گزیده ها قسمت پنجم

گزیده ها   قسمت   پنجم   22 فروردین - 97
رسولی، عضو شورای شهر تهران در جریان ارائه گزارش درباره حساب‌های درآمد و هزینه شهرداری تهران در شش ماهه نخست سال 1396 اظهار کرد: شورای پنجم و شهردار منتخب از شهریور ماه آغاز بکار کرده و بخش عمده این گزارش بالغ بر 5 ماه به عملکرد شهردار پیشین است.
خزانه دار شورا از تخلف ماهانه 650 میلیارد تومان در شهرداری تهران خبر داد.
به گزارش ایلنا، رسولی، عضو شورای شهر تهران در جریان ارائه گزارش درباره حساب‌های درآمد و هزینه شهرداری تهران در شش ماهه نخست سال 1396 اظهار کرد: شورای پنجم و شهردار منتخب از شهریور ماه آغاز بکار کرده و بخش عمده این گزارش بالغ بر 5 ماه به عملکرد شهردار پیشین است.
وی در ارزیابی کلی، گفت: شهرداری تهران بر اساس بودجه مصوب شورا موظف بوده است در برش عملکردی شش ماهه خود نسبت به تامین منابع در سقف 89هزار و 500 میلیارد ریال اقدام و به همین میزان مصارف خود را تنظیم و تعادل میان منابع و مصارف را برقرار کند، اما در شش ماهه نخست 1396 شهرداری تهران توانست با تحقق 73 درصد منابع، مبلغ 65هزار و676 میلیارد ریال را تحصیل و مبلغ 79هزار262 میلیارد ریال هزینه کند. تحقق 73 درصد منابع و 89 درصد مصارف بودجه مصوب نشانگر آن است که شهرداری آنچنان که باید در مسیر انضباط و اجرای دقیق بودجه تلاشی نکرده و این روند نمونه ای است از آنچه در 12 سال گذشته بر منابع و مصارف شهرداری گذشته است.
خزانه دار شورای شهر تهران در بخش عملکرد درآمد نیز اعلام کرد: در بخش عملکرد منابع در شش ماهه نخست شهرداری تهران با کسری عملکردی 23هزار824 میلیارد ریالی نسبت به بودجه مصوب مواجه بوده است، که عمده این کسری عملکرد مربوط به بخش درآمدها است،در حالی که شهرداری مکلف به تامین 39 درصد منابع از این محل بوده، ما شاهدیم تنها توانسته است مبلغ 14هزار841 میلیارد ریال معادل 23 درصد از منابع شش ماهه نخست خود را از محل درآمدها تامین کند وما با کسری عملکرد 17 درصدی در این بخش مواجه بوده ایم.
نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با اشاره به اینکه در بخش منابع حاصل از واگذاری دارائی های سرمایه ای که عمدتا به عوارض تغییر کاربری،واگذاری مازاد تراکم مجاز و فروش اموال و املاک شهرداری است، شاهد عملکرد 25هزار547 میلیارد ریالی هستیم که نسبت به مصوب شورا با کسری عملکرد 8 درصدی مواجه بوده است، افزود: در بخش منابع حاصل از دارائی های مالی ما شاهد وابستگی شهرداری به وام و منابع استقراضی هستیم به نحوی که 42 درصد منابع شش ماهه نخست اداره شهر و شهرداری از این محل تامین شده است.
این عضو شورای شهر تهران درباره بخش عملکرد هزینه شش ماه سال 96، گفت: این در بخش شهرداری تهران با کسری عملکردی 10هزارو 238 میلیارد ریالی نسبت به بودجه مصوب مواجه است، که عمده این کسری عملکرد مربوط به بخش تملک دارائی های سرمایه ای یعنی پروژه ها و هزینه های توسعه شهر است، در حالی که شهرداری مکلف به هزینه 44 درصد منابع در این محل بوده، ما شاهدیم تنها مبلغ 22هزارو 814 میلیارد ریال معادل 29درصد از منابع را در بخش تملک دارائی های سرمایه ای هزینه کرده وما با کسری عملکرد 15 درصدی در این بخش مواجه بوده ایم،این بدان معناست که علی رغم آنکه شهرداری برای اداره شهر و شهرداری برای تامین منابع مالی خود دست به استقراض زده اما این استقراض در مسیر توسعه شهر مصرف نشده است.
خزانه دار شورای شهر تهران گفت: در بخش مصارف هزینه ای که عمدتا به نگهداشت شهر، حقوق و دستمزد و هزینه های اجتناب ناپذیر شهرداری اختصاص می یابد شاهد عملکرد 29 هزار 739 میلیارد ریال هستیم که 38 درصد کل مصارف شهرداری در شش ماهه نخست سال 1396 را از آن خود کرده است.
وی ادامه داد: در بخش مصارف تملک دارائی های سرمایه ای یا همان هزینه های توسعه شهر و اجرای پروژه های عمرانی ما شاهد عملکرد 22هزارو 814 میلیارد ریالی شهرداری هستیم که در مقایسه سرانگشتی با مصارف هزینه ای طی همین دوره در می یابیم که مدیران وقت شهرداری برای توسعه و عمران شهر 6هزار و925 میلیارد ریال کمتر از هزینه های جاری خرج کرده اند، این اعداد روشنگر حقایق تلخی هستند که ماههای پایانی دوره فعالیت مدیران پیشین شهرداری در سال 1396 را روایت می کنند.
رسولی با بیان اینکه در بخش مصارف تملک دارائی های مالی یا همان هزینه های بازپرداخت وام ها،تسهیلات و دیون ما شاهد عملکرد 26هزار و709 میلیارد ریالی بوده ایم، تاکید کرد: شهرداری تهران بر اساس بودجه مصوب شورا موظف بوده است در برش عملکردی شش ماهه خود نسبت به تامین منابع در سقف 89هزار500 میلیارد ریال اقدام و به همین میزان مصارف خود را تنظیم و تعادل میان منابع و مصارف را برقرار کند، اما در شش ماهه نخست سال 1396 شهرداری تهران توانست با تحقق 73 درصد منابع ،مبلغ 65.676 میلیارد ریال را تحصیل و مبلغ 79.262 میلیارد ریال هزینه کند.
وی ادامه داد: تحقق 73 درصد منابع و 89 درصد مصارف بودجه مصوب نشانگر آن است که شهرداری در شش ماهه نخست سال 96 مسیر مبتنی بر تعادل و انضباط مالی و بودجه ای طی نکرده است، بر همین اساس ما در تفاضل منابع و مصارف شش ماهه شاهد 13هزا رو 586 میلیارد اختلاف مصارف مازاد بر منابع هستیم و این مازاد مصارف ثبت شده نسبت به منابع در حالی رخ داده است که شهرداری در شش ماهه نخست 42 درصد منابع یعنی معادل 27هزار و 550 میلیارد ریال از محل منابع حاصل از دارائی های مالی ( وام و...) تامین شده بوده است.
محمود میرلوحی، عضو شورای شهر تهران در پنجاه و پنجمین جلسه شورای شهر در واکنش به گزارش رسولی خزانه دار شورای شهر در رابطه با عملکرد شش ماهه مالی شورا گفت:این گزارش جامع درآمد و هزینه در ۶ ماهه اول سال ۹۶ نشان می دهد که شهرداری معادل ۲۷۷۵ میلیارد استقراض کرده است.
وی ادامه داد: این رقم به این معناست که در شهرداری ماهانه رقمی معادل ۶۵۰ میلیارد تومان تخلف شده است این گزارش باید در اختیار رسانه ها قرارگیرد تا مشخص شود چه بلایی سر منابع شهر آمده است.
یکی از موضوعات مطرح در حوزه امنیت غذایی، وجود باقیمانده آفت کش ها در محصولات کشاورزی است. وجود باقیمانده آفت کش ها در میوه، سبزیجات و سایر مواد غذایی، تأثیرات نامطلوبی بر سلامت انسان دارند.
هر ساله، سازمان زیست محیطی EWG آمریکا، فهرستی از 12 میوه و سبزیجات حاوی بالاترین مقادیر باقیمانده آفت کش ها را منتشر می کند. برای سومین سال متوالی، توت فرنگی در صدر این فهرست قرار گرفت.
به گزارش سیناپرس، یکی از موضوعات مطرح در حوزه امنیت غذایی، وجود باقیمانده آفت کش ها در محصولات کشاورزی است. وجود باقیمانده آفت کش ها در میوه، سبزیجات و سایر مواد غذایی، تأثیرات نامطلوبی بر سلامت انسان دارند.
در فهرست 2018 Dirty Dozen که توسط سازمان زیست محیطی «Environmental Working Group» (آمریکا) تهیه می شود، نام 7 میوه و 5 سبزی دیده می شود و برای سومین سال متوالی، توت فرنگی در صدر فهرست آلوده ترین میوه ها و سبزیجات آلوده به آفت کش ها جای گرفت.
1. توت فرنگی
در یک نمونه، باقیمانده 22 آفت کش و در یک سوم تمامی نمونه توت فرنگی های مورد بررسی، باقیمانده 10 یا بیشتر آفت کش گزارش شد و برای سومین سال متوالی، توت فرنگی در صدر فهرست آلوده ترین میوه ها و سبزیجات قرار گرفت.
2. اسفناج
رتبه دوم در این فهرست به اسفناج اختصاص داشت. در 97 درصد از نمونه های مورد بررسی، وجود باقیمانده آفت کش ها گزارش شد.
3. شلیل
در 94 درصد از نمونه شلیل های مورد بررسی، باقیمانده حداقل 2 آفت کش گزارش شد و یک نمونه حاوی باقیمانده 15 آفت کش بود.
4. سیب
در 90 درصد نمونه سیب های مورد بررسی، وجود باقیمانده آفت کش ها گزارش شد. همچنین در یک نمونه، باقی مانده یک آفت کش ممنوع شده در اروپا که می تواند منجر به بروز سرطان شود، مشاهده شد.
5. انگور
در 96 درصد از نمونه انگورهای مورد بررسی، باقیمانده حداقل 5 آفت کش گزارش شد.
6. هلو
در 99 درصد از نمونه های مورد بررسی، حداقل یک نمونه آفت کش قابل شناسایی گزارش شد.
7. گیلاس
در نمونه های مورد بررسی، باقیمانده حداقل 5 آفت کش گزارش شد. همچنین یک نمونه حاوی آفت کش ممنوع شده در اروپا بود که می تواند منجر به بروز سرطان شود.
8. گلابی
غلظت بالای برخی از آفت کش ها مانند حشره کش و قارچ کش در نمونه های مورد بررسی گزارش شد. در نیمی از تمام نمونه ها، باقیمانده حداقل 5 آفت کش مشاهده شد.
9. گوجه فرنگی
در نمونه های مورد بررسی به طور متوسط باقیمانده حداقل 4 آفت کش مشاهده شد.
10. کرفس
در 95 درصد از نمونه های مورد بررسی، باقیمانده حداقل 1 آفت کش مشاهده شد. همچنین یک نمونه حاوی باقیمانده 13 آفت کش بود.
11. سیب زمینی
از لحاظ وزنی، سیب زمینی دارای بیشترین مقادیر آفت کش است، با این حال، نام سیب زمینی در بین 10 میوه و سبزی آلوده ابتدایی دیده نمی شود.
12. فلفل دلمه ای
تقریبا در 90 درصد نمونه های مورد بررسی، باقیمانده آفت کش مشاهده شد، اما مقادیر آن بسیار کمتر از 11 مورد قبلی بود.
بانک مرکزی، بند «الف» تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور را که براساس آن مبلغ تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای هریک از زوج‌ها در سال جاری به میزان ۱۵ میلیون تومان تعیین شده است را به شبکه بانکی ابلاغ کرد.
بانک قرض الحسنه مهر ایران در راستای اجرای این بخشنامه به متقاضیان وام ازدواج که در سامانه بانک مرکزی ثبت نام کرده و این بانک به عنوان بانک عامل برای شان معرفی شده است، تسهیلات ۱۵۰ میلیون ریالی پرداخت می کند.
به گزارش ایلنا، بانک مرکزی، بند «الف» تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور را که براساس آن مبلغ تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای هریک از زوج‌ها در سال جاری به میزان ۱۵ میلیون تومان تعیین شده است را به شبکه بانکی ابلاغ کرد.
بانک قرض الحسنه مهر ایران در راستای اجرای این بخشنامه به متقاضیان وام ازدواج که در سامانه بانک مرکزی ثبت نام کرده و این بانک به عنوان بانک عامل برای شان معرفی شده است، تسهیلات ۱۵۰ میلیون ریالی پرداخت می کند.
این بانک پیشگام پرداخت تسهیلات یک صد میلیون ریالی ازدواج جوانان در شبکه بانکی کشور است و طی یک دهه فعالیت خود بالغ بر ۲۷۰ هزار فقره وام قرض الحسنه ازدواج پرداخت کرده است که بیش از ۳۲ هزار فقره آن مربوط به سال ۱۳۹۶ است.
بانک قرض الحسنه مهرایران سال گذشته با اجرای طرح ضربتی وام ازدواج، بالغ بر ۱۵ هزار و ۳۳۰ فقره تسهیلات قرض الحسنه پرداخت کرد و متقاضیان دریافت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج امسال نیز می توانند با مراجعه به آدرس https://ve.cbi.ir/ و انتخاب این بانک برای پرداخت تسهیلات، نسبت به ثبت درخواست خود اقدام کنند.
بر اساس بند «الف» تبصره ۱۶ قانون بودجه سال جاری، «به منظور حمایت از ازدواج جوانان، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است همه بانک ها و موسسات اعتباری کشور را ملزم کند به اندازه سهم خود از مجموع کلیه منابع در اختیار پس انداز، جاری و سپرده قرض الحسنه بانک ها در پرداخت تسهیلات قرض الحسنه مشارکت کرده و تسهیلات قرض الحسنه ازدواج را در اولویت نخست پرداخت قرار دهند.»
در بخشنامه اخیر بانک مرکزی، پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج در اولویت نخست پرداخت تسهیلات قرض الحسنه قرار دارد و تمام بانک ها و موسسات اعتباری ملزم به پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج از محل مجموع سپرده های قرض الحسنه پس انداز و جاری هستند.
مبلغ این تسهیلات برای هر یک از زوجین، ۱۵۰ میلیون ریال با دوره بازپرداخت پنج ساله (۶۰ ماهه) و نرخ کارمزد ۴ درصد است.
بنا بر این گزارش، افرادی که امسال تسهیلات قرض الحسنه ازدواج دریافت می کنند، مشمول سقف های مقرر در قانون جدید هستند.
امروزه با افزایش استفاده از اسمارت فون ها و تغذیه ضعیف، بسیاری از افراد از بینایی ضعیف رنج می برند.
چشم ها ارزشمندترین و حساس ترین عضو بدن هستند که نیاز به توجه بیشتری دارند.
به گزارش مهر، امروزه با افزایش استفاده از اسمارت فون ها و تغذیه ضعیف، بسیاری از افراد از بینایی ضعیف رنج می برند. اگرچه تغذیه سالم و متعادل می تواند به حفظ سلامت چشم کمک کند، اما شیوه های دیگری هم برای محافظت از چشم ضروری است که در ادامه به آنها اشاره می شود.
استفاده از عینک آفتابی
باید همیشه در فضای باز، بخصوص در تابستان برای حفاظت از چشم ها در مقابل اشعه UV از عینک آفتابی استفاده شود.
حفظ آب بدن
نوشیدن مقادیر زیاد آب به حفظ آب بدن کمک می کند. همچنین به دلیل میزان بالا رطوبت، از خشکی چشم ها هم پیشگیری می شود.
افزایش مصرف اُمگا۳
مصرف روغن ماهی اُمگا۳ را در رژیم غذایی تان افزایش دهید چراکه می تواند به تحریک تولید اشک کمک کرده و چشم ها را روان نماید، بدین ترتیب ریسک خشکی چشم ها کاهش می یابد.
استفاده از قطره های چشمی
درصورتیکه مکررا دچار خشکی چشم می شوید، از قطره های چشمی استفاده کنید. اما حتما قبل از آن با پزشک متخصص مشورت کنید.
خوردن غذاهای سالم
سبزیجات برگدار سبز، ماهی سالمون، تُن، تخم مرغ و مغزیجات آجیلی را در رژیم غذایی تان بگنجانید چراکه این مواد خوراکی سرشار از مواد مغذی نظیر اسیدهای چرب اُمگا۳، لوتین، زینک و ویتامین های A، C و E هستند که قوه بینایی تان را بهتر کرده و مشکلات چشمی مرتبط با افزایش سن نظیر دژنراسیون ماکولا و آب مروارید را کاهش می دهند.
چکاپ منظم چشم
لازم است به منظور تشخیص زودهنگام مشکلات چشمی، در صورت مشاهده هرگونه مشکل به پزشک مراجعه شود.