در حرکت اندام‌های یک سمت از بدن، اختلال در تکلم، فلج صورت، سرگیجه و عدم تعادل می‌تواند از علائم سکته مغزی باشد.

این متخصص با بیان این‌که اولین و مهم‌ترین اقدام در مواجه با سکته مغزی تماس با اورژانس 115 و قراردادن بیمار به صورت نیم‌نشسته است، افزود: در صورتی که بیمار در حین انتقال به بیمارستان دچار مشکل حیاتی شود، پرسنل 115 با داشتن تجربه کافی می‌توانند اقدامات لازم را انجام دهند.

وی با بیان این‌ که هرگز نباید به بیمار دارای علائم سکته مغزی داروهای خانگی داد، افزود: در هنگام بروز سکته مغزی به دلیل این که بدن تلاش می‌کند که از همان رگ آسیب‌دیده نیز خون‌رسانی کند، قند بدن افت می‌کند ولی نباید افراد به بیمار داروهای خانگی دهند.

تقوایی زحمتکش با تاکید بر این که افراد نباید زمان طلایی درمان را با درمان‌های خانگی و معطلی از دست‌ دهند، تصریح کرد: انقلاب بزرگی در درمان این بیماری رخ داده که تنها شرط برخورداری از داروها توجه به زمان طلایی درمان است.

وی افزود: از زمان بروز علائم بیماری تا تجویز دارو، کمتر از 4.5 ساعت زمان داریم؛ چرا که درمان در این مدت می‌تواند با عوارض کمتری همراه باشد.

این متخصص مغز و اعصاب در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت مصرف آب در جلوگیری از سکته مغزی، اظهار کرد: کم‌آبی یکی از دلایل بروز سکته مغزی است. بنابراین لازم است افراد در طول روز شش تا هفت لیوان آب مصرف کنند.

وی تصریح کرد: خانم‌ های جوان اگر علائم خطر سکته مغزی دارند، به هیچ عنوان از قرص‌های پیشگیری استفاده نکنند و سایر افراد در صورت مصرف، به مقدار زیاد آب بخورند.

تقوایی زحمتکش در پایان با تاکید بر جدی گرفتن استرس به عنوان یکی از عوامل بروز سکته مغزی، خاطرنشان کرد: دنیای امروز پراسترس است، اما باید با یادگیری مهارت‌های کنترل استرس، آن را به حداقل رسانند و برای مسائل پیش‌پا افتاده، استرس به خود وارد نکنیم.
نابسامانی و عدم نظارت بر عملکرد ایرلاین‌های داخلی از سوی متولی حمل‌ونقل هوایی کشور باعث افزایش بی سابقه نرخ بلیت پروازهای داخلی شده، در حال حاضر بلیت پرواز مشهد-تهران برای روز جاری به ۵۶۰ هزار تومان افزایش یافته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، آزادسازی قیمت بلیت هواپیما یکی از برنامه‌هایی بود که با دستور آخوندی وزیر راه و شهرسازی توسط سازمان هواپیمایی کشوری اجرا شد. 9 آذرماه سال 94 مدیر روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشوری از آزادسازی نرخ بلیت 170 مسیر داخلی خبر داد و اعلام کرد: با تصویب شورایعالی هواپیمایی نرخ بلیت هواپیما در 170 مسیر داخلی آزاد شد و 87 مسیر همچنان جزو مسیرهای حمایتی قرار گرفت.

جعفرزاده با بیان این‌که نرخ بلیت پرواز مسیرهای منتهی به جزایر کیش و قشم، شهرهای نفتی و مسیرهای انفرادی و مسیرهای جدید آزادسازی شده است، افزود: دستورالعمل آزاد سازی نرخ بلیت هواپیما و مسیرهای حمایتی صبح امروز برای اجرا به شرکت‌های هواپیمایی ابلاغ شده است.

قبل و بعد از این اقدام همواره یکی از مزیت‌های این تکلیف قانونی، رقابتی شدن بازار، ارتقای کیفیت خدمان‌دهی و کاهش قیمت‌ها از سوی مسئولان وزارت راه و شهرسازی اعلام شد. این در حالی بود که به فاصله سه روز پس از شاهکار وزیر راه بازار حمل‌ونقل هوایی مسافری کشور بهم ریخت. به عنوان نمونه در حالی قیمت بلیت پرواز تهران-مشهد در زمان پیک حدود 100 هزار تومان بود که 72 ساعت پس از آزادسازی نرخ‌ها، قیمت بلیت این پرواز از مرز 400 هزار تومان عبور کرد.

مدیرعامل سابق هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران با تاکید براین‌که آزادسازی به‌معنای افزایش قیمت‌ها نیست، گفته بود: با این کار نرخ برخی مسیرهای پروازی با هزینه سفر جاده و ریل برابر می‌شود.

به گزارش تسنیم، آنچه در عمل برای حمل‌ونقل هوایی کشور پس از 9 آذر روی داده مانند شوکی بود که مردم با اجرای هدفمندی یارانه‌ها با آن روبرو شدند. طی حدود دو سال اخیر مسئولان سازمان هواپیمایی کشوری به عنوان متولی حمل‌ونقل هوایی مسافری بر خلاف ادعاهای مطرح شده در خصوص رعایت حقوق مسافران بیش از همه هوای ایرلاین‌های داخلی را داشته‌اند. نتیجه این روند نیز به خوبی مشهود است؛ رها شدن بازار و افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها رهاورد عملکرد سازمان هواپیمایی کشوری طی مدت یاد شده، بوده است.

ضعفی که همچنان گریبان مردم را گرفته است، به عنوان مثال خرید بلیت پرواز مشهد-تهران برای روز جاری حدود 560 هزار تومان آب می‌خورد. این رقم بلیت مربوط به پروازهای هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران است که قرار است با هواپیمای ایرباس انجام شود. قیمت بلیت پرواز همین مسیر (مشهد-تهران) نیز برای فردا (شنبه 14 مردادماه 95) حدود 600 هزار تومان است.

آنچه مسلم است این‌که سازمان هواپیمایی کشوری بازار حمل‌ونقل هوایی مسافری را به حال خود رها کرده و نمی‌تواند یا نمی‌خواهد اقدامی در این زمینه انجام دهد. شاید یکی از دلایل این کوتاهی سابقه مدیریت و ارادت برخی به ایرلاین‌های همیشه ناراضی باشد.
نخست وزیر عراق در گفت‌وگوی تلفنی با رئیس مجلس شورای اسلامی از عدم حضور در مراسم تحلیف روحانی عذرخواهی کرد.

به گزارش ایسنا، دفتر نخست‌وزیری عراق اعلام کرد که علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی ایران در یک تماس تلفنی با حیدرالعبادی نخست وزیر عراق از وی دعوت کرد تا در مراسم تحلیف حسن روحانی شرکت کند، حیدرالعبادی ضمن تشکر از دعوت لاریجانی برای شرکت در این مراسم وآرزوی موفقیت برای حسن روحانی در انجام ماموریت ریاست جمهوری از عدم حضور در مراسم تحلیف عذرخواهی کرد و گفت:‌ فواد معصوم، رئیس جمهور عراق به عنوان نماینده عراق در این مراسم شرکت خواهد کرد.

در این گفت‌وگوی تلفنی لاریجانی پیروزیهای اخیر عراق بر داعش و آزادی موصل را تبریک و ضمن آرزوی موفقیت برای دولت و ملت عراق گفت: نابودی و خشکاندن منابع تروریسم امری است که همه را خوشحال می‌کند.

وی افزود: تاریخ این پیروزی بزرگ را که در زمان العبادی محقق شد خواهد نوشت و جمهوری اسلامی ایران در جنگ با داعش و در زمینه‌های دیگر از عراق حمایت خواهد کرد.

از سویی دیگر حیدرالعبادی ضمن تقدیر و تشکر از علی لاریجانی گفت :‌ اگر  وحدت ملت عراق، ارتش، پلیس، الحشد الشعبی و عشائر علیه تروریسم نبود این پیروزی ها محقق نمی‌شد.

وی در ادامه ضمن تقدیر و تشکر از موضع جمهوری اسلامی ایران در حمایت از عراق علیه داعش بر تلاش برای نابودی عناصر باقی مانده داعش و ادامه همکاری در زمینه های اقتصادی و تجاری تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، مراسم تحلیف رئیس‌جمهور کشورمان فردا بعد از ظهر با حضور هیأت‌های خارجی در صحن مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد.