استقبال کره جنوبی و ژاپن از 'حامی تروریسم' خوانده شدن کره شمالی

استقبال کره جنوبی و ژاپن از 'حامی تروریسم' خوانده شدن کره شمالی  30ابان-96
ترامپ
 پ در جلسه هیئت دولت در کاخ سفید تصمیم به بازگرداندن کره شمالی به فهرست دولت‌های حامی تروریسم را اعلام کرد
آمریکا کره شمالی را در فهرست "دولت‌های حامی تروریسم" قرار داده و این اقدام با استقبال چند کشور منطقه مواجه شده است. به این ترتیب، کره شمالی به فهرستی شامل ایران، سوریه و سودان افزوده می‌شود.
روز سه‌شنبه، ٣٠ آبان (٢١ نوامبر)، شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن، گفت که از تصمیم ایالات متحده برای نامیدن کره شمالی به عنوان دولت حامی تروریسم استقبال می‌کند و وزارت خارجه کره جنوبی نیز در اطلاعیه‌ای ضمن تایید این تصمیم ابراز امیدواری کرد که این اقدام بتواند کره شمالی را به پای میز مذاکره بکشاند و به استقرار صلح و آرامش در شبه‌جزیره کره کمک کند.
روز گذشته، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، گفت که تصمیم گرفته است کره شمالی را دولت حامی تروریسم اعلام کند. آقای ترامپ که هفته گذشته از یک سفر دوازده روزه به شرق آسیا به آمریکا بازگشت، در توجیه تصمیم خود اظهار داشت که "علاوه بر تهدید جهان به نابودی هسته‌ای، کره شمالی بارها از اقدامات تروریستی در سطح بین‌المللی از جمله ترور افراد در خاک کشورهای دیگر حمایت به عمل آورده است."
با تصمیم رئیس جمهوری آمریکا، تحریم ایالات متحده علیه کره شمالی و مقامات و شهروندان آن کشور که مرتبط با تروریسم تشخیص داده شوند شدت می‌گیرد و آقای ترامپ گفته است که هدف از این اقدام "وارد کردن حداکثر فشار بر رژیم جنایتکار کره شمالی است."
کیم
 داده است
علاوه بر ژاپن و کره جنوبی، مالکوم تورنبول، نخست وزیر استرالیا نیز تصمیم رئیس جمهوری آمریکا را ستود و گفت که "کیم جونگ-اون [رهبر کره شمالی] هدایت یک شبکه تبهکاری در سطح جهانی را در دست دارد که در زمینه تجارت اسلحه و مواد مخدر فعالیت می‌کند، در جرایم سایبری دست دارد و ثبات منطقه را با تسلیحات اتمی مورد تهدید قرار می‌دهد."
دونالد ترامپ که در فرصت‌های مختلف اقدامات باراک اوباما، رئیس جمهوری سابق را به طور مستقیم یا غیرمستقیم مورد انتقاد قرار می‌دهد، گفت که اعلام کره شمالی به عنوان دولت حامی تروریسم "باید مدت‌ها قبل از این صورت می‌گرفت." وی در مورد مبنای چنین تصمیمی در زمان ریاست جمهوری آقای اوباما توضیحی نداد.
کیم
 حمایت از "تروریسم" از جمله ترور افراد در خاک کشورهای دیگر متهم کرده است
این نخستین باری نیست که آمریکا دولت کره شمالی را در فهرست دولت‌های حامی تروریسم قرار می‌دهد. در سال ١٩٨٧ انفجار در یک هواپیمای مسافربری کره جنوبی به کشته شدن ١١٥ سرنشین آن منجر شد و کره جنوبی گفت که تحقیقات صورت گرفته حاکی از دخالت کره شمالی در این انفجار است. سال بعد، ایالات متحده کره شمالی را دولت حامی تروریسم اعلام کرد.
در سال ٢٠٠٨ میلادی، جورج بوش، رئیس جمهوری وقت آمریکا، با استناد به اینکه برای چندین سال مدرکی حاکی از ارتباط کره شمالی با اقدامات تروریستی وجود نداشته، این کشور را از فهرست دولت‌های حامی تروریسم خارج کرد که امکان ارسال کمک‌های بشردوستانه به آن کشور را فراهم آورد. هدف دیگر از خارج کردن کره شمالی از فهرست دولت‌های حامی تروریسم کمک به پیشرفت در مذاکرات هسته‌ای با آن کشور بود. این مذاکرات به نتیجه‌ای نرسیده است.
حزب الله
 ارتباط جمهوری اسلامی با حزب‌الله لبنان از جمله دلایل نامگذاری ایران به عنوان دولت حامی تروریسم است
تصمیم اخیر آقای ترامپ با استناد به ترور کیم جونگ-نام، برادر ناتنی رهبر کره شمالی اتخاذ شده است. در ماه فوریه سال جاری، کیم جونگ-نام هنگام توقف ترانزیت در فرودگاه کوالالامپور، پایتخت مالزی، درگذشت و تحقیقات بعدی نشان داد که دو زن، ظاهرا به دستور مقامات امنیتی کره شمالی، او را مسموم کرده‌اند. اگرچه کره شمالی دست داشتن در این قتل را نپذیرفت، اما دولت مالزی را به خاطر پیگیری این واقعه تحت فشار قرار داد و سرانجام موفق شد مقامات مالزیایی را وادار کند جنازه کیم جونگ-نام را به کره شمالی تحویل دهند.
با وجود استقبال برخی کشورهای منطقه از بازگرداندن کره شمالی به فهرست دولت‌های حامی تروریسم، با توجه به تحریم گسترده آمریکا و جامعه بین‌المللی علیه کره شمالی، این اقدام نتیجه عملی چندانی نخواهد داشت. رئیس جمهوری کره جنوبی نیز در گفتگو با خبرنگاران تاثیر تصمیم اخیر آمریکا را بیشتر "نمادین" خوانده است.
عمر البشیر
 عمر البشیر رئیس جمهوری سودان - دولت سودان یکی از چهار کشور در فهرست "دولت‌های حامی تروریسم" است
درحال حاضر، علاوه بر کره شمالی، دولت‌های سوریه، جمهوری اسلامی ایران و سودان در فهرست "دولت‌های حامی تروریسم" قرار دارند. ایالات متحده در سال ١٩٧٩ با متهم کردن حکومت سوریه به حمایت از گروه‌های تندرو فلسطینی واقدامات خشونت‌آمیز آنها، سوریه را در فهرست دولت‌های حامی تروریسم قرار داد و در سال‌های بعد، با متهم کردن آن کشور به کمک و حمایت از عاملان فعالیت‌هایی مانند بمب‌گذاری و حملات انتحاری و همچنین ایفای نقش رابط بین جمهوری اسلامی ایران و گروه حزب‌الله لبنان، آن را همچنان در این فهرست نگاه داشته است.
دولت سودان در سال ١٩٩٣ به خاطر کمک به گروه‌هایی که، به گفته ایالات متحده، در داخل و خارج آن کشور مرتکب اقدامات خشونت‌آمیز "تروریستی" می‌شدند در فهرست دولت‌های حامی تروریسم قرار گرفت و متهم شد که تمایل و فعالیت لازم را برای مقابله با این نوع اقدامات را از خود بروز نمی‌دهد. اگرچه دولت سودان معمولا آمادگی همکاری با آمریکا و جامعه بین‌المللی برای مقابله با فعالیت‌های "تروریستی" را نشان داده، اما در سال‌های بعد نیز تحولاتی مانند بحران دارفور و اتهام ارتباط دولت مرکزی با گروه‌های مسلح تندرو در آن منطقه و اتهام استفاده از نظام بانکی آن کشور برای انتقال کمک مالی به برخی گروه‌ها و سازمان‌ها مانع از خارج شدن سودان از این فهرست شده است.
جمهوری اسلامی ایران نیز از سال ١٩٨٤ به اتهام آنچه که آمریکائیان حمایت و همکاری با "سازمان‌های تروریستی" می‌خوانند در فهرست دولت‌های حامی تروریسم قرار داشته است. ایالات متحده با متهم کردن گروه حزب‌الله لبنان به دست داشتن در حمله انتحاری به مقر تفنگداران دریایی آمریکا در بیروت و این اتهام که گروه‌های تندرو فلسطینی مورد حمایت ایران به اقداماتی مانند بمب‌گذاری و عملیات انتحاری مبادرت کرده‌اند، ایران را همچنان در این فهرست نگاه داشته است. ایالات متحده همچنین برخی نهادهای نظامی جمهوری اسلامی را به ارتباط مستقیم با گروه های تندرو در مناطق مختلف از جمله عراق، سرزمین های فلسطینی، یمن و نقاط دیگر متهم کرده است.
در مقابل، آمریکا چند کشور دیگر را که در این فهرست قرار داشتند از آن خارج کرده است. کوبا در سال ١٩٨٢ دولت حامی تروریست نامیده شد و در سال ٢٠١٧ از این فهرست خارج شد. دولت عراق در سال ١٩٧٩ در این فهرست قرار گرفت و در سال ١٩٨٢ خارج شد اما آمریکا بار دیگر در سال ١٩٩٠ آن را در فهرست دولت های حامی تروریسم قرار داد که تا سال ٢٠٠٣ و سقوط حکومت صدام حسین ادامه داشت.
لیبی از سال ١٩٧٩ تا ٢٠٠٦ و دولت یمن جنوبی (عدن)، از سال ١٩٧٩ تا وحدت آن کشور با یمن شمالی و تشکیل جمهوری یمن در این فهرست بودند.